Нашите кухни - 68

• 102 453
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
ако горните шкафове са бял гланц, удачно ли е да са с кант дръжки? Мисля, че така се казват, отдолу с в самата вратичка. Въпросът ми е свързан с това дали няма да остават повече петна от пръсти по тях.  Изглеждат почти както на снимката на темата...

Здравейте, подбутвам си въпроса с още едно притеснение (освен това за кант дръжка на гланц шкаф).  Дали като цяло са удобни кант ддръжките. Досега не съм ползвала такива и се притеснявам. Наитина без видими дръжки е по-красиво, но дали е толкова удобно.  Изведнъж се сетих за онези бели кухненски шкафове от детството ми със сиви кант дръжк ис остри ръбове и настръхнах   #Crazy  Също така не съм ползвала и пуш-отваряне в кухня. То също би било алтернатива на липсата на стърчащи дръжки.   
Някои неща са красиви, но искам и да са удобни, аз си позлвам кухнята, не е само за красота Simple Smile   

# 241
  • Раковски
Аз лично не ги харесвам тея кант дръжки, стоят ми грубо.

# 242
Добро утро, доникъде не го докарах с плота вчера. Ходих до Салекс, но нищо не успях да харесам. Кухнята ще е бяла и искам дървен плот, който да се съчетава с ламината. Имах огромно желание да са в еднакъв цвят (с цел да намаля до минимум броя на "дървените" цветове), но май е мисия невъзможна  Crossing Arms 
Набелязах декор "Сандък", който поне цветово си прилича с ламината, в магазина изглеждаше супер, въпреки че се "бие" с представите ми семплост. Попаднах на тази кухня обаче и вече в такъв вид грам не ми хареса: http://lonyra.com/projects/%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D0%B0- … 1%8F/#prettyPhoto  Crazy Вие какво ще кажете?

И още нещо, ако реша да избера плот на Икеа, те май не могат да ми го отрежат, нали? След малко ще мина през там и ще питам де.

# 243
  • Бургас
И аз не харесвам кант дръжки. Имах такива в старата кухня. Ако трябва да отвориш шкаф, докато готвиш с изцапани ръце става мазало. Освен това събират прах, капки, мръсотия. Голямо търкане падаше.
Пуш отваряне ми харесва, но не за кухня, където пак се предполага да се пипа с мокри или изцапани ръце.

# 244
Добро утро, доникъде не го докарах с плота вчера. Ходих до Салекс, но нищо не успях да харесам. Кухнята ще е бяла и искам дървен плот, който да се съчетава с ламината. Имах огромно желание да са в еднакъв цвят (с цел да намаля до минимум броя на "дървените" цветове), но май е мисия невъзможна  Crossing Arms 
Набелязах декор "Сандък", който поне цветово си прилича с ламината, в магазина изглеждаше супер, въпреки че се "бие" с представите ми семплост. Попаднах на тази кухня обаче и вече в такъв вид грам не ми хареса: http://lonyra.com/projects/%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D0%B0- … 1%8F/#prettyPhoto  Crazy Вие какво ще кажете?

И още нещо, ако реша да избера плот на Икеа, те май не могат да ми го отрежат, нали? След малко ще мина през там и ще питам де.

Мишелин, не си го причинявай тоя "сандък", изглежда ужасно, меко казано!  Shocked Има много хубави "дървени" плотове в най-различни нюанси на дървото, не е мисия невъзможна да се съчетае с паркета, макар че за мен и това не е удачно, защото всичко се слива. И друг път съм казвала май, че не пречи да има различни дървесни цветове в една стая и те да не са еднакви (даже е добре да са различни, за да не получиш един шоурум тип Виденов накрая), просто трябва да си отиват един с друг. Примерно, ако избереш дърво с червеникав нюанс за една мебел, за останалите всеки друг топъл дървесен цвят ще е ок. Няма да е ок например сивкавата дървесина и обратно.

Скрит текст:
Давам и един визуален пример с моите плот и настилка, които далеч не са еднакви и въпреки това си отиват, защото цветовете на "дървото" са в една и съща цветова гама:

Стои прекрасно, плотът изпъква на фона на пода, без да се набива на очи, просто двете неща взаимно се допълват. Пробвах с подова плочка в абсолютно същия нюанс като плота, но всичко се сля в едно, което на мен лично не ми допадна - все едно си режеш доматите за салатата на директно на пода, такова усещане ми даде...   Confused

# 245
  • област Варна
Здравейте, като говорите за плотове да се включа ако може и аз с едно питане - къде мога да намеря плот със ширина 90 см да не е масив, но да с цвят тип дървесен. Мисля, че се обсъждаше по-назад в темата, но не мога да го открия.
Има на Egger, ама единственото което бие на дърво е това

За кант дръжките, ако вратите са МДФ може да се ползва това

# 246
Ей, Маделин, с много вкус си подбираш всичко  Heart Eyes Много ми хареса комбинацията ти. Права си и за това, което каза. И аз гледам декори в еднакви нюанси. А как ти струва бял гръб гланц, кухненски вратички бял гланц и плота да е някакво дърво? Не знам дали няма да стане много претрупано с плот и гръб в еднакъв цвят. А за белия гланц гръб се чудя като практичност... Дали няма да се одраска примерно. Иначе ми се струва много по-лесно за почиства е от бяло шагре  Shocked

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 10:19 от Мишелин

# 247
  • Резерват "Северозапад"
Аз намерих някаква дръжка, която се води кант на Siro и ми се струва, че ще се получи добре с нея newsm78. Отказах се от пуш бутоните, защото се налага да вляза в някакъв бюджет Mr. Green, сега търся водобранни лайсни, които да са по-елегантни от тези най-обикновените. Поне проектът ми го оправиха...уж Wink.

# 248
Щом е бял гланц и въобще гланц, директно забрави за сандъка!  Laughing

Аз не харесвам много плот и гръб в еднакъв цвят, седи ми като изрязано, макар че има и сполучливи комбинации, които ми допадат, но там е мислено много. Бих сложила тъмен плот и бял гръб или всичко бяло:

Всеобща заблуда е, че белият плот се поддържа трудно - няма такова нещо, от 8 години имам такъв и все още е като нов. Ако искаш дървен плот, забрави за грубо изглеждащите дървесини, според мен потърси нещо по-нежно изглеждащо, с вид на ежедневно поддържано полирано дърво дори:

Ще е по-лесно ако пуснеш снимка на кухнята и паркета, че вече забравих на какво се спря последно.

# 249
Щях да те запрегръщам, ако беше до мен  Joy Много ми помогна  bouquet Реших окончателно: бял гръб и плот дръвче  Heart Eyes Колкото до сандъка, аз не си падам по подобни изчанчени неща, но ей на, вчера от отчаяние реших, че мога да разчупя малко  hahaha И ми хареса, даже много. НО!!! Като видях кухнята от линка горе - мама мия! Не ми хареса грам, стои доста ужасно. Снимки нямам още, то е дълга и широка за разказване. Ламинат имам сложен само в спалнята, понеже не се разбрали с офиса и не са донесли импрегниращ гел за пред вратата, банята и кухнята. И ги помолихме да продължим като вземем този гел. Кухнята още не е сглобена. Приятелят ми каза, че първо трябва да вземем гръбчето и тогава ще почне със слобяването.

# 250
Радвам се, ако съм била полезна!  Simple Smile

Вземи си парче от ламината и с негова помощ избери плота. Може да ви звучи смешно, но аз за всичко ходя с една раница с всевъзможни парченца - от дограми, врати, плочки, кухни, плотове - какво се сетите, рулетката задължително, даже и по един картон с всички цветове на избрания латекс съм си направила и ги разнасям с мен.  Бройката на тези неща постоянно набъбва, мъжът ми в началото протестираше, че само чанти и плочки разнасяме наляво-надясно, но като видя, че така не стоя с часове в магазина и избирам много по-бързо, се примири и не мрънка, като започна да товаря багажника на колата. Wink Няма начин просто, после всичко ще замине на боклука, то е ясно, но вместо да се чудя половин ден кое с какво ще си отива повече, на място сравнявам, избирам и не си губя времето. Даже за меката мебел съм се разбрала с продавачите, че като дойде момента, една закачалка с дамаски да ми приготвят и да я нося вкъщи да си избирам на моята си светлина и стил на обзавеждане на какъв цвят диван да се спра. Взимайте си мостри, навсякъде имат и раздават на клиентите, ако ги помолите, и ще се убедите колко по-лесно е всичко!  Simple Smile

# 251
Парченце ламинатче си разнасям с мен, но за другите неща не съм се сетила и като почне едно чуденеее  ooooh!

Аз пак с въпрос, има ли разлика в качеството на Салекс и Роси? При първите гърбът излиза 191 лева, а при другите 148 лева.  newsm78

# 252
Никой ли не може да ми препоръча фирма/ магазин, където са му проектирали и изработили кухнята?
Тези плоскости сами ли окантвате и сглобявате, не разбирам. Sad

# 253
  • Раковски
Никой ли не може да ми препоръча фирма/ магазин, където са му проектирали и изработили кухнята?

Кажи от къде си и някой може да помогне. Вие като клиент никакви плоскости няма да окантвате, прави се проект, избирате материали и поръчвате кухнята.

# 254
  • област Варна
Мога да Ви препоръчам фирма от Варна, която за цяла кухня може да се навие и до София да дойде да я докара и сглоби. Пишете ми на лично, ако имате желание.

Общи условия

Активация на акаунт