Студенти в Холандия/Нидерландия -2

• 131 955
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Привет и от мен, и ние вчера си запазихме квартира.Слава богу на Фонтис всички квартири са около унито. Понеже вече имаме опит май тази година ми е по-спокойно Simple Smile Летим на 14.08, ще изкарам отпуската при детето, имайки предвид, че тази година сме готови от българия с квартирата и няма да тичаме по агенции и огледи, се надявам да поразгледам повече от красотите там Simple Smile Другото си го знаем, номер в общината, банкова сметка....това той вече го е правил та не ме притеснява ! Това е от нас!

# 106
Здравейте. Ще уча в Холандия от тази година .Намерих стая ,но ми изпратиха имейл който малко ме притесни дали не искат да ме измамят .Причината е че първият имейл , в който ми казаха да изпратя лична инф. за договора е от един човек. Договора ми го изпрати друг, а банковата сметка е на трети. В договора са използвани инициали. Въпросът ми е .измамници ли са .Благодаря.

# 107
Здравейте. Ще уча в Холандия от тази година .Намерих стая ,но ми изпратиха имейл който малко ме притесни дали не искат да ме измамят .Причината е че първият имейл , в който ми казаха да изпратя лична инф. за договора е от един човек. Договора ми го изпрати друг, а банковата сметка е на трети. В договора са използвани инициали. Въпросът ми е .измамници ли са .Благодаря.

По какъв начин си намерил квартирата - агенция, сайт.....?

# 108

Фейсбук група. Стаята е публикувана от студент, но агенция я притежава.

# 109

Фейсбук група.

Ще ти кажа аз какво мисля, макар, че ще има хора които ще ти кажат обратното! На Фейс групите много не разчитай. Честно казано ми понамирисва на измама!!! Има много сайтове на агенции които може да използваш-https://housinganywhere.com/- от този сайт лично аз съм много доволна.Създаден е от студенти за студенти. Миналата година доста си писахме с тях, и се опитваха по всякакъв начин да помогнат!!! Те самите се наемаха да звънят на наемодателите-мнооого са готини!!! Другият вариант-пак е изпробван-звънни и потърси помощта на унито, със сигурност във сайта им има препоръчани агенции!!!

# 110
Здравейте, случайно да знаете възможности за курс по холандски в Хага за студент ?
Също така искам да питам дали това,че съм по-затворен ще ми попречи да си намеря приятели и като цяло атмосферата в университета приятелска ли е ? Все пак ще общувам с хора от много националности, което незнам дали е положително, или не

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 02:18 от funakito

# 111
Относно курс по холандски не мога да ти помогна, за съжаление  newsm78. Но виж за унито - не се притеснявай! Това, че си по-затворен  няма никакво значение, Rolling Eyes всички хора са различни и за всеки има място. В унито всички са много мили и отзивчиви-било то да помогнат за решаване на проблем или друго...За приятелите не се притеснявай- със сигурност ще има и други мислещи като теб- ще си паснете. Всяка националност си има своите особености- дори и ние българите....Все пак отиваш да учиш и това би трябвало да е първостепенно...

# 112
  • София
Извинявам се за  нахлуването в темата. Имам приятелка с прието дете в Саксион, която не пише във форума.  От нейно име моля някой с дете там да ни насочи към сайтове за намиране на стаи в общежития или квартири в Enschede. Благодаря Ви предварително и успех на децата! Grinning

# 113
Извинявам се за  нахлуването в темата. Имам приятелка с прието дете в Саксион, която не пише във форума.  От нейно име моля някой с дете там да ни насочи към сайтове за намиране на стаи в общежития или квартири в Enschede. Благодаря Ви предварително и успех на децата! Grinning

Според това което е написано в сайта им :
https://www.saxion.edu/site/studying-at-saxion/international/get … -started/housing/
и те предлагат помощ за настаняване за първата година. Свържете се с унито, или агенцията-ако ползвате такава за кандидатстването- те ще ви помогнат за подаването за молба за настаняване, или поне с коя агенция да се свържете за квартира ! Успех !

# 114
  • София
Благодаря! Simple Smile

# 115
Относно курс по холандски не мога да ти помогна, за съжаление  newsm78. Но виж за унито - не се притеснявай! Това, че си по-затворен  няма никакво значение, Rolling Eyes всички хора са различни и за всеки има място. В унито всички са много мили и отзивчиви-било то да помогнат за решаване на проблем или друго...За приятелите не се притеснявай- със сигурност ще има и други мислещи като теб- ще си паснете. Всяка националност си има своите особености- дори и ние българите....Все пак отиваш да учиш и това би трябвало да е първостепенно...
Разбира се, че ученето е най-важно, но няма как то да върви ако всеки ми се пресмива.

# 116
funakito,

Попитай в този учебен център: ROC Mondriaan Taal, Address: Brouwersgracht 50, 2512 ER Den Haag, Netherlands
Phone: +31 88 666 3740

Миналата година имаха езикови курсове, които са финансирани от общината. Условието е да си с адресна регистрация в Хага. Говори с тях и ако в момента нямат да те насочат към други.
В Общината също трябва да могат да ти отговорят къде можеш да учиш език.
Често в унитата също имат тази опция за чуждестранните си студенти.

# 117
  • София
Ние си запазихме стая чрез унито Saxion и сега чакаме да ни кажат каква е точно  Crossing Arms Crossing Arms Иначе лети на 22 август. Но приготовленията на багажа са му последна грижа  ooooh! ooooh! Май аз се притеснявам и за двамата  newsm78 newsm78

# 118

И да не забравите да си направите пълномощно да я представлявате пред ПИБ във връзка с картите, че ако има проблем,  налагащ преиздаване или деблокиране или нещо друго и нямате такова, умирате прави., трябва тя лично да отиде в пИБ,за да го решат.

Тези пълномощни вече не вървят. Аз имам пълномощно да получа карта и ПИН код (изрично написано) на баща ми, че е неподвижен, но банката отказа да ми ги даде. Имало промени в наредбата за да се избягват злоупотреби. Точно ПИБ беше, стигнах чак до управителя, накрая служител на банката дойде в къщи да му даде в ръцете.
Най-добре е да се направи интернет банкиране. Така отрочето само може да си управлява парите или родителите да го правят от нейно/негово име.

# 119
Здравейте, случайно да знаете възможности за курс по холандски в Хага за студент ?

Повечето университети предлагат курсове за чуждестранните студенти. Въпросът е дали ще успяваш първата година и дори първия семестър. Адаптацията е много важна и ако човек се претовари - дори и не завършва първата година.
Моят съвет - питай университета и го отложи за втория семестър.

Общи условия

Активация на акаунт