Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 885
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • Козлодуй
Галче много си мила на мен помогна на лична с кефира а в темата е достатъчно да споделяш как се чувстваш след като си яла едно или друго и това е достатъчно да помогнеш на хората а на себе си да изясниш какво става - поне при мен така се получава Simple Smile

# 526
Искам да ви питам нещо. Сутринта преди да изляза за работа сложих 500 гр. червена леща да се изкисне с вода, като за пръв път кисна леща. За боба знам, че е задължително преди готвене, но с леща опитвам за пръв път. Мислех да правя супа от леща. Сега като се прибрах видях, че лещата доста е увеличила обема си и като я опитах е мека и вкусна. Сега се замислям дали да я варя, или да я направя на нещо като салата вместо на супа. При положение, че е мека и съвсем ядлива и в този вид, нали не е задължително да я варя?
Аз винаги така правя,  накисвам я и вяра за 10,максимум 15  мин. В последствие решавам дали ще правя супа, разядка или хумис с нея.

# 527
Скрит текст:
Галче, стой, ще се подкрепяме двете. Mr. Green Hug И аз нямам никаква воля, все ми се яде, все дъвча нещо, най-вече сладки неща. Днес прочетох за ИР и съм 99% сигурна, че имам това. От 10 симптома, нямам само два и то, защото не съм се изследвала (кръвна захар и още нещо). И неистовия глад за сладко, и напълняването само около талията, депресията, непрестанната умора, забравянето, висок лош холестерол, високо кръвно... Майка ми е с диабет тип 2, на колежка откриха миналата седмица. Ако това не ме стресне, няма какво. Засега ще започна отключващият режим на Байкова, че въглехидратите са веднъж на 4 дни. Днес съм на мляко и плодове/зеленчуци.
А на обяд имах страшно желание да изям вафлата Морени, която ми е в чантата. Embarassed Но се въздържах.
Решението е просто:не купуваш изкушения.    Laughing
Скрит текст:
Сега, като те прочетох, и на мен ми се прияде ...е, не точно Морена, отвратително сладка ми е.Но у дома няма нищо, нищичко.Е, как пък да не съм излязла в това време, за да си угаждам на вредния каприз...    Mr. Green
Червената леща не се накисва, доколкото знам.

# 528
Червената леща увира за 7 минути, не ѝ трябва киснене.

# 529
И това е вярно,  но аз понавик всичко накисвам:😃

# 530
Dara888 ако се съмняваш, че имаш ИР по-добре драстично намали въглехидратите. Подходящ режим в такъв случай е НВ ВМХ или безвъглехидратния  Peace

Аз днес карам прочистващ ден  Mr. Green До сега съм на 2 литра айрян,  2 ябълки и 100 гр. фъстъци. Не съм измислила вечерята, но може да продължа на кисело мляко.

# 531
И това е вярно,  но аз понавик всичко накисвам:😃
Не бих я варила после. Сигурна съм, че ще е и по-полезна. Ако, разбира се, става на вкус.

# 532
 Ами прочетох, че всички варива било по-добре да се накисват преди приготвяне. Преди няколко дена накиснах жито и го оставих да покълне, много е вкусно. А накиснатата червена леща също има много приятен вкус, и ще взема да я направя на салата с домати, покълнало жито, настъргана сурова тиквичка, селъри. Освен, че е полезно е и засищащо за всички, които искат да свалят килца  Grinning

# 533
Относно коментара на потребителката Зизу, може би не е попадала на постовете на Галче и не знае, че едва ли има толкова съвестен, стриктен и изпълнителен човек като нея.  А и тя няма нужда от таково ограничение , което би й се отразило пагубно на тялото, защото  е с перфектно такова , но все пак е въпрос на лично усещане и възприятие дали ще го прави или не.  Абсолютно съм съгласна, че постовете й са интересни,имат различна гледна точка и има какво да се научи.

# 534
Ами прочетох, че всички варива било по-добре да се накисват преди приготвяне. Преди няколко дена накиснах жито и го оставих да покълне, много е вкусно. А накиснатата червена леща също има много приятен вкус, и ще взема да я направя на салата с домати, покълнало жито, настъргана сурова тиквичка, селъри. Освен, че е полезно е и засищащо за всички, които искат да свалят килца  Grinning

Аз ям доста бобови и кисна всички. Дори и да не се налага, така стават по-лесно усвоими. Аз лично, ако не ги варя, задължително поне бланширам бобовите, дори и покълналите Peace

Благодаря ви за милите думи Hug Ще остана в темата, ако смятате, че споделеното от мен ви е полезно Peace Не искам да убеждавам никого в нищо, защото знам, че всеки има да извърви своя път и за всеки той е различен Peace Но ако някой се разпознае в моя, ще се радвам, ако съм помогнала на някого Hug
Признавам си, че темата за храненето винаги ме е вълнувала и обичам да експериметирам със себе си Blush

# 535
  • тук и там
Галче има перфектна фигура-имаше такава още миналата година.Има какво да се научи от нея.Стой си във темата,Галче-приятно и полезно  е да те чете човек. Hug

Аз може да си дам почивка малко,и да помисля и поработя върху някои неща-защото съм по-скоро пример как не трябва да се прави.По празниците и сега-продължавам да се тъпча,все едно няма да има" утре.".Все си намирам поводи и оправдания за да не започна диета,очевидно ми липсва  мотивация.Та  трябва да помисля и малко се уморих честно казано-все да съм на "диета" и все да съм дебела. Simple Smile.А пък аз не съм определено от тези дето "качват и от въздуха".Качвам си от системни злоупотреби със хранаи то калорична и неполезна:peace:

# 536
Момичета,браво на вас.Аз съм от този понеделник на интензивни тренировки и нов режим хранене. Дано не кача Simple Smile само,защото се хапва 5 пъти .Много позитивизъм и подкрепа срещам тук.Това много ме радва.Всеки  трябва да намери формулата за това как се чува добре и да има ефект.Това е моя начин! https://www.youtube.com/watch?v=BSBIIKzysDs&t=39s  Успех на всички!!!

# 537
Kaisia, беше споменала, че имаш гости. Докато са при вас не мисли за диети и ограничения Peace Изключи диетите и спорта от мисълта си. От опит ти казвам, че много помага, а ти знаеш, че и аз съм близка до теб по "История на отслабването 2016-2017" Mr. Green
Дори и после малко да си качила ще е предимно вода, та след заминаването на гостите с едно лунуване ще се поизчистиш и ще затъпиш малко желанието за храна.

# 538
sun sea, бутам я накак си безмлечната  Laughing Нещо не виждам особен ефект. Обикновено като намаля рязко В за 2-3дни се събирам видимо, а сега нещо не се получи. В работата е голям екшън и каквото ям го лапам бързо като гъска, а мразя така да ям. За мен храненето е удоволствие и искам да се храня бавно и с наслада. За съжаление екшъна не се очертава да приключи някога, та трябва да се адаптирам някакси. За това и не съм сигурна до кога ще съм безмлечна. Уж бях твърдо решена, ама...

qvili  Hug много е кофти да си под постоянен стрес, но като говоря с познати на много места вече е така. То поне да си заслужаваше. Много се замислям за смяна на работата, въпреки че тази ми е нова, но се опасявам да не стане от трън та на глог.

Менюто си го пиша в безвъглехидратната, но ще си го добавя и тук, че не се знае до кога ще съм там  Joy
Скрит текст:
Ден 1
З- необичайно за мен нямаше, само кафето с пр мл
О- пържола от бекон на скара, 2варени яйца, малко дом лютивка + още едно кафе с пр мл
СЗ- 1 краставица, 5 маслини, чаена л кокосово масло/чаках да се размрази месото за вечерята/
В- пилешки бонфиленца на тиган, тиквичка на тиган /със зехтин и масло/

Ден 2
З- агнешки черен дроб с кокосово масло, фреш от домати  Smile/страхотна комбинация спретнах  Embarassed/ + кафе с пр мл
О- 2 варени яйца, пилешки бонфиленца на тиган, краставица, маслини + кафе с пр мл
В- салата маруля с много варени яйца/изядох поне 2, а може и повече да бяха/, омлет с дом суджук

Ден 3
З- омлет от 2 яйца с дом суджук, краставица, кафе с пр мл
- кафе с пр мл
О- пилешки бонфиленца на тиган, тиквички на тиган, маслини, дом лютивка, фреш от домати, допих си второто кафе с пр мл
В- салата маруля, 2 свински вратни ммм.../друго си е  Very Happy/

# 539
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
зизу без чертичките 😁😁,да не се от Варна?

Общи условия

Активация на акаунт