Математически турнири - 44

• 99 361
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте,

Аз говорих с ДАНИС, защото сме по-специфичен случай.
Дамата беше много любезна както всеки друг път ( комплименти! )  и ми каза, че до два дни на техния сайт ще публикуват децата класирани от тяхната квота. Все още ги очаквали от организаторите, но други училища ги били получили, затова очакват и техните съвсем скоро.
Предполагам, че това означава публично публикуване на техните конкретни класирани деца.

# 436
  • София
Аз съвсем се обърках. Тази информация, която тези дни са качили на сайта си МБГ се различава от това, което ми бяха казали преди време като питах Crazy
Сега оставам с впечатление, че за училища се броят само местата, които са организирали кръгове на МБГ, а не тези, в които учат децата. А медалистите от миналогодишния финал как ще си подадат заявките за участие, щом не приемат заявки от родители?

# 437
Моят съвет е да попиташ директно на мобилния телефон на МБГ. Аз сутринта питах за квотата на ДАНИС и действително обещаха, че днес трябва да им я пратят.
Въпросът ти е важен, тъй като повечето златни медалисти, явили се в ДАНИС на трите кръга през тази учебна година, са и медалисти от финала миналото лято. Т.е те могат да ползват това си качество и най вероятно не им трябва квота
Ние не сме ходили по логистични причини на финал 2016, затова чакам с нетърпение информацията от госпожа Шопова.

# 438
 #Cussing out Писна ми да чакам резултатите за 4 клас на ЕК. Това на нищо не прилича!!! Един месец не им стига да проверят бланки с кръгчета. На 14 май  е състезанието Питагор, след по -малко от месец ще е приключила цялата одисея по явяване , а ние още не знаем резултати от първото.

# 439
  • София
 Току що попаднах на това: http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=novini&article=361 
Излиза че квотата на финалистите ще се определи от заявилите желание за участие в него (съответно за плащане),  а не от всички явили се в академията. Странно, чудя се дали да попълвам заявката... И така и не става ясно, каква точно е тази прословута квота.

# 440
  • Sofia
ДАНИС са публикували подробности за участие във финала.
Оп, изпревариха ме.
Аз пуснах заявка.

# 441
#Cussing out Писна ми да чакам резултатите за 4 клас на ЕК. Това на нищо не прилича!!! Един месец не им стига да проверят бланки с кръгчета.
Да!
Аз от съобщението на сайта на сдружението останах с впечатление, че и проверката на 4 клас е завършила, но трябва първо МОН да я публикуват и след това и те. Така се надявах, че МОН днес ще ги качат, но не би Sad

# 442
Току що попаднах на това: http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=novini&article=361 
Излиза че квотата на финалистите ще се определи от заявилите желание за участие в него (съответно за плащане),  а не от всички явили се в академията. Странно, чудя се дали да попълвам заявката... И така и не става ясно, каква точно е тази прословута квота.

Не, аз го разбирам, че квотата си е квота, колкото и да е тя, но в нея попадат  само  изразилите желание да отидат, т.е няма смисъл да се правят едни списъци предварително и после от тях да отпадат деца, които не желаят.
Вече, ако заявките надхвърлят "квотата", тогава ще се гледат точки и минути на заявилите деца.
Така че, ако желаете да участвате, не ви е проблем път, настаняване, отпуска и т.н си попълнете заявката.

# 443
  • София
Аз го разбирам така: тъй като в академията се явяват много деца, в чийто училища не са се провеждали кръговете, дават на академията допълнителна квота от примерно 20 деца. Подреждат децата по най-добри резултати от 2-та им най-добри резултати. Махат децата, които са в списък 1, защото те автоматично попадат в класираните за финала по друга квота, не от тази на академията. Искат да се записват само желаещи, за да няма наистина писане, отпадане, дописване и т.н. От списъка  на класираните вече по точки деца, остават само желаещите и  ако са повече от квотата ще отидат само желаещите деца с най-високи резултати.

# 444
От ЕК има ли резултати за 4 клас, София?

# 445
  • на тавана в кошницата
Не, нали някой по горе беше писал, че 24.04. ще има резултати

# 446
Не, нали някой по горе беше писал, че 24.04. ще има резултати
Всъщност съобщението беше, че ДО 24.04 ще има резултати. Интересно ми е ще ни държат ли до последно...
В крайна сметка едва ли все още проверяват бланките

# 447

Квотата се определя на база броя участници... Не са написали колко деца са това... Съобщението го разбирам като всички желаещи да подадат заявка и на база подадените заявки ще направят класиране по резултати само за тези деца като първите n на брой (запълващи квотата) ще отидат на финал от Данис... Не ми е ясно какво се случва с онези деца, които ще се класират от собственото си училище и ако родителите решат да ползват квотата на Данис дали няма да се лишат други желаещи, които няма как да отидат от собственото си училище...

# 448
Честно казано не вярвам чак такава хипотеза на крайно желаещи и ме можещи да отидат деца, защото някой ги бил ощетил. Ако има, нека пишат да видим конкретния случай.

# 449
  • София
Те добре, че са дали по-голяма квота на Данис. Все пак, ако искат децата да отидат. Но имаше случаи тук където ги описваха. Едно училище, малко участващи, ако сметнеш техните проценти има възможност да отиде 1 дете. И ако има 2 деца с еднакви точки какво правим?

Общи условия

Активация на акаунт