Студенти в Холандия/Нидерландия -2

• 131 719
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • София, Младост 2
На моя син му пратиха файл с неща, които искат да прати, за да може да се направи договор за наем. Това може ли някой да ме светне какво ще рече - справка за доходите на семейството ли? Защото няма да ползваме студентско финансиране.
Werkgeversverklaring/inkomensverklaring
Indien student; kopie bevestiging ontvangst studiefinanciering

# 691
Вероятно това е общ формуляр за всички. Явно нямате потвърждение за студентско финансиране. Но документ за доходите на семейството ще трябва да изпратите, ако искате да ви одобрят за наем. Трябва да покажете , че сте в състояние да плащате наема.
Какъвто и имот да наемаш тук, без доказан доход не те искат.

# 692
Здравйте,
Дъщеря ми ще учи в Хага и смятаме за търсенето на квартира да използваме услугите на Simple Stay-това е доколкото разбрах от Интеграл,агенция,създадена от български студенти там,които обаче действат основно в Хага и Амстердам.Комисионната за услугите им е 159 евро,но в момента имат промоция и за двама кандидати,желаещи да живеят заедно в една квартира се заплаща 260 евро,а за трима-360.Дъщеря ми е сама засега,така че си търсим съквартиранти.Ако някой има желание,моля да ми пише на лично,за да можем да започнем по-бързо процедурата.

# 693
  • София
На моя син му пратиха файл с неща, които искат да прати, за да може да се направи договор за наем. Това може ли някой да ме светне какво ще рече - справка за доходите на семейството ли? Защото няма да ползваме студентско финансиране.
Werkgeversverklaring/inkomensverklaring
Indien student; kopie bevestiging ontvangst studiefinanciering

Моля те, сподели и тук тази справка от местоработата ли е , какво трябва да направим?

# 694
  • ВАРНА
Намирането на квартира се оказва наистина трудно. Става въпрос за Ротердам. Някой с личен опит? Или най-добре освобождаващ стая😘

# 695
За Ротердам внимавайте за квартала, ако не вземете освободена стая от студент, а по интернет. Питайте за преобладаващата етнос в квартала.

# 696
Здравейте,

Наесен заминавам да уча в Ротердам, първа година студентка! Hug Приета съм на общежитие, затова съм спокойна и единствено събирам информация, за да съм подготвена като отида там.

Изчетох целия форум, но никъде не намерих отговор на един въпрос, който ме мъчи.. а именно - в Холандия има ли магазини, подобни на Джъмбо, в които човек може да напазари на нормални цени различни принадлежности за вкъщи - като например тави, тенджери, тигани, вилици, лъжици.......... (подобен комплект ми предлагаха като резервирах стая, но цената му беше 50евро и реших, че ще успея да си купя артикулите за по-малко). Единственият магазин, за който се сещам, е Икеа, но видях, че се пада на 1ч с обществен транспорт от Ротердам, та малко трудно ще го съчетая да помъкна големи покупки оттам до общежитието. Cold Sweat

Ще съм благодарна, ако някой се сетя за някакъв такъв. Simple Smile

# 697
  • под Витоша
Дъщеря ми си купува всякакви такива "домашни  потреби", вкл. и книжарски пособия от Hema - това е верига от средно големи магазини, които са много удобни и не са изнесени по покрайнините - като Икеа и Юск.Simple Smile

# 698
Здравейте,

Наесен заминавам да уча в Ротердам, първа година студентка!

Поздравления.
Да, имат такива. Можеш да попиташ при регистрацията ти в университета или в общежитието. Моята дъщеря е в Тилбург и такъв магазин има на 5 мин от общежитието. Не бързай, огледай се и поразпитай по-старите студенти.
Междудругото - общежитието няма ли кухня (на няколко стаи примерно)? В нашето общежитие има кухня на 5 стаи и тя е оборудвана с всичко - 3-4 вида тави, тигани, чинии, вилици...само тава за печене нямаше май, ама те си събраха пари и си купиха.

# 699
  • София - Варна
В Енсхеде и Вагенинген има сайт от типа на продавалник. Всеки си продава ненужните вещи. Така се и купуват.

# 700
  • La casa de Mickey Mouse
Такива неща е най-добре да се купуват от Action, нещо като Джъмбо е

# 701
Mini Mouse е дала чудесна препоръка! Action са верига магазини, които продават в Белгия, Холандия и Франция. Доколкото знам предлагат неща, изкупени от затварящи магазини. Изключително изгодни са. Много от нещата са по- евтини и хубави от България.
В пъти по евтин от НЕМА е!
Има домашни потреби, посуда, книжарски, препарати, чаршафи, козметика, за градината и какво ли още не. Дрехи от там не докосвам, но от другите неща съм много доволна

# 702
Здравейте, дъщеря ми е приета в Грьонинген. От около месец търсим квартира без особен успех - регистрира се е в Lefier  и в три групи във фейсбук, общежитията за първокурсници към нейния университет до 1.07 ги предоставят на студенти извън Европа и чак след тази дата ако нещо остане /което е много малко вероятно/ще може да си запази . Ако някой може да помогне, ако има информация някой да освобождава квартира или търси съквартирант.

Намерихте ли квартира? Пишете ми на лични .Миже и да помогнем.

# 703
Здравейте, дъщеря ми е приета в Грьонинген. От около месец търсим квартира без особен успех - регистрира се е в Lefier  и в три групи във фейсбук, общежитията за първокурсници към нейния университет до 1.07 ги предоставят на студенти извън Европа и чак след тази дата ако нещо остане /което е много малко вероятно/ще може да си запази . Ако някой може да помогне, ако има информация някой да освобождава квартира или търси съквартирант.

Намерихте ли квартира? Пишете ми на лични .Миже и да помогнем.
Присъединявам се и аз към апела за помощ за квартира в Грьонинген. Ситуацията на дъщеря ми е идентична с написаното по-горе. Започнах сериозно да се притеснявам.

# 704
Момичета, няма смисъл от притеснения. Най-добре си направете летните планове така, че да включват едно ходене на място и наемане на квартира. От тук  е трудно. Шанс е да се намери  отдаващ готов да съдейства  онлайн.
Аз имам следния  въпрос: в случаен разговор майка на заминаващо за Айндховен дете ми сподели, че унито  не изисква легализация на дипломата. Тъй като до сега не бях чувала за използване на документ издаден в една държава, в друга, без изискване за легализация, моля по-запознатите за  разяснени - наистина ли Холандия не изисква легализация на дипломите на новоприетите студенти?
Благодаря предварително на отзовалите се.

Общи условия

Активация на акаунт