От кой матрак сте доволни? - Тема 6

• 175 492
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Здравейте,
Ние с жена ми си търсим също матрак. Матрака трябва да е еднолицев. От няколко дни обикаляме и първоначално се колебаехме между два бюджетни модела на ТЕD - Exclusive Memory Silver еднолицев и ARMIDA еднолицев. В момента до края на юни има много добра промоция на Exclusive Memory Silver - 30 %. Така за размер 164/190 ще излезе около 360 лв. Матрака не е никак лош. Обаче ARMIDA ни хареса повече, съответно и неговата цена в случая е малко по висока - около 420 лв. При него освен, че ни е по-удобен, другото предимство е, че има възможност да се отвори и вътрешните слоеве да се разместват, което води до промяна на усещането за мекота на матрака.
Обаче пък днес изпробвахме и няколко матрака на НАНИ и направо се влюбихме в модела Каспия Виско покет. Е, там и цената е още по-висока - 600 лв., но пък усещането на този матрак е съвсем различно.
Жена ми има проблем с гръбнака и й трябва доста мек матрак като цяло. А усещането, което носи конкретно този модел на НАНИ е несравнимо. И почти сме се навили да е той. Някой може ли да сподели конкретни впечатления от този модел? Simple Smile

Благодаря!

# 76
Къде в София могат да се пробват повечко модели на Нани?

# 77
Относно прехвалените матраците на Magniflex, ако някой е разглеждал официалния сайт на марката в Италия www.magniflex.com ще е забелязал, че колекциите, които се предлагат там ги няма при нас. Според представителството в България моделите са еднакви но са представени с други имена на българския и румънския пазар.  Лично за мен това ми изглежда много не логично и започвам да мисля, че  при нас се внасят по-евтини алтернативи със съмнително качество спрямо оригиналните продукти на марката.

# 78
Здравейте,
Ние с жена ми си търсим също матрак. Матрака трябва да е еднолицев. От няколко дни обикаляме и първоначално се колебаехме между два бюджетни модела на ТЕD - Exclusive Memory Silver еднолицев и ARMIDA еднолицев. В момента до края на юни има много добра промоция на Exclusive Memory Silver - 30 %. Така за размер 164/190 ще излезе около 360 лв. Матрака не е никак лош. Обаче ARMIDA ни хареса повече, съответно и неговата цена в случая е малко по висока - около 420 лв. При него освен, че ни е по-удобен, другото предимство е, че има възможност да се отвори и вътрешните слоеве да се разместват, което води до промяна на усещането за мекота на матрака.
Обаче пък днес изпробвахме и няколко матрака на НАНИ и направо се влюбихме в модела Каспия Виско покет. Е, там и цената е още по-висока - 600 лв., но пък усещането на този матрак е съвсем различно.
Жена ми има проблем с гръбнака и й трябва доста мек матрак като цяло. А усещането, което носи конкретно този модел на НАНИ е несравнимо. И почти сме се навили да е той. Някой може ли да сподели конкретни впечатления от този модел? Simple Smile

Благодаря!

Здравейте. Преди месец избирахме еднолицев матрак 160х200. Искахме мемори пяна и се колебаехме м/у Каспия Виско Покет и някакъв подобен тип на Тед за около 450 лв. Разликата се усещаше, на Тед е доста по-тънък мемори слоят а на Нани се усеща плътен като поне 3-4 см. Накрая избрахме Каспията и засега сме много доволни поне на нас ни допада (в началото болеше гръб и врат, но дотогава бяхме на съвсем друг много прост матрак и явно е било до свикване). Да отбележа, че е много тежък матракът и ако ще се повдига трябвало дa се внимава с подбора и монтажа на механизмите/ амортисьорите (понеже сами правихме леглото и другите мебели в стаята и сами отделно купувахме и слагахме механизми мъжът ми де, та той обяснява, че като монтирали механизмите докато държали матрака толкова натежал че чак тръгва да се огъва и рамката или болтовете на планките ли какво беше поддали, и поправяха нещо и ще сменим амортисьорите докато напаснем подходящата сила/ нютони според теглото на матрака). Не разбирам много, но и не е задължително да има такъв проблем с подходящи механизми и монтаж. Ако пък няма да се вдига - съвсем. Иначе засега е супер, и на висок матрак е много приятно. Успех!

# 79
  • София
Уф, аз днес, след доста чудене поръчах този матрак
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00C2ROMF8/ref=oh_aui_detail … ie=UTF8&psc=1
от английския амазон ooooh! ooooh!
Дано ми го доставят, с превозвач.
Трябваше ми нестандартен размер 75/175 см. Дано всичко е Ok.

# 80
  • Горна Оряховица
Да се похваля и аз след голямо чудене и четене преди 2 месеца си взехме Naturcomfort на магнифлекс. Имаше разпродажба на стари колекции в сайта им и го взехме от 1500 на 960 лв. Сменихме и подматрачната рамка, тъй като се оказа, че не е подходяща за двулицеви матраци.
КАКВО ДА ВИ КАЖА СУПЕР СМЕ ДОВОЛНИ. Вече нямам болките в гърба си  Hug
Взехме си и възглавници на iSleep на магнифлекс пак и те са супер  Hug

# 81
  • Пловдив
Здравейте,

Благодаря!

Здравейте. Преди месец избирахме еднолицев матрак 160х200. Искахме мемори пяна и се колебаехме м/у Каспия Виско Покет и някакъв подобен тип на Тед за около 450 лв. Разликата се усещаше, на Тед е доста по-тънък мемори слоят а на Нани се усеща плътен като поне 3-4 см. Накрая избрахме Каспията и засега сме много доволни поне на нас ни допада (в началото болеше гръб и врат, но дотогава бяхме на съвсем друг много прост матрак и явно е било до свикване). Да отбележа, че е много тежък матракът и ако ще се повдига трябвало дa се внимава с подбора и монтажа на механизмите/ амортисьорите (понеже сами правихме леглото и другите мебели в стаята и сами отделно купувахме и слагахме механизми мъжът ми де, та той обяснява, че като монтирали механизмите докато държали матрака толкова натежал че чак тръгва да се огъва и рамката или болтовете на планките ли какво беше поддали, и поправяха нещо и ще сменим амортисьорите докато напаснем подходящата сила/ нютони според теглото на матрака). Не разбирам много, но и не е задължително да има такъв проблем с подходящи механизми и монтаж. Ако пък няма да се вдига - съвсем. Иначе засега е супер, и на висок матрак е много приятно. Успех!

Благодаря много за информацията, изключително полезна и насочваща е!

# 82
  • София
Да се похваля и аз след голямо чудене и четене преди 2 месеца си взехме Naturcomfort на магнифлекс. Имаше разпродажба на стари колекции в сайта им и го взехме от 1500 на 960 лв. Сменихме и подматрачната рамка, тъй като се оказа, че не е подходяща за двулицеви матраци.

Ние спим  на такъв вече 4 години. Добър е. По спомен, размер 160/200 беше около 1000- 1200 лева тогава, но пак нещо ни намалиха... вече не помня....
Дай линк къде да ги търся, къде са намалените? Бих взела и едното дете такъв матрак.  Thinking

# 83
Днес пробвах няколко модела на Магнифлекс.Какво да ви кажа,очаквах повече наистина.На мен ми бяха прекаленно меки,потъвах,неудобно ставах,а на силвъркера усещането ми беше все едно лежа на дунапрен.Може би съм имала по големи очаквания ли,не знам,но преди години съм спала на магнифлекс и впечатленията ми бяха положителни.Имам чувството,че доста са снишили качестото си след такова усилено търсене.Та сега се преориентирам към Молифлекс,които за съжаление няма къде да пробвм в нашия град.Който ползва такъв матрак нека сподели дали е доволен.Търся средно твърд.

# 84
Здравейте,

От една седмица чета в този и в други форуми, събрах много информация, обиколихме и 2-3 магазина, но искам да си "изчистя" разбраното, така че директно търся съвет от вас за нашия случай:

1. Дъщеря ми е на 7 год., нейният е спешен, абсолютно безсмислено е сама да си избере матрак "по усещане" - на всички казва, че й е супер. Спрях се на San Mateo Memory, заради съчетанието между мемори и покет, 240 лв. http://www.mattro.net/producti.html?page=shop.browse&category_id=3306

Exclusive Memory Silver на ТЕД звучи много добре и изгодно /200 лв./като за компромисен вариант 445 лв. /не съм го пробвала/
http://www.mattro.net/producti.html?page=shop.browse&category_id=3200

Все пак се колебая дали да не дам малко повече пари за латексов и кое е по-добро за подрастващия организъм. Конкретно Стандарт на Екон, 300 лв, и разликата вече идва 50%
http://mattro.net/producti.html?page=shop.browse&category_id=580

2. До края на лятото ще сменим и родителския матрак 180/200. Мъжът ми е почти 100 кг, без проблеми и иска висок и по-мек матрак. Аз съм 70 кг и имам "офисни" болежки - от време на време се схващат гръб-рамене. Чудя се дали латексов, или някаква мемори пяна, стига да намеря бюджетно предложение което да не е само 2 см. мемори слой. Rolling Eyes 

За матраците Стил нещо от опит? http://matracistil.com/

И уточнение накрая - в Магнифлекс и Темпур едва ли ще имаме възможност да инвестираме.

Благодаря предварително за всички мнения!

# 85
  • Горна Оряховица

Ние спим  на такъв вече 4 години. Добър е. По спомен, размер 160/200 беше около 1000- 1200 лева тогава, но пак нещо ни намалиха... вече не помня....
Дай линк къде да ги търся, къде са намалените? Бих взела и едното дете такъв матрак.  Thinking
в сайта на магнифлекс имаше outlet секция и от там го видяхме.

# 86
Някой знае ли дали може да се вземе матрак на Дормео директно от магазините им? Какви са тези доставки 10 дни, кой ще ги чака.  Rolling Eyes

# 87
  • SF
В магазин няма как да има всички модели и всички размери матраци. Магазините са нещо като шоуруми и имат мострени артикули. Дребни покупки могат да се направят от магазините, но матраци няма как да се съхраняват в тях.

# 88
Някой има ли впечатления(дори само от пробване) от серията с мемори пяна на Нани,интересува ме модел Бахама,Сирена и Лаго,който е на промоция в момента.

# 89
Здравейте,
Вчера си закупихме матрак  „Сирена Мемори” на Нани. Цена, качество и удобство- най- доброто изпълнение!
Препоръча ни го момичето от магазин Зона като се има предвид, че там предлагат и други матраци на промоция. Изпробвахме с мъжа ми поне 4-5 и избрахме „Сирена Мемори”на Нани- средно твърд, с втъкани сребърни нишки, антиалергичната силиконова вата и калъф с делим цип за многократно разделно почистване и пране, което също не е за пренебрегване. Печелил е награда за 21 век- Модел със златен медал за комфорт.
Сигурна съм, че направихме много добър избор, още повече и сега като прочетох коментарите за Тед и Магнифлекс назад в темата, тъй като трябва и за синът ми да закупя.
Но всичко е въпрос на усещане!
Успех в избора!

Общи условия

Активация на акаунт