Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-16

• 120 186
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не знам къде ги видяхте 9м2 за този килер.  Shocked
Плочките на кухнята са стандартни 33.3 см на 33.3 см. На едната страна са 7 броя, на другата 9 броя
Т.е. според калкулатора кухнята е широка 2.33 и дълбока 3.00 метра. Т.е. си е точно 7м2. Като махнем 1м2 за нуждите на двете врати не виждам освен едно единично легло какво може да влезне вътре.  Sunglasses

# 256
Този плакат стои от поне 1 година, някой проверявал ли е какво се предлага на тази цена?
Аз се обаждах, започват строеж
на границата на Ст. град и М. долина,
където мо же да си договориш на тази цена https://static.imot.bg/photosimotbg/1/022/1c146902349360022_3.pic
Ню билдинг пропърти е фирмата
Благодаря!
Погледнах на сайта им, но нещо отдалечено ми се вижда, има ли удобен градски транспорт, все пак имаме ученици? Самата фирма качествено ли строи, не намерих мнения в нета?
Но най-вече локацията не ми допада, като сме свикнали да сме в широкия център Simple Smile

# 257
Този плакат стои от поне 1 година, някой проверявал ли е какво се предлага на тази цена?
Аз се обаждах, започват строеж
на границата на Ст. град и М. долина,
където мо же да си договориш на тази цена https://static.imot.bg/photosimotbg/1/022/1c146902349360022_3.pic
Ню билдинг пропърти е фирмата
Благодаря!
Погледнах на сайта им, но нещо отдалечено ми се вижда, има ли удобен градски транспорт, все пак имаме ученици? Самата фирма качествено ли строи, не намерих мнения в нета?
Но най-вече локацията не ми допада, като сме свикнали да сме в широкия център Simple Smile
Не знам. Търся нещо около Американския колеж. Нямам време да отида на оглед, дори прословутия колеж не знам къде е. Сградата на снимката е продадена, и изглежда добре, вътре не съм влизал. Някой, ако има отзиви за фирмата, да даде мнение.

# 258
За гарсониерата в "Младост": мисля, че силно ще се обидят на предложение от 40 000. Просто има търсене, дори и само с цел отдаване под наем. Скоро станах свидетел на сделка за 57 хил. евро - 42 квадрата. Вярно, в нова кооперация на хубаво място, с прилична баня, но ... 42 квадрата. Един от които - отделен за балкон. И някакво триъгълно подобие на хол. Триъгълно! Лудост да го хване човек вътре! Но, лапнаха го като топъл хляб. Първоначалната обявена цена беше 56 хил., но се явиха съседи, които предложиха 1000 отгоре. При цялата ми не-симпатия към панелите, но тая гарсониера сигурно е по-голяма от 40 кв.

# 259
Панелите не са с нищо по-лоши от новото строителство, а даже напротив.

# 260
И аз мисля така. Отоплени са, с ниски консумативи зимата.

# 261
Много зависи Simple Smile Темата много е дискутирана и едва ли ще кажем нещо ново. За мен лично миризмата на скоро боядисани нови общи части, еднакви входни врати и духа на новодомството в новопостроена сграда е нещо като фетиш, и в никакъв случай не мога да го сравнявам с нещо, построено преди деситилетия. Лично усещане, личен избор, не ангажирам никого с него като правилен Simple Smile

# 262
  • София
На това може да повярва само човек, който или не е живял в други, или пък не е плащал сметките  Wink

# 263
На това може да повярва само човек, който или не е живял в други, или пък не е плащал сметките  Wink
Не разбрах заяждането точно, но  bouquet Няма спор, че сградите с ТЕЦ са отоплени. Или ще водим спор, за, или против Тец newsm78 Миналият отоплителен сезон сме на 270 лв. Радиаторите пускаме на -10 гр, Живял съм на ток и на газ, е на Тец, няма такъв кеф.

# 264
  • София
Не се заяждам. Просто няма как една нетоплоефективна сграда да има по-ниски сметки от енергоефективна. По темата е спорено доста пъти и нещата винаги теглят към това, че всеки защитава неговото си. Но все пак фактите си остават  Peace

# 265
  • София /Абсурдистан
Да се запиша при вас.

# 266
Относно гарсониерата в Младост, аз не бих купила на тази цена, която между другото мисля, че в реална. Но като знам, че преди 5 години цената е била 33 000 евро, как да купя? Иначе става въпрос за моята хазяйка. След като я питах далие обмислялa продажба, съм й пуснала мухата  Laughing Идеята й е да продаде този и да купи двустаен. Казах й, че ще й е по-трудно да хареса,отколкото да продаде.

# 267
  • София, Bulgaria
Pyjamka, живяла съм срещу кукления театър, мястото е прекрасно, но тези блокчета са доста стари наистина. Дори си мисля, че може да са гредоред, но не съм сигурна. Ако ти трябва препоръка за читав брокер в Русе, можеш да ми пишеш. Peace

Мишелин, кое колко е струвало преди години, днес не ти помага по никакъв начин преди 5 г. гарсониерите в младост бяха под 30 000Е, а преди още 5г. под 20 000Евро...и какво от това. Важно е днес каква е цената. Както и не знаем утре,  каква ще е... За всеки най-добрата сделка си е неговата, днес и сега...утре си е за утре, вчера си е било за вчера.

Някой беше писал, че търси вече 1г. НС за 750Е/кв.м.  в Източни и Южни райони/ обърках се кой потребител беше, да ме извини/, такава е цена за преди 3г. , днес е меко казано нереалистично, освен ако не е на някакво поле на края на света или проблемен строеж. Западните квартали, Овча купел  са в този бюджет. В Източни и Южни и за панел не стигат. Казвам това не, за да Ви убеждавам в каквото и да е, а за да Ви спестя хабене на нерви и обикаляне, но Вие си решавате.

Знам, че за много купувачи е по-лесно да се ориентират, като смятат на квадратен метър  цената на имота, но по-реално е да се смята и преценява на стойност на имот. Ще Ви кажа защо:
1. има имоти с по-малка квадратура, но много по-добре разпределена и с много повече добавена стойност в имота. Цената на този имот на кв.м. може да излезе 100 Е повече на кв.м. , и ще си каже купувача, хем е по-малък, хем е по-скъп и може да го отхвърли като вариант. Пример: 3-ст ап. НС 94кв.м/ 79 кв.м застроена/ обзаведен прекрасно, цена 95 000Е / 1050Е/кв.м./ и в същия квартал 110 кв.м / 92 кв. застроена площ/ в подобно състояние 100 000Е/ 900Е/кв.м/
На практика малкият апартамент е по-добър, по-добро разпределение. Да има 12 кв. разлика, но вътре се чудиш къде са, защото 12 кв. разхвърляни на 8 зони/ 2 спални, дневна, тоалетна, баня, килер и 2 тераси/ няма да ти даде кой знае, колко повече свободна площ и ако изборът е в негова полза всъщност спестяваш 5000Евро,  а не се прецакваш, както би мислил, защото плащаш 150 Е/кв. м.  отгоре.

2. Гледат се бюджети, с определената от купувача сума къде, какво може да купи. Ако има 50 000Евро и трябва да купи имот, това може да е гарсониера в Източни и Южни райони, за западни 2-ст панел с много зор за ремонт. Ако му е важна локацията плаща 50 000Е за гарсониера и това е ...има ли избор, да има:  да не купува нищо днес, да си живее под наем, плащайки 500 лв. за същата гарсониера. Ако локацията обаче не му е толкова важна, може  да си купи за 40 000Е гарсониера в Западните квартали и си спестява 10 000Е, има си метро може да си ходи на работа в Младост.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 08:05 от tomeva

# 268
Мишелин, кое колко е струвало преди години, днес не ти помага по никакъв начин преди 5 г. гарсониерите в младост бяха под 30 000Е, а преди още 5г. под 20 000Евро...и какво от това. Важно е днес каква е цената. Както и не знаем утре,  каква ще е... За всеки най-добрата сделка си е неговата, днес и сега...утре си е за утре, вчера си е било за вчера.

Томева, наясно съм с това. Още повече като видях какви са били цените преди няколко години в един от последните ти постове  Laughing Обаче, връщам се пет години назад, защото тогава имах възможност да купя и не го направих. И сега ме е яд на себе си, че не го направих и ме е яд на това безобразно скачане на цените. Просто тези 50 000 евро са мноооого над психологичния ми праг.  Crossing Arms Поради тази причина вчера гледах имоти в Дружба. Не е лошо и тука. Кварталът изглежда малко "похабен", булевардите са ужасни, с много неравности, дупки и кръпки, но пък лесно се излиза от него, булевардите са широки, няма задръствания. Сетих за жилището на Тони и ме е яд, че тогава се вслушах в приятеля ми, че кварталът не бил хубав и че не го купих  ooooh! Но за 50 000 евро може да се намери двустаен сякаш.

# 269
 bouquet

Добър ден! Най-накрая да пиша.
Чета ви всеки ден и определено обогатявате знанията ми (които са близо до 0) в сферата на недвижимите имоти.

Преди 7-8 месеца се реших на стъпка да продам апартамента ми в Дианабад (ЕПК,10 етаж,100 кв). Страхотно обзаведен, което,разбира се, е въпрос на вкус  Grinning

След разговор с брокер,обаче, с ужас установих,че предишната собственичка притежава права да обитава 50% от апартамента. Не е направено умишлено от нейна страна, нотариусът е допуснал грешка и нито е вписал в моя нотариален акт,че тя има право за живеене, нито ни е споменал за декларация за отказ от това право. Тъй...апартаментът не може да бъде продаден сега Mr. Green

Говорих с бившата собственичка (живуща с Канада), уж ще съдейства, ама май няма да станат нещата (много дълго за обясняване).
За съжаление, остава само опция даване под наем.

Аз също се оглеждам за 2-стаен (с цел инвестиция) и сега дебна едно блокче в Дианабад Grinning

С две думи, без да допринеса много към темата, исках просто да ви разкажа историята ми и да спра да се крия като мишка Simple Smile

Желая на всички хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт