Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 950
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
И аз днес съм на пост с много топъл чай. Като преди всичко искам да докосна душата си по някакъв начин, за да не погубя тялото си в един друг момент.
Имам в миналото си едно леко хранително разстройство и не искам да изпадам в подобно състояние още повече като имам малко дете.
Като заблудена овца се лутам от режим на режим, но все нещо се случва и не ми допада. Спазвам  някой известно време, ям неща, които не са ми вкусни, ограничавам до минимум пропорциите и после идва ден в който си дояждам/преяждам със здравословна храна, но все пак си е прекаляване с храната. Следват огромни упреци, самообвинения и  угризения от моя страна към себе си. Да ядеш,без да изпитваш някакъв сериозен глад, не знам как се нарича това. И после нова доза ограничения или частично гладуване.
Кг няма да коментирам, нямам почти нищо за сваляне, освен, ако не се фиксирам за 1-2-3 по-малко, не от нещо друго,а от инат и заблуда, че без тях ще съм в топ форма.
От всички режими, които изпробвах и изчетох, тотално се изгубих и уморих.
Кое кога се яде, с какво се яде, по кое време, по колко грама и т.н.
Мислех си, че нещата ще се наредят със Зоната, все пак  е изготвена от учен човек, спечелил Нобелова награда. Но как за всяко парче плод да търся протеин /и мазнини= с тях е лесно, 1-2 ядки/ или  на една салата да сложа само 1ч.л. зехтин.  Най-неприятното е, че детето постоянно ме вижда как меря, тегля и пресипвам и все пита- защо така, защо ям това, а не еди-какво си... Ето, това е поредния ми провал с поредния режим.
Колкото и да си мисля, че живея и се храня балансирано, излиза, че не е така.

# 361
Гифти,  звучиш ми разочарована от себе си. Ако е така, не е добре. Обикни себе си,  казвай си, че се чувстваш добре в собствената си кожа и ще се получи.  Peace

# 362
И аз днес съм на пост с много топъл чай. Като преди всичко искам да докосна душата си по някакъв начин, за да не погубя тялото си в един друг момент.
Имам в миналото си едно леко хранително разстройство и не искам да изпадам в подобно състояние още повече като имам малко дете.
Като заблудена овца се лутам от режим на режим, но все нещо се случва и не ми допада. Спазвам  някой известно време, ям неща, които не са ми вкусни, ограничавам до минимум пропорциите и после идва ден в който си дояждам/преяждам със здравословна храна, но все пак си е прекаляване с храната. Следват огромни упреПци, самообвинения и  угризения от моя страна към себе си. Да ядеш,без да изпитваш някакъв сериозен глад, не знам как се нарича това. И после нова доза ограничения или частично гладуване.
Кг няма да коментирам, нямам почти нищо за сваляне, освен, ако не се фиксирам за 1-2-3 по-малко, не от нещо друго,а от инат и заблуда, че без тях ще съм в топ форма.
От всички режими, които изпробвах и изчетох, тотално се изгубих и уморих.
Кое кога се яде, с какво се яде, по кое време, по колко грама и т.н.
Мислех си, че нещата ще се наредят със Зоната, все пак  е изготвена от учен човек, спечелил Нобелова награда. Но как за всяко парче плод да търся протеин /и мазнини= с тях е лесно, 1-2 ядки/ или  на една салата да сложа само 1ч.л. зехтин.  Най-неприятното е, че детето постоянно ме вижда как меря, тегля и пресипвам и все пита- защо така, защо ям това, а не еди-какво си... Ето, това е поредния ми провал с поредния режим.
Колкото и да си мисля, че живея и се храня балансирано, излиза, че не е така.

Момиче,  горе главата- така разсъждаваш,  защото нещо настроението ти се е скапало- това е период и ще мине  HugАз също се чувствам така много често,  но знам,  че проблемът е в мен,  защото не съм постоянна... Даже си следя "дневника" и не пиша ог година,  защото ме е срам от момичетата тук- нищо не съм направила от една година!  Сега "уж" се чувствам готова за промяна,  но ще видим... Не е нужно да мериш постоянно,  карай известно време на око и виж как се чувстваш!  Дори и да хапнеш нещо непропорционално- голяма работа,  продължаваш напред.

# 363
Да се запиша пак, миналата година свалих излишните кг., сега пак съм ги качила   Cry
Трябва да сваля 10кг. , сега ям за закуска ябълка, за обяд салата със сирене и парче месо, вечеря обикновено е или омлет със сирене и месо или пържола със салата.
Не знам дали не е прекалено много или прекалено малко, идеи  newsm78

Да допълня, ям ядки но мисля да ги спра.

# 364
Да се запиша пак, миналата година свалих излишните кг., сега пак съм ги качила   Cry
Трябва да сваля 10кг. , сега ям за закуска ябълка, за обяд салата със сирене и парче месо, вечеря обикновено е или омлет със сирене и месо или пържола със салата.

Според мен е добро менюто ти!  Ядките са полезни,  не ги спирай,  но трябва да са сурови,  а и количеството е важно,  разбира се:)

# 365
Гифти, много от нас са минали по този път. И аз съм в доста сходно положение, макар че започвам да излизам от него лека по лека. Наистина, първата карчка е да намериш мир със себе си, някак си... Спри да четеш, спри да правиш каквото и да е. Зоната, ако ти е интересно и хубаво прегледай книгата и толкова. Случвало ли ти се е да ядеш всичко и да отслабваш? Спомни си как си се чувствала тогава, колко си ходила и колко си се движила. Най-сериозно и искрено ти казвам първото, което трябва да направиш е да се успокоиш и да стъпиш с двата крака в реалността - отдалечи се от ситуацията, огледай се, себе си, света си, живота си, мотивирай се позитивно... намери онова, което да те извади от паниката. После всичко ще си дойде на мястото.

# 366

Лично според мен е по-добре да не ядеш месо всеки ден. 2-3 пъти в седмицата биха били също достатъчни. В другите дни може да го замениш с варива - боб, леща, грах, приготвени по диетичен начин без запръжки и не като яхния, а като бистра супа. Няма да навреди да махнеш сиренето от салатата. Замени го с кълнове или сурови непосолени ядки. Ядките не махай от менюто си, но трябва да са сурови и да не са посолени. Яйцата е значително за предпочитане да ядеш не на омлет, а рохко сварени. Вместо хляб яж сварено жито, булгур, кафяв ориз. Спри солта - натриев хлорид - задържа течности в тялото. Не съм специалист, но това е според мен по-добър вариант от режима, който си описала.

# 367
Иде Пролет виждам, че си силно повлияна от идеите на д-р. Гайдурков и Атанас Михайлов, но това със солта не е чак такъв проблем, тя е необходима на организма ни.

# 368
Иде Пролет виждам, че си силно повлияна от идеите на д-р. Гайдурков и Атанас Михайлов, но това със солта не е чак такъв проблем, тя е необходима на организма ни.

При всички положения е добре при отслабване да не се соли. Освен това, доколкото знам, дневната доза сол от която имаме нужда е 1 грам. Той се съдържа в природния вид на храните. Ето на какво попаднах в интернет:

"Солта е основната причина за наднорменото тегло. Нито излишните калории, нито дори въглехидратите с висок гликемичен индекс, имат тази мощна роля за надебеляването ни. Солта задържа вода и това е главната причина за свръхтеглото на съвременното човечество.

Освен това добавянето на натриев хлорид води до загуба на всички други соли – измества ги. Сложим ли щипка сол, задължително губим калций, магнезий, цинк и мн. др. – настъпва дисбаланс. Солта променя целия човешки метаболизъм, без изключение."

# 369
  • На топло
Здравейте момичета  Hug
На мен в този момент малко са ми потънали гемиите  Embarassed
Ще пиша в скрит текст, че не на всеки му се четат драми..
Скрит текст:
Ходихме с дъщеря ми да си избира бански и гледайки моделите, цветовете  Heart Eyes, разбрах, че тази година каквото и да правя пак ще бъда с черен цял бански...и ми стана едно кофти.
После. Тази сутрин на кафе с приятелки и колежки бяха опънали една маса с всякакви великденски ужасно вкусни шоколади, взех 2 малки парченца и след това като ме почна корема, не че съм яла много, ами по скоро чувството за вина..... И сега си взех 2 хапчета въглен, да се успокоя.
Весело изкарване на празника!  Ние няма да сме вкъщи и по-добре  Simple Smile

# 370
Иде Пролет - Simple Smile Както прецениш. Аз съм на друго мнение.
Hello♥J - нищо не се знае, до лятото има половин година  Hug Tired

# 371
Здравейте, момичета  Hug
Намествам се пак тук, че отново съм с някой килограм в повече. След два месеца редовно на път и хапване по бензиностанции е време да се реванширам на тялото си. Отивам да чета цялата тема, че намирам много полезно инфо  bouquet

# 372
Горе главата момичета  Simple Smile Никой не е напълнял и не се е провалил, защото е изял парче шоколад, торта и дори цял козунак. По-лошо е, че допускаме подобни мисли в главите си.
Гифти  Hug и аз съм била в твоето положение хиляди пъти, но за разлика от теб допуснах да кача много кг. Тревожа се, че давам лош пример на детето си, но той е прекалено малък, за да задава въпроси. Щом кг са ти в норма защо не пробваш метода на око, а не да теглиш непрекъснато храната си. Води се по усещанията на тялото си и не се  фиксирай в храненето. Духчето ти е дало много добри съвети  Hug
eleaa  Hug пиши си и тук, не си единствената за съжаление. И мен понякога ме е срам, ама си пиша в темата. Наскоро си мислех, че след цяла година опити и провали, на финала съм с 10-на кг отгоре. Не знам каква е причината, непостоянство ли, хормони ли, емоционално хранене ли... Май от всичко по малко и никой не може да каже кое е първото, яйцето или кокошката  Simple Smile
Ния, пак ще ги свалиш  Hug Менюто ти ми допада  Simple Smile
Иде Пролет, много си надъхана, но в интернет могат да се прочета най-различни неща, много често напълно противоречащи си  Hug

# 373
Точно така, Бебс!
Ако ми дадеш височина и кг, мога да ти сметна едно примерно меню за ден, с достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати. Ако се храниш разумно и тренираш, ще постигнеш чудесни резултати. Но БЕЗ глад!-ТОВА Е цитат ама нещо не ми се получи.
Марена сега ям много и съм 57 килограма ужасс и съм висока 165 мисля.

# 374
Зетче, не помня кой го каза, но запомних какво каза - Мотивацията идва и е непоклатима, когато намериш собствения си режим  Hug За жалост след като видях, че 90 дд вече не е ефективна при мен и аз се загубих много. Но изработих някои правила, с които да съхраня себе си и психиката си, докато намеря онова, което ми пасва:
1) опитвам да не се меря, не ми се получава, но тегленето ме демотивира и разстройва. Когато се гледам в огледалото виждам промяна и това ме нахъсва и вдъхновява, но кача ли се на кантара.... За това опитвам да го скрия и да не завися от числа
2) не се съдя - напоследък имам желание да гладувам, нещо като психическа настройка, но все не ми се получава. Бях решила днес до вечерта да не ям нищо, отидох на стадиона, направих 15 обиколки и малко по-късно вече бях много, много гладна, а планирам след като боядисам яйцата да ида и на фитнес. Определено няма да се линчувам, че ям и ще ям днес.
3) опитвам да усиля спорта, защото очевидно се въртя в омагьосан кръг, който преди години беше "Ама нищо не съм яла цял ден" разбирай не съм седнала да се нахраня, но съм изялза около 3000 калории на крак. Та и сега "ама спортувам", спортувам аз таратанци... поне не толкова, че да има калориен дефицит. Та, увеличавам спорта.
4) ясни цели, ясни приоритети, ясна цена. Очевидно на килограмите и ръста, на който съм в момента, без лишение и зор няма да стане. Не е като от 100 да стана 70... последните кила до 56 ги смъкнах с глад и пот. Явно и сега ще има повече и от двете, докато сваля, после ще балансирам. Не, че ще съм на кански лишения, не, определено не. Но искам да си правя лунни диети и зеленчукови дни по-често, особено след празниците.
5) до тук бях с вегетарианството поне на този етап. Яде ми се месо и е по-силно от мен. Когато спрях месото имах направо отвръщение към него, миришеше ми, беше ми неприятно на вкус и изобщо... не го исках. Сега го искам. Толкова.

Спокоен ден и светли и щастливи празници!

Общи условия

Активация на акаунт