Математически турнири - 44

• 99 177
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • София
ДАНИС изнесе финалистите си.

Видях сега и ме хвана яд, че изпуснахме срока. Поради разни причини бях оставила семейното обсъждане на въпроса за тази вечер като си мислех, че срока е днес до края на деня. Както и да е, чудя се дали утре да им звъня да ни вмъкнат по изключение. По резултат щяхме да се класираме на 100%.

# 556
  • Sofia
Срокът беше до 18 ч. днес.

# 557
В нашето училище не се провежда МБГ и ние ходим в друго. Днес ни звънна директора и каза,че се класираме за националното и до понеделник да му дам отговор, дали искаме да отидем

# 558
  • Варна
    .

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 01:37 от dima1

# 559
Аз съм родител на първокласник и си разсъждавам. При по- големите деца мисля, че не е проблем попълването на бланките, обаче при малките е.Детето само каза, че вместо втора страница да попълва е започнало трета, после се е усетил и е поправял.Затова казвам, че резултата му би трябвало да е по- висок.За мен не е проблем друго, освен горчивия привкус от това състезание.
Пак да питам. Как точно решихте, че резултатът му трябва да  по-висок? Само заради машинната проверка ли?
И защо смятате, че е ощетен след като е сред децата, които могат да отидат на национален кръг?
Тези, без баркодовете, засега остават зад борда, дори да са с максимален резултат.
А и първокласниците се състезават с първокласници, а не с по-големи. Условията са еднакви за всички.
Дидева, защо смяташ така? Какъв национален кръг би могло да има без участието на децата от СМГ, МГ Варна и т.н. Абсурдно ми се струва.

# 560
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
класиран е за финала на МБГ  Blush
за първи път му е и не знам какво да очаквам  Blush

# 561
Огромен проблем  е липсата на подробна информация  за играта-състезание на страницата на официалния представител на България в Европейската асоциация „ Кенгуру без  граници“, чийто девиз е „Математика за всички“. За най-малките участници  е  изключително полезно да  има информация как изглеждат бланките, както и инструкция за попълването им.В Беларус  още преди началото на състезанието  квесторът   дава указания къде трябва да нанесат  личните си данни, при необходимост да им помогне  и след като се убеди, че всички са попълнили необходимото, им раздава задачите. Изрично е упоменато , че отговорите се нанасят  на бланката  от  самия  участник .След  изтичане  на определеното  за състезанието  време,  в задълженията на квестора влиза  да напомни на децата, че задачите остават за тях.
https://www.bakonkurs.by/kenguru/kenguru_org.php

# 562
Успех на всички деца на ВМС.

# 563
 B.L.A.Z.E, не знам за Дидева, но аз мога да ти кажа моето разсъждение какво е.
Регламентът за тази година е разписан:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … lMY-28SW_zEaHF1gg

Разписано е, че броя на участниците се определя от Националната комисия. Регламентът е подписан от СГ, който е председател на тази Национална комисия.

Както и да го гледаме - решението е в него в момента. Харесва или не на този или онзи. Ситуацията е такава. Предвид декларативния характер на отношенията между него и СБМ (изявления в медиите, напускане на комисии и т.н. и от двете страни), не е ясно дали границата, в която е можело да има разумен диалог и компромис не е отдавна прекрачена.

С други думи - СГ може да вземе мъдрото решение да включи всички деца, или да реши да натрие носовете на СБМ като не ги включи. Абсурдното е, че децата от поименния списък неволно са взели страна в конфликт, за който вероятно дори не подозират...

Нямаме много опции, освен да си вземем голяма кутия пуканки и ако ни е интересно - да следим предаването Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 10:40 от chickadee

# 564
Може ли някой да каже каква е била последната задача за 1 клас на  ВМС? Може на лични.
Благодаря!

# 565
  • София
Влязох да видя дали някъде не са качени задачите от днешното ВМС състезание за втори клас.
Но за да не е само запис да опиша и нашия абсурд. Хлапето учи в 125 СУ, но се яви на кенгуру в СМГ. Ако се беше явил в 125 с резултат от 71 точки щеше да има грамота, но в СМГ не му се полага. Аз бях видяла плакат на кенгуруто и там пишеше централизирана проверка. Затова реших, че този път може би нещата ще са различни. Като чета какво се е случило - определено този път са различни - покъртителни.

# 566
И ние нямаме грамота, ама здраве да е. Знам, че със 76 точки награждават с 2 място в 125 - то.

# 567
Здравейте бихте ли споделили на последната задача за 2 клас,какъв отговор са дали вашите деца?

# 568
Здравейте бихте ли споделили на последната задача за 2 клас,какъв отговор са дали вашите деца?
4*7 + 8 = 36

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 12:02 от tortoise

# 569
  • Варна
36

Общи условия

Активация на акаунт