Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 963
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
*Бенджи*, ако ми дадеш менюто си за деня с грамове (приблизително), мога да ти сметна калориите и количествата протеин, мазнини и въглехидрати за деня.

# 316
z.2012 много ми е сложно с тези плодове  Embarassed обичам ги, а знам че трябва да ги намаля. Според мен и при Бенджи те са пречката, за да не сваля. Като и чета храненето то и при мен е същото. Значи плодовете ни саботират  Peace А патешката саздърма вчера си я взех от Т-Маркет. Мисля че само в този магазин съм я срещала  newsm78

# 317
Хайде и аз да се включа по повод най-коментирания режим последните няколко страници  Wink

Иде Пролет, смятам че режима ти е подходящ за ударно, бързо отслабване, но не и като дългосрочен начин на хранене. Нищо ново, момичетата вече са ти го обяснили.
Ти може да не гладуваш физически, но тялото ти гладува за хранителни вещества, каквито няма в салатите. Разбирам и защо го правиш, много е мотивиращо да свалиш толкова много кг накуп, дава ти сили да продължиш. Желая ти успех, но се замисли дали цял живот можеш да ядеш така и си прави редовно изследвания.

Аз съм в подобна ситуация, макар и да не го правя с цел отслабване - почти година вече не мога да ям месо, спря да ми харесва вкуса му, тежко ми е, гадно на моменти. И не е по някакви етични причини, в никакъв случай. Просто масово месото е кофти качество, натъпкано с какво ли не и се отвратих. Дори рибата не ми харесва.
Много рядко ми се прияжда нещо и естествено не се въздържам - някое по-засукано филе, карпачо, морски деликатеси - ей такива изгъзици, които не се срещат всеки ден.

На всичкото отгоре съм си с анемия от както се помня, само за кратко бях възстановила нивата като бях с 20кг отгоре и всеки ден се тъпчех с шоколад и сладко Wink
Та опитвам се да компенсирам липсата на месо с яйца, сирена, ядки, бобови - например често си добавям нахут или киноа към нещата, които готвя.

Това бяха моите 2 цента мнение, намасте  Laughing

Много съм доволна тази сутрин съм задържала кг-те от вчера, щестливо продължавам на 60.7кг, и даже намрерих енергия да правя 30мин йога.
Много добре ми се отрази и ме енергизира.

Менюто вчера:
Скрит текст:
з: овесени ядки, фурми, сливи, орехи, бадеми
о: салата айсберг с патешко магре, синьо сирене, орехи и зехтин
с.з: банан
в: зелена салата с пиле и сирена, 2ч червено вино

# 318
  • София
Офффф - тази сутрин съм офф. Нещо явно и аз не правя както трябва, или пък Зоната, колкото и да ми е комфортна, не работи по този начин за мен. Вече втора седмица на едни и същи килограми ми играят грамчетата, вчера тъкмо се зарадвах, че да застопорили на кг,000гр и днес хоп, 800 отгоре. Не се вманиачавам и не се вторачвам чак толкова, но втора седмица .... Аз толкова много имам да свалям, че ако свалям по кило на месец, ще се пенсионирам ...

Аз общо взето проблемите си ги знам: първо, прекалявам с филийките и второ, месото, което ям, е готвено в стола, а не от мен у дома, съответно в него има кой знае какво.  Също и прескачам вечерната закуска, но не смятам, че това е чак драма. Иначе калорийно ми се връзват нещата, непрекъснато ми е леко, да не кажа гладновато.

Сега ще видя какво ще правя по празниците, първо ще сме при моята майка, после при свекърва, няма да ги карам да ме зоносват, ще гледам да карам безвъглехидратно, че е най-лесно. И може след празниците да направя една ударна НВД седмица малко да раздвижа нещата.

Извинявам се за големия мрън, имах нужда да се разтоваря, сега продължаваме напред.

Иначе, от положителната страна - вчера пак спортувах, доста повече от предния ден  Party Започнах пак с едно от начинаещите клипчета на йогата, но то само ме загря и не се почувствах натренирана, затова си пуснах едно видео на Руми, което се води "за тесни пространства" - отдавна си го бях загледала, че при мен са баш така пространствата Simple Smile Е, хубаво ме раздвижи, доволна съм. Днес или него ще повторя, или нещо друго. Съвети за начинаещи?

z.2012, знам ги клипчетата й за начинаещи, правила съм ги преди, ама голямо подмятане там пада - стани, седни, легни; превърти видеото напред, сега малко назад, сега още напред  hahaha Помня, че ми бяха много дискомфортни тези преходи, ама ще взема пак да ги пробвам  Peace

# 319
Бърди...
храненето в един момент спира да се превръща във функция и става нещо друго. Именно това ме притесняваше у зоната, притеснява ме у всичко, което ако не е "точно" предизвиква усещане за вина и провал у мен.  Дай шанс и спри да се мериш Wink

Бенджи, като те чета според мен нямаш какво да сваляш. Изобщо не вярвам плод/сол да са проблем на сваляне на тегло, особено от човек, който спортува и респективно в топлото време се поти повече и изхвърля соли и минерали. Не случайно бегачите на дълги растояния или по-активно дълго спортуващи пият вода със сол.

Храненето ми вчера не беше ок от никъде Simple Smile Днес ми е подуто, но и днес е първия ден от новата ми годинка. Правя палачинки за езиковия курс и преди него се запътвам към стадиона. Купих си стелки, сетих се че съм с паднал свод, а дано болката спре. От днес започвам да увеличавам спорта и движението и да не се втилясвам толкова в храната, ще ограничавам количество и ще мисля качество. Сутринта опитах една от нахутените палачинки (яйца, мляко, брашно от нахут) с малко от снощното пилешко. През деня мисля да карам на вода/айрян, вечерята ще е пъстърва със зелена салата Simple Smile

# 320
  • София
 Maroonka менюто ти,е направо моето,умирам за тези храни.Но с тях не свалям. Twisted Evil
Отпадат ми мерките и масажа днес.Натоварено преди празниците.В пмц съм ям де що има. Embarassed
Иде пролет,по назад в темата съм писала,аз започнах като теб с плодове и чай.За 9 м. съм -25кг.
Ще пускам снимки по празниците.
Сиска къде си?

# 321
  • Велико Търново
Тук съм Mr. Green
От днес до понеделник съм сама у нас, но неделя и понеделник съм дежурна по 12 часа.
Сиска си седи дебела, но това е положението, успокоявам се, че съм здрава Mr. Green

# 322
Siska, ти си дебела само по собствените си стандарти.  Hug

# 323
  • София
 и аз в клуба на здравите  Mr. Green
Блъскам тежести,подскоци и хранннннаааа. Joy

# 324
  • Пловдив
Марена, уф, не знам като грамаж... Нормални порции като в заведение/стол /може би 250-300гр/. newsm78
Благодаря!  bouquet След празниците ще си тегля храната и ще пиша и грамажа.
Плодовете са ми само 1-2 за деня. Дали са много? И аз ги обичам много. Simple Smile

Maroonka, много ми харесва менюто ти за вчера...ммммм

Бърди, ако намалиш хляба? Не че при мен работи даже като го спрях, ама давам акъл ... Mr. Green
А не може ли да си носиш от вкъщи храна?
Аз не обичам да правя упражненията на който и да било. Като реша вкъщи да се пораздвижа, правя лека разгрявка, после малко планк, коремни преси, клекове, махове с крака, лицеви опори,...ей такива неща, квото ми се прави на момента...ама нито е много, нито е редовно всеки ден.  Blush
Иначе ходя на работа с колело, и това ми е всекидневното задължително движение.

Духче, благодаря, ама като си написах кг/височ. нали виждаш, че имам...Simple Smile
Като имам време, ще кача някоя снимка да ме видите.

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 12:15 от *Бенджи*

# 325
 Здравейте!

Тази сутрин се събудих рано, и тъй като не съм на работа реших да се занимавам с домакински задачи. Спешно се налагаше да подреждам гардеробите, тъй като бяха тотално разхвърляни. Някои зимни неща приблах във вакуум торбите, и като разопаковах вакуум торбите и започнах да меря вакуумирани дрехи, които не съм обличала от години леко се депресирах. Открих доста, които отново ми стават, но огромна част са ми тотално малки, въпреки че съм с -10 кг. Най-ужасното е, че като се опитам да обуя панталони и дънки, които съм носила само преди 3-4 години изобщо не мога дори да приближа копчето, а паласките и коремът заприличват на спасителен пояс, изхвръкнал извън дрехата. Колкото и да МРАЗЯ ВСЯКАКВИ УПРАЖНЕНИЯ, май ще се наложи да започна с някакви имитации на коремни преси, защото хубави коремни преси така или иначе не мога да направя  Laughing

Относно плодовете - защо да се пълнее от тях? Нали съдържат фруктоза, която се усвоява бавно и не изисква инсулин и не предизвиква инсулиновата секреция? Освен това най-много килограми се свалят при режима само на плодове, чай и мед, а медът също е фруктоза? Значи големите количества фруктоза за ограничен период от време - най-много 20 дена наведнъж, свалят килограмите, а не ги качват?

Сутринта пих един голям неподсладен чай веднага след ставане, а сега седнах да си почина от подреждането и да хапна 2 лъжици смлян сусам с лъжица и половина юлски мед и две лъжици накисната чиа - ужасно вкусна сладка кашичка  Grinning

Успешен ден на всички!

# 326
  • София
Ще го намаля хляба със сигурност, Бенджи, аз тези изводи заради това си ги правя и ги пиша, за да се коригирам Simple Smile И храна по принцип си нося от вкъщи, само сега последната седмица не се организирах добре с месото.
Абе ще стане, то се знае, няма да се отказваме, просто ми беше кисело от кантара сутринта Simple Smile

# 327
  • Пловдив
БърдиHug

Иде Пролет, и аз така вчера пренареждах торбите със сезонните дрехи и се депресирах...Само три кг съм от кг си лятото, но панталоните не ми стават, или ми стават, но са ми много тесни и не мога да ги нося така.  ooooh!
За упражненията: може да правиш планк...

# 328
  • София
Здравейте момичета  Hug

Иде Пролет - и аз ще се присъединя към мнението на останалите момичета - диетата ти е чудесна за ударно отслабване, но не и за дълъг период от време. Относно плодовете - те съдържат плодова захар, която води до задържане на вода в организма. Затова е хубаво да се консумират до обяд и не повече от веднъж на ден  Peace

За диетата с Кленов сироп - натиснала съм ММ да я направи след празниците и ще му бъда подкрепа. Освен това ми се ще да прочистя малко след Великденското похапване и ПМС-то, а може и да успея да преборя оставащите 2 - 3 кг.  Praynig

Аз всъщност минавам, за да ви дам една рецепта за уникални, диетични и много полезни мъфини, които сътворих днес и изчезнаха за отрицателно време, но този път се включи цялото семейство.

Изчислила съм и калориите - за 11 бр. мъфини са общо 2521 кCal, като на 1 бр. са 229 kCal. Ако някой реши да ги прави, после да каже дали са му харесали  Peace

Скрит текст:
   Мъфин

250 г брашно от смляни, овесени ядки
   250 г кисело мляко
   1 яйце
        Кленов сироп - 80/100 гр. /На вкус - сместта да се опита преди да се сложи по формичките и ако се наложи да се добави още малко/
        ванилия - 2 п.
        100 г масло
        1 п. бакпулвер
        100 гр Сушени червени боровинки

Тестото за мъфините се приготвя като най-напред се разбива яйцето (1 бр) със захарта (200 г), а след това се добавят киселото мляко (250 г) и ванилия. Продуктите се разбиват, а след това при непрекъснато бъркане се добавя разтопеното масло (100 г) на тънка струйка. Смесените и пресяти брашно (250 г) и бакпулвер (1 ч.л.) също се добавят към сместа и всичко се разбива до получаването на хомогенна гладка смес. Накрая се добавят и сушените червени боровинки. Разпределя се във форми за мъфини с помощта на лъжица. Най-добре е да се използва специална метална тава за мъфини, а в нея да се поставят хартиени кошнички. Мъфините се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 мин.

# 329
Скрит текст:
Госпожица Дух, честит празник bouquet

Иде Пролет, аз не виждам защо да не продължиш с режима си, докато се чувстваш добре. Виж ако се измъчваш и ти е трудно да го спазваш е друго Peace
Освен това, когато тялото е с наднормено тегло обикновено реагира различно на такива режими, в сравнение с организъм, който е с нормално тегло. Слушай тялото си Hug

Мерси, Галче! Аз също мисля, че след като съм се хранила нездравословно и първоначалните резултати са 20 излишни килограма + лош холестерол и триглицериди, както и затлъстяване в областта на корема, което пък води до диабет тип 2 ако не се вземат мерки няма да ми навреди да освободя тялото си от резултатите на моето нехайство с такова хранене. След като в последните години явно не съм се замисляла какво ям, сега е време да го направя преди да си докарам диабет или сърдечно-съдово заболяване. Освен това съм натрупала достатъчно резерви  Laughing Тялото ми само може да ми благодари за разтоварването и го прави - чувствам се по-жизнена, по-бодра, изпълнена с позитивни мисли и определено по-спокойна през последния месец. По-уравновесена и блага. Направо е трудно за вярване и обяснение, но откакто минах на плодчета, тревички, мед и ядки съм се изпълнила с някаква странна доброта, спокойствие и благост, които ми бяха неприсъщи докато карах на кюфтенца с пържени картофи, сосчета, пици, кебапи и яхнии с месо  Laughing
п.с. забравих да спомена мазните баници и тутманици - предпочитана доскоро закуска за мен, за която съм си мислела, че ми дава сила за през деня  ooooh! А баклавите и тулумбите си ги хапвах, уж за ми дават повече концентрация и да ми работи по-добре мозъка, като получи захар. Наистина съм си ги мислела тези неща съвсем доскоро, и резултатите все още са видни.
И натрупаните кг, и лошите изследвания са в резултат от прекаляването с тесто и захар, а не от яденето на месо.    Peace
Пишеш грамотно, изразяваш се интелигентно, ако проявяваш интерес, разрови се и прочети до какво води яденето на тесто и захар, и до какво води яденето на месо.
Скрит текст:
Не правя реклама, но аз отслабнах в последната година с около 25 кг именно с яденето на мазно месо, яйца всеки ден (холестерола в организма не се влияе от холестерола в храната...повишеният ти холестерол всъщност е знак, че в тялото ти има огнища на възпалителни процеси, които именно повишеният холектерол се мъчи да излекува),зеленчуци, плодове,ядки....и никакви боклуци.

*Бенджи* , теб е възможно да те спъват таханите,меда, ядките.

Общи условия

Активация на акаунт