Нашите кухни - 68

• 102 431
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • Резерват "Северозапад"
Висящия шкаф го махам веднага Wink, в София живея.

# 76
  • София
Права си Peace. Не знам къде да го дяна тогава Tired...

Там, където сега е мястото за хладилника, направи голям шкаф от горе до долу (тип гардероб). Сега са модерни.
Сложи една ъглова мивка в тясното кьоше ( https://www.google.bg/search?q=%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0 … =1366&bih=634  )

Печката и фурната някъде, където сега е мивката и хладилник в края, където сега виси шкаф.

Няма да е толкова трудно да се преместят водата и канала.
И се удължава пътя до комина.

# 77
Да, за комина забравих.

# 78
  • Sofia
Допустимо ли е котлони да се сложат над вградена съдомиялна?

# 79
  • област Варна
Допустимо ли е котлони да се сложат над вградена съдомиялна?

Моят майстор каза, че не е удачно тъй като при отваряне на съдомиалнята се вдига пара и има вероятност да навлезе под котлоните и да създаде конденз. Та имало начин, но било сложно и скъпо.

В кръга на шегата се сетих какво можеш да си сложиш в тоя ъгъл
http://www.circle-kitchen.de/

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 15:29 от espinoza

# 80
  • Раковски
Според чертежа ъгъла не е 90 градуса и ъглова мивка трудно ще се монтира там. Много е изписано и може да се повторя, но 4-ка котлон на това място не е много удачно, 2-ка е по-добре.

# 81
Според чертежа ъгъла не е 90 градуса и ъглова мивка трудно ще се монтира там. Много е изписано и може да се повторя, но 4-ка котлон на това място не е много удачно, 2-ка е по-добре.

За мивка от такъв вид не трябва прав ъгъл:

Но наистина с котлон двойка ще е най-лесно и функционално, затова и в началото предложих това.

# 82
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря ви за мненията и препоръките, следя темата отдавна и знаех, че ще се отзовете Heart Eyes!
Ще променя проекта, съобразно забележките и дано се получи практична кухня Laughing.
П.П. Защо не трябва комбинирания плот да бъде в дъното /мъжът ми, а и аз много харесваме да готвим на газ/? Дали защото се напича прекалено гърба на кухнята newsm78?

# 83
  • Раковски
Тази на снимката е точно за 90 градуса, на проекта е над 100 и повече, не мисля, че ще се получи.

# 84
  • Раковски
Благодаря ви за мненията и препоръките, следя темата отдавна и знаех, че ще се отзовете Heart Eyes!
Ще променя проекта, съобразно забележките и дано се получи практична кухня Laughing.
П.П. Защо не трябва комбинирания плот да бъде в дъното /мъжът ми, а и аз много харесваме да готвим на газ/? Дали защото се напича прекалено гърба на кухнята newsm78?

При монтажа на котлона ще ви останат 2-3 см до стената, има вероятност да не може да се монтира водобранна лайстна, колкото и да не се харесва от повечето хора тя пази. Ако големия ви котлон е отзад в ъгъла няма да може да се събере голяма тенджера, ако газта е там пък има голяма вероятност гърба да изгори (не да се запали).

# 85
Тази на снимката е точно за 90 градуса, на проекта е над 100 и повече, не мисля, че ще се получи.

Според мен няма да се получи ако е под 90 градуса, а нагоре не е проблем, но не споря, все пак не съм майстор. Може би има нещо, което не отчитам.

# 86
  • София
Здравейте, опитах с търсачката да намеря кои марки предлагаха по широки термоплотове, но без особен успех.

При нас част от стена се оказа по плитка от другата (линейна кухня). С около 5 см. Зная ,че камъка е вариант също.Имам още един въпрос , как се процедира, когато шкафовете опирт или леко застъпват касата на вратата?

http://prikachi.com/images.php?images/749/9093749J.jpg

Иначе окончателно стигнах до тук:
http://prikachi.com/images.php?images/768/9093768l.jpg

Все още се колебая дали над еднометровите чекмеджета да сложа две плитки по 50 или едно голямо от един метър.
И окончателно се отказах бутилковия механизъм в полза на дълбоко чекмедже.

# 87
  • Раковски
В РалиМ има няколко декора на 90 см, в Салекс предполагам, че трябва да има. Имайте предвид, че където има цветовете ще са ограничени и трябва да купите целия плот (4,1м). Има и плотове по размер, тоест с поръчка. Колко се застъпват касата и шкафа, ако е малко бих посъветвал перваза на вратата да не се лепи а чак когато се направи кухнята. Тази разлика от 5 см какво представлява, комина е 60 а другата стена е 55 (примерно).
Ако може намалете малко шкафа (еднометровия), че ако плота ви е пдч може да се изкриви.

# 88
  • София
Скрит текст:
Здравейте, опитах с търсачката да намеря кои марки предлагаха по широки термоплотове, но без особен успех.

При нас част от стена се оказа по плитка от другата (линейна кухня). С около 5 см. Зная ,че камъка е вариант също.Имам още един въпрос , как се процедира, когато шкафовете опирт или леко застъпват касата на вратата?

http://prikachi.com/images.php?images/749/9093749J.jpg

Иначе окончателно стигнах до тук:
http://prikachi.com/images.php?images/768/9093768l.jpg

Все още се колебая дали над еднометровите чекмеджета да сложа две плитки по 50 или едно голямо от един метър.
И окончателно се отказах бутилковия механизъм в полза на дълбоко чекмедже.
Courage, вратата ще ти пречи да обслужваш съдомиялната или по-точно трябва да е затворена вратата винаги когато обслужваш съдомиялната. Можете да обърнете вратата да се отваря навън, ако това позволява.

# 89
  • София
Благодаря, Шадоу, ще потърся въпросните плотове.Относно дълбочината - поставили са изолация от 5 см на стената до вратата. Комина от едната страна е 29 см (приблизително ) дълбок, от другата 34. Ще проверя дали за залепили перваза.Плота с колко над стърча над шкафовете, с 2 см? т.е. дълбочината на тази стена да я смятам 63 см, (примерно) за да видя до колко застъпва перваза на вратата.
Относно дължината чекмеджето, ако отдолу има две чекмеджета по 50 см да речем, ще окажат по голяма опора за плота и той няма да се усуче така ли?
П.п. И на какво отстояние от стената обикновено са предните крачета? Още не съм обсъждала със строителя да постави плочки под кухнята. Blush

Последен въпрос относно последователността при монтажа на кухнята, защото получих смесена информация. Ако реша да сложа камък , как се процедира?
*монтаж долен ред кухня
*вземане на размери за камъка
*поставяне на камъка
*поставяне на плочки
*поставяне на горен ред

Или плочките , могат/трябва да са поставени предварително?
А ако реша термоплот и искам да избегна лайсната?

И плочките трябва ли да застъпят долния ред шкафове и ако да с колко?

Вратата я обърнахме вече - отваря се наляво. Не е кой знае какъв бенефит. Късно е вече да им казвам да я променят.

Общи условия

Активация на акаунт