Парфюмни размисли и страсти - 209

• 123 824
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
Скоро си поръчах  Guerlain aqua.allegoria.pamplelune-честно казано не съм го помирисвала даже! Малко на сляпо го поръчах него 😂😉😉!Някакви отзиви за него Simple Smile  ако има някой ще се радвам да сподели !
-В моето градче  в Англия където съм в момента точно този  го няма по магазините 🤔
Памплелюна на Герлен ми е най-любим от цялата серия Аква Алегория на бранда! Hug
От него съм изхабила цяла 75мл бутилка, което рядко ми с е случва с нещо друго!
Толкова слънце и настроение ми носи, толкова жизнен и сладък едновременно! Имам специална връзка с него и си се обичаме много!
Ако не се спогодите нещо с него съм насреща!
Някой по-горе питаше за аналог на Шанс Тендър. Simple Smile

Често си мисля, когато си подуша Гучито Енви ми: и да ми свърши Тендъра, това ми е аналога му! Simple Smile
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Envy-Me-682.html

За Chance Eau Tendre Chanel ли казваш, че е аналог на Envy Me Gucci? Много обичам последния и търся парфюм близък по звучене на него, но възприятията ни са толкова различни, че малко е вероятно и на мен Chance Eau Tendre да ми заприлича на Envy Me. Или пък Дейзи на Джейкъбс. Mr. Green
Да, така е! Имаме различни възприятия! Peace

-Ок а би ли ми споделила дали е траен като аромат?

Последна редакция: сб, 06 май 2017, 21:12 от bubanka

# 571
Алегориите не са трайни аромати като цяло. Това са летни парфюми. Харесвах въпросният и много го носех, но ми омръзна изведнъж след похарчена бутилка и сега не ми допада толкова.

# 572
Si на Армани, точно на ракия мирише, не определям само плодова, или сливова newsm78 Като душа жената, чак ми идва да спретна една салатка, ииии да я почна #Crazy Аз ли не съм в ред Joy

# 573
  • на североизток от Рая

Да!

# 574
  • София
  Привет, парфюмни дами! Бързо питане – Mugler Cologne се предлага само в EdT вариант, нали? И каква му е цената из моловете, че във FragranceX, например, ми се вижда доста ниска, срещу което, разбира се, хич, ама хич не протестирам. Mr. Green

Доколкото помня, имаше момент, в който Mugler Cologne се предлагаше в EDC вариант, но в последствие се появи и EDT. Към момента мисля, че само в EDT е възможно да се закупи.

Si на Армани, точно на ракия мирише, не определям само плодова, или сливова newsm78 Като душа жената, чак ми идва да спретна една салатка, ииии да я почна #Crazy Аз ли не съм в ред Joy

Бел Ами - лоша работа  Sad Ако е купуван в Източна Европа, има голям шанс, казана от който са го наливали да е бил ползван преди това за ракия  Mr. Green

# 575
  • Sofia
   Благодаря, Deetron! Hug

# 576
  Привет, парфюмни дами! Бързо питане – Mugler Cologne се предлага само в EdT вариант, нали? И каква му е цената из моловете, че във FragranceX, например, ми се вижда доста ниска, срещу което, разбира се, хич, ама хич не протестирам. Mr. Green

Доколкото помня, имаше момент, в който Mugler Cologne се предлагаше в EDC вариант, но в последствие се появи и EDT. Към момента мисля, че само в EDT е възможно да се закупи.

Бел Ами - лоша работа  Sad Ако е купуван в Източна Европа, има голям шанс, казана от който са го наливали да е бил ползван преди това за ракия  Mr. Green
Не се бъзикам, от малките виалчета, в картонен носител newsm78 Викам, да беше взела черния, че можеше бърбън нотка да има, хахаха Joy СирЙОзно, като я душа, все шопска салата мисля,  Joy Joy

# 577
  • София
Бел Ами - явно ти се пие раикийка  Laughing Спини си една да разтовариш подсъзнанието, но гледай да е мускатова, че те са най-ароматни, пък тогава душни любимата  Mr. Green Вярвам ще намериш някаква разлика с Арамни Си  Simple Smile

# 578
Бел Ами - явно ти се пие раикийка  Laughing Спини си една да разтовариш подсъзнанието, но гледай да е мускатова, че те са най-ароматни, пък тогава душни любимата  Mr. Green Вярвам ще намериш някаква разлика с Арамни Си  Simple Smile
Не пия твърд алкохол, мерси. Наистина ли не мирише на ароматна ракия newsm78 Сдухал съм се явно #Crazy Купешките са наистина парфюмирани, говорех за домашна bouquet

# 579
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скоро си поръчах  Guerlain aqua.allegoria.pamplelune-честно казано не съм го помирисвала даже! Малко на сляпо го поръчах него 😂😉😉!Някакви отзиви за него Simple Smile  ако има някой ще се радвам да сподели !
-В моето градче  в Англия където съм в момента точно този  го няма по магазините 🤔
Памплелюна на Герлен ми е най-любим от цялата серия Аква Алегория на бранда! Hug
От него съм изхабила цяла 75мл бутилка, което рядко ми с е случва с нещо друго!
Толкова слънце и настроение ми носи, толкова жизнен и сладък едновременно! Имам специална връзка с него и си се обичаме много!
Ако не се спогодите нещо с него съм насреща!
Някой по-горе питаше за аналог на Шанс Тендър. Simple Smile

Често си мисля, когато си подуша Гучито Енви ми: и да ми свърши Тендъра, това ми е аналога му! Simple Smile
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Envy-Me-682.html

За Chance Eau Tendre Chanel ли казваш, че е аналог на Envy Me Gucci? Много обичам последния и търся парфюм близък по звучене на него, но възприятията ни са толкова различни, че малко е вероятно и на мен Chance Eau Tendre да ми заприлича на Envy Me. Или пък Дейзи на Джейкъбс. Mr. Green
Да, така е! Имаме различни възприятия! Peace

-Ок а би ли ми споделила дали е траен като аромат?
Сега за Пампелюна ли още говорим?
Да, при мен е траен и си го усещам на всички шалове и дрехи, с които съм била. Намирам го за достатъчно интензивен, но е като плодова вода в сравнение с Агент Провакатьор, Черната Орхидея на Том Фор и пр., например. Иначе би бил непоносим. Всичко му е премерено.
Денси е права, че след 75мл си иска почивка от него. Но това е общовалидно, мисля за всички аромати. Peace

# 580
  • Козлодуй
Познавате ли парфюм на Al Haramain със златни частици?
Във Фрагрантика има отбелязани 172, но едва ли са всички-не открих сякаш такъв. В ибей намерих някакъв Gold едп, но не успях да открия отзиви. А един колега, който е фен, макар и не чак маниак Mr. Green ми го похвали много. Бил го купувал от Енцо преди време, сега го няма изобщо. В ибей цената е съвсем приемлива и съм силно изкушена да го гръмна насляпо, но би било хубаво ако някой случайно е попадал на въпросното чудо и сподели мнение.

# 581
На мен Armani Si по-скоро ми мирише на шампанско, отколкото на ракия.  Laughing  Но определено има нещо алкохолно в него. Пробвал съм го в Бюти Зоун, ако не се лъжа...  Rolling Eyes

# 582
  • София
Познавате ли парфюм на Al Haramain със златни частици?
Във Фрагрантика има отбелязани 172, но едва ли са всички-не открих сякаш такъв. В ибей намерих някакъв Gold едп, но не успях да открия отзиви. А един колега, който е фен, макар и не чак маниак Mr. Green ми го похвали много. Бил го купувал от Енцо преди време, сега го няма изобщо. В ибей цената е съвсем приемлива и съм силно изкушена да го гръмна насляпо, но би било хубаво ако някой случайно е попадал на въпросното чудо и сподели мнение.

Lunen_sun - Ако говориш за този - Al Haramain Gold

Скрит текст:

имам проба от него и мога единствено да потвърдя суперлативите на твоя колега.
Голяма глупост направих, че не го взех, когато го имаше, защото все го отлагах за по натам, вярвайки, че няма как да се изкупи, който и да е парфюм на Al Haramain  Simple Smile Но ето - изчерпан е в ензо и то от много време.

Та за парфюма - супер интересен и различен от други неща не само на Al Haramain, но и на арабските марки като цяло, защото в този липсва удд, мощни подправки, изявена роза или тежък амбър. Една от пирамидите, които намирам, сочи това:

Top Notes: Blackcurrant, Mandarin, Ylang Ylang, Bergamot
Middle Notes: Jasmine, Freesia, Dry Fruit, Orris, Peach
Base Notes: Amber, Musk, Vanilla.

Дали е вярна не знам, защото моите усещания са за много различен парфюм, който буквално е нещо като ароматерапия, защото у него има едно хладно балсамово и леко зелено излъчване, напомнящо ми аромата на  маслини или маслиново дръвче... Звучи странно, но така го усещам. Много успокояващо и някак разхлаждо звучи от моята кожа, а същевременно не е темерутски или отнесен, защото има и лек цветен характер, който го отваря и му придава известна креместа текстура, но без грам сладост. Определно усещам някаква плодовост, но само в подържаща роля. Ммм да, сега като че ли по-отчеливо усещам тънки нотки на иланг-ланг и червен плод, но в никакъв случай не са доминиращи-има ги само като закачка. При мен усещането за балсамов аромат смесен със нотки на зелени маслини доминира, като ни най-малко искам да кажа, че е отблъскващ или мирише на салата  Mr. Green Просто е много различен и винаги при тестове, ми действа успокояващо.

Виждам, че в UK-ския си сайт, Ал Харамайн продава Gold за 16 паунда. Може би с Габко би трябвало да стане работата  Simple Smile

Между другото, сега ми хрумна да пръсна на другата ръка Tom Ford Vert des Bois за да сравня имат ли общ акорд относно балсамово-маслиновото усещане и мога да кажа че съвсем леко споделят обща идея. Като че ли във Vert des Bois, този маслив акорд е по-изявен, неприкрит и мощен, докато в Gold ми звучи по-мек и повече балсамов, отколкото маслинов, но бих казъл, че имат общ нюанс, без ни най-малко да твърдя, че Голд е много билзък до Vert des Bois.

За 16 паунда, смятам, че Ал Харамайн в лицето на Gold са направили прекрасен парфюм.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 12:25 от Deetron

# 583
  • Козлодуй
Много ти благодаря, Deetron  Hug
Точно този е. Смятам да рискувам Grinning

# 584
  • София
Много ти благодаря, Deetron  Hug
Точно този е. Смятам да рискувам Grinning

За нищо  Hug Сега, когато са минали около 2 часа от теста, мисля, че горната пирамида не е съвсем точна. Което между другото е типично за арабските марки  Mr. Green Често или липсва каквото и да е инфо, или пък пирамидите са омазани в нета. Така че, не се притеснявай, парфюма е чудесен, различен и лесно носим в ежедневието.

Общи условия

Активация на акаунт