Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 29

• 153 794
  • 923
  •   1
Отговори
# 825
  • с.Николово, обл. Русе
Има вероятност като махнете шишето с биберона детето да спре да консумира сока. При нас това се получи с киселото мляко - махнахме шишето когато стана на 3,5 г. и оттогава отказва кисело мляко. Прясно въобще не консумира.
Плодове и зеленчуци започна да яде около 6 година и си има предпочитания. Готвено започна да яде горе-долу по същото време иначе беше само на хляб, солети, обикн.бисквити и сок /натурален от магазина/. Обича лук /червен и чесън/ както и зелени подправки - направо ги пасе на двора. Като по-малък си падаше и по глухарчетата.

# 826
Ние сега направихме 6 г. И като вас до преди половин година основно бисквити солети, хляб,  кис. мляко и рядко супа(само водата). Като махнах шишето с мляко мина на прясно мляко и попара с пр. мляко. Сега започна да яде определени манджи но с мн баламосване и таблет в ръка. И вече спрях всякакви пуканки, бисквити и сладки работи да взимам. Иначе няма оправия с тази глезотия до шия.

# 827
Някой чел ли е това ръководство
Може ли мнение
http://logoped-romel.com/?page_id=108

# 828
Tед, на мен изобщо не ми стана ясно.Изглежда като един план без насоки и обяснение с конкретни предложения.
Шишето с биберона го махнахме на 3 години.Първи клас за закуска-само филии с масло и мед, втори клас- с пастет, а сега-препечен хляб.Храни се предимно със супи, най-вече топи хляб в бульона.Останалото не го яде.Морков прояде покрай Бъгс Бъни.Банан също яде.От соковете-само натурални, предимно банан и ябълка.

# 829
В книгата за програмата Son Rise /Децата аутисти: Десет неща, които можем да направим още сега, за да помогнем на детето с аутизъм/ описват, как да дадем на детето нещо полезно да пробва да хапне. Описват реални случаи, как по няколко дни са пробвали на някое от децата да дадат овесена каша или парченце морков.
Обясняват го, че трябва да си много емоционален и да измисляш, какви ли не техники, за да накараш детето да опита.
Моята дъщеря от спектъра на аутизма яде всичко. Плодове, зеленчуци, супи, манджи и т.н., но не искаше да пробва морков. Давах и го, тя ми бута ръката. Аз го взимам и се правя на пълен клоун, как го ям и колко ми е вкусен. Мляскам срещу нея и казвах - леле, колко вкусен морков, ти губиш, като не го пробваш и така един ден реши да пробва. Сега яде моркови, като разпрана.

# 830
Ново изследване показва, че в мозъка на аутистите има наднормено количество алуминий: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0946672X17308763

# 831
Ново изследване показва, че в мозъка на аутистите има наднормено количество алуминий: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0946672X17308763
Даже не знам, защо му казват ново на това изследване. Моята дъщеря от спектъра още миналата година, когато беше 3 год и направих тест -коса за тежки метали + кръв. И в двата теста алуминия е над горната граница и това важи за почти всички от аутисти, че са бъкани с метали.

# 832
Даже не знам, защо му казват ново на това изследване. Моята дъщеря от спектъра още миналата година, когато беше 3 год и направих тест -коса за тежки метали + кръв. И в двата теста алуминия е над горната граница и това важи за почти всички от аутисти, че са бъкани с метали.

Въпросът е след теста дали се изкарват тези тежки метали от организма и дали последиците от тях могат да се нулират или поне намалят?

# 833

Въпросът е след теста дали се изкарват тези тежки метали от организма и дали последиците от тях могат да се нулират или поне намалят?
За съжаление и аз не знам. Ние чистим алуминия с магнезиев малат. Едно по-хард чисене на метали става с хелиране, но там много трябва да се внимава, а нормален лекар в БГ няма да намерим да ни каже, какво да правим.

# 834
  • London
Има ли някъде запис от това предаване на Гала? Както и повечко инфо за книгата за която говорите. Аз си поръчах на Темпъл Грандин  - Моят живот в картини. После ще споделя отзиви, това с цел да разбера начина на мислене на сина си. Той е със SCD, което е сходно на аутизма и отскоро е отделна диагноза. Който е правил изследване за тежки метали моля да ме насочи за добра клиника в София, която го прави. Решила съм да го направя за да видя какво е положението. Сина ми реално проговори след 3 тата си година декларативно, съществителни, праща целенасочени съобщения за своите нужди от 3 години и 5 месеца, от няколко седмици почна и глаголи. Скоро навърши 4. Работи само с мен реално, в двуезична среда сме. Ето кратко видео от преди няколко седмици. А за чистене на метали знам за зеолитна вода, аз лично смятам да пробвам.

Ето от работата ни преди няколко седмици. Работата на родителя е най-важна според мен. Скоро ще кача и други, сега мъчим отговорите, че се отговаря само на някои неща и избирателно. Това е постигнато с много мъка от мен, много.....и знам, че не е много, но за мен е една планина. Кураж на всички и не се отказвайте, работа, работа и много говорене им трябва на мъниците за да достигнат някакъв нормален капацитет за състоянието си. Това е нелечимо, но вярвам притъпимо.

https://www.facebook.com/china.kostadinova/videos/2121993207827523/

# 835
Здравейте, дама. Много ви моля, имам затруднение... Може ли някой да ми обясни как се прави поръчката на теста за коса на доктор Яско, защото много се обърках от сайта. Каква доставка да избера - Федекс ли? Как се реже самата коса за пробата? И после как се праща обратно - по пощата ли, цената на доставката която е в сайта е само в едната посока, нали? И заплащането при получаване ли става или трябва с карта да се плати теста. Много ще съм благодарна

# 836
  • Шотландия/Абърдийн
Здравейте, дама. Много ви моля, имам затруднение... Може ли някой да ми обясни как се прави поръчката на теста за коса на доктор Яско, защото много се обърках от сайта. Каква доставка да избера - Федекс ли? Как се реже самата коса за пробата? И после как се праща обратно - по пощата ли, цената на доставката която е в сайта е само в едната посока, нали? И заплащането при получаване ли става или трябва с карта да се плати теста. Много ще съм благодарна
Здравейте най точен резултат за тежки метали е когато се вземи крав от вената.Ние правихме за тежки метали във лаборатория Надежда във Варна,от там ги изпращат във София във болница Иван Рилски .

# 837
  • Шотландия/Абърдийн
Здравейте най точен резултат за тежки метали е когато се вземи крав от вената.Ние правихме за тежки метали във лаборатория Надежда във Варна,от там ги изпращат във София във болница Иван Рилски .
https://www.nadejda-bg.net/bg/content/laboratorni-izsledvaniya

# 838
Към майките, които тепърва ще пускат децата на градина... пуснах си заявлението в сайта снощи(отбелязвам отметката със СОП), днес ми звъни една госпожа и ми казва, че щели да ни класират, но няма да ни запишат. Тя почти веднага затвори и не можа да ми обясни много ясно, чакали хора на другата линия, но разбрах, че трябва първо да се запишем в градината и после се подават за СОП. За Пловдив става въпрос. Не знам дали разбрах правилно и сега много се притеснявам да не объркам нещо и после да стане беля...

# 839
  • Пловдив
Ако не сте влезли по квотата за СОП, е така. Моят син беше приет на общо основание и първоначално идеята беше да действаме по този начин. Не се осъществи, наложи се да го запишем в чисто специална група в друга градина, но по принцип така ми бяха казали и на мен.

Общи условия

Активация на акаунт