Математически турнири - 44

• 99 353
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • София
То си пише, че класация ще има след изнасянето на всички резултати. Но липсват и ще липсват резултатите от другия организатор. Как може да се определи къде е детето? Колко училища не са с бланки и не са качили резултатите в интернет, а са ги закачили пред вратата?

# 31
Голяма неразбория.
Вместо да е приятно участието в състезание, то става дразнещо поради хаоса.

# 32
  • гр.Варна
Малко раздвижване на дискусията от мен Simple Smile
Резултати от МБГ-Пролет, школа Ребус:
http://rebusvarna.com/%d1%80%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0 … bc%d0%b0%d1%82-2/

# 33
Зачетох се в регламента на ЕК за 4 клас, защото ми се въртеше някакъв срок от 30 дни. Но ето какво пише за различните срокове:
"Събраните обратно теми се съхраняват в училището домакин до 18.04.2017 г."
"В срок до 22.03.2017 г. началникът на РУО предава с протокол на експерта в МОН бланките с попълнените отговори и списък (в хартиен и електронен вариант) на явилите се ученици."
"Протоколът с резултатите и класирането се предава в МОН в 30-дневен срок след получаване на писмените работи от Националната комисия."
Значи какво аз разбирам като срокове: РУО до 22.03 предава на МОН бланките с отговорите. Националната комисия получава писмените работи не е ясно кога, но да се надяваме веднага, т.е. на 22.03., следователно до 22.04 НК трябва да предаде на МОН протокол с резултати. След това (не е обявено колко точно е "след това") МОН обявява резултатите. Т.е. няма фиксиран срок, след който да можем да притесняваме МОН.

# 34
ТО там и друго пише:
12. Писмените работи (бланките с попълнените отговори) се проверяват и оценяват
независимо един от друг от двама оценители – членове на Националната комисия.
Как точно? Пускат ги един след друг на прословутата машина?

# 35
Аз пък се зачетох в заповедта за организиране на национални състезания
"            2.ФИНАНСИРАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЯТА
    2.2 За организиране и провеждане на националните състезания не се допуска събиране на такса за участие от учениците."
www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=10216
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=16&subpageId=80

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 19:07 от One of you

# 36
"  2.2 За организиране и провеждане на националните състезания не се допуска събиране на такса за участие от учениците."
Да, то затова в календара на МОН за ЕК е записано, че е само за 4 клас.
Дидева, единият член пуска бланката в машината, после другият член взима изпадналия лист Simple Smile. Шегата настрана, но аз не се сещам да съм чела някъде официално, че 4ти клас ще са с машинна проверка (не че няма така да стане).

# 37
"            2.ФИНАНСИРАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЯТА
    2.2 За организиране и провеждане на националните състезания не се допуска събиране на такса за участие от учениците."
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=16&subpageId=80
Не виждам връзката. Под егидата на на МОН е само ЕК за четвърти клас. За тях беше безплатно. Или имаш сведения, че някъде са плащали?

# 38
Академия 21 век са публикували междинен рейтинг
http://www.academy21century.com/competitions-2017/math-stars/ratings.php

# 39
Според мен една и съща бланка трябва няколко пъти да се оценява от програмата, защото така ще се намали машинната грешка. Друг е въпросът, че няма на място независимо лице, което да следи процеса на оценяване. Не знам МГ-тата как са се съгласили на това без външен контрол.

# 40

Да, то затова в календара на МОН за ЕК е записано, че е само за 4 клас.
Дидева, единият член пуска бланката в машината, после другият член взима изпадналия лист :. Шегата настрана, но аз не се сещам да съм чела някъде официално, че 4ти клас ще са с машинна проверка (не че няма така да стане).
А третият им забърсва потта от челото... Mr. Green
Щом, във Варна ли беше, са дали кодове само на четвърти клас, мисля че е ясно как ще се развият нещата.

# 41
Не, нямам.На страницата  на МОН това е единственото национално състезание за което се дължи такса, или бъркам?
Чакам с нетърпение да видя задачите тази година как са ги превели.

# 42
Не, нямам.На страницата  на МОН това е единственото национално състезание за което се дължи такса, или бъркам?
Не, безплатно беше.

# 43
Бъркаш. Не си ме прочела внимателно. Може да погледнеш и календарния план за всеки случай.

# 44
Интересно как ще добавят резултатите от ЕК на децата с кодове?

Общи условия

Активация на акаунт