Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 2

• 93 440
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Много ме притеснява един въпрос и искам да попитам раждалите в Щерев,ако едно раждане започне през нощта в клиниката има ли анестезиолог,който да постави упойката,има ли педиатър,който да поеме бебето? Питам ви защото позната на моя приятелка и казала,че това я отказало от болницата,през нощта имало само дежурен лекар и акушерка,другите идвали сутринта...моля ако някой има информация да сподели.Благодаря!

Раждах там 2015 и 2016, и двата пъти през нощта. Има дежурен лекар и 2 акушерки, за анестезиолог не съм сигурна, мисля че и него викат заедно с екипа. Дежурният лекар преценява дали има раждане или не и свиква екипа: следящият бременността ви лекар и неонатолог. Не пречи и Вие да се обадите на доктора на тръгване към болницата, ако сте сигурни че раждате. А неонатолог е само Дачева, наистина може да се каже, че живее там. Там е денем, а нощем я викат, в събота и неделя също.
Много благодаря,радвам се,че може да се разчита на тях и през нощта. А ако лекуващият лекар няма възможност да дойде,кой го замества? С него ли трябва да се разбера кой ще поеме раждането?

# 106
  • София
Е как Дачева ще е единственият неонатолог, моето дете го пое друга лекарка.  Simple Smile

# 107
  • София
Е как Дачева ще е единственият неонатолог, моето дете го пое друга лекарка.  Simple Smile
И на мен ми се струва нереално да е само Дачева  Laughing Просто тя наистина е почти постоянно там, но със сигурност има и някой друг Simple Smile

# 108
След като дуги лекари са поели децата ви, явно сте прави. Аз и при двата ми престоя, съответно 5 и 3 нощувки друг детски лекар не видях. Все пак може би някой трябва да я върши тази работа, когато Дачева е в отпуск или пък болна.

# 109
  • София
Вторник вечерта родих, неделя ни изписаха - Дачева дойде само веднъж при нас, идваха други педиатри през останалото време.  Simple Smile

# 110
Вторник вечерта родих, неделя ни изписаха - Дачева дойде само веднъж при нас, идваха други педиатри през останалото време.  Simple Smile
А при нас само Дачева идваше и честно казано, никак не ми допадна отношението й, от целия ми престой в болницата, ежедневните визити на Дачева бяха най-неприятното нещо, може да е специалист, обаче не ми допадна, меко казано. Всеки ден очаквах да се появи някой друг педиатър, уви.
Впрочем, болницата има огромна, плачеща нужда не от 3 ПР-ки и 5 ЧР-ки, а от поне един кадърен и опитен консултант по кърмене, който е в крак с нещата, да дава адекватни съвети и да помага. Акушерките не са достатъчни като помощ, а и не са специализирани в това, дават разнопосочни съвети и нямат никакво време. Ето това много ми липсваше на мен.

# 111
  • София
Ами аз съм доволна от нея, защото от всички лекари само тя видя, че бебето е с къса юздичка и успяхме да решим проблемът бързо.  Rolling Eyes

# 112
Ами аз съм доволна от нея, защото от всички лекари само тя видя, че бебето е с къса юздичка и успяхме да решим проблемът бързо.  Rolling Eyes
Браво!  Peace А на нас само забележки ни правеше, нещо не се харесахме взаимно Simple Smile.

# 113
  • София
И на мен Дачева не ми допадна като човек, но си върши работата. На мен тогава ми каза, че нея я интересуват само бебета и те да са добре.
Иначе и аз съм съгласна за консултанта по кърмене, определено има нужда. Аз така се бях ошашкала като ми дойде кърмата и бебето не можеше да засуче. А те само някакви неориентирани съвети ми даваха. Накрая се свързах с консултант и за пет минути оправихме нещата.

# 114
Здравейте, извинявам се ако сметнете въпроса ми за лаишки, но не знам къде да го задам. Пациентка съм на клиниката, там следих втората си бременност и родих сина си, но така и не разбрах принципа на получаването на инфо за направените изследвания. Предния път когато пусках цитонамазка се разбрахме с моята докторка да се обадя лично на телефона й и да ми ги каже. Сега й предложих първо да говоря с регистратурата, предвид това, че е много заета. Днес се обадих, казаха ми, че са готови, но не могат да ги коментират и да се свържа с нея, което доста ме притесни. Такава ли е практиката или аз нещо не разбрах. Благодаря за отговора.

# 115
Здравейте, извинявам се ако сметнете въпроса ми за лаишки, но не знам къде да го задам. Пациентка съм на клиниката, там следих втората си бременност и родих сина си, но така и не разбрах принципа на получаването на инфо за направените изследвания. Предния път когато пусках цитонамазка се разбрахме с моята докторка да се обадя лично на телефона й и да ми ги каже. Сега й предложих първо да говоря с регистратурата, предвид това, че е много заета. Днес се обадих, казаха ми, че са готови, но не могат да ги коментират и да се свържа с нея, което доста ме притесни. Такава ли е практиката или аз нещо не разбрах. Благодаря за отговора.

Ако се обаждаш на регистратура, оставяш чрез тях съобщение за твоята лекарка във връзка с резултат от изследване, те ще и предадат и съответно тя ще ти върне обаждане, за да коментирате резултата. Но щом имаш и нейния телефон директно можеш да се обадиш на нея, а не да чакаш както обикновено става когато се свързваш чрез регистратурата. Избора е твой.

# 116
  • София
Аз ги помолих да ми  пратят резултатите от цитонатамзка на мейл ( отне oколо ден),тъй като повече от ден лекар не се свърза с мен,за да ми каже резултата... Накрая ми позвъни лекарка, чието име не бях чувала дори, но аз вече така или иначе си бях видяла резултата.

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 16:47 от sea.sea

# 117
Нормално  е от регистратура да не коментират резултати, все пак те не са лекари  Peace

# 118
Моите впечатления от престоя...хмммм...изкарах що-годе нормална бременност при положение че имам проблем с щитовидната жлеза за който никой не взе никакво отношение...добре че си имах външен ендокринолог да ме следи и успокоява!Четох какви ли не ужасии за бременност и Хашимото,а следящия бременноста каза само да спра четенето и да огранича нета!И четенето секна,разчитах на информация от доктора си все пак!Консултациите ни траеха по десетина минути през които той сякаш гледаше в тавана или някъде зад мен и с нотка на досада обясняваше какво да предприема следващия месец.Да не говорим че достъп до досието си нямах,а случайно установих че в клиниката има пациент със същите имена като моите и редовно ни менкаха изследванията-казах го поне на 10 човека,но така си продължи до края!Раждането беше бързичко,анестезиолог можеше и да не дочакам-до последно се чудеха ще я карат ли или сама ще идва...сестрите бях сопнати и грубовати,мрънкащи за някакъв правилник и ред,който накрая видях окачен нейде в коридора...за кърмене никой не обелваше дума...сякаш ние трябва да си знаем всичко...поне за повиването ме "осветлиха" преди изписване!Местиха ме от стая в стая...чаках някой да напусне докато междувременно претоварена лелка вече почистваше моята стая...и на всичкото отгоре на следящия лекар не му видях очите повече!Няма драма-преживява се на фона на всички страхотии дето четох,само дето очаквах малко повечко от тях!

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 19:56 от Dess83

# 119
Ти в държавна болница ли ражда или в Щерев? Twisted Evil То, като чета разлика няма. А анестезиолог дежурен няма ли, че такова чудене е паднало? Момичетата тук с право се интересуват от този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт