Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 862
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
NoMe от темата за НВ-ВМХ го копирах- поста е на наистина много четяща, разбираща, а и изпитала го лично потребителка, с медицинско образование Peace И изобщо в темата могат да се прочетат много компетентни мнения. Peace
Точно така  Peace и аз ги чета тайно  Wink Все още не съм изцяло на този режим.

Сесил, качамак не се ли прави с царевично брашно? Защото то се използва за угояване, доколкото знам.
НВД-то ти е отишло на кино. И сирене не може при НВД. И една хапка праща начинанието по дяволите.  Peace Не става с българско сирене и качамак.
Това е непоискан съвет, знам. Ама да си кажа.
Ако става въпрос за угояване, то и с бяло брашно можеш много успешно да се угоиш  Wink Царевичното го ползват за направата на фураж, защото е по-евтино.

# 571
Dezideria благодаря ти за съвета, и аз си го мисля. Ще потърся  Hug
Царевичното брашно има и много ползи и спомага за прочистване на червата. Няма храни, от които се дебелее, има количества и комбинации. С изключение на бялото брашно и бялата захар, както и разбира се всички добавки в пакетираните храни, аз не вярвам, че от нещо конкретно се пълнее. И всяка моно диета го доказва. Качамак много обичам, но от години не съм яла, може би по-нататък трябва да си направя  Embarassed
Дебелее се от страха. Всяко нещо, от което хапваме с мисълта, колко ще напълнеем и фиксирането върху тази емоция, ни прави дебели. Яла съм по екскурзии и банички и сладкиши, с удоволствие, мярка и целодневни разходки - бях щастлива и спокойна и се връщах винаги отслабнала  Peace

# 572
Яденето с удоволствие, дори и с много движение да е съчетано, винаги ме дарява с излишни килограми, въпреки щастието.

# 573
Съни, за какво количество ядене говорим? За хранене или пре-хранване? Мисля, че проблема не е във вида храна, а в нейното количество. Разбира се, това са си мои размишления и опит и всичко е обвързано и с псхичиеска нагласа, чувство за вина след хапването и прочие. Не е просто кефа докато се храниш, а цялостната настройка. Но пак казвам, това е в една малко по-друга сфера, от чистото делене на храната на макро и микро нутриенти, калории и прочие. Възможността да бъркам е огромна Simple Smile

# 574
Разбира се, че за прехранване става въпрос. Тоест - лакомия. Аз съм казвала, че без едно мога, с едно, не. Ако си планирам 300 грама храна, изяждам толкова и точка. Иначе мога и 500 да изям.

# 575
Понеже се хванахте за качамака. Simple Smile
Царевичното брашно и в частност качамака.

Царевичното брашно е богато на много полезни вещества. В него се съдържат наситени мазнини, полиненаситени мазнини, мононенаситени мазнини, фибри, захари, белтъчини и др. То е източник на витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин В3, витамин В4, витамин В6, витамин Е и витамин К. В състава на царевичното брашно попадат още калций, желязо, фосфор, цинк, мед, селен и др. В някои разновидности на царевичното брашно може да се среща глутен, а в други - не. Ето защо за наличието му трябва да се провери на етикета на съответния продукт.

Царевицата е отличен източник на витамин К, който е безценен за сърдечно-съдовата система. При варенето на царевицата витамините намаляват, но все пак остават около 20 процента от тях.

Печивата с царевично брашно са по-засищащи, понеже са богати на фибри. Те абсорбират вода и се раздуват в храносмилателния тракт – свойство, резултиращо в по-добър телесен контрол над кръвната захар и инсулина, както и над кръвния холестерол. Този комбиниран ефект значително понижава вероятността от развитие на диабет тип-2 и сърдечносъдови заболявания. 100 г царевично брашно съдържа 8,5 г фибри – 35% от ОДП за жени и 22% за мъже.

Та, при това положение, изядената от мен порция качамак, приготвена с не повече от 50гр. брашно...далеч не я смятам за угояваща.
Аз не меря количеството си храна, не броя калории. Никога не съм го правила и нямам намерение тепърва да започвам.

# 576
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ГРЪМЧЕ,честит рожден ден!!!! newsm59 nbirthday newsm18

# 577
Царевичното брашно е много полезно и при диабет - намалява кръвната захар. Аз често приготвям на моята майка, която е с диабет тип 2.

# 578
  • София
Здравейте момичета  Hug

Галче - изобщо не те пускам никъде да знаеш  Naughty Не си и помисляй да ни оставяш  Hug

Гръмче - ЧРД миличка. Много здраве, щастие, късмет и любов ти пожелавам  bouquet

Бенджи - и аз съм 156 см. Много е тегаво за нас нисичките - 1 - 2 кг. да качим и веднага си личат. Аз лично се чувствам най-добре на 48 - 50 кг., но не знам дали изобщо някога ще стигна пак тези килограми  Rolling Eyes

Духче - както винаги право в целта. Както казва ММ - за всичко е виновен баланса. Ако има баланс всичко е наред, ако се наруши баланса се нарушава всичко  Peace

Относно броенето на калории - според мен наистина всеки организъм е различен - при едни става с броене и намаляване на калории, при други само с месо и зеленчуци, при трети с глад и захранване /като при мен  Mr. Green/ и т.н. Защото, ако за всички хора важеше едно и също нямаше да има толкова разнообразни диети - всички щяха да правят това, което действа. А и ние тук всички сме доказателството за това - знаете, че повечето от нас са минали през доста видове диети - някои си намериха режима, а други още се лутаме  Mr. Green

За месото - аз лично не мога да преям с месо, ако го ям чисто, защото ми става тежко, мазно и не ми се яде много. Обаче, ако правя комбинацията месо + зеленчуци лелееее - мога да ям по една огромна свинска пържола на всеки 2 часа буквално. Защото ме засища, но за много кратко време. Пробвала съм този режим и все си бях гладна. С рибата пък нещата са още по-зле - даже и 2 часа не мога да изкарам с нея. Без значение дали е тлъста или не  Tired

За храненето - аз съм на малко по-различно мнение, но то е изградено на базата на моя организъм. При мен количествата храна не са толкова важни, колкото самата храна. Т.е. всякакъв вид бърз въглехидрат /а в някои случаи и бавен/ директно ме водят до задържане на вода и напълняване. Няма такъв вариант, като - ще хапна тортичка, но само 3 хапки  Naughty 3 хапки и до там. За огромно мое съжаление. Пробвала съм да хапвам по много малко, но от всичко - не ми се получи

За царевичното брашно - сега се сещам, че по Зоната царевичния хляб може да се яде в по-голям грамаж, отколкото белия /мисля и черния също, но не съм сигурна/, което ме навежда на мисълта, че е по-малко калоричен. А пък колко е вкусен лелееее..... Предполагам, че качамака в това отношение е по-полезен, защото е домашен и няма набухватели в него и всякакви други "екстри", които слагат в хляба

И така - днес ми е 3 ден от Кленовия сироп - резултата е - 2,4 кг. /от вчера само - 300 гр./. Днес продължавам смело напред. Вчера бях със страшно главоболие и ми беше адски студено - значи пречистването действа  Mr. Green Вечерта едвам устисках, но си глътнах още един Фет бърнър, който ми потиска апетита и се оправиха нещата. Днес няма да чакам да освирепея - ще го пийна навреме. В темата четох, че 3 и 4 ден са най-тежки, така че дано устискам  Praynig Вчера така ми чучнаха вкъщи една хубава, топла, домашна баница - и сега се чудя от къде я извадих тази воля да не й посегна.

п.п. Момичета, темата ни е страхотна - много приятно и уютно се чувствам в нея, и нямам нищо против да се пенсионирам тук - особено, ако ще се пенсионираме всички заедно  Hug Това е може би единствената тема в Бг мама, в която няма караници, обиди и саркастични забележки  Heart Eyes

Успешен, пък макар и студен ден ви пожелавам. Усмихвайте се - от вторник започва топлото време ПАК!!!  Grinning

# 579
Виж ти, колко полезни неща научих за царевичното брашно!

Сесил, позволих си забележката, защото аз съм същата като Лейди Касиопея Дювал- една хапка ми праща всичко по дяволите. От сирене задържам вода и се подувам. Вече не го бутам и с пръчка. Баници не ям, не ме интересува вкусни ли са или не. Брашна не ям всякакви.
И понеже искаш да отслабнеш- коментирам. Но може и да не си като мен.  Peace

Моя близка приятелка е от Зимбабве. Там много ядат царевично брашно и нещо като качамак, но без сирене. Тя е на 32 и с фантастична фигура. Изумителна е. Яде и въглехидрати, и не спортува. Но е с талия, идеални пропорции, дълги крака и бразилско дупе. Егати гена! Нищо и няма.

Стой, та гледай мен, мила моя майно льо! Като козунак съм- набъбвам и се изливам. Та при мен без стриктност не се получава абсолютно нищо.

Отчитам Шон Т- Гама Цяло Тяло + АЛфа Абс, йога за таз- шпагати (Хануманасана, Йоганидрасана, Мост, и т.н. ) Не знам дали ви казах, че съм сертифициран йога инструктор. От Индия ми е тапията, не е измислена градска йога. Акредитирана съм от Международния Йога Алианс.
Успешен ден!  Hug
Отивам на работа.

Боже, колко грешки поправих, треперят ми ръцете от Шон и едва целя клавиатурата! Heart Eyes

# 580
Сесил  Hug мила, аз се шегувах за угояването с бялото брашно  Hug Всъщност не се шегувам, а ми го бях приложила реално върху себе си. То не беше ядене на тестени вкусотии, то не беше чудо при мен  ooooh! Не е лесно да стигнеш до 104 кила вярвай ми  hahaha
А за твоя качамак хич  не съм си помислила, че си изяла една копанка. С тези 50 грама аз и сега няма да се наям. Ох, като каза качамак как обичамммммм .... с препържено масълце отгоре и с мноооооого сирене .... ох  Crazy Crazy ще си направя някой хубав ден, когато вече не ме е толкова страх от въглехидратните изкушения  Hug

# 581
Хаха, аз направих 4порции с 2л вода и 200гр брашно.
Така че на порция се падаха по 50гр царевично брашно.
Честно, не съм го мислила колко ще ме набухне, или не.
Знам, че това го ям веднъж в месеца.
Количеството сирене и масло също не мисля, че би ме "съборило" или озверило.
Бях се заситила само с тази порция, но не устоях да опитам от дробчетата, които приготвих за мъжа ми. Simple Smile

# 582
  • Козлодуй
Честит рожден ден Гръмче, пожелавам ти да си много красива и обичана Simple Smile
Не мога да ви изчета много информация Simple Smile И при мен се получава така че пълнея лесно от всякакво брашно и напоследък избягвам и въглехидрати до колкото мога и успявам да задържа 59 кг на 163 височина - доволна съм не ми трябва да смъквам повече Simple Smile Ям предимно вечер защото ми е по-сладко в компанията на семейството ми. През деня карам на много кафета и чай с прясно мляко (пия зеления чай с прясно мляко) но напоследък закусвам по-сериозно защото покрай тревогите ми цикълът ми прескочи един месец. Тренирам всеки ден без неделя а събота ми е ден за йога Simple Smile През седмицата си пускам клипове от различни програми които съм съчетала по мое усмотрение  така че да бъдат по 1 час и да натоварват различни части на тялото Simple Smile И аз обичам темета научих много неща за храненето Simple Smile
Amur ще гледам да копирам твоето хранене за да задържа килограми и здраве колкото е възможно Simple Smile
Dara888 на един хал сме с теб и моята майка е с диабет и аз съм с инсулинова резистентност четох че такива хора като нас по-лесно оцелявали едно време защото по-лесно натрупват мазнини да ама сега е като бич - ще се справим Simple Smile

# 583
Да си отчета храната днес

з. 2 яйца пържени в малко мас
о. 200 гр. спържа + маслини
в. кюфтенца в доматен сос
+ две ябълки (успявам да намаля количеството на плодовете, които ям)  Grinning Grinning

Утре ще ходя на преход в планината, надявам се поне да не вали. Ако си поискам и слънце вече ще е прекалено сигурно  Joy

# 584
pvacheva, значи не сме дебели, а сме объркали епохата. hahaha
Обядвах стек (покрит с тънко парче свинско филе, кисела краставичка и кашкавал) със зелева салата и салата от краставица. Сега ми е повече от доволно на тумбака, дано за вечеря ям малко. И утре като не ям хляб и така ще започна да го "надушвам"... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт