Анатомията на Грей - Тема №24

• 82 300
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
За първи път  от доста време епизода ми хареса и го гледах с интерес.

# 466
Ама...
Скрит текст:
... каква беше тази измислена глупост със стажантката?

Малко ни-в-клин, ни-в-ръкав беше, но Шонда е решила пак да засегне политическа тема. За съжаление това е действителност за всички млади хора, дошли със или без родителите си нелегално преди години като малки деца....

# 467
  • До морето
Сигурно са й намерили нова роля на актрисата.

# 468
  • Разпиляна във въображението
Ама...
Скрит текст:

Малко ни-в-клин, ни-в-ръкав беше, но Шонда е решила пак да засегне политическа тема. За съжаление това е действителност за всички млади хора, дошли със или без родителите си нелегално преди години като малки деца....

Тръмп нещо им замисля за тези деца.

# 469
Ама...
Скрит текст:

Аз нещо не вдянах. Как е учила, завършила е, специализира вече, което означава че има ССН...и изведнъж за преминаване на червено я откиват имиграционните... Политическа тематика, добре, но поне да са ясни нещата...иначе ми хареса Бейли и офицера, спасиха го човечеца.

# 470
  • Вестерос
Това си мислех и аз, не съм много запозната с бежанското им право, но ми е интересно как точно са учили, взели книжка и т.н. и чак когато минат на червено и им издадат фиш/акт/нп им светва, че не е юесей ситисън...

# 471
Имат такъв статус; не са точно нелегални емигранти, но не са и легални. Деца, които не са имали избор. Имат право да учат, работят, но малко нарушаване на закона и “чао”.

# 472
  • Вестерос
Ясно, нещо специфично, а защо не се явят и не си вземат гражданство или трябваше много години да са живели там.. Rolling Eyes

# 473
Ами тя би следвало да е живяла там поне около  25 години, ако гледаме хронологично на нещата Smiley И аз не съм в час с техните закони, ама просто беше зле скалъпен сюжет според мен. Явно актрисата внезапно е решила да напуска...

# 474
Екстра си беше епизода, проблемът е много актуален в Америка. За съжаление, ДеЛука и Бело са кръгла нула като актьори, и въобще нищо не изиграха както трябва.

Имиграционната система, съответно имиграционното право в САЩ е много сложна и комплексна тема. А бежанците са една съвсем друга група. Бело в епизода си каза, че е с виза DREAM.

https://en.wikipedia.org/wiki/DREAM_Act

# 475
  • Вестерос
Ок, приемам забележката, грешно се изразих с бежанци, имигранти е правилното.
Прочетох за dream, мерси.

# 476
Тифани, дано не си ме разбрала погрешно.  Peace Аз съм я учила и в университета част от американската правна система и пак не съм съвсем наясно.  Голяма бъркотия е там всичко и затова опитах да внеса малко яснота. Laughing

# 477
  • Вестерос
Не, не, просто си разсъждавах и осъзнах каква тъпотия съм написала. Нямах идея за различните им видове визи. За тяхната пр.система знам само основни неща.

# 478
Момичета, някой може ли да ми каже Алекс едно време нали беше женен за Изи. Какво е станало с нея?
Спомням си, че тя беше болна от някакъв вид рак и след това никакви спомени нямам. Може и да съм пропуснала някакъв период. А, скоро нещо пак я споменаха, като напуснала Алекс.

# 479
Тя се лекуваше от рак и беше обидена на Алекс, че има пръст в уволнението й, понеже той искаше Изи да не се натоварва. Замина и му остави писмо, после се върна, караха се  и решиха да се разведат.

Общи условия

Активация на акаунт