От кой матрак сте доволни? - Тема 6

• 175 885
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,спряла съм се на два матрака еднолицеви: Нани покет спринг и Тед фейвърит нова.Ако споделите отзиви ще бъда благодарна .Интересува ме също, кой от двата е по-тежък?

# 226
  • София
От кой матрак на Нани сте най-доволни?

# 227
Здравейте! Благодаря на всички, писали в темата! Тъй като и на нас ни предстои такава покупка, след изчетеното мога да кажа, че нещата клонят към Magniflex. И все пак ще се радвам ако някой си даде мнението конкретно за хора, обичащи да спят на твърдо, единият от които по корем без възглавница, а другият с болки в рамото  Mr. Green

Този ми привлече вниманието - Body Relax 20 см, двулицев матрак Sleepy

От около година синът ми спи на матрак на Sleepy . Доволен е. В началото като го купих аз реших ,че е твърд . Аз спя на Сирена мемори на Нани. Но той си го хареса много. Пробвала съм го. Като легна не потъвам,но не е твърдо. Много приятно се оформя около тялото мемори пяната. Само не зная кой беше точно от всички, мога да проверя . Исках само да кажа,че и аз не зная нищо за тази фирма ,къде е точно, има ли доволни други от тези матраци, но при нас е факт. Доволни сме,макар и от година.

Коя е фирмата производител на Sleepy, никъде не намерих информация за производителя? Някой знае ли къде се произвеждат?

# 228
Здравейте! Благодаря на всички, писали в темата! Тъй като и на нас ни предстои такава покупка, след изчетеното мога да кажа, че нещата клонят към Magniflex. И все пак ще се радвам ако някой си даде мнението конкретно за хора, обичащи да спят на твърдо, единият от които по корем без възглавница, а другият с болки в рамото  Mr. Green

Този ми привлече вниманието - Body Relax 20 см, двулицев матрак Sleepy

От около година синът ми спи на матрак на Sleepy . Доволен е. В началото като го купих аз реших ,че е твърд . Аз спя на Сирена мемори на Нани. Но той си го хареса много. Пробвала съм го. Като легна не потъвам,но не е твърдо. Много приятно се оформя около тялото мемори пяната. Само не зная кой беше точно от всички, мога да проверя . Исках само да кажа,че и аз не зная нищо за тази фирма ,къде е точно, има ли доволни други от тези матраци, но при нас е факт. Доволни сме,макар и от година.

Коя е фирмата производител на Sleepy, никъде не намерих информация за производителя? Някой знае ли къде се произвеждат?

Производителят е български   Peace Утре си чакам доставката на матрака и подматрачната и до дни ще споделя как са нещата.

# 229
https://www./matraci/nani/matrak-kaspiya-visko-pocket-spring-24-sm-ednolicev-nani
Ни е купихме този. Много ми харесва. Още е нов, та не знам при продължително ползване как ще бъде. Удобен ми е.

# 230
  • Шумен
Някой да ползва Spring Silver Sea на Тед? Двете страни са с различна твърдост. Понеже трябва да купя 2 за синовете си и така биха могли да си изберат на който както му е удобно. Поне така си мисля. Всяко мнение ще ми е от полза.

# 231
Да споделя и аз обещаното за Sleepy - Body Relax. От няколко дни спим на него, за момента сме много доволни, но все пак това са първи впечатления, тепърва ще видим ще се запази ли удобството и качеството. Средна твърдост е, но както с една дама бяхме писали малко по-назад- исках "като легна да не потъвам, но да не е и твърдо"  Laughing Е, точно така е. В момента не мога да преценя дали наистина ми е много удобен или просто старият е бил прекалено зле хаха така че живот и здраве ще пиша и в бъдеще!

# 232
Аз също вече мога да дам по-обективни отзиви за HOVAG (твърдия вариант) след 3 месеца употреба. Много сме доволни. В началото ми беше трудно да свикна, но аз като цяло по-бавно се адаптирам към промени. Определено не е твърд въпреки, че така се води, нито потъваш. Въпреки че е с покет пружини, не се усеща, когато другият се движи и върти през нощта. Много ми харесва, че е доста висок. Бих препоръчала определено, тъй като цената от 500 лв за матрак 160/200 + 25 години гаранция си заслужава без да е безумно висока.

# 233
  • оттам, откъдето започва България
Радвам се, че ви харесват закупените матраци, но според мен трябва един по-дълъг период на ползване, за да се установи дали ще има и промени в самите матраци.
Няколко дни и три месеца ползване са твърде кратък период за категорично мнение. За мен по-скоро са първи впечатления.
Ще бъде прекрасно да останат същите и след най-малко 5 години ползване. /като имам предвид гаранцията от 25 години май ще трябва да е още по-дълъг периода/
Спокоен и здравословен сън ви желая! Simple Smile

# 234
Здравейте, ще си правим спалня и се чудя дали да заложа на еднолицев добра категория(без изхвърляния) или двулицев, като не съм видяла предмствата в това да го обръщам(знам, че трябва). Като се добави една нормална рамка 180-200 лв. не виждам смисъл.
За еднолицев съм харесала този модел: Нани Каспия Полифлекс 180/200
Търся средна твърдост. По принцип не си падаме по потъващи и ефекта "мемори" не ми харесва. Все пак явно трябва да е нещо "мемори"...

# 235
Матрака, който си избрала, е чудесен, но пробвала ли си го на живо, т. е. да легнеш на него?
Ние сме точно с този модел, води се ортопедичен и е твърд. В началото ни беше странно, но се свиква и най-хубавото е, че се спи перфектно на него. /5 години ползване/
Наистина е хубаво да го пробвате преди покупка. Успех! Yum

# 236
Днес ходих да гледам матраци, но Каспията го нямаха. Пробвах Сирена мемори на Нани и беше ужасно мек.
Останалите бяха на Махнифлекс и бяха добре, но сякаш ми се иска да погледна и още няколко марки.

# 237
Естествено, че ще гледаш и пробваш, сега е момента.  Peace

# 238
Здравейте,
Отне ми близо 3 дни да изчета всички 6 теми и по-голяма каша в главата не ми е било Simple Smile. Така или иначе, доста полезна и не чак толкова информация прочетох. Интересно обаче, почти никой не споменава Paradise като марка матраци. Чувал съм, че им казват "българския магнифлекс". Дали е така - не знам, но знам, че преди 6 години когато си купихме нашия Paradise не сме направили лош избор. (26 см - PU пяна + memory пяна - мисля, че беше 18см+8см или 20см+6см)  Матрака струваше някъде около 1700 лв. и допълнително си бяхме взели калъф Coolmax, който се оказа доста по-сполучлив от другите, които се маркетират като Алое Вера, защото този ефект при тях бързо отминава (алое верата:) ). Та, преди да премина директно на въпроси, като мнение, бих казал, че съм изключително доволен от този матрак. Твърдостта е някъде между мек и среден - трудно ми е да преценя точно, а мина доста време и съм забравил конкретно това Wink. Толкова ни е удобен и комфортен, че на всяко друго място се чувствам като "принцесата и граховото зърно".
Сега обаче, правим ремонт на къщата при родителите ми и с ремонта правим и обзавеждане на спалнята. Не ходим често и мисля да преместя Paradise матрака ни там, а за вкъщи да си вземем нов, като смятам да направя сериозна инвестиция с цел добър, висококачествен матрак, който най-важното е да бъде удобен, направен от екологични материали и задължително базиран изцяло на пяна и нейните разновидности. С пружините съм скъсал много отдавна и не смятам, че заслужават да бъдат коментирани - лично мнение, разбира се.
В тази връзка, неизменно след тези 6 теми, е ясно, че това е въпрос на вкус, мнение и бюджет, но ми се иска да споделите обективно мнение, което да не е базирано на пристрастия, вкус, предпочитания или цена, а просто мнение, базирано на опит и знания. Към момента съм се насочил основно към 3 марки:
1. Paradise - тъй като от опита, който имам със сегашния ни матрак съм изключително доволен;
2. Magniflex – с известни резерви, защото нямам лични наблюдения. Знам, че им казват "мерцедесите", но наистина ли е така или това е следствие от дългогодишна традиция и добра реклама?;
3. Tempura - признавам си, че съвсем наскоро ги чух за пръв път от една позната, която каза, че не познава по-хубав матрак от Tempura. Цената им е сериозна, гаранцията не чак толкова много. Но въпросът тук основно е следния - настина ли предоставят в пъти толкова по-високо качество и ниво като цяло спрямо всичко останало или и това е част от "всичко скандинавско е много скъпо, защото там всичко е качествено и направено изключително практично"???
4. В духа на скандинавското - видях, че няколко човека из темите споменават Jysk. Както tempura - не ги познавам, не мога да изкажа мнение и това, че са скандинавци плюс ли е или минус? До колко имат опит в производството на матраци, до колко тези матраци са качествени, удобни, практични??

Много, много ще съм благодарен, ако е възможно да изразите няколко мнения конкретно по темата и въпросите, които поставям - разбира се, ако имате наблюдение и възможност.
Както казах, склонен съм да направя сериозна инвестиция, но само при условие, че съм сигурен, че ще получа наистина сериозно предимство спрямо всичко останало, защото скъпото не винаги е най-хубавото ....

Благодаря ви за отделеното време!

# 239
  • София
Аз вече съм писала , че купих преди години Магнифлекс Натуркомфорт, голям за спалня. Имам проблеми с кръста и исках ортопедичен, твърд матрак, на който да спя удобно. Супер доволна съм поради това. От предните матраци не можех да стана сутрин, напълно сковани кръст и гръб. Ноооо това понеже имам проблем с гърба, пак казвам ! Малката преди беше с детски Магнифлекс.
Сега сменихме с iSleep , бодирест или подобно нещо. И за нея съм доволна.
За мен първото е: кой съм аз?, на каква възраст?, колко килограма тежа?, имам ли проблем с кръста? твърд или мек матрак предпочитам? сам ли спя или с друг човек, той какво и как е в тези въпроси?
И после отиваш ляга, ставаш, пак лягаш -ставаш. Гледаш цени, гледаш колко години гаранция. Правиш си сметка и купуваш. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт