Парфюмни размисли и страсти - 209

• 123 797
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Скрит текст:
Скрит текст:
Скоро си поръчах  Guerlain aqua.allegoria.pamplelune-честно казано не съм го помирисвала даже! Малко на сляпо го поръчах него 😂😉😉!Някакви отзиви за него Simple Smile  ако има някой ще се радвам да сподели !
-В моето градче  в Англия където съм в момента точно този  го няма по магазините 🤔
Памплелюна на Герлен ми е най-любим от цялата серия Аква Алегория на бранда! Hug
От него съм изхабила цяла 75мл бутилка, което рядко ми с е случва с нещо друго!
Толкова слънце и настроение ми носи, толкова жизнен и сладък едновременно! Имам специална връзка с него и си се обичаме много!
Ако не се спогодите нещо с него съм насреща!
Някой по-горе питаше за аналог на Шанс Тендър. Simple Smile

Често си мисля, когато си подуша Гучито Енви ми: и да ми свърши Тендъра, това ми е аналога му! Simple Smile
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Envy-Me-682.html

За Chance Eau Tendre Chanel ли казваш, че е аналог на Envy Me Gucci? Много обичам последния и търся парфюм близък по звучене на него, но възприятията ни са толкова различни, че малко е вероятно и на мен Chance Eau Tendre да ми заприлича на Envy Me. Или пък Дейзи на Джейкъбс. Mr. Green
Да, така е! Имаме различни възприятия! Peace

-Ок а би ли ми споделила дали е траен като аромат?
Сега за Пампелюна ли още говорим?
Да, при мен е траен и си го усещам на всички шалове и дрехи, с които съм била. Намирам го за достатъчно интензивен, но е като плодова вода в сравнение с Агент Провакатьор, Черната Орхидея на Том Фор и пр., например. Иначе би бил непоносим. Всичко му е премерено.
Денси е права, че след 75мл си иска почивка от него. Но това е общовалидно, мисля за всички аромати. Peace

Благодаря за инфото! Ще го получа тези дни и ще видя как ще го понеса и аз Simple Smile На всяка кожа различно се усеща!

Скоро си купих Tom Ford Velvet Ohrid Lumerie
-ползвала съм го няколко пъти! Но нещо не го усещам на себе си много много 😁😁 В смисъл след 1-2 час имам чувство че все едно  не съм се пръскала или свиквам с аромата и аз не знам !?! Въпреки че колегите ми казват че се усеща 😁 С моята кожа ли така не се спогажда 🙊🙊

Като парфюм много харесах На Герлен Самсара и Шалимар! Самсарата малко повече 😁 ще се радвам някой ако сподели мнение за тях!

# 586
  • Варна/Лондон
Tom Ford Velvet Ohrid при мен не повече от 2-3 часа трайност и много тих...

# 587
  • Бургас
И Самсара и Шалимар за мен са страшно трудни аромати,вторият е страшилище.Щом си ги харесала не виждам проблем.Мненията на други хора не трябва да те вълнуват. Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 16:12 от Bright Crystal

# 588
  • някъде под слънцето...
И Самсара и Шалимар за мен са страшно трудни аромати,вторият е страшилище.Щом си ги харесала не виждам проблем.Мненията на други други хора не трябва да те вълнуват. Simple Smile
Абсолютнo правилно.
Човек трябва да носи парфюмите, които му доставят радост и позитивно усещане.Не би трябвало да го вълнува кой какви мисли .
За стари парфюми всичко е много относително.Зависи кой какво издание и концентрация  познава.
Старите Герлени за мен са висш пилотаж.Обожавам ги във винтиж издание.Концентрацивта им чист парфюм са едни от най добрите чисти парфюми , които притежавам.Флаконът им от кристал Бакара носи естетична наслада.
А в случай , че пуснеш празните шишета в ибей и улучиш колекционер, с парите можеш да си вземеш и някой супермодерен ниш и дори повече от един.
http://m.ebay.com/itm/122478424428?rmvSB=true&ul_ref=http%3A … amp;ul_noapp=true
Скрит текст:
Преди време попаднах на търг  в ибей за празен флакон от кристал Лалик ръчна изработка с уникален номер .Бутилчето  се продаде на 2700 долара
 Примерно
http://m.ebay.com/itm/Lalique-MADRIGAL-Perfume-Bottle-For-Molina … 144453?nav=SEARCH

http://m.ebay.com/itm/New-Sealed-Vintage-Signed-LALIQUE-Chevrefe … 676631?nav=SEARCH

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 17:04 от sl

# 589
В духа на темата за пролетни аромати исках да споделя за новия Star Magnolia на Jo Malone. Ароматът на бялата, тропическа магнолия е един от най-красивите в реалния живот--цитрусов, кремов, и естествено сладък--и е любимият ми вид магнолия.  

Star Magnolia не е точно този тропически цвят. За разлика от магнолията на Acqua di Parma, тук няма цитруси в началото. В началото дори ми се стори блудкав и си помислих, че е бледо копие на магнолия. По-късно, обаче, в следващата фаза на развитие,  магнолията "разцъфтява" на кожата и макар че никога не става наситения тропически аромат, не придобива кадифената, луксозна текстура на самия цвят, остава приятен, и определено цветно бял. Върху мен беше траен, макар и тих.

Пробвах набързо и на хартия само и тези от новия сет: Blue Hyacinth,  Garden Lilies и нещо друго. Не ми задържаха вниманието. Blue Hyacinth, цвете, което също обичам и скоро цъфтеше у дома, ми се стори направо посредствен и доста нереалистичен.

Мога да си представя да нося Star Magnolia (от малките бутилки), но аз харесвам тихи аромати за всеки ден.

# 590
Здравейте съфорумци,скоро си говорихме за Нинфео Мио-то-колко го харесваме,как ни е прилипсвал,и ето на-един клик,и е при мен.Изключително ме радва богатството му от нотки и красотата му,абсолютно удовлетворена съм и от страхотната му трайност при мен,и се чудя и се мая,всичко ли на марката е така изпипано,имат ли и друг подобен шедьовър,настървила съм се да си напоръчвам виали и ще се радвам да споделите и вашите насоки и впечатления-какво ви харесва,мнения за трайност и т.н.

# 591
Tom Ford Velvet Ohrid при мен не повече от 2-3 часа трайност и много тих...

Да останах с впечатление че е по силен аромат в първия момент! Отностно Самсара и Шалимар разбира се кой каквото му хареса Simple Smile  спор няма Simple Smile
Днес  тествах Mon Paris na YSL 😍😍 -много ми допадна като аромат малко ми наподобява  на Mon-a на Герлен в който се влюбих 😍😍  и Инсоленса- "остана на носът ми " 🙊😁 Явно съм на Герленска вълна аз 😆

# 592
Здравейте съфорумци,скоро си говорихме за Нинфео Мио-то-колко го харесваме,как ни е прилипсвал,и ето на-един клик,и е при мен.Изключително ме радва богатството му от нотки и красотата му,абсолютно удовлетворена съм и от страхотната му трайност при мен,и се чудя и се мая,всичко ли на марката е така изпипано,имат ли и друг подобен шедьовър,настървила съм се да си напоръчвам виали и ще се радвам да споделите и вашите насоки и впечатления-какво ви харесва,мнения за трайност и т.н.
Не, единствен е за мен такъв шедьовър. Харесвам и нося и Le Chevrefeuille Annick Goutal, но Нинфео определено ми е повече на сърце.
От марката харесвам и Tenue de Soiree Annick Goutal и ще го купя, също така имам малка отливка и от Mon Parfum Cheri, par Camille Annick Goutal, но той е много труден парфюм и го нося изключително рядко, затова и не съм купила бутилка.

# 593
Не, единствен е за мен такъв шедьовър. Харесвам и нося и Le Chevrefeuille Annick Goutal, но Нинфео определено ми е повече на сърце.
От марката харесвам и Tenue de Soiree Annick Goutal и ще го купя, също така имам малка отливка и от Mon Parfum Cheri, par Camille Annick Goutal, но той е много труден парфюм и го нося изключително рядко, затова и не съм купила бутилка.
Благодаря,Денси!

# 594
  • София
Много силно препоръчвам да пробваш (не направо да купуваш) Nuit Etoile. При мен е много свеж аромат на зелена дъвка Орбит, мека мента и борови иглички. Като трайност не е свръх, но подновявам и така бива. Също препоръчвам и Chèvrefeuille - много нежен, не претрупан, за топла пролет и не много горещо лято е чуден.
Eau de Hadrien и съответно Нощите са по-остри и разхлаждащи, цитрусови аромати - Водата е по-лека, Нощите са по-наситени, също много ги харесвам за жегите.
Мон Парфюм Шери е приказен, но е доста хард и не би понесъл на всеки, а и не е за идващия топъл сезон. Ако имаш любопитство към него, е добре виал за запознанство, но не и бутилка на сляпо Simple Smile

# 595
Много силно препоръчвам да пробваш (не направо да купуваш) Nuit Etoile. При мен е много свеж аромат на зелена дъвка Орбит, мека мента и борови иглички. Като трайност не е свръх, но подновявам и така бива. Също препоръчвам и Chèvrefeuille - много нежен, не претрупан, за топла пролет и не много горещо лято е чуден.
Eau de Hadrien и съответно Нощите са по-остри и разхлаждащи, цитрусови аромати - Водата е по-лека, Нощите са по-наситени, също много ги харесвам за жегите.
Мон Парфюм Шери е приказен, но е доста хард и не би понесъл на всеки, а и не е за идващия топъл сезон. Ако имаш любопитство към него, е добре виал за запознанство, но не и бутилка на сляпо Simple Smile
Благодаря,ще си взема виали на всички предложени аромати.

# 596
Какво ще кажете за Монтал Тиаре? https://www.notino.de/montale/intense-tiare-eau-de-parfum-unisex/#variants
Гледам че е унисекс. Но ме грабнаха тиарето и кокоса. Интересува ме дали е по-мъжки? Не искам мъжки нотки. Например Merveilles-тe на Hermes, точно за това не ми допадат. Мъжкареят   и ми причиняват главоболие. Особено ако пътувам в прев. средство.
 Искам да си взема нещо подходящо за морска почивка.

# 597
  • София
Тиарето прилича на тубероза. Как си с нея?

# 598
Какво ще кажете за Монтал Тиаре? https://www.notino.de/montale/intense-tiare-eau-de-parfum-unisex/#variants
Гледам че е унисекс. Но ме грабнаха тиарето и кокоса. Интересува ме дали е по-мъжки? Не искам мъжки нотки. Например Merveilles-тe на Hermes, точно за това не ми допадат. Мъжкареят   и ми причиняват главоболие. Особено ако пътувам в прев. средство.
 Искам да си взема нещо подходящо за морска почивка.

Не е мъжки, но е монотонен, скучен и дори химичен този аромат. Аз съм луд фен на Монтал, тиаре и кокос по принцип, но този парфюм ме отблъсна.

# 599
Имах преди 100 г. (образно казано) парфюм с  цветето тиаре. Но не си спомням каква марка е бил. Имаше Тиаре в името си. Имах и душ гел с тиаре.  Харесвам този аромат .

Общи условия

Активация на акаунт