Математически турнири - 44

• 99 383
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
За Великденското състезание има ли отделни бланки за отговорите,че от регламента не ми стана ясно newsm78
да си повторя въпроса  Hug
По спомен на детето от миналата година не е имало. Това каза.

# 481

Не е съвсем нищо. ЕК влиза в класацията на Математически звезди, а те имат летен лагер и онлайн обучение. Въпреки че тази година както са го измислили да не може само един родител да придружава детето, не знам струва ли си човек да се занимава.
[/quote]

Рейтинга на Академия 21 век видях, но другите неща къде ги четете?  newsm78  Аз от тази класация разбрах, че поканените деца могат да се яват на състезанието, там съответно при добър резултат да ги класират за... нещо си...  Thinking
[/quote]

Всеки може да си прави каквито си иска рейтинги. Някой е събрал точките от 2-3 състезания и е поканил децата някъде. Ако детето ходи на техните школи, тогава има смисъл да се явявате на състезанието. Правят 3 отделни класирания за Пловдив, София и България, за да има повече наградени и по-малко недоволни. Ако не сте посещавали школите - напразно ще се разхождате. Относно спечелването на широко рекламираното онлайн обучение - изпращат задачи (стари теми) от предстоящо състезанието и нищо друго. Но за сметка на това, ако сте се записали, си приписват заслугата за всички постижения на детето през съответната учебна година.

# 482
Моето мнение  е, че ако ходи на курсове, няма смисъл  от онлайн обучението при малките. Тези деца не са роботи все пак.
От него има смисъл ако решава лежерно и сяда преди състезание. Така онлайн обучението се пада още едно упражнение.

# 483
  • Пловдив
http://mathematicalmail.com/category.php?id=170
Каква ще е организацията според вас за деца от училища, в които не е организирано  състезанието? Нищо не разбирам.

# 484
А Вие къде се явихте, в друго училище или школа? Там попитайте, тъй като няма много време реално погледнато.

# 485
  • Пловдив
Двата кръга се явихме в различно училище, а в училището в което учи детето не се организира състезанието.

# 486
  • Бургас/Пз
На сайта на Математика без граници са махнали скалата. Надявам се да има промени в полза на децата, след като обединят резултатите от чужбина с нашите.
А някой спомня ли си какво беше разпределението на скалата?
Редактирам се - за 2-ри клас става въпрос.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 15:49 от ani_d

# 487
На сайта на Математика без граници са махнали скалата. Надявам се да има промени в полза на децата, след като обединят резултатите от чужбина с нашите.
за 3 клас я помня
за другите не знам

# 488
  • София
Здравейте,

Може ли да ми кажете къде точно се провежда финала на Математика без граници - в кой хотел е състезанието?

# 489
  • София
Здравейте,

Може ли да ми кажете къде точно се провежда финала на Математика без граници - в кой хотел е състезанието?

в училището се провежда, не в хотел

# 490
  • София
Благодаря за бързият отговор.

# 491
Мисля, до 24 т. включително златен медал, до 19 включително, бронзов, а сребърни от 23 до 20. Но може и за бронз да беше още по_ниско. Във втори скалата беше някак по-ниска спрямо другите класове....

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 16:42 от blueeyes

# 492
  • Бургас/Пз
Мисле, до 24 т. включително златен медал, до 19 включително, бронзов, а сребърни от 23 до 20. Но може и за бронз да беше още по_ниско. Във втори скалата беше някак по-ниска спрямо другите класове....
Благодаря, Синеочке  bouquet

# 493
В какви филми се вкарах с тия състезания...
 #Crazy
За МБГ можете ли да ми кажете, след като е дадена квотата за училището, това означава ли, че училището изпраща този конкретен брой участници и те ВСИЧКИ отиват на финал? Или от тази квотата, организаторите избират няколко?

# 494
  • София
Това е максимума, които може да отидат. Ако няма толкава желаещи, предполагам може да отидат по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт