Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 92 635
  • 725
  •   2
Отговори
# 495
Темата може и да е коментирана по-назад, но не видях.

С какви вещи искат да се постъпва за раждането?
Някъде видях, че предоставят кърпи, четки за зъби и тн.. Нощници ?

Някой, който скоро е раждал там, ако може да разкаже...

# 496

Аз раждах през април.Искаха само лична карта.Предоставят ти хавлиени кърпи и нощници,които се сменят постоянно,тоалетни принадлежности-четка,паста и т.н.Дават и чехли,но те много се пързалят в банята и не са подходящи според мен.Аз си взех най-обикновени гумени чехли от вкъщи и ми беше перфектно.То никой няма да те спре да си носиш нещо,но според мен е излишно.Поемат се грижи ,както за майката,така и за бебето-превръзки,памперси,мляко,абсолютно всичко.

# 497
  • София
Аз раждах при др. Димитров и за мен е невероятен лекар и човек. Покрай контактите ми с него виждах, че онкопрофилактиката е не само работа за него, много е отдаден. В последствие се оказа, че мои познати с проблеми са го посещавали и също са много доволни. Аз бих му се доверила, но ако имаш съмнения потърси още мнения.

# 498

Родих преди месец и половина. Бях си взела всичко, но нямаше нужда. Трябват ти - зарядно, еднократно бельо и връхна дреха, ако е хладно. Всичко останало го има.

# 499
Към списъка с неща бих добавила сутиен и подплънки за кърмене, на мен ми бяха нужни и полезни. Собствени чехли/джапанки за баня също, еднократни боксерки на Tigex, бяха много удобни, както и лична козметика си носех. Багажчето ми се събираше в дамска чанта.
За бебето нищо, то и не е желателно, дори правят забележка, ако при бебето се слага напр. собствена пелена или други внесени отвън неща.

Д-р Димитров беше втори оператор на моето секцио, имам чудесни впечатления от него.Peace

# 500
  • София
Мен пък той ме прие като влязох в болницата да раждам, също съм с добри впечатления.

# 501
  • София
Димитров е страхотен, аз също го посещавах за една раничка и за мен единственият лекар който наистина подхожда правилно към такива проблеми, даже не дава да я наричат раничка, ще бера срам пак ако я нарека раничка, забравих и медицинското наименование Joy

Връхна дреха не мисля че има нужда, дават едни наметала с нощниците.

Джапанки (аз бях с кроксове), подплънки, сутиени, еднократни гащи ( аз имах на Jane много удобни)

Всичко друго може да се докупи от аптеката в болницата, акушерките даже ще слезнат до долу, аз даже четка за зъби не носех че имаше в комплекта

# 502
И аз ходих при Димитров за една "раничка" (Мацето, ектопия се нарича по принцип), той ми беше второ мнение, защото искаха да ми слагат Солкожин и той като прочете рецептата само каза "Ужас! Нали не си я горила?" 😂 това ми направи страхотно впечатление. Много ме успокои тогава и каза, че състоянието ми си е нормално и 90% от жените имат тая "раничка" през целия си живот, някои дори без да знаят.
Предишния лекар даже ме беше накарал да правя ЧПВ тест и за него той каза, че е напълно излишен и не си заслужава парите, тъй като така или иначе е нелечим вирус. Общо взето доста неща ми обясни на прегледа и не го претупа, както други правят.

# 503
  • София
Аз съм изключително недоволна от аптеката, съжалявам за парите, които са получили от мен.

На мен пък си ми беше най-удобно с мои си памучни бикини.  Simple Smile

# 504
Благодаря за мненията за д-р Димитров момичета. Реших да последвам за сега неговото лечение. Доста е адекватен, наистина, поне като за второ виждане.
Иначе да споделя и аз за "раничката", която имах. На мен също ми обясняваха, че е нещо често срещано и само я следяха.
В един момент, обаче стана проблем. Много е вероятно да се е появила заради папилома вируса. Стигна се до конизация заради изменен участък на шийката, заедно с него беше изрязана и самата раничка / ектопия.
Та, моля ви имайте си едно на ум и винаги настоявайте за решение по този въпрос. Горенето както е споменал д-р Димитвов не е решение. Но изисквайте колпоскоп при прегледите и я следете често (поне 2 пъти годишно).
Също така според мен изследването за папилома вирус не е излишно. И на мен така ми се казваше доста време от гинеколозите, при които бях, че не е нужно да се прави т.е ако има проблем то е ясно, че има и вирус. Когато човек, обаче, знае, че го има може да предприеме адекватни мерки по-скоро.
Дълго стана, но тези неща са важни за всяка една дама.

# 505
Да, разбира се, профилактиката е задължителна - цитонамазка и колпоскопия на всеки 6 месеца даже. Каза ми го Димитров. Но според мен този тест е наистина безсмислен, тъй като самата цитонамазка ще покаже, ако има изменение на клетките и наистина от там става ясно, че е вероятно от вируса. Но да се затормозявам излишно дори да нямам проблем за мен няма смисъл. И без това е нелечим, какво мога да направя с тази информация, че го имам? Нищо. Само да се навличам в притеснения. Да не говорим, че в моят случай е 100% безсмислено, защото не отговарям на нито един от критериите, за да имам такъв вирус.

# 506
Здравейте,
Изчетох всичко, но не можах да намеря, каквото търся. Влизам в трети месец и АГ ми каза, че между 11 и 13 седмица се правило генетично изследване по желание, но той го препоръча. Спрях се на клиника Щерев, но не мога да разбера заедно с ранна фетална морфология ли се прави.
Някой правил ли е това изследване там и може ли малко да разкаже. Първа бременност ми е и съм дезориентирана.
Благодаря

# 507
  • Пловдив
Предполагам става въпрос за БСХ или това е кръвно изследване на което се определят Риск за даун и още два синдрома и той се прави преди да минеш Феталната морфология. После на база резултати, години и прегледа специалиста по фетална морфология определя риска. В Щерев има мн.добри специалисти по ФМ, но примерно при Чавеева много от рано трябва да се запише час.

# 508
  • София
Димитров прави задължително колпоскопия при "раничка"

# 509
Привет! Simple Smile
Имам един въпрос...
Д-р Чавеева може ли да бъде избрана за проследяване на бременността или се занимава само с феталната морфология?
Предварително благодаря...! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт