От кой матрак сте доволни? - Тема 6

• 175 744
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Моят е по-скоро твърд, по принцип се води хубав (в момента не мога да се сетя точно какъв е), но знам, че е сравнително висок клас.

# 121
  • София
Здравейте, бях публикувала по темата, но искам да направя редакция, затова поствам пак.
Аз от години се канех да напиша по темата за матраците, защото съм с ишиас и когато спя на лош матрак направо не мога да стана от болки. И тъй като в момента съм на почивка и се оказах на някакъв ужасен матрак, който дори няма марка, че да я окепазя. Направо ми се разказа играта на гърба и от яд и болка, реших да ви напиша за опита си с матраците.
В последните години спя на матрак HOBAG твърд 180 на 200 от Икеа. Струваше само 400лв преди няколко години и съм супер доволна  Peace. Само първата седмица го оставете да се проветрява, че аз си изхвърлих стария матрак с най–голямо удоволствие и ми се наложи да дишам една седмица проветряването на новия матрак. Иначе е с пружини и пяна ит.н. и след 3 години ползване не е мръднал. Предишните ми 2 матраци бяха Тед с пружини и кокос, тогава нямаше пяни и латексови още или поне не бяха в полезрението ми. Държаха се добре в началото, но бързо се слягаха, в рамките на 4 до 5 години, въпреки 10 годишната гаранция. Може би разчитат, че никой не си пази касовия бон толкова години. И като спиш на бабуни и пружини, сутрин буквално ти идва да плачеш с глас, ако имаш някакви сериозни проблеми с гърба, аз имам проблеми с 4 прешлена. Може сега Тед да са по–качествени отпреди, но така или иначе ме изпуснаха като клиент завинаги.
И аз като много от вас се чудех какво да купя и колко пари да дам, но рискувах. 400 за голям матрак беше супер цена, но е перфектен, поне за мен. Сега ще взимам за детето, че порасна и пак тази марка ще взема.  Пак там има и мемори и други видове, но за тях нищо не мога да кажа, имам опит с този само HOBAG. Надявам се да съм ви била полезна и да спите качествено и дълбоко.
Допълвам, че си купих още един матрак HOBAG за вилата, със същия размер и същата твърдост и почуствах голяма разлика. От него ме боли гърба и мисля да го връщам. Установих, че има смяна на фабриката производител / вътре има етикет с инфо/. Ще се ориентирам към друг матрак. Ще трябва да е пак от ИКЕА защото ще дадат ваучер. Ще споделя опитностите със следващия модел.
Послепис. Опитвала съм да спя и на HAVMARIK. Това е най-изгодния модел на ИКЕА. За гърба не е зле, обаче много пружинира. Ако е за сам човек, примерно единично легло е ок. Обаче като сте двама и единия мръдне, другия се клатушка и подскача, което мен лично ме буди и не мога да спя като хората.

И наистина колкото и да се колебаете, няма как да усетите в дългосрочен план кой матрак как ще се държи, затова най–добре разпитайте приятели и познати за техния подчертавам дългосрочен опит. Успех.

# 122
Jiva, благодаря за включването и споделения опит. Ние също сме харесали  икейския HOVAG (средно твърд). Пробвахме различни модели по магазините и този ни допадна най-много като твърдост, усещане, височина и не на последно място цена - 500 лв за 160х200 мисля, че е супер за матрак с покет пружини.

Другия месец вероятно ще го купуваме, така че ще споделя и аз как е след това. Simple Smile

# 123
Децата са с Ховаг, те си ги харесват много, за мен са малко меки и пружиниращи, аз обичам на съвсем твърд матрак да спя. В спалнята сме също с икейски - Хессенг, твърдият, обожавам го! Купувани са по ревюта и характеристики защото наблизо нямаме магазини за матраци, но не съжалявам.

# 124
  • София
Много се извинявам, че нахълтвам така във темата, но съм в края на ремонт и имам толкова за чистене, че не ми остава време да я прочета цялата. Ще съм благодарна на мнение за един матрак на Тед, ако някой го е ползвал
 https://ted-bed.com/promotions/favourite-nova-e.html

Гледам, че обсъждате все скъпи и хубави матраци, но на този етап не мога да си ги позволя........

# 125
  • София
Дали можете да препоръчате фирма произвеждаща мебели от масив (спалня) по поръчка? Но да не дерат кожи.

# 126
Много се извинявам, че нахълтвам така във темата, но съм в края на ремонт и имам толкова за чистене, че не ми остава време да я прочета цялата. Ще съм благодарна на мнение за един матрак на Тед, ако някой го е ползвал
 https://ted-bed.com/promotions/favourite-nova-e.html

Гледам, че обсъждате все скъпи и хубави матраци, но на този етап не мога да си ги позволя........

Мога само да кажа, че миналата седмица го пробвах в магазина на Тед. Беше ми доста удобен, но то усещането си е строго индивидуално. Еднолицевия е по-твърд от двулицевия вариант.
Казаха, че е в промоция до края на месеца. Ако не си бях харесала вече HOVAG сигурно този щеше да е нашия избор. Simple Smile

# 127
  • София
Много благодаря за бързия отговор. Аз го гледах само в интернет, че е на промоция. А къде е магазина на ТЕД, където може да се види?

# 128
Много благодаря за бързия отговор. Аз го гледах само в интернет, че е на промоция. А къде е магазина на ТЕД, където може да се види?

Бяхме в магазина в Младост 1-А бл. 554, но имат и други магазини в София, в които може да го има.

# 129
# 130
Здравейте мами,

можете ли да ми препоръчате матрак за дете на 3 години? Изискванията ми са да е двулицев и антиакарен/антибактериален. До колкото съм чувала, матрака за малки деца трябва да е по-твърдичък, но не съм сигурна дали и това не е оборено като теория...

Благодаря предварително!

# 131
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! След дълго мислене, поръчах легло, масивна дървесина от Белташки, подматрачна рамка Парадайс и двулицев матрак на Don Almohadon, модел DUO BALANCE (С -20% отстъпка).
Според описанието, този модел е много подходящ за детето -
http://ergonomico.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA-duobalance/
  Ще видим. Видях мостра, стори ми се приятен на пипане. Някой има ли от тази марка/модел матраци, ако може мнение? Simple Smile

# 132
  • София
За мен варианта е покет пружини (180 лева) (за по-евтино бонел може - 130 лева) и топ матрак кокос - 80 лева. Става за деца, става и за възрастни. Говоря за единично легло 90 х 200. Това е средно твърдо към твърдо... и децата ще могат и да скачат на него Wink
Всичко останало е просто "мижи, да те лажем" Wink ... как може два матрака с малка разлика в платовете и единия с 3 сантиметра "дунапрен" в повече като слой, да имат разлики от по 40-50% в цената, а и в товароносимостта - след като са с едни и същи пружини

# 133
Виж матраци Сан Матео мисля че се казвха в сайта н матро.Цената им влиза в бюджета ти.

В крайна сметка именно този матрак купихме и съм доволна. Средна твърдост, като цяло ми се струва удобен, има калъф, повече от доволна съм предвид, че е бюджетен вариант. Имаше подарък протектор и еднократни пантофи. Grin Оттам взех и подматрачна рамка.

# 134
Макарон,радвам се за покупката!И аз искам да взема един бюджетен матрак за резервно издърпващо легло и сигурно и аз ще поръчам такъв.

Общи условия

Активация на акаунт