Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 881
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
И за мен не е безумие. Няма как да приемам по 2500 калории, пък били те само от месо и зеленчуци,
Скрит текст:
примерно и да поддържам теглото, което искам. Казвала съм, че меря всичко, което ям, за някои това е вманиачаване, за мен е начин да държа лакомията си в приемливи граници. Фактът, че не се чувствам гладна, е достатъчен да ми покаже, че това е моето количество. А иначе отпусна ли се, ще кача сваленото за по-малко от 2 месеца.
На мен, честно казано, ми е непонятно как се преяжда с месо и зеленчуци.  
Месото е "силно" засищаща храна сама по себе си, а зеленчука е нискокалоричен.
Виж, ако човек се храни с пици и сандвичи, естествено, че е добре да следи калориите, защото само от едно такова хранене може да си набави калориите за деня.
Но идея нямам как може да надвишиш 2500 калории с ядене на мазно месо, яйца, салати....
Ето, сега закусвах омлет от 3 яйца, бекон, 1 чушка и 1 стрък зелен лук, в кокосово масло.Подправям с куркума, кайенски пипер, отгоре ръся домашна шарена сол.Ами, около 1/3 ми остана, просто преядох....Понеже снощи ядох риба на вечеря, а и малко като количество, бях гладна сутринта и реших, че 2 яйца ще са ми малко, та направих омлета с три.Ама се надцених...   Laughing

Галче, надявам се да не спреш да пишеш.  Hug

Дано не се пенсионирам тук, но темата е полезна. Ще се радвам, ако някои дами споделят и как задържат теглото. Защото свалянето може да стане с различни режими, но после става страшно, ако лакомията се завърне.

Днес съм рожденичка и до края на седмицата няма да мисля за никакви диети.  Whistling
ЧРД!     smile3525   Много, много здраве, любов, късмет и свалени кг!    Hug
Аз не мисля да променям храненето си.Втори месец  стоя на 71-72 кг, като според мен това не е плато, а просто имаше повечко поводи и си позволявах повечко "удоволствия".Та явно те са причината да си стоя на едно и също тегло.Което е добре, всъщност, така разбирам как горе-долу трябва да се храня, за да не качвам.Т.е., до колко мога да "вдигна" въглехидратите, за да поддържам тегло.
От сряда орязах млечните и плодовете, нещо като БВХ, да видя дали кг ще тръгнат пак надолу.Иска ми се да сваля докъм 65-64....т.е., още около 7-8 кг.Вчера съм изяла 4 ягоди, половин портокал и блокче черен шоколад и въпреки това днес кантара е минус 800 гр надолу.
Доволна съм, продължавам така, както съм споделяла, иска ми се до края на май да съм под 70 кг.

# 556
Бенджи Hug супер си  Peace не се вглеждай чак толкова в цифрите. Това е планинарският ти екип нали  Wink, познах, защото и аз съм се заразила от същата треска "планинарска"-та  Hug

Относно броенето на калории и аз съм го правила, но ми е прекалено напрягащо, а и за всяко хранене да минавам през кухненската везна  Confused не е за моята непостоянна природа това  Peace А цитата на Д и д и и аз го четох, но не си спомням в коя тема беше  newsm78 Мисля че се имаше предвид да се хапва в нормални количества, да не се преяжда, т.е. човек да яде до момента, в който се засити, а не да се храни безразборно. Тогава наистина не е нужно да се броят калории, а и няма да има покачване на тегло.

Ето ме и мен - 170 см. 67 кг.
Скрит текст:
Grinning

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 10:26 от NoMe

# 557
  • Велико Търново
Идеална си Heart Eyes

# 558
Добро утро, момичета Hug

gpym4e, честит рожден ден! Бъди жива, здрава и щастлива, много обичана и обичаща! Поставяй си цели и ги постигай със замах! Бъди целеустремена и постоянна, а килцата все някога ще паднат bouquet
Нали знаеш? И костенурката вървяла бавно, бавно, но разминала заека Peace

При нас времето отново е ужасно ... ПИСНА МИ! Не е нормално в края на Април да излизам със зимно яке, зимни ботуши и ръкавици Rage Яд ме е и си подсладих живота с малко бял шоколад и чаша студена кола Mr. Green
Ще си прегреша сега за закуска. На обяд - пиле и няколко кръгчета картоф на фурна. За вечеря - може и да я пропусна, нали съм решила да се нагодя към фаста.

Успешен, макар мокър и студен, ден момичета Hug

# 559
Честит рожден ден, gpym4e! Бъди щастлива, обичаща и обичана!
Галче, прекрасна си! Искреността е присъща на добрите хора. От скоро съм тук и да си призная това е мястото, в което усещам пълна подкрепа и разбиране да бъда СЕБЕ СИ. Никъде другаде не съм се разкривала толкова. Не е лесно човек да признае, че е слаб понякога, особено, когато това толкова го разочарова. Фактът, че го правим всички тук, разказваме и за победите си, и за неуспехите, мотивира неимоверно. Поне мен!
Благодаря, че ви има. Всичките, до една, сте ценни за мен. Hug

# 560
gpym4e, ЧРД! Много здраве и свалени килограми! Hug newsm59
Бенджи, за мен си си добре, но ти си знаеш. Hug
НоМе, аз си мечтая да дойде денят, в който ще изглеждам така. bouquet
Днес кантарът отчете -600 гр. и съм доволна. Вчерашният ден ми беше на мляко и плодове/зеленчуци. Вечерях кисело мляко, объркано със салата от печени чушки - няма такава вкусотия. Heart Eyes Към десет отново почувствах страшен глад за сладко. Като наркоман съм с това сладко. Tired Не съм гладна, стомахът ми е пълен, дори съм заета с нещо, а в главата ми един глас крещи - дай ми сладко, дай ми сладко! На крачка бях, но тогава реших да излъжа тялото си и изядох ... една голяма ябълка. Не мирясах съвсем, пак се обаждаше едно тънко гласче да пита къде е сладкото, но аз се направих, че не го чувам. Mr. Green
Сега ще закуся ябълка, а на обяд ще бъде нещо белтъчно, с месо, че утре пък съм на мляко. Вечерята пак ще е или месо, или яйца, със салата.

# 561
gpym4e - Бъди жива и здрава, щастлива и обичана!
Дара, мисля си за теб! Радвам се, че въривиш добре Wink
Бенджи - чудесна си!
НоМе-то си знае...  Hug
Аз не разбрах какво стана, че Галче така реагира, но каквото и да е, да приемем, че е недоразумение и всичко е добре, нали?
demirche  - допадат ми постовете ти.
Ума ми липсва, на Марена благодаря за всеотдайността, на Вяра се извинявам,че не я отразих, но докато зацепя че е тя...  Laughing Мишока да дойде на отчет и  Георгиева и тя
И Зизу ( и двете) и Ния и Сън Сий и Сиска - всички прочетох и нещо си  помислих  за всяка и забравих...

И така, аз ще споделя нещо лично, пък може и да е от полза на някого. Случват се различни периоди в живота на човека, които понякога са много стресови, натоварващи, плашещи. Няма да влизам в подбробности, но вярвам всеки е преминал през пълния ужас, шок и страх от и за бъдещето. И така от седмици се лашкам на сам на там и кантара хармонира с мен и се лашка на горе и на горе, докато след празниците не видях 70 кг., което беше чисто безумие на фона на храната и спорта ми. И едно нещо ми стана ясно - това не са килограми от хранене. Нямаше как да бъдат просто. Седнах сама със себе си, дадох си сметка за някои неща, потърсих информация за други... И днес ми е 4 ти ден на ... не знам как да го нарека, ям ядки, семена, плодове, зеленчуци - ям много и съм сита постоянно. Вчра ми се виеше свят и крвъвното ми беше ниско, пих айрян и на обяд със салата ядох един варен картоф. После си продължих - не знам как да го опиша, но е нещо, което чувствам вътрешно - желание за това, не е против мен, не е против волята ми, не е против съществото ми - това искам. И така свалям доста бавно, още не съм стигнала килограмите, на които дойдох в темата, но опитвам Simple Smile Тичм много и имам прогрес в спорта Simple Smile
И искам да кажа нещо... за ИР и за напълняването и всичко друго... науката е нещо чудесно. Но отвъд нея има много все още не научно доказани неща. Даре, напълняването в талията и корема освен за ИР говори и за страх от бъдещето, за желание за самосъхраняване, за отблъскване на страшния и враждебен свят, за "изграждане" на стена между нас и другите. Когато бях 98 кг., на 21 години отидох при един лечител, за проблеми с чйчниците, той ме попита "Колко килограма искаш да бъдеш?" а аз казах "60", той отговори "Ще бъдеш, когато пребориш страховете си и спреш да се криеш от света"... минаха 8 години от тогава и бях позабравила тези думи, но... може би е време да си ги припомня. Защото не когато не ядях, не когато ядях, не когато спортувах или не имах резултати, а когато бях вдъхновена, щастлива и исках да живея този живот, който ми е даден.
Желая ви безстрашен ден!

# 562
gpym4e ЧРД bouquet    Добро утро!Момичета много съм изненадана аз правя диета и тренировки заедно с мъжът ми и да се похваля той за 4 дни  е  свалил 2 кг. аз не съм се теглила трябва в събота да се теглим, но  той се е претеглил вчера след тренировката.Продължаваме напред.Хубав ден на всички!

# 563
Благодаря ви момичета  Hug Имам още какво да желая от фигурата си, особено проблема с корема, но горе-долу съм доволна  Peace

И така, аз ще споделя нещо лично, пък може и да е от полза на някого. Случват се различни периоди в живота на човека, които понякога са много стресови, натоварващи, плашещи. Няма да влизам в подбробности, но вярвам всеки е преминал през пълния ужас, шок и страх от и за бъдещето. И така от седмици се лашкам на сам на там и кантара хармонира с мен и се лашка на горе и на горе, докато след празниците не видях 70 кг., което беше чисто безумие на фона на храната и спорта ми. И едно нещо ми стана ясно - това не са килограми от хранене. Нямаше как да бъдат просто. Седнах сама със себе си, дадох си сметка за някои неща, потърсих информация за други... И днес ми е 4 ти ден на ... не знам как да го нарека, ям ядки, семена, плодове, зеленчуци - ям много и съм сита постоянно. Вчра ми се виеше свят и крвъвното ми беше ниско, пих айрян и на обяд със салата ядох един варен картоф. После си продължих - не знам как да го опиша, но е нещо, което чувствам вътрешно - желание за това, не е против мен, не е против волята ми, не е против съществото ми - това искам. И така свалям доста бавно, още не съм стигнала килограмите, на които дойдох в темата, но опитвам Simple Smile Тичм много и имам прогрес в спорта Simple Smile
И искам да кажа нещо... за ИР и за напълняването и всичко друго... науката е нещо чудесно. Но отвъд нея има много все още не научно доказани неща. Даре, напълняването в талията и корема освен за ИР говори и за страх от бъдещето, за желание за самосъхраняване, за отблъскване на страшния и враждебен свят, за "изграждане" на стена между нас и другите. Когато бях 98 кг., на 21 години отидох при един лечител, за проблеми с чйчниците, той ме попита "Колко килограма искаш да бъдеш?" а аз казах "60", той отговори "Ще бъдеш, когато пребориш страховете си и спреш да се криеш от света"... минаха 8 години от тогава и бях позабравила тези думи, но... може би е време да си ги припомня. Защото не когато не ядях, не когато ядях, не когато спортувах или не имах резултати, а когато бях вдъхновена, щастлива и исках да живея този живот, който ми е даден.
Желая ви безстрашен ден!
Hug bouquet Изключително точно казано.

# 564
gpym4e, Честит рожден ден!!! Много любов, здраве и сбъднати мечти ти желая! Hug bouquet

Диди, радвам се, че си по-добре и че ти се е върнал ентусиазма! Само напред и нагоре, момиче! Hug

Госпожица Дух, много йога и работа върху чакрите помагат.  Peace Работа за таз и гръден кош, но особено първите три. Много стари емоции и страхове се трупат в тази област и някои асани ги чистят. ПОгледни около вас дали няма Кундалини йога студио, защото ми се струва, че това е нещо, което много ще ти допадне. Разсъждаваш точно в тази посока. Май там са "твоите" хора. Потърси непременно.  Peace

Живот и здраве да сваля, ще споделя как задържам.  Praynig
Започнах нещо ново вчера- яма на 3-4 часа и записвам всичко. СЛед седмица ще ме проверят и ще направим корекции заедно. Интересно ми е. Страх ме е, но какво толкова. Кълнат ми се, че лошо се храня, затова мазнините се държат. Реших да слушам и да закусвам религиозно.  Laughing Да видим.

NoMe, много си елегантна! Браво!
Бенджи, с тебе сме много еднакви структури, на 61кг сякаш виждам себе си на тези килограми. Успех с начинанието! И аз се чувствам по-добре на по-леко тегло. При нашата рамка се усеща всеки килограм.

# 565
  • София
gpym4e, честит рожден ден. Много любов, здраве и тематично - добре оформено тяло  Flutter

Home, Бенджи, супер сте.

Аз продължавам с фаста, вчера беше успешен. Лошото е, че вече съм гладна, но знам, че ако ям, няма да изхвърля водата, а определено имам нужда.

# 566
NoMe не успях да я видя, но предполагам е прекрасна. Simple Smile

Аз си продължавам както досега, кантара не мърда, но пък се чувствам добре.
Много ме блазни идеята да наложа сериозни рестрикции на храненето си и да премина на плодове и зеленчуци само. Но...знам, че от друга страна това може да ми изиграе лоша шега. Simple Smile
Все още съм в колебание и ще видим докога.
Искам пустият кантар да тръгне отново надолу.

Снощи майка ми прави разкошен сладкиш. Погледнах го няколко пъти, но не хапнах и троха. Simple Smile
Вечерята ми беше зелева салата, качамак с краве масло и сирене и 2парчета печен пилешки дроб с кашкавал.
Не съм сигурна доколко е ок да се консумира качамак при НВД, но така или иначе съм изяла една порция и това ще ми е в следващите 2-3седмици, че и повече. Просто много го обичам. Simple Smile

# 567
Сесил, качамак не се ли прави с царевично брашно? Защото то се използва за угояване, доколкото знам.
НВД-то ти е отишло на кино. И сирене не може при НВД. И една хапка праща начинанието по дяволите.  Peace Не става с българско сирене и качамак.
Това е непоискан съвет, знам. Ама да си кажа.

Изядох си закуската- 2 варени яйца, 150гр тварог, отивам да тренирам. Днес сутринта не съм на работа. Часовете ми отпаднаха.

# 568
Deziderata, с царевично брашно се прави, да.
Все пак не съм изяла една кофа, количество достатъчно за угояване на прасе. Simple Smile

# 569
  • някъде
Гимпче, честит рожден ден, бъди здрава и щастлива bouquet
NoMe от темата за НВ-ВМХ го копирах- поста е на наистина много четяща, разбираща, а и изпитала го лично потребителка, с медицинско образование Peace И изобщо в темата могат да се прочетат много компетентни мнения. Peace
Като ви чета как от години гладувате, а почти никакви резултати, или ако има резултат след известно време сте пак на плюс Tired....аз поне си хапвах всичко и бях на едни килограми Crazy, но сега ограничавам някои храни, заради "здравословни проблеми", та да се надявам, че и кг ще тръгнат надолу.
А за тези, които са открили своя режим и се чувстват добре  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт