Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 840
  • 923
  •   1
Отговори
# 810
  • София

Магдена, не съм имала късмет с леко увреждане! За съжаление състоянието му беше изключително тежко! Имам достатъчно епикризи за това! 

Знаеш ли защо истински излекуваните деца не са в студиото при Гала? Защото нито един родител на излекувано дете няма да изтъпанчи детето си там за да го видят съученици и родители на съученици и приятели и учители, че има или е имал аутизъм!  Кажа ли по телевизора, моето дете имаше аутизъм и цял живот в близкото му обкръжение ще стои тази диагноза като татуировка на челото му. Да не говорим пък, че едно наистина излекувано дете никога не би се съгласило да се появи в студиото да се излага с диагнози, пък макар и отминали!

НИКОГА!!!

Дано ме разбираш какво ти казвам! Blush

# 811
  • Пловдив
Точно затова написах "както и да са изглеждали в началото". Тежко увреждане, когато се отнася до детско развитие, не винаги е онова, което в началото изглежда такова. Дано и ти ме разбираш какво ти казвам. А Гала не ме интересува.

# 812
  • София
Магдена, разбирам какво мислиш, че ти разбираш Stuck Out Tongue Closed Eyes  Няма да влизам в обяснителен режим с теб! Не искам. Отговорих на Томела. Благодаря ти за мнението ти за състоянието на моето дете преди 12 години и сега, но вече съм в такава възраст, че не търся съвети от форума от непознати Wink

# 813
  • Пловдив
Не знам за какво ми благодариш, след като аз съвети не давам; мнения във форума дават всички, но някои просто не заемаме даскалска позиция и не се изживяваме като носители на просвещение за останалите, затова пък добре знаем, че мнението ни е обосновано точно колкото и това на тези, просветителите.
Не аз бях тази, която започна с въздишки как нямало вече да пише и как, щом искаме, можем да си крием главите в пясъка, съжалявам. Аз съвсем миролюбиво посочих още преди това, че мнението ми е лично и няма да споря.

Цитат
Няма да влизам в обяснителен режим с теб! Не искам.
Супер, защото и аз нямам никакво подобно желание.

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 23:08 от Магдена

# 814
Може ли някой да ми обясни, какво представлява Неврофидбек, има ли резултати при деца от скектъра. Знам, че е ЕЕГ, но какво се прави точно?
Дали е същото като Биофийдбек, на такава терапия беше синът ми доскоро. Ако е същото вероятно мога да споделя впечатления.
Някой скоро звънял ли е на д-р Николай Попов, дали пак за след месец дава часове?

# 815
ние му звъняхме на Др Попов преди Великден и ни прие миналата седмица

# 816
Galeto85 мисля, че е същото. Ако можеш сподели.

# 817
Мнения за ОДГ Ален Мак, Варна, групите за деца със СОП ?

# 818
Мнения за ОДГ Ален Мак, Варна, групите за деца със СОП ?
Голямото ми (нормално) дете е в Ален мак. Малкото ( с ГРР) не мисля да го давам там. Не мога да посоча конкретни аргументи. Освен, че децата от специалната група изобщо не ги извеждат навън, никога не сме ги виждали. Не ми се иска детето ми да е изолатор.

# 819
Да споделя за биофийдбека. Посещавахме 6 месеца д-р Шошев, Стара Загора. Има различни видове стимулация, ние целяхме повишаване на концентрацията. Вързано е детето с компютър, пускат му детско и ако е съсредоточен в това, което дават, детското върви. Ако се разсее, съответно спира. Другото, което правеха е, че пак вързан с едни неща за главата ,със силата на мисълта трябва да издигне нещо като малък дрон във въздуха. Друго упражнение- фигури с различни цветове светват в различни последователност и детето трябва да повтаря. Според доктора чрез тези упражнения се възстановяват прекъснати връзки, повишава се концентрацията, самоконтрола. Лично моето мнение- ефект не видях. Говорила съм и с другите родители, които ходят там, също не съобщават за уау ефект. Но е факт, че доктора и майка му са специалисти и знаят как да предразположат децата.

# 820
Здравейте. Искам да попитам-ние не ядем никакви плодове и зеленчуци а вече сме на 6-имали някой със същия проблем?

# 821
  • Пловдив
И моят не яде плодове и зеленчуци и много други неща не яде. Почти само с тестени неща + салам + шоколад се храни и когато успея да му пробутам изцеден плодов сок... Между другото, той от чаша пие само вода, а сока го пие задължително от шише с биберон - явно смята, че така е редно. Баща му отдавна мърмори да сме махали всякакви шишета, но засега не сме, предпочитам да пийва и нещо различно от вода, отколкото да не изглежда като глупаво бебе с биберон. Grinning

# 822
За наш късмет, моят яде някои плодове и зеленчуци. Ябълка, летните домати, краставица търси, банан мрази, не знам защо се отврати така от него, морков обича, ядки яде, гледам да са сурови, мандарина, диня, грозде, череши. Обича кисело Flushed

# 823
  • Пловдив
Моят нали яде салам, обикновено държи да е нарязан непременно на кръгчета, не на по-малки парчета - последните при избор ги избягва. Вчера налапал от салатата лучени кръгчета и полукръгове от краставица, облизва ги и ги плюе - баща му предположи, че привличат интереса му, защото също са кръгли. Ако прояде поне краставица, няма да е лошо, но засега не е.

# 824
И моят не яде плодове и зеленчуци и много други неща не яде. Почти само с тестени неща + салам + шоколад се храни и когато успея да му пробутам изцеден плодов сок... Между другото, той от чаша пие само вода, а сока го пие задължително от шише с биберон - явно смята, че така е редно. Баща му отдавна мърмори да сме махали всякакви шишета, но засега не сме, предпочитам да пийва и нещо различно от вода, отколкото да не изглежда като глупаво бебе с биберон. Grinning

И ние бяхме така сока изцедения и натуралния го пиеше с шише с биберон а вече е на 6, но от звестно време ги пие с чаша и сламка. Пробвай- пробвай, но с натурален от магазина. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт