Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 65 349
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Зъбите избиха за около 2 седмици след като стана видно, че се очакват. За сега има 4 зъба.

За храненето на първата лъжица обикновено се мръщи. После хапва малко и до там. Като не иска повече се разплаква, че дори и прави физиономия, че ще повръща, но пък кърма не отказва. Като цяло кърмя го след всяко хранене с твърда храна.

# 466
Ходихме на консултация - порастнала е с един сантиметър 75, на кг според кантара не е качила нищо, но според мен е, остава си 9,200. Май претупаха прегледа, не й мериха гърдите и главата и не й провериха и зъбите..

# 467
Те сигурно все по-рядко ще го правят, важното е на един етап гърдичките да изпреварят главата, а този етап при нас вече трябва да е настъпил. А, главата трябва да се следи да нараства с по около сантиметър на месец, мисля до годинка (но да не те излъжа). 9,2 си е супер тегло, тя доста бързо наддаде, нормално е да направи почивка в някой месец. И на ръст е супер. Дамян си е утроил теглото от раждането и аз вече не го мисля толкова. По-важното ми е да има по 1 см поне на дължинка месечно. Утре ще ходя да поръчам на хер бебе едно меню за петък.

Дойде ми дойди къпчето, много съм доволна, чак от Варна се тътрузи за един ден, много услужливи и учтиви от
Скрит текст:
sladurite.com
.Allistra, благодаря, за идеята за чашата. И хоп... изненада, Дамян държи чашата, заврял нос вътре и прави балончета, а от време на време май май се опитва и да отпива. С лъжичката също имам успех. Но, важно - смених водата. Преди му давах преварена, а сега купена... Разстройството отминава. Не е ял кисело мляко.

# 468
Тоничка и тя от около месец има странен дъх от устата на нещо сладникаво подобно на това както й миришат акитата. Тя да чукна на дърво от както стана на 6 м не е ака рядко. Яде и мляко с грис купено, което е доста мазно и няма разстройство и масло й слагам доста голямо количество в кус куса понеже не идка сирене, а него може да изяде и 200 гр ми се струва, продължава да яде само него и оризова каша, вчера сложих малко месо в кашата и усети и съвсем валко яде. Тя пък първата хапка винаги отваря уста и гълта , не знам какво очаква да й дам и като разбере,че не й харесва и не повтаря. Мляко не иска да суче, на 5 часа много малко. Сега сме в облака  Sad . И тя не наддава добре . В понед сме на консултация, дано на височина поне да е пораснала. Тя и с лъжичка не яде кисело мляко. Вчера й дадох чисто месо и го яде, но явно й е сухо и повърна не след дълго стомашен сок

# 469
Влизам набързо да се отчета аз, явно последния месец добре ни се отрази глутена  Laughing Малкия е качил цели 500гр и 1см. Не беше качвал толкова откакто беше на 2 месеца  Laughing И сега тежи 7500 и е дълъг 70 см. Фонтанелата му е почти затворена Simple Smile

# 470
Ехаа, Моника, браво на момчето! Еми калорийките си казват думата Grinning. Той поне има нужда Simple Smile.

Пък аз да се оплача. От моя звяр. С яденето нещата станаха много трудни. И то не защото не иска да яде, а защото не иска да стои на едно място нито минута. Зяпа с уста, но се върти, гледа надолу, иска да става, и най-гадното - докато му давам лъжицата се засилва и пляска с ръце  Shocked това го научи скоро и вече знае като кажем "браво" да пляска.

Иначе изправянето върви с пълна пара, няма спирка и за секунда Grinning.

Приспиването и то е невъзможно като яденето.

# 471
Браво на детето Моника.
Танчето,децата са много подвижни и всичко им е интересно.Опитай когато го храниш да му дадеш парче варен зеленчук или просто отсипи от храната 1 лъжичкавъпху плота на столчето.Така детето ще си стиска в юмруче ,ще си маже и ще си папка.Става мазало ,но помага.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 17:14 от temesta

# 472
Мами , утре в 9 ще ми вадят долен мъдрец. Направо умирам от страх. Дано не стане беля с кърменето. Като цяло не ме е страх толкова , защото ми е вадил горен също , но сегй каза,  че нещо ще се реже , за да ми слезе венеца по надолу...нещо такова...ужас
А мъжо ме успокоява да мисля за детето по време на процедурата ...Sad

# 473
Упойка предполагам ще ти сложат и няма да усещаш нищо. Да мислиш за детето е добър вариант. Успех и всичко да е наред.

# 474
На мен преди месец ми вадиха, другата седмица ще вадя номер 2. Няма нищо страшно, а и за упойката няма проблем. Когато малкия беше на около 3 месеца и бяхме само на кърма дори се беше наложило да кърмя веднага след упойка и нямаше проблем. Почти всички са съвместими. Аз след ваденето си бях приготвила панадол за болката, от всички позволени обезболяващи той ми е помагал най-много, но така.и не ми се наложи. Успех ти желая Simple Smile)

# 475
Благодаря.Всимко мина . Дано не ме боли като мине упойката

# 476
На едни им вадят зъби, на други им никнат... и всичко става със зор както изглежда. Дамян е в облак и е невъзможен. Вчера си удари устата и тече кръв. Първа кръв както се казва. Обикаля навсякъде, пипа и яде всичко. Разстройството мина, явно е било от киселото мляко. Ще пробвам пак с друг вид. Трудно заспива обедния сън, изпада в някакви истерии, преди като започне да се прозява го слагах в леглото и той мън, мън и заспива. Сега... и глухият цар разбра, че не иска в кошарата. Татко му за първи път му купил играчки (самоинициатива един вид) топка, къщичка с отвори за различни формички и едни чашки. Топката голяма атракция, много я харесва, чашките ги удря една в друга, а към къщата никакъв интерес.

Да ви върна на две теми от близкото минало.

- Купихте ли столчета за кола и какви?
- Монтесори?

# 477
  • София
Здравейте! Чета ви отдавна, но да се включа официално:) Имам бебе Дамян, роден на 19 август (с термин 1септ)-3160/49см. На последната консултация беше 7400/73см. Заместила съм му три хранения, като по принцип кърмя. Имам и по-голямо момченце, което юни ще направи 4г.
По повод на мъдреците. Извадиха ми двата долни на едно ходене, когато беше на 1.5м и нямаше проблем с упойките. Проблемът идва после Simple Smile Боли, а не може да се пие нищо. Не знам колко парацетамол изпих....
За играчките, поне опита ми с големия това показва-сега може да не й обръща внимание, но след няколко дни/седмици да му стане любима Simple Smile
От два дни и той е нетърпим! Само ако ми види гърба и разбират в съседния блок Simple Smile Какво му стана не знам.... Няма нито един зъб, но са доста набъбнали. Лигавници сменям на 30мин Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 15:45 от Pupsi

# 478
Добре дошли на Пупси и новият Дамян!
Четвъртия зъб на Дея все още не е пробил, стана месец и нещо откакто започнаха да я мъчат. Времето е ужасно и ту вали, ту грее слънце....
Намерих начина да пие вода - в шишето за млякото й сипвам вода и слагам АМ, колкото да си промени цвета.
Закусва КМ с бисквити, Обядва Моркови, картофи, лук, броколи, буквички и жълтък. Сега за СЗ ще и правя каша елда с пюре от ябълка, вечерята ще е АМ.
Втори ден й давам за закуска КМ с нещо, но не съм забелязала да има разстройство от него..
Вчера й чупех от един банан и го изяде целия, дояде си с още 100 мл АМ..

# 479
А при Дария се показа 5 зъб. И тя е нервна на моменти и то доста.
При нас също ту вали ,  ту пече...и едва ли ще излезем днес. Сутринта бях на зъболекар...а сега си почивам,  че малко ме боли и съм се отдала на Анатомията на Грей. Малката спи до мен...просто супер Simple Smile утре ще сме цял ден на въздух на Балкана,  така че няма да се сбърка ако днес не излизаме.
Аз я храня 4-5 пъти , но ей сега толкова плака , че и дадох гърда. Не знам суче ли мляко или просто за успокоение.. .но си спи.
За стол да кола,  нашият е Чиполино Тракс.  За сега съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт