Нашите кухни - 68

  • 102 320
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • София
  • Мнения: 771
Интересна е фурната , която си харесала. Аз също я мислех от една седмица , но се притеснявам от корозия и се отказах + мен тъча ми се вижда досаден. Предпочитам врътките.. Като мързелива, но много готвеща  домакиня , ще се ориентирам към пиролизата.
В същия магазин има още една на същата цена, която също изглежда добре http://www.aeg.de/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/bsk792220m/

За да може една фурна да претендира ,че може да готви Sous Vide , трябва да има много прецизно регулиране на температурата. С точност до градус. JACKLIN, след като си и чела упътването - може ли и нагласяш точната температура- да речем 83 градуса?

Освен купичка с вода, може да се сложи тавичка , точно под тавата/камъка за печене. Нагряваш първо тавата (празната)  и камъка/тавата за печивото . Слагаш хляба в тавата и сипваш малко вода в празната тава , която се намира на долното ниво.

Друг метод е , да се пръска вода с обикновена цикалка през 30/40 секунди по стените на фурната- 3/4 пъти.

Или кубчета лед на дъното на фурната.

Методи за генериране на пара- бол (ако става дума само за хляб).

П.п. Поискай си телескопични водачи. Simple Smile Може да се закупят отделно. Тази фурна нямаше.

# 406
  • Мнения: 4 188
Баси екстрата Joy Joy, нали има хлебопекарни за тва. Как ли не ще се филмирам с тия купички #Crazy

# 407
  • Мнения: 1 594
Сименс и Бош имат фурни с пиролиза и пара, но цената им е  #Crazy

# 408
  • Countryside
  • Мнения: 12 166
Сименс и Бош имат фурни с пиролиза и пара, но цената им е  #Crazy
Затова си взех Бош с пиролиза, парата мога да си я направя, докато пиролизата не Wink цената пак е....но се преглъща, като знам колко добър уред е.

# 409
  • София
  • Мнения: 1 390
Има и още марки с пара и пиролиза

https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/furni-vgrazhdane/ele … oc-5654-aox-17407

Това е моята, но както писах още не е сигнализирала за необходимаст от почистване.

Аз смело бих купила обсъжданата фурна, фен съм на многото възможности на техниката. Не че редовно се ползват всичките, но принципа на Мечо Пух и този на жените - " Не знам за какво, но ми трябва "  са и мои  Laughing

# 410
  • София
  • Мнения: 771
Здравейте, опитах с търсачката да намеря кои марки предлагаха по широки термоплотове, но без особен успех.

При нас част от стена се оказа по плитка от другата (линейна кухня). С около 5 см. Зная ,че камъка е вариант също.Имам още един въпрос , как се процедира, когато шкафовете опират или леко застъпват касата на вратата?

http://prikachi.com/images.php?images/749/9093749J.jpg

Иначе окончателно стигнах до тук:
http://prikachi.com/images.php?images/768/9093768l.jpg

Все още се колебая дали над еднометровите чекмеджета да сложа две плитки по 50 или едно голямо от един метър.
И окончателно се отказах бутилковия механизъм в полза на дълбоко чекмедже.


Пак повдигам тази болна за мен тема.. Вчера мерих дълбочината на стената. 60- те сантиметра идват точно на касата на вратата! На вътрешният и ръб! Врата я обърнахме още по време на стриотелството и се отваря на ляво. По принцип  не опира в плота и се отваря свободно.
 Sad  Вариантите са два - да зарежат плота и да го вградят в перваза (вече е поставен) или в последните 29 см (приложила съм и проекта) да направят скосяване така че края на плота да опре в стената зад перваза на вратата.  Sad
Толкова съм бясна.. Вратата няма да бъде местена.

П.п. Намерих си плотове на Егер на 90 см.

# 411
  • Мнения: 382
Здравейте!Мисля да си поръчам кухня от икеа,не зная как се казва модела,изглежда тип класическа бяла с плот от естествено дърво.Сега обаче се замислям,понеже много обичам дърво дали да не си поръчам някъде кухня от масив.Обаче искам да изглежда по модерно,понеже всичко в сайтовете където гледам от масив не ми допада изобщо.
Аз имам кухня от масив и изглежда модерно. Има и такива модели, не са само ретро. Не се отказвай от масива, потърси още малко, няма база за сравнение с всичко останало. Simple Smile

Ето и един осъвременен вариант:


Страхотна кухня!И двата материала ли са масив?
Аз чакам моята оферта от една троянска фирма и също съм избрала бяло и подобно кафяво.

# 412
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
..........
Ето и един осъвременен вариант:


Страхотна кухня!И двата материала ли са масив?
Аз чакам моята оферта от една троянска фирма и също съм избрала бяло и подобно кафяво.

"Бялото" е МДФ боя гланц, а "дървесното" е МДФ дъб отворени пори.  Peace

Кухнята на живо е още по-хубава - може да се види в шоу-руума на фирмата!

# 413
  • Мнения: 1 594
Vayana, фурната ти е много добра за цената, която има. Когато купувах техниката си преди повече от 2 години нямаше такава на подобна цена. Има клип за нея в Ю-тюб където показват, че температурата може да се регулира през много малки - 1-градусови интервали, и би трябвало сосеви изискващи Т 183 градуса да не са проблем за приготвяне  Rolling Eyes
Честита да ти е и дълго да ти служи!
Аз ще прилагам типс  и трикс на имитация на парно готвене. Laughing

# 414
  • София
  • Мнения: 1 390
Благодаря,mumbasSimple Smile Наистина е добра фурната,лесно се работи с нея, въпреки че още не се познаваме напълно без книжката й. Готвенето на пара не ми беше жизнено необходима опция, но е добре, че я има.
Даже не внимавам и не я пазя - чакам чудото пиролиза да ми я направи нова  Joy
 

# 415
  • Мнения: 1 594
Vayana, ще видиш " чудото"тогава още повече ще й се израдваш. Голяма леснина е с чуднички резултати, особено, ако си чистофайник. МММ много хубаво нещо е.

# 416
  • Мнения: 15 241
Сега много ме е яд, че моята няма пиролиза Crossing Arms Защо не са и сложили?! Сега гледам описанието има чистене с пара и с пара плюс за много замърсена повърхност. Дали ще работи обаче не знам. И пак си иска препарати...Следвщата непременно ще гледам да има такава екстра.

# 417
  • Мнения: 382
..........
Ето и един осъвременен вариант:


Страхотна кухня!И двата материала ли са масив?
Аз чакам моята оферта от една троянска фирма и също съм избрала бяло и подобно кафяво.

"Бялото" е МДФ боя гланц, а "дървесното" е МДФ дъб отворени пори.  Peace

Кухнята на живо е още по-хубава - може да се види в шоу-руума на фирмата!
Много би ми се искало да я видя,но съм от Бургас...

# 418
  • Мнения: 255
Здравейте, опитах с търсачката да намеря кои марки предлагаха по широки термоплотове, но без особен успех.

При нас част от стена се оказа по плитка от другата (линейна кухня). С около 5 см. Зная ,че камъка е вариант също.Имам още един въпрос , как се процедира, когато шкафовете опират или леко застъпват касата на вратата?

http://prikachi.com/images.php?images/749/9093749J.jpg

Иначе окончателно стигнах до тук:
http://prikachi.com/images.php?images/768/9093768l.jpg

Все още се колебая дали над еднометровите чекмеджета да сложа две плитки по 50 или едно голямо от един метър.
И окончателно се отказах бутилковия механизъм в полза на дълбоко чекмедже.


Пак повдигам тази болна за мен тема.. Вчера мерих дълбочината на стената. 60- те сантиметра идват точно на касата на вратата! На вътрешният и ръб! Врата я обърнахме още по време на стриотелството и се отваря на ляво. По принцип  не опира в плота и се отваря свободно.
 Sad  Вариантите са два - да зарежат плота и да го вградят в перваза (вече е поставен) или в последните 29 см (приложила съм и проекта) да направят скосяване така че края на плота да опре в стената зад перваза на вратата.  Sad
Толкова съм бясна.. Вратата няма да бъде местена.

П.п. Намерих си плотове на Егер на 90 см.
Оставете рязането на плота/ако материала позволява последно и на място/.
Имате вариант за нови первазни профили и опервазване с преход и стопер.Успех.

# 419
  • Мнения: 139
Здравейте! По повод гранитните плотове от предните страници- странно защо така се е омазнил камъка,сигурно не е бил обработен подходящо.Моят е такъв,и въпреки,че кухнята ми не е готова изцяло,вече месих на него,и няма и следа от мазно.Мивката също,а през нея минава какво ли не:


http://prikachi.com/images.php?images/752/9112752S.jpg

Аз ще помоля за мнение-шкафовете и горни и долни са бял гланц,мивка и плот гранит Галакси.Какъв гръб да сложа? Спряла съм се на бял лакобел,но имам колебания и за черен,който може би ще затъмни много и ще се бие с плота.Белият пък сигурно ще се разминава по нюанс с шкафовете  newsm78 Някой,ако има друга идея,ще се радвам да сподели.
И ползвали ли сте подобни шкафове за подправки:

http://prikachi.com/images.php?images/758/9112758N.jpg


Дали са удобни,или си е загуба на пространство?

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 08:02 от rgzi

Общи условия

Активация на акаунт