Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 890
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Аз се зачетох пак за хранителните типове: http://www.mercola.com/downloads/bonus/nutritional-typing/report.htm
Аз имам книжката с рецептите в PDF, ако някой го интересува и не иска да се тества лично, може да ми прати ЛС с имейл да му я пратя Peace

# 601
  • София
Lady Cassiopeia Duval Пропуснах да отбележа че в салатата Снежанка слагам много копър защото винаги имам нарязан и замразен във фризера Simple Smile Но ти не ме слушай сега щом сте на диета пожелавам ви леко изкарване на режима Simple Smile
За себе си мога да кажа само че без подкрепата на ММ нямаше да успея изобщо Simple Smile

На диета съм викаш  Whistling Whistling Whistling Whistling
Замина тази. Край с кленовия сироп - това си е чист глад. Не можах да устоя и това си е. Ще си минавам на еднодневно хранене и 2 - 3 пъти седмично на айряни. Нямам толкова силна воля. Следобед след много мъки се поддадох и си направих 3 бъркани яйца с малко сирене домат, морков и маслини. Преди малко ометох и 3 парчета баница. Честно си признавам - в дните на айрян ми е хиляди пъти по-лесно да не посягам към друго, обаче с кленовия сироп не успях. И не искам да се мъча повече. Имам един месец да успея да стана 50 кг. като до тогава ще имам среща с още едно ПМС, така че дано успея. Остават 3 кг!!!

# 602
  • София
Относно отслабнето за лятото една шеговита картинка:
Скрит текст:

# 603
 Joy Joy Имаше картинка със същата мадама и текст: "не ме е страх да се кача на кантара. Нека него го е страх, че ще се кача". hahaha
Вечерях пет пушени крилца и чаша прясно мляко. Отдавна не спазвам 90ДД, но все още изпитвам угризения, че смесвам белтъци. А като ви чета, че ядете месо и зеленчуци, все се притеснявам. Joy

# 604
  • София
Относно отслабнето за лятото една шеговита картинка:
Скрит текст:

Joy Joy Имаше картинка със същата мадама и текст: "не ме е страх да се кача на кантара. Нека него го е страх, че ще се кача". hahaha

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

И по този повод

Скрит текст:

# 605
 Ех, тия празници - вечното оправдание. Добре, че са празниците, че лакомията да бъде оправдана. Като е празник трябва да седнем и да се наплюскаме ли? Няма празник, няма делник - който има воля и иска да отслабва и да оздравява, ще го постигне като си промени навиците. Ама няма празник - или се плюска, или се яде с разум и мярка.

# 606
Иде Пролет,
аз не съм от тези, които са "се наплюскали" по празниците, и все пак постът ти ме жегна. Не защото е верен обаче, а защото генерализира и изразява едно мнение, присъщо на повечето българи относно дебелите хора. Раздаваш го духовна личност, много четеш из нет-а за храната и най-вече "живата" храна и как влияе на тялото ни... но може би не е лошо да по прочетеш малко за връзката храна-енергия-тяло-душа. Не ми се влиза в подробности и обяснения - някак усещам, че няма да има има смисъл. Това, което описваш може и да е вярно, но е просто и само симптом. И малко ми омръзна хората, да го превръщат в диагноза. Интересно ми е, ти би ли могла да формулираш думата "лакомия", която празниците "оправдават"? Аз лично не мога. т.е. мога, но в края на дефиницията се получава нещо малко по-друго Wink

Лека вечер.

# 607
  • София
Ех, тия празници - вечното оправдание. Добре, че са празниците, че лакомията да бъде оправдана. Като е празник трябва да седнем и да се наплюскаме ли? Няма празник, няма делник - който има воля и иска да отслабва и да оздравява, ще го постигне като си промени навиците. Ама няма празник - или се плюска, или се яде с разум и мярка.

Ами честно да си призная не мога да си представя да е някакъв празник /Коледа, Великден, Гергьовден, РД и т.н./, да сме се събрали цялата рода на масата /а тя родата си е голяма/, масата да е отрупана с храна, а аз да хрупам ябълки или да карам на айряни, защото съм на някаква диета. А и ако човек се храни правилно през цялата година, то няколко празника в годината няма да му развалят баланса и да го съборят. Както се казва - не се дебелее между Коледа и Нова година, а между Нова година и Коледа. Нито е страшно, ако няколко дни около Великден се похапнат малко козунаци  Peace

# 608
  • тук и там
Аз съм от "наплюскалите се".Обаче понякога си мисля,че има хора които  и да отслабнат,по-здрави,щастливи  и красиви няма да станат. Peace

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 21:00 от Kaisia

# 609
 Госпожица Дух, просто ми е направило впечатление, че като се каже "празник" хората решават, че това значи само ядене и пиене. И по телевизията постоянно дават интервюта с лекари, които обясняват как да се разтоварим след празниците. Аз предлагам просто да не се товарим. Ами не може да изядем едно кило агнешко, козунак пълен със захар и брашно и не знам колко яйца, и да сме не само слаби, но и здрави. За това всичко трябва да е с мярка. И да, мярката липсва на повечето хора, включително и на мен доскоро. Но искам да се променя и съм уверена и убедена. За мен вече да седнеш да се наплюскаш до прилошаване не е празник, а наказание.

Най-ужасна е една реклама за някакво хапче против киселини - че мама като готвела и се ядяло много да вземем хапчето и да продължим с яденето. Ами няма такова безумие! Организмът ни ни праща сигнали чрез болката, че трябва да спрем с това хранене, а ние вместо да го послушаме и да спрем взимаме едно хапче, и продължаваме да тровим и убиваме тялото си като му пускаме още от това, което го наранява. Щом от дадена храна сме получили киселини тя ни наранява и трябва да спрем да я адем, а не да пием хапче, което да ни спре киселините, и да продължим със същата храна. Ужасно е.

# 610
С последния ти пост съм съгласна, Пролет. Така е. Но самата ти написа нещо много ключово "болка". Болката кара хората да правят неподозирани неща. А и ще ме прощавате, ако вашите семейства са по-различни, но когато моето се събере, от нерви съм способна да изям слон. Семейните взаимоотношения никога не са лесни. И не, пак твърдя, че няма нищо общо с волята, а с емоцията. По време на 90 дневната съм била на парче варена тиква по Коледа или друг семеен празник. И бяха щастлива, че съм на тиква Simple Smile защото знаех какво искам. И това не е воля. И ако утре отида и се "наплюскам" няма да е и лакомия. Не обичам етикетите - те са за дрехите, не за хората

# 611
  • София
Госпожица Дух, просто ми е направило впечатление, че като се каже "празник" хората решават, че това значи само ядене и пиене. И по телевизията постоянно дават интервюта с лекари, които обясняват как да се разтоварим след празниците. Аз предлагам просто да не се товарим. Ами не може да изядем едно кило агнешко, козунак пълен със захар и брашно и не знам колко яйца, и да сме не само слаби, но и здрави. За това всичко трябва да е с мярка. И да, мярката липсва на повечето хора, включително и на мен доскоро. Но искам да се променя и съм уверена и убедена. За мен вече да седнеш да се наплюскаш до прилошаване не е празник, а наказание.

Най-ужасна е една реклама за някакво хапче против киселини - че мама като готвела и се ядяло много да вземем хапчето и да продължим с яденето. Ами няма такова безумие! Организмът ни ни праща сигнали чрез болката, че трябва да спрем с това хранене, а ние вместо да го послушаме и да спрем взимаме едно хапче, и продължаваме да тровим и убиваме тялото си като му пускаме още от това, което го наранява. Щом от дадена храна сме получили киселини тя ни наранява и трябва да спрем да я адем, а не да пием хапче, което да ни спре киселините, и да продължим със същата храна. Ужасно е.

За хапчето съм съгласна. Но празниците по целия свят са свързани с ядене и пиене. Гледаме го и по филмите. А ако си била в Гърция по Великден ти е ясно там съседите какви чудеса правят - през 100 метра се въртят чевермета, пие се алкохол и се танцува. Това е от векове и няма да се промени. Никой не казва, че трябва да се тъпчем до пръсване, но е съвсем нормално количеството храна поета по празниците да е повече от тази, която приемаме в останалите дни
И по темата - при теб как протича един празник, като Великден?

# 612
  • София
И аз си хапнах по празниците. Какво да се прави, хапваше ми се. Явно не съм от хората с голямата воля, ама пък дано дойде по-добър период, да ми се пооправят хормоните и да спре да ми се яде, че е ужас тези хормони.  Дано ми дойде по-скоро.

А относно храната по празниците, много хора задържат вода и от по едно парче козунак на ден, но пък за мен си заслужава да си го хапнат т.е. всеки за себе си си преценява, яде ли му се или не. За мен празника се свързва с храната и ми доставя голямо удоволствтвие да ухае вкъщи на козунаци.

# 613

И по темата - при теб как протича един празник, като Великден?

Великден при мен никога не е протичал както при повечето хора, защото не ям нито агнешко (мирише ми лошо) , нито обичам козунаци (не обичам сладко тестяно. баница със солена плънка - да, но захарен козунак - не). Още от детството си имам "травма" от Великден. Тогава се събирахме цялата рода на село при мои баба и дядо, и се ядеше гадно мазно цяло печено агне пълнено с някакви блажни оризи и вътрешности и зелена салата с репички, лук и варени яйца. Салата обичам много, но на село тя плуваше в оцет, а аз имам истинска непоносимост към оцет и такова нещо в моята къща е забранено да се купува и ползва. Та още от дете мразя Великденското меню и го свързвам с неприятни детски спомени. В момента семейството ми е малко, и нямаме отдавна семейни събирания. Може би само на Нова година и Коледа ядем повече, отколкото в момента смятам за нормално, но аз промених възгледите си за храненето скоро. При всички положения нямам намерение в бъдеще празниците да са свързани с обилни количества храна. Същото се отнася и за делниците.

# 614
Иде Пролет, сама пишеш, че си на режим отскоро. И аз 2012 бях надъхана, със силна воля, отслабнах и до 2015 г. си задържах сваленото. Но сега съм пак на изходна позиция и този път ми е трудно, много трудно. Когато устискаш с години, можеш да ни съдиш. Но с "отскоро", не се изхвърляй, да не паднеш от високо.

Общи условия

Активация на акаунт