Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 972
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Духче. ЧРД! Жива и здрава!  Hug

Веганството и аз не приемам за здравословно хранене. Виж, при вегетарианството няма проблем. Имам доста приятели, които са вегетарианци, а познавам и вегани.

ПП: Аз продължавам да не свалям. Изключила съм напълно и хляба, тестото и сладкото, намалила съм много млечните. Ям салати, месо, яйца, сурови ядки, плодове. Спортувам. И не свалям! Не знам вече!  Confused

Скрит текст:
За последните два дни:
вчера: з -банан, 1л тахан с мед, кафе без захар
о - голяма салата краставици и домати + 140гр наденица на скара
сл. з - ябълка
в -салата домати +краставици, зеленчуков омлет с две яйца + много малко сиренце, малко след това - няколко ягоди
днес: з -банан + няколко ягоди, тахан, кафе
вт. зак.-ябълка
о- яхния от зелен фасул
сл. зак- 3-4 ореха сурови
в- салат домати+краставици и две бъркани яйца

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 17:10 от *Бенджи*

# 301
 Аз ям едно-две яйца на седмица, рохко сварени със зелена салата. Още по-полезно било да се изяде само жълтъка, и то суров - смятам да пробвам с пресни био яйца, добре измити с гъба и веро преди това. Това било особено полезно, за да не се стигне до недостиг на витамин B12 в организма. Също така трябвало да се яде черен дроб, именно заради витамин B12, който се съдържа само в животинските храни и то най-вече в дроба. Проблемът е, че моят мъж не яде дроб, а аз няма как да си купя 100 грама за едно ядене  Laughing . За това смятам веднъж седмично да изяждам по един суров жълтък. Гледам много да се информирам и когато имам време следя телевизионни предавания за храненето и чета по темата. Минал е само месец откакто промених хранителните си навици, и за сега ефектите са единствено положителни. Мисля, че предвид затлъстяването ми ограниченията няма да ми навредят. След като достигна желаните резултати (да сваля още 10 кг.) възнамерявам да разнообразя още храненето с добавяне на риба и евентуално месо, но приготвени без пържене. А дотогава съм съгласна, че дори да не ям месо и риба, все пак яйцата не трябва да ги спирам. Много обичам омлети и бъркани яйца. От тях обаче ще се откажа, защото в този вид са вредни, нямат вече полезните си свойства и трупат лош холестерол, който при мен е завишен. За това - рохко сварени или сурови.

# 302
Момичета, страхотни сте, благодаря. Сега си почивам покрай готвенето... много калорично, но е празник Simple Smile Правя иранско ястие - фасенджун - пилешко месо в сос от орехи и пюре от нар, гарнитура - ориз басмати. Пилето е много хубаво, вярно доста скъпо - Дюк, 14 лв ми излязоха 4 бутчета, но нямат общо на вид с друите.

Иде Пролет,
уважавам убежденията ти, още повече че до съвсем скоро - буквално до преди дни моят мироглед беше същия. Но... теорията, която звучи добре е едно, а интуицията ми вече ме води в дурги посоки. Шест години не ядях месо, а последните две - почти не ядях риба и яйца, рядко кашкавал и моцарела. Мислех си, че се чувствам добре. Ами... не съм се чувствала добре. Тази година от както ям яйца и риба всеки ден и от както спрях цигарите и от както в последната седмица хапвам месо, се чувствам много по-енергична, по-добре и нямам за първи път пролетна умора. Разбирам всичко, което пишеш, но вече ми е трудно да го приема като здравословно за мен самата. Освен всичко друго като житейска философия е едно, като пречистване е друго, като диета - съвсем трето. Уважавам го като етичен избор, като лечебен избор, но не го приемам като начин на хранене с цел отслабване.

# 303
Kaisia, всъщност аз си обичам месце и никога не съм се лишавала от него. Агнешко, тлъсто месо и месо с кожа, примерно пиле, никога не съм яла и ми е гадно, но филенца, кюфтенца, шницели, мезета винаги съм яла с удоволствие. Изглежда дори съм прекалявала - веднъж в годината си правя кръвна картина и в последните години винаги се оказвам с доста повишен лош холестерол, понижен добър холестерол, повишени  триглицериди. Изглежда съм се позадръстила от месото с вредни неща. За последния месец съм хапнала може би общо 50-100 гр месо, и не ми липсва за момента. Може би добрите резултати ме мотивират допълнително и свалянето на килограми играе психологическа роля, и не ми се дояжда месо. Със сигурност няма да стана стриктна веганка, но за в бъдеще смятам драстично да огранича месото - най-много веднъж в месеца и край на панираното и пърженото.

*Бенджи*, може би начинът, по който приготвяш нещата не е оптимален? Или количеството? Ако солиш храната също ще забавиш отслабването  Thinking

п.с.
*Бенджи*, сега видях хранителния ти план. Без да съм специалист, и въпреки че моето хранене също търпи критика, все пак ще изкажа мнение относно твоето. Много добър хранителен план като цяло, но с няколко забележки - наденицата на скара може би е била солена. Надениците обикновено са соленички. Това веднага ти задържа излишна вода и резултатите намаляват. 1 гр. натриев хлорид завържа 1 л. течност. Яхнията как е приготвена? Ако е със запръжка от червен пипер, брашно, олио няма как да е диетична. Омлет и бъркани яйца - любими мои храни, от които се отказах решително. Вкусни са, но никак не са диетични и здравословни, дори да са от едно-две яйца. Вместо да пържиш яйцата и да губиш по този начин техните полезни свойства и витамини по-добре ги вари рохки и ги яж с течен жълтък. Много по-полезни са, и са по-нискокалорични.  Peace

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 17:25 от Анонимен

# 304
Госпожица Дух, честит празник bouquet

Иде Пролет, аз не виждам защо да не продължиш с режима си, докато се чувстваш добре. Виж ако се измъчваш и ти е трудно да го спазваш е друго Peace
Освен това, когато тялото е с наднормено тегло обикновено реагира различно на такива режими, в сравнение с организъм, който е с нормално тегло. Слушай тялото си Hug

# 305
Госпожица Дух, честит празник bouquet

Иде Пролет, аз не виждам защо да не продължиш с режима си, докато се чувстваш добре. Виж ако се измъчваш и ти е трудно да го спазваш е друго Peace
Освен това, когато тялото е с наднормено тегло обикновено реагира различно на такива режими, в сравнение с организъм, който е с нормално тегло. Слушай тялото си Hug

Мерси, Галче! Аз също мисля, че след като съм се хранила нездравословно и първоначалните резултати са 20 излишни килограма + лош холестерол и триглицериди, както и затлъстяване в областта на корема, което пък води до диабет тип 2 ако не се вземат мерки няма да ми навреди да освободя тялото си от резултатите на моето нехайство с такова хранене. След като в последните години явно не съм се замисляла какво ям, сега е време да го направя преди да си докарам диабет или сърдечно-съдово заболяване. Освен това съм натрупала достатъчно резерви  Laughing Тялото ми само може да ми благодари за разтоварването и го прави - чувствам се по-жизнена, по-бодра, изпълнена с позитивни мисли и определено по-спокойна през последния месец. По-уравновесена и блага. Направо е трудно за вярване и обяснение, но откакто минах на плодчета, тревички, мед и ядки съм се изпълнила с някаква странна доброта, спокойствие и благост, които ми бяха неприсъщи докато карах на кюфтенца с пържени картофи, сосчета, пици, кебапи и яхнии с месо  Laughing

п.с. забравих да спомена мазните баници и тутманици - предпочитана доскоро закуска за мен, за която съм си мислела, че ми дава сила за през деня  ooooh! А баклавите и тулумбите си ги хапвах, уж за ми дават повече концентрация и да ми работи по-добре мозъка, като получи захар. Наистина съм си ги мислела тези неща съвсем доскоро, и резултатите все още са видни.

# 306
  • тук и там
Момичета ,като започна воинската диета-менюта няма да пиша.Защото ще звучи така-
З-нищо
П.З-нищо
О-нищо
С.З-нищо

А после -като започна да изреждам какво съм яла,и поста ми ще заеме цяла странница. Laughing

Днес наистина съм до тук-нищо.Но имам два часа до вечеря и от сега и се каня.Mr. Green

Следващите дни  ще трябва да не  съм режимна обаче,че ще пътувам във "чужбинско". А ако взема да вечерям както по режим ми се полага-ММ като види сметката и ще реши повече да не ме води на ресторант нивга вече Simple Smile

Майтапа настрана-окей се чувствам и днес  -от към енергия,настроение ,концентрация и т.н.Обаче  забелязвам малко проблем със термо-регулацията на тялото.Започва да ми става студено към 16-17 ч ,после се оправят нещата(след като съм хапнала обилно). Peace

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 18:02 от Kaisia

# 307
Здравейте ,днес съм режимна ,бях при Ипократис ,свалила съм 4% мазнини ,много съм доволна ,това ми е мотивацията да продължа да съм режимна.

# 308
Днес е весело тук  Heart Eyes

Духче, честит рожден ден! Бъди здрава, бъди щастлива и все така прекрасна  bouquet

Трудно ви изчетох, но с голямо удоволствие  Simple Smile
Не мога да не отбележа, че видях една прекрасна Вяра  bouquet Ама защо прекрасна лейди, ще си причиняваш кленов сироп?
Марена, и аз с удоволствие бих участвала в легиона, но съм толкова извън форма, че ... Ако успея да сваля 10-на кг, ще започна лекичко да се раздвижвам отново.
Ния, за влизане в режим понякога ми помага по-обилното режимно хранене за няколко дни. След това апетита ми пада и намалявам количествата  Hug Честит рожден ден на патеричка  Simple Smile Желая ти много здраве, късмет и щастие  bouquet
Бърди, не знам колко "много" са ти кг /моите си държат около 93кг, не падат гадините  Mr. Green/, но внимавай с подскоците. Аз миналия път, когато отслабвах от тези кг горе долу, след много бавно раздвижване в един момент много си повярвах и започнах да правя бърпита на 80кг живо тегло  Joy. Да, ама не, това не било за мен. Не знам как успях, но си травмирах врата ли, под врата ли, гръбнака и още влача последствията. Така, че умната със спорта  Hug Иначе не знам дали си чувала за Румяна Илиева, но тя има 6 месечна програма с тренировки за начинаещи с наднормено тегло, която е много добра. Първата такава програма, след това има още една. Аз я правех без аеробната тренировка, защото подскоците не ми се отразяваха добре, и се чувствах прекрасно. Ама пусти стари лаври, надцених се и си направих проблем с друга програма. Успех!
NoMe, страхотен подарък за Духчето  Simple Smile Веднъж разходих съседското куче и се получи супер тренировка, добро темпо без да се усетиш и голяма забава. Страхотен сладур е, но мен ме е страх от уличните кучета и не посмях повече  Embarassed Аз мисля, че ти просто си напипала твоето си хранене и няма значение как ще го наречеш, палео с малко млечни или либерално ВМ-НВХ, важното е че се чувстваш добре така. Само дръж под контрол плодовете, че лесно подхлъзват. А патешка саздърма от къде? Не съм виждала, а съм фен на саздърмата.
Ивелина, разсмя ме  Joy Така де, от любов към храната сме тук, но пък дружно работим да заобичаме и себе си   Simple Smile
*Бенджи*, не ти помня ръст и тегло, но ако не се лъжа ти спортуваш активно. В такъв случай не ти ли е малко тази храна? Пробвай да увеличиш количествата, поне временно  Hug
Иде Пролет , добре дошла в темата  Simple Smile Момичетата са казали достатъчно и аз съм напълно съгласна с тях, само ще добавя, че влошения холестеролов профил ти е по-скоро от
Цитат
забравих да спомена мазните баници и тутманици - предпочитана доскоро закуска за мен, за която съм си мислела, че ми дава сила за през деня  ooooh! А баклавите и тулумбите си ги хапвах, уж за ми дават повече концентрация и да ми работи по-добре мозъка, като получи захар.
, а не от месото и яйцата.
Кайсия, радвам се, че намери себе си  Hug И аз умувах, умувах и пак към либерално ВМ си ме тегли, или палео с млечни  hahaha
Браво, Кики и добре дошла и на теб  Simple Smile Имаше още новички май, добре дошли на всички  Simple Smile
Много прекалих с писането, но последно добре завърнала се на  Галчето  и успех на всички  Heart Eyes

# 309
  • Пловдив
...
*Бенджи*, не ти помня ръст и тегло, но ако не се лъжа ти спортуваш активно. В такъв случай не ти ли е малко тази храна? Пробвай да увеличиш количествата, поне временно  Hug
...
156см на 61кг. Активно..колко да е активно?! Карам всекидневно колело /около 5км/ и два пъти поне през седмицата повече- около 10-12км, поне единия ден през уикенда гледам да съм на преход в планината или пък на функц. тренировка. Когато не ме мързи правя упражнения вкъщи, но и пропускам по няколко дни, ако  съм уморена. Не мисля, че е чак пък толкова активно...Simple Smile
Ами количествата са ми големи, нормална порция, не меря и не ограничавам количеството, гледам да съм сита. Simple Smile Това са ми последните два дни, но и предишните са така- салата, каквато имам+ месо/риба или яйца. И плодове.
Може и годинките да са ми много вече..хихи /41г/

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 23:31 от *Бенджи*

# 310
 z.2012, мерси  Hug

*Бенджи*, прочете ли какво съм писала като коментар относно двудневното меню, което си дала? Възможно е и това да играе някаква роля.

# 311
  • Пловдив
...
*Бенджи*, може би начинът, по който приготвяш нещата не е оптимален? Или количеството? Ако солиш храната също ще забавиш отслабването  Thinking
..
п.с.
*Бенджи*,....наденицата на скара може би е била солена. Надениците обикновено са соленички. Това веднага ти задържа излишна вода и резултатите намаляват. 1 гр. натриев хлорид завържа 1 л. течност. Яхнията как е приготвена? Ако е със запръжка от червен пипер, брашно, олио няма как да е диетична. Омлет и бъркани яйца - любими мои храни, от които се отказах решително. Вкусни са, но никак не са диетични и здравословни, дори да са от едно-две яйца. Вместо да пържиш яйцата и да губиш по този начин техните полезни свойства и витамини по-добре ги вари рохки и ги яж с течен жълтък. Много по-полезни са, и са по-нискокалорични.  Peace
Благодаря за коментара!
Количеството -коментирах по-горе, че според мен са нормални порции, не са малки в никакъв случай. За солта си права, благодаря, ще го имам предвид. За наденицата -това беше единичен случай, по принцип месото ми е домашно гледано и домашно приготвено, не обичам солено. Не правя запръжки, още по-малко пък с брашно. Нося си храна от вкъщи на работа, не купувам готова.
За яйцата не съм съгласна с коментара. Според мен, са полезна и здравословна храна.
Иначе за варенето -и варени рохки ям. Знам, че са по-полезни. Едно яйце- ми е за никъде. Не виждам кой може да се нахрани така. Все едно, че не съм яла. Моята порция съдържа 2-3яйца. Simple Smile Осоено като не ям хляб и ограничавам млечните. Гледам да не смесвам месо, млечни и яйца на едно хранене.
Не мисля, че е полезно и здравословно гладуването и се стремя да не го правя.  
По принцип, всяка зима качвам и всяка пролет си падат сами килцата, без кой знае какво усилие. Като обикновено храненето ми е такова. Не пазя диети, опитах 90Д и видях, че не е за мен тая работа.

Не знам как да си изчисля колко калории поемам за деня.... newsm78

# 312
 Да, яйцата са полезна и здравословна храна, но според мен има значение тяхното приготвяне. В зависимост от начина на приготвяне те могат и да се окажат вредни. Така например съм попадала на информацията, че рохкият течен жълтък намалява лошия холестерол, докато твърдо свареният жълтък го увеличава и не е полезен. А и без да съм специалист в областта на храненето интуитивно знам, че пърженото яйце вече е по-мазно и по-тежко от свареното. То и на вкус е такова - вкусно, ама мазничко.

Възможно ли е именно поради спорта да не сваляш тегло? В смисъл, че със спорт топиш мазнините, но изграждаш мускули и реално не мърдаш на тегло, въпреки че предполагам визуално подобряваш фигурата си? 50 км седмично колело + преходи в планината + упражнения в къщи не са за пренебрегване, голямо значение имат.

# 313
  • София
Зетче, благодаря ти много, винаги си толкова внимателна.  Hug Да ти се връщат хубавите пожелания. Права си, че и това беше по-добрата тактика със започване с режимна храна, но по-големи количества, а аз се хвърлих на лунуването. Не беше умно, но партито ще ми е в петък и исках да изчистя поне водата.

То аз качих много, но това се дължи и на обърканите хормони, този месец ми дойде два пъти и постояно съм гладна.  ooooh!

# 314

ПП: Аз продължавам да не свалям. Изключила съм напълно и хляба, тестото и сладкото, намалила съм много млечните. Ям салати, месо, яйца, сурови ядки, плодове. Спортувам. И не свалям! Не знам вече!  Confused

Калориен дефицит му е майката, за съжаление. От опит го разбрах. Но трябва да си го намериш сама с опит-грешка. С теб сме на едни години и сме миньончета, не ни трябва толкова много.
Вкарвай си храните в myfitnesspal.

Аз съм болна и ми е крив целия свят. В неделя за капак имам концерт. Ще допълзя сега до работа, утре вече е почивен ден.

Госпожица Дух, честит рожден ден! Hug

Общи условия

Активация на акаунт