Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 956
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Бърди,  Hug

Иде Пролет, и аз така вчера пренареждах торбите със сезонните дрехи и се депресирах...Само три кг съм от кг си лятото, но панталоните не ми стават, или ми стават, но са ми много тесни и не мога да ги нося така.  ooooh!
За упражненията: може да правиш планк...

Мерси за идеята! Погледнах в ю туб как се прави и го опитах за малко. Действително не е трудно и е възможно да се изпълнява и от "тюфлеци" като мен без много мускули  Laughing
 Днес ме е хванала музата да подреждам. Свърших с гардероба и дрехите, сега съм се захванала с кухненския шкаф  Crazy Като свърша ще направя планко-ве.
 Колко се правят? Нямам опит с упражненията и не знам колко на брой серии са подходящи.

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 12:46 от Анонимен

# 331
Бенджи, тия килограми на мене нищо не ми говорят Simple Smile И нищо не показват, особено ако спортуваш. Братовчедка ми е инструктур по камара неща в Амстердам, спортист е почти от малка, квалифицира се в какви ли не курсове, влече я и й се отдава. Постоянно ми се кара, като й заговоря за килограми. Твърди, че не се е качвала на кантар от години и честно казано й вярвам. Мисля да последвам примера й  Laughing

Иде Пролет - отговора на въпроса ти е доста дълъг, но като цяло отслабваш от калорийния дефицит, не от самата храна, която приемаш. Освен това мускулите се стопяват при глад и понеже тежат повече от мазнините, се отслабва и на килограми повече - това не е нито здравословно, нито разумно. Освен това, съвсем на скоро от ЛТЛ правиха експеримент с "яж шоколад и отслабвай" - ако караш на която и да е (почти храна) в определени грамажи и ядеш само нея - ще отслабнеш Simple Smile

Ей каталясах, много домакинстване много чудо... и яйцата боядисах, сега ще правя едни упражнения и отивам към стадиона Simple Smile Отново с 3 чифта торби - за майка ми, за курса, за ММ и семейството му... добре, че имам кола...  #Crazy

Иска ми се утре да направя поста - цял ден на вода, само дето мисля да е на Сиропа Мадал Бал, останал ми е и смятам от време на време да си правя отпочиващи дни с него Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 12:54 от Госпожица Дух

# 332
Amour*, какво месо купуваш и как го приготвяш - пишеш, че е мазно. Самото месо ли е с тлъстини, или при приготвянето ползваш мазнини?

# 333
Бенджи, моето лаишко мнение, гледайки менютата ти, е, че протеина ти е много малко. Знам, че не обичаш месо, но може би трябва да приемаш повече извара или протеин на прах. Аз съм 56кг и за моето тегло трябва да ям на ден примерно 200гр пилешки гърди, 2 яйца, 400гр. кисело мляко, за да набавя нужния протеин. Дано не досаждам с непоискано мнение.  bouquet

# 334
Amour*, какво месо купуваш и как го приготвяш - пишеш, че е мазно. Самото месо ли е с тлъстини, или при приготвянето ползваш мазнини?
Месо всякакво-телешко, свинско, пилешко, патешко, пуешко, заешко, риба....и месото е с мазно по него, и го готвя в свинска/патешка мас.Естествено, не наливам литри мазнина    Laughing  , кг месо например с 2 с л мас.Ако е супер мазно месо, като свинските гърди например, само намазнявам тавичката, в която се пекат.

Скрит текст:
Сетих се, че назад си споменала за здравето на старите българи...аз също съм давала баба ми и дядо ми за пример.Починаха на по 90 години някъде, без болести, без лекарства, без наднормено тегло, пъргави и жизнени почти до последно.Умряха си от старост.Гледаха си кокошки, по едно прасе всяка година, ядяха по три пъти на ден, не са постили тенденциозно, но когато кокошките си гледат пиленцата, не ядат пилешко, а прасето колеха за нова година.Баба ми готвеше почти целогодишно с маста, добивана от прасето, в краен случай с олио, когато маста свърши.Сладката им храна беше основно плодове, зимата ошав или компот.Хлябът, който те ядяха, няма нищо общо с хляба продаван сега.Не ядяха час по час разни хрупки, чипсове, вафлички или други подобни.
Много движение-животни за гледане, градина за поддържане, по цял ден има какво да се прави в една селска къща с двор, животни и зеленчукова градина.
Аз съм писала и преди, когато ми се прияде нещо, си задавам въпроса "Това баба ми дали би го яла?"-т.е., имало ли го е изобщо като храна преди 30-40 и повече години.Ако отговора е НЕ, и аз не го ям.
Та, старите хора са били здрави не защото са се лишавали от месо (а то е било в периодите, когато животните се размножават и тогава нито са ги яли, нито са ги клали    Laughing  ), а когато малките поотраснат, пак включват месото в храната.Като с агнешкото по Великден например... 

# 335

Amour*, много хубав пример даваш с баба си. Действително храната преди няколко десетилетия е била съвсем друга от сегашната, много по-чиста, природна, неиндустриализирана. Хората на село са произвеждали сами храната си, която е била "био" и са ползвали само натурални природни консерванти като мас, сол, захар, които са хиляди пъти за предпочитане пред всички Е-та и химикали на индустрията днес. Но както и ти казваш, често са яли за различни периоди от време постни храни. През зимата са наблягали на месото, защото  няма толкова зеленини през този период на годината, яли са свинско и месни консервирани продукти и домашни наденици и колбаси без оцветители, консерванти и химикали. Яли са и кисело зеле и туршии, ферментирали зеленчуци, които са лесноусвоими. Но пред лятото си мисля, че са яли повече плодове и зеленчуци, които са имали в изобилие през този период на годината. И са се движили и работили много физическа работа. За това си мисля как да имитирам с моето хранене това природно и съобразено с годишните времена хранене.

# 336
  • Пловдив
Марена, уффф, и аз така мисля, ама сега заради млечните. Ще задържа почти без тях за месец поне...А месо не обичам особено, ям, ама насила..хмх
А за тахана - при липса на млечни в момента, е необходимост и няма как да се лиша от него, а и колко калории да има чак пък в 1ч.л. тахан+1ч.л. мед?! Като това + един плод ми замества цяло хранене. Ядките ще се опитам да ги намаля още.  bouquet
Amour, много ми хареса това "дали баба ти би го яла". Peace

# 337
Тахана не виждам да е проблем, доста е калоричен, но е много полезен и съдържанието му на протеин е добро. Аз ям доста...Изварата не я брой към проблемните млечни, това е една от най-изчистените протеинови храни, от нея правят и сух протеин, така че няма как да ти навреди.

# 338
Здравейте някой да е пробвал тази диета?
1ви ден
8 часа кисело мляко + плод или зеленчук
10 часа кисело мляко + плод или зеленчук
12 часа кисело мляко + плод или зеленчук
16 часа кисело мляко + плод или зеленчук
19:30 часа кисело мляко + плод или зеленчук    

2ри ден
8 часа плод + чай
10 часа плод + чай
12 часа белтъчни храни + зеленчук
16 часа плод + чай
19:30 часа белтъчни храни + зеленчук

3ти ден

4ти ден8 часа плод + чай
10 часа плод + чай
12 часа въглехидратни храни + зеленчук
16 часа плод + чай
19:30 часа въглехидратни храни + зеленчук

5ти ден

6ти ден
8 часа плод + чай                                                      
10 часа плод + чай
16 часа плод + чай

7ми ден

8ми ден
8 часа плод + чай
10 часа плод + чай
16 часа плод + чай

9ти ден

10ти ден
8 часа плод + чай
10 часа плод + чай
16 часа плод + чай

11ти ден

12ти ден
8 часа плод + чай
10 часа плод + чай
16 часа плод + чай

13ти ден

14ти ден
8 часа плод + чай
10 часа плод + чай
16 часа плод + чай

# 339
  • София
Байкова е това, била съм на нея, отслабва се, разбира се.

# 340
  • София
И аз съм била на нея и отслабвах. Само внимавай да си взимаш хубаво кисело мляко,  да не е много нишестено.

# 341
За това си мисля как да имитирам с моето хранене това природно и съобразено с годишните времена хранене.

И аз това се опитвам. Напоследък чета повече за Аюрведа храненето. Който го интересува също може да прочете, то освен, че е съобразено със сезоните, също така взема предвид и типа на тялото ни.
Ето за плодовете: http://lifespa.com/fruit-ayurvedic-food-combining-guidelines/

За спорта, аз съм "за" йогата, както съм писала вече в темата. За начинаещи поздрава към слънцето раздвижва чудесно цялото тялото.
Точно с йога оформих за 1г и половина мускулесто и жилаво тяло Peace

И аз мога да помогна с изчисляването на калории, но трябват точни порции Peace

Дези, и на мен за отслабване ми беше необходима калорийна рестрикция. Тайната е да откриеш хем как да си на минус, хем минусът да не е много голям и хем да се чувстваш сит, доволен и щастлив, за да може сутрин да се събуждаш с мотивация, а вечер да си лягаш с удовлетворение Flutter

з. 2012, липсват ми постовете ти Hug Ще се радвам да се включваш по-често, ако искаш bouquet

# 342
Момичета, някоя от вас има ли опит с емоционалното хранене?
 Попадали ли сте на достатъчно научно обоснована статия, свързана с него?
Емоционално хранене  според вас може ли да се дължи на нарушен хормонален баланс или е свързано емоционални личностни  проблеми?

# 343
Момичета, кефирената ми гъба се плоди като луда. Ако някой иска, мога да му пратя.

# 344
Само да попитам относно киселото мляко 2% е добре нали, защото при тази диета трябва да е нискомаслено ама повечето ми казват, че 2% не било истинско а 3,6% а това е доста. И да добавя бях писала в един друг сайт и вижте какво мнение ми казаха:
1.   Не съм я пробвала и няма да я пробвам по две причини
Много честото БОГАТО НА ВЪГЛЕХИДРАТИ хранене, което означава непрекъснати скокове в инсулина, после пак глад. На практика ядеш непрекъснато, но бедна на калории и хранителни вещества храна. Метаболизмът пада, почваш да гориш по-малко калории, но не и своите мазнинки, защото непрекъснато си тъпкана с инсулин заради високовъглехидратните непрекъснати хранения, който блокира горенето на мазнини. 
Диетата е бедна на мазнини, на белтъчини, витамини и минерали, на качествена храна като цяло и след нея тялото ще те измъчва с глад, защото ще му липсва всичко . 
По-добре направи пълен глад от 7 дни само на вода, чай и бульонче, при които ще се прочисти тялото, но без да си разсипеш метаболизма. Освен това ще гориш подкожни мазнини в отсъствието на инсулин. 
След тази диета, която си написала, ще отслабнеш само мускулна маса и вода. След 2 седмици ще тежиш същото 1-2 кила отгоре. 
Не се отслабва с диети, а с цялостна промяна в начина на живот и нахранене. Отслабва се не с 6 хранения на ден, а с 1-2, не с хранене, а с гладуване. 
Аз се храня Paleo, тоест висока на мазнини и бедна на въглехидрати диета и отслабвам трайно 1 кг. месечно без да имам наднормено тегло при това. От 72 кг. съм сега 65 кг. без глад, без тормоз, без никакви усилия и без спорт.
И така аз каквато съм наивна и като не разбирам и не знам. Sad

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 22:51 от bebsa211@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт