ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 116 637
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
simpatikonia, благодаря за рецептата за мъфините. Тези дни много ми се яде сладко - със сигурност ще ги пробвам.
  Аз за 7 дни съм - 2 кг. и съм мноооого щастлива Laughing Laughing Laughing
 Въпрос: в нашия малък град никъде не мога да намеря нискомаслено сирене и кашкавал. Трябва ли да намаля грамажите, ако използвам нормални кашкавал и сирене. Какво мислите за Дунавия? Мога ли да го ям?
         Хубав слънчев ден на всички   Grinning

# 526
  • Има много детски смях.
Emigrantка, моля те, не спирай да пишеш и да ни даваш идеи за менюта и хранения!!!  Praynig  Hug Heart Eyes
Да не говорим, че най- накрая се появи някаква по- смислена инфо "от извора" и дискусия, от която аз научих много полезни и интересни неща. Последната страница- две са едни от най- полезните, които съм чела последните месеци.  PeaceА и  силно ме заинтригувахте с книгата за токсините! Има ли откъде да се свали?

# 527
 Umma, като влезеш в " Начало" на сайта най-отгоре има " Ресурси". Там има преведени 5 от книгите на д-р Сиърс. http://www.vzonata.com/

# 528
  • Има много детски смях.
Благодаря ти, dani1712!  Hug
Това май ще е първата книга на Професора, която наистина ще прочета.

# 529
simpatikonia, благодаря за рецептата за мъфините. Тези дни много ми се яде сладко - със сигурност ще ги пробвам.

А аз вече се замислям да правя нова доза  Joy
Много е удобно за междинни закуски на работа и в движение.
Кеф ти 1 блок закуска - 1 мъфин.
Кеф ти 2 блока закуска - 1 мъфин и 200 гр кисело мляко.  Grinning

Сега съм се заела да готвя телешки ребра с прясно зеле - 4 броя (броя ги по 1 блок месо).
Досега съм готвила само със свински ребра, но сега ще видя какво ще стане с телешко   newsm78.
От таблицата виждам, че зелето за 3 блока трябва да ми е 3х400гр. Четвъртият блок все още го обмислям - може би ще е морков.

# 530
Телешкото със зеле е добпа идея- харесва ми... Свари ребърцата предварителто,  за са не сганат жилави. Четвъргият брок може да ти е домат или лук също:)

# 531
Здравейте, от няколко дни изпробвам режима. Гледам да съм стриктна. Храня се с 11 блока, 5 пъти на ден, изцяло зелени(с няколко изключения - св. каренца, малко какао).
Обаче имам следният проблем - въглехидратите ми идват мноооого и обикновено се насилвам да ги изям. Сега съм сварила леща и нахут и ще ги добавям като един блок при основните хранения, защото иначе салатите стават много големи.
Друг проблем са ми обезмаслените млечни продукти, макар и много рядко да прибягвам до млечни, някак хич не искам да са точно обезмаслени.
Като цяло ми идват малко мазнините и много въглехидратите. Чудя се дали режима не е за мен или просто ми трябва време да свикна.

И едно въпросче  Crazy Нали в таблицата всички протеини са в сурово състояние(месото), а въглехидратите, като леща/нахут са несварени.

Може ли някой да ме ориентира суровият кокосов орех към коя група спада, дали е зелен  и колко са 1Б?

# 532
amarinova, добре дошла  Hug
Много добре е, че в началото се ориентираш към зелените храни. Ти сама си си открила един от вариантите да намалиш В, защото само със салати трудно ще стане  Simple Smile . Друг вариант е да добавяш 1 БВ от плод за десерт. Или , ако си любител на тестяното да си приготвяш някакви печива с овесени трици или нахутено брашно и да си добавяш по 1 Б вместо хляб. Има рецепти в сайта.
За мазнините , явно ще си от нашата група  Wink . Има хора,които не спазват това правило ( като мен  Blush). А има, които са супер стриктни и си използват само такива продукти. Назад в темата дискутирахме. Върни се , прочети и вземи сама за себе си решение.
Протеините в таблицата са за сурово състояние. А за В има графи за сурово и сварено за някои неща .
Суровия кокос си е мазнина. От тук излиза около 5 гр за блок . И тъй като кокосовата мазнина е в червената графа на таблицата предполагам, че и кокоса е за там  ooooh!. С което съм супер несъгласна  Sad  Crossing Arms  ooooh!. Но аз съм от другата група и да не те обърквам  Simple Smile

# 533
Дани, благодаря за отговора.

Явно не съм много за зоната, защото съм свикнала да се храня нисковъглехидратно, за сметка на това доста мазнинно. Някак не ми е много окей да ям плодове, особено за десерт и особено след вечеря Rolling Eyes Хляб също не ям, и така ми става много трудно да си набавя 3БВ за основните хранения. Ще мисля варианти. Чудя се дали е добра идея да намаля блоковете на 9 newsm78, макар да четох че е препоръчително да са минимум 11. За сега ще гледам да въртя около зелените храни и да изкарам поне седмица така, да видим кантарът какво ще каже.

# 534
Дани, благодаря за отговора.

Явно не съм много за зоната, защото съм свикнала да се храня нисковъглехидратно, за сметка на това доста мазнинно. Някак не ми е много окей да ям плодове, особено за десерт и особено след вечеря Rolling Eyes Хляб също не ям, и така ми става много трудно да си набавя 3БВ за основните хранения. Ще мисля варианти. Чудя се дали е добра идея да намаля блоковете на 9 newsm78, макар да четох че е препоръчително да са минимум 11. За сега ще гледам да въртя около зелените храни и да изкарам поне седмица така, да видим кантарът какво ще каже.
Amarinova,не се отказвай-режимът има много благоприятно влияние върху организма ,а килограмите падат като плюс...Ти с времето ще се нагодиш,и аз имах същите ерзания като теб,но понякога замествам зелените въглехидрати с оранжеви или дори червени,за да не се подуя от огромните к-ва салати:)Значи ето ги моите варианти-нахут,овес-зърна,рядко ечемик-зърна(това са зелени),картофи или грах(оранжеви),а понякога и филийка пълнозърнест хляб с един по-голям домат са точно 3 блока...Не си намаляй общото к-во блокове за деня-ще си вкараш автогол...Ако имаш  други въпросчета и терзания,споделяй,но не се отказвай-има ефект!

# 535
Хей, има ли зонуващи   Thinking? А обичате ли тиквички ? Аз да си призная, не съвсем , но по този начин приготвени мога да си ги хапвам редовно  chef

# 536
Има има... къде по-зоново, къде не съвсем  Whistling
З - 2 блока протеин (56 гр., извара) и едно яйце.
- 2 блока мазнини - 34 гр., авокадо
половин блок вх  за "десерт" - 1 ч.л. домашно сладко от ягоди с една ч.л. цедено кисело мляко.
Сложих и 2 гр., масло в яйцето, с него леко разбалансирам мазнините и въглехиратите, май трябваше още нещо да има, я плод, я малко хляб, я домат .. .ама защо ми идват тия идеи, като пиша тук, а не като си правя чинията  Joy

За обяд имам зеленчукова крем супа, не зная обаче за колко блока да я броя. В нея има общо 3 картофа (в цялата тенджера, 3 средни картофа и половин буркан костен бульон, морков, лапад, лук, 2 гъби).  Thinking Но от вчера я ям, ами броя я за по половин блок от всичко - вх от зеленчуците, мазнини и протеини от косния бульон. Ще добавя протеин от  агнешко месо или яйце и вх от мъничко пресни картофи, а мазнините ще са от маслото в пресните картофи. Стремя се да броя калории и да банасирам нутриенти.

Колкото и да избягвам междинните хранения цикъла ме побърква и съм си направила от сега за следобяд нещо за душата сладичко по един блок от всичко

домашно кисело мляко - 60 гр., 1 блок Протеини
2 ч.л. сладко от малини - 1 блок вх
10 гр. орех - мисля, че са 2 ореха цели (надвишавам малко мазнините за блок, но нещо с тия мазнини ми е трудно да се разбера)

# 537
Момичета помагайте, в таблицата нахута и лещата в сурово състояние ли са?
Първо ги има при суровите зеленчуци, като 1 Б е 1/4 ч.ч., а после ги има и най-долу при сварените като количеството пак е 1/4/ч.ч., а те определено набъбват поне двойно като се сварят?

# 538
Аз до сега съм ги мерила в сготвено състояние, но не зная дали е правилно. А и една четвърт чаша за мен нищо не значи, една четвърт от колко голяма чаша? Опитвам по грамажи да гледам и сега и аз с картофите, но ако един блок вх е 9 гр., мисля, че около 100 гр., пресни картофи са 3 блока. 1/3 чаша нищо не ми говори. А и пресните картофи и старите картофи са с различен състав.

В - 3 блока протеин от пъстърва 120 гр.
3 блока от пресни картофи на фурна и зелена салата
3 блока от масло и зехтин

# 539
Духче , аз използвам мерителна чаша . С нея е много лесно  Grinning. Има такива и по магазините тип " Левче".

Скрит текст:
Но на мен ми е по-лесно да тегля всичко сурово преди да започна да готвя и после деля полученото на броя порции. Имам една тенджера , която ми събира 5 купички, в които сипвам и една тавичка, която винаги деля на 6 порции. Така знам всяка порция колко блока ми е . Ама как го обясних и аз  Laughing За повечето пакетирани неща смятам по етикет, а за нещо, което не намеря ползвам сайта ББтайм.

Общи условия

Активация на акаунт