ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 117 166
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!
Днес менюто ми е от яйца,салати,плодове и извара+бисквитките,така че нищо интересно,че ме мързи да готвя...Това време е само за сън Crossing Arms-нищо не ми се прави.
Тресе ме ужасно  това ПМС! ooooh! ooooh! ooooh!

# 436
И моето ПМС ми разказва играта. Установих, че единствено в този период качвам и после се чудя как да чистя каченото.

За днес 3 кафета с малко мляко и 3 парченца от режимния десерт.
На обяд- чаша кефир с 1/2 л. тахан
Но имам и едно огромно сериозно прегрешение- Един голям, шоколадов, уж, протеинов бар
Вечеря- шопска салата с извара

# 437
  • Има много детски смях.
Здравейте, момичета.
Тук съм, в Зоната.  Peace
Обаче се чувствам доста объркана. От няколко дена насам си вкарвам храната стриктно в хранителен дневник, като също така следя доста по- изкъсо процентното съотношение М- П- В. Обаче спазвайки, стриктно, до грам някои от рецептите от сайта на Катина... какво да ви кажа, често има сериозни разминавания и несъответствия в съотношенията между макронутриентите. При това- твърдо от зелените рецепти. Като следствие на такива "леки" разминавания, сайтът й ме изгуби като фен. Има ли тук някой който е в платената група и ако да- там тези неща коментират ли се, или никой не си прави труда към по- задълбочен подход?
Тя Духчето още в началото, като се зачете в Зоната и идеята като такава, бързо беше намерила разминавания със сайта на Катина. Не помня от какво естество бяха, но споменаваше за такива.
Сега се насочвам основно към първоизточника и оригинала.  Laughing

# 438
 Umma, при използването на калкулатори или хранителен дневник при въвеждането на всяка храна се вземат под внимание и трите макронутриента. А в Зоната се взема предвид само преобладаващото. Например месото си садържа П, В и М, но в Зоната се гледа само протеина и нищо друго. И като се натрупат няколко продукта в дадена рецепта се получава разминаване в процентното съотношение на калкулаторите и диетата.
И аз съм смятала преди моите рецепти с " Балансатор", но винаги ми даваше отклонение от точните проценти, които се стреми да постигне Зоната  Peace А съм спазвала всичко до грам според таблицата.
Освен това има значение дали се гледат количествените или енергийните проценти. Там също има съществена разлика. Трябва да се търсят енергийните стойности на рецептата . Ето един пример с произволна моя рецепта . Балансатора посочва и двете стойности и съм ги записвала.

# 439
# 440
Изпробвано и одобрено! Joy Joy JoyЗамених сусамовия тахан с фъстъчен и добавих лешници вместо орехи-харесват ми!Благодаря!

# 441
Звучи супер! Излиза, че  1 мъфин е 1 блок ВМ, нали?

Тъкмо ми се искаше да измайсторя нещо сладичко и се чудех какво точно да е Simple Smile .

# 442
Звучи супер! Излиза, че  1 мъфин е 1 блок ВМ, нали?

Тъкмо ми се искаше да измайсторя нещо сладичко и се чудех какво точно да е Simple Smile .
Точно така!Наистина станаха много вкусни.Аз използвах трици Peace

# 443
И аз ще ползвам трици Simple Smile
Вече си ги представям в комбинация с кисело мляко... и още нещо  Party

# 444
  • Chicago/Varna
Хайде и малко соленкоо...много вкусни Шницели с кайма и тиквички

# 445
  • Има много детски смях.
dani1712 , благодаря за разяснението!  Hug

Момичета, зелена съм. Но нещо май се поизморих от толкова много въглехидрати и постоянното им присъствие на всяко ядене... Имам чувството, че физически, организмът ми се е наситил с тях.  Thinking
Мисля да мина за известен период от време на по- либерално НВ хранене. Определено ме влече към него последните дни. Пак си спазвах Зелената Зона, както бях обещала, но си беше зорлем. Днес сутринта вече не издържах, обаче,  и си направих закуска с минимум В- 2 варени яйца, 30 гр. авокадо, 100 гр пушена сьомга, лъжица горчица, сокът на половин лимон. Това ми се ядеше, това си забърках. Еми какво да ви кажа, живнах и ми просветна направо. И ето, 3 часа след закуска съм сита и свежа.

# 446
А на мен пък ми идват много протеините. Не съм свикнала така на всяко хранене да ям животински протеини, дори и само извара или яйца. Не знам с какво да компенсирам. Но понякога ми липсва веганското хранене. Може би ще си купя някакъв растителен протеин на прах или спирулина. Иначе режимът е добър.
Не знам дали си въобразявам, обаче като че ли целулитът ми е намалял.

# 447
  • Има много детски смях.
Режимът е повече от добър. Кат всяко балансирано хранене.  Peace Аз пак ще се храня балансирано, но няма да се насилвам да гоня В, както се получаваше напоследък.  Wink
Вземи си протеин от растителен източник.  Peace

Не знам дали си въобразявам, обаче като че ли целулитът ми е намалял.

Като нищо може  ида е намалял. Моят почти изчезна последните месеци.  Peace

# 448
На мен също ми идват в повече протеините и по- малко мазнините:)))) Ноооооо режимът е страхотен. Веднага ми повлия на цикъла- винаги ми идваше през 32-36 дни,  а сега чак ме изтенада... Аз също обмислям да си взема протеин- суроватъчен,  но малко скъпичко ми идват изолатите...

# 449
  • Има много детски смях.
Ноооооо режимът е страхотен.

Факт.
Аз не искам да се вмъквам в някакви рамки на режими, диети, лайфстайл. Дали ще е по- мазна "Зона" без вманиачено следене на високи /за мен/ В, или "либерално НВХ"- все таЗи.  Laughing Просто няма да следя фанатично съотношението на макронутриентите, а ще се храня балансирано и ще се вслушвам в тялото си.  Peace
Като се замисля, ми отне известно време да разбера, че начина по който се храня много се доближава до начина, който много хора наричат "Зоната". И преди това ми беше екстра, не се чувствах ограничена с рамки и правила. Откак открих, че съм "Зонка", нещо сякаш започна бавно, но постоянно да ме души. Затова просто казвам- нито ще съм зелена, нито оранжева, нито червена. Ще следя калории /не блокове/ и лекинко ще се върна към предния ми начин на хранене- с по- малко В.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт