Математически турнири - 44

• 99 304
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
и защо след "прецизната повторна проверка" има разлика от 5 точки на поне един третокласник?
Разлика между двете проверки или разлика с очаквания резултат?
Второто може да се дължи на неправилно пренасяне на отговор примерно.
Фактът, че " с настоящото ви съобщаваме официално, че публикуваните на страницата на Сдружение "Европейско кенгуру" резултати са окончателни и прекратяваме отговорите на въпроси." ме навежда на мисълта, че са получили доста подобни питания. Освен това "  на всеки въпрос бе отговорено, всеки казус беше разрешен."  Mr. Green

# 646
Ей, без машина ставало по-бързо Simple Smile))
Ти прочете ли съобщението на страницата на сдружението?  Grinning Малка извадка:
Извършена бе огромна по обем работа, сканирани и преброени бяха машинно бланките с отговорите на участниците, направена бе прецизна повторна проверка от членовете на Националната комисия.
Питам се, ако " прецизната повторна проверка" е била на ръка, кому беше нужен целият този цирк с машината?
Е как на кой . На СГ  Joy
Има и по-забавен текст
Получихме много писма и обаждания по телефона, в които споделяте своето задоволство от интересните задачи, радостта си от възможността да премерите сили в това уникално за България състезание и нетърпението да дойде следващото му издание през 2018 г.
Направо да се чудиш дали си вярват
Да, искренно се смях на тази част. Останалото повече ме шокира, но някак изпитах облекчение, че приключихме с това състезание.
St. Dobri, при нас се губят 4 точки, но може и при пренасянето да е станала грешката. Добрата новина е, че ЕК е с незначителна тежест за СМГ, т.е. +/- 5, та дори 10 точки не е драматично.

# 647
Ти прочете ли съобщението на страницата на сдружението?  Grinning Малка извадка:
Извършена бе огромна по обем работа, сканирани и преброени бяха машинно бланките с отговорите на участниците, направена бе прецизна повторна проверка от членовете на Националната комисия.
Питам се, ако " прецизната повторна проверка" е била на ръка, кому беше нужен целият този цирк с машината?
Е как на кой . На СГ  Joy
Има и по-забавен текст
Получихме много писма и обаждания по телефона, в които споделяте своето задоволство от интересните задачи, радостта си от възможността да премерите сили в това уникално за България състезание и нетърпението да дойде следващото му издание през 2018 г.
Направо да се чудиш дали си вярват
Да, искренно се смях на тази част. Останалото повече ме шокира, но някак изпитах облекчение, че приключихме с това състезание.
Дано догодина да можем да се включим при другият организатор.
Сега е време да се поздравят и да раздадат парите.

# 648
  • София
Наистина браво на организаторите!
Според мен при задачите за първи клас са подценили децата и ще стане като на ИС и КМС - купища максимални резултатати. Но пък децата си се радват Simple Smile

Не мисля, че бяха твърде лесни задачите и не очаквам много максимуми. Като гледам в някои големи градове с по над 100 участници няма по нито един.
 Отчитам се с един максимум и един резултат от 68 т. Подозирам, че броенето на триъгълници се е оказало препъникамъчето тук. Много бързи резултати и работите могат да се видят, доволна съм от организацията. То след това ЕК не ни остава друго освен да сипем похвали към всяко по-нормално организирано състезание. 

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 09:54 от miramar

# 649
Дано догодина да можем да се включим при другият организатор.
Сега е време да се поздравят и да раздадат парите.
Да, който има възможност ще се включи при другия. За Пловдив обаче да кажем, няма никакъв такъв шанс.  Tired
Просто се надявам, догодина масово хората да не запишат децата си за това състезание за да разберат, че това е нетърпимо.
Но пък ако остане част от състезанията, които се вземат предвид за прием в МГ - тогава...
Ще им сърбаме попарата наново, тези от нас чийто деца са имали нещастието да се окажат четвъртокласници. ooooh!

# 650
Някой спомена, че не било от толкова голямо значение за 4 клас т.е. взимало се много малка част от оценката. Или зависи от училищата ?

# 651
Къде ги видяхте резултатите? Нищо не намирам като резултати ВМС 2017. Дайте линк Simple Smile
http://problem.iztok-smb.com/test/form.php
Би трябвало да е това.

Тук ще има ли някакво класиране или само индивидуалните резултати ще могат да се проверят?

# 652
Някой спомена, че не било от толкова голямо значение за 4 клас т.е. взимало се много малка част от оценката.

Точно така - конкретно за Варна за Математическата дори максималния резултат от ЕК носи по-малък брой точки от по-нисък резултата на  другите, например олимпиадата и Пролетното.
Въпросът е принципен обаче - не трябва да се разиграват децата, нали не е това идеята на математическите състезания все пак.

# 653
  • София
В СМГ формира 12.5% (по спомен) от крайната оценка.

# 654
Да МГ Варна съвсем предвидливо му сложиха много нисък коефициент 180, на фона на 315т за НОМ и ПМС и ОМТ, и 280 на Питагор.Би дало отражение само ако има много деца с еднакъв бал и абсолютно еднакъв брой точки в останалите 4 състезания..а това ми се струва нереално

# 655
Ти прочете ли съобщението на страницата на сдружението?  Grinning Малка извадка:
Крушката си има и опашка, както се казва! Има едни 500000 лв. за института по математика за организиране на математически състезания.....

# 656
Абе то е ясно на всички, че винаги става дума за пари. Ясно е и това, че ще се краде, обаче поне да го направят без негативи за децата. Макар, че знам ли, то се иска все пак да знаеш какво правиш...като си некадърен няма как да свършиш нещо читаво.

# 657
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Ти прочете ли съобщението на страницата на сдружението?  Grinning Малка извадка:
Крушката си има и опашка, както се казва! Има едни 500000 лв. за института по математика за организиране на математически състезания.....

Цитат
...ученици от 1. до 12. клас, явили се на български и френски език, както и броят на студентите и учениците със специални образователни потребности, е рекорден - общо над 25 000...

25000 по 3 лева за машинната проверка, после още за "прецизната повторна проверка", да не забравяме и цената на машините...   Crazy вложили са се в лимита както виждам  Crazy

# 658
А тези, които писахте на МОН получихте ли някакъв смислен отговор? Видях само едно писмо-отговор постнато тук.

Дали не е подходящо да се регистрира една он-лайн петиция? Така, ще е по лесно да се подпише от повече хора.

Аз заради всички тези неразбории не пуснах моята първолачка на последните 3 състезания. Просто се губи всякакъв смисъл. Аз лично не съм възхитена и от организацията и задачите, които дадоха на КМС от секция Изток.
Мисля, че на хората, които се занимават с тази дейност трябва да им се припомни, че става въпрос за деца, а не за касички за пари. И, че дължат прецизност и добра организация.

# 659
В СМГ формира 12.5% (по спомен) от крайната оценка.
Не, в СМГ ЕК формира около 8%, НОМ около 12% и ОМТ е точно 80%.

Общи условия

Активация на акаунт