Великденският заек го няма, за Августинчето го сготви мама

• 65 348
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
Още не сме взели стол за колата, не мога да харесам. Тракса на Чиполино и мен ме блазни.
Кате, кой е петия зъб, който избива? Отново горен ли?

# 481
В крайна сметка и ние взехме чиполино тракс Simple Smile  И аз съм доволна за сега Simple Smile

# 482
И аз не мога да харесам стол за кола още. Хем искам качествен, хем да не е много скъп. Пускам линк към едно добро сравнение на столчета.
http://www.peter.and.bilyana.net/2013/06/10/detski-stolcheta-za- … 4-modela-sedalki/

Давам корички хляб на малкия и той с кеф ги смуче и дъвче. Обаче нещо се психирах, че много сол има. Какъв хляб давате? Да знаете някакъв без сол? Мисля си да замеся един и да направя сухари от него. Изобщо идеи?

# 483
  • София
Ние даваме какъвто има на масата, стига да е бял. Но предпочитам да му давам сухар. Понаучи се да си ги яде и вече не е чак такова мазало Simple Smile Не съм чувала за хляб без сол. То не трябва ли заради втасването или нещо такова... Но пък може и да има де.

# 484
Тоничка и тя е в облак и е непоносима в заспиването и въобще много нервна. Имам чувство, че иска постоянно да си играе и като я налегне съня се ядосва, че й се спи , а иска още да беснее и затова реве. Само тя май е без никакви признаци за никнене на зъби, лигавене никакво, венци като на новородено  Grinning , лигавник слагам само като яде .
Аз й купих на Авент чаша със силиконов накрайник за вода, пие по малко, но се и полива доста .
Аз й дадох един земелда смуче пълнозърнест цял и тя за секунди пак отхапа парче и изтръпнах , ама някаде изчезна, не знам как ръба като няма зъби това дете.

# 485
 Mr. Green Добре дошли, много се радвам, че си имаме адаш. Синът ми също се казва Дамян (най-най-най хубавото име на света за мен). Да ти е жив и здрав, Pupsi!

На Дамян 5-тия май му беше горен ляво малък резец.

И аз давам хляб какъвто има, от скоро се престраши и го хапва, но съм давала и типов. Днес яде и варен морков, сирене... умирам от страх , защото той налапва големи парчета и не знам какво ще правя ако вземе да се задави, с тая малка уста, как ще ровя вътре  Shocked #Crazy Confused Но, няма начин. И аз имам пингвин на авент, махнала съм клапата и го ползвам да сипвам в лъжицата и така да му давам иначе се улива.

# 486
Отгоре. Кучешки мисля се казва.

# 487

По принцип малките кътници изникват преди кучешките, но няма нищо задължително. При вас може и те да са се показали.

# 488
Полезна информация за столчетата.Благодаря.И аз трябва да избера макар и рядко да се ползва.Полезно и за никнещите зъбки.Моето пате е в застой.Има само 2 и няма индикация за други никнещи.

# 489
На моят шушон и втория преден зъб се показа като една точица. Малко по-крив е, но се ядва. На моменти направо си личи, че го боли.

# 490
Добре дошла на новата мама  Simple Smile Честити зъбчета на всички. Ние, като най-мънички, все още си нямаме нито едно. Даже мъдрецът ми засега спря да расте и нищо не съм предприела Simple Smile
Много се радвам за doidy cup, Янна  Party
Аз давам пълнозърнест хляб. Правя пълнозърнести фокачи с щипка сол, които отскоро доста осмуква, особено на следващия ден, когато са по-твърди.
Продължава да предпочита зеленчуци, плодове, месо, хапва и паста, вече е много умела. Отскоро започнах с домашния зехтин, поливам с него варените/печени зеленчуци (т.е. давам го суров), обожава ги. Правя палачинки с много кокосово масло, смлени овесени ядки, малко брашно от елда, жълтък и кисело мляко, плодче, голям хит са. Други въглехидрати не давам.
С другото бебе комуникират съвсем осезаемо, даже издават едни и същи звуци, смеят се един на друг...Направете си среща и ще видите колко ще е прекрасно. Иначе вчера бяхме на вечеря заедно и другото бебе не пожела да сложи в уста само нито залъче, а моята от любопитство и интерес към новата обстановка яде три пъти повече Simple Smile Според мен е и до навик, тя вече е свикнала да се храни сама.
Исках да пиша още, но някой се събуди...
Днес по света е Ден на майката, така че ви пожелавам да изживеете прекрасни моменти и да се насладите изцяло на майчинството, да не се корите никога, че не сте перфектни, за вашите деца вие сте най-добрите  bouquet

Последна редакция: нд, 14 май 2017, 12:34 от Allistra

# 491
За налапването на големи парчета Simple Smile Това е полезно. Единствено гръбчето трябва да е напълно изправено. Никога и по никакъв повод не се бърка в устата!!! Ако кашля е ОК, когато притихне е проблем, има елементарни техники да се помогне, на нас досега това не ни се е случвало. Запознайте се с тях все пак, има и клипчета в нета.
Бебетата нямат нужда от зъби, за да дъвчат. Моята спокойно яде и месо, предъвква го много, много пъти и успява да го раздроби. Това е целта на захранването. Иначе щеше да се казва нахранване.

Последна редакция: нд, 14 май 2017, 12:46 от Allistra

# 492
Алистра и аз слагам зехтин.Слагам и в супичката му и в пюрето.Какви пресни зеленчуци давате.Аз не давам

# 493
Има ли класирани за детски ясли? Ние не сме класирани никъде, в едната ясла, която ни беше първо желание сме 16-та резерва след някакви "слОчаено" генерирани номера. Оказва се, че много майки си взимали бележка от работодателя, че работят от вкъщи и така добавят точка към общия бал на детето и изместват други, типично по български  Crossing Arms, здраве да е.  Дамян два дни подред се вижда с дечица, по-големи са, но му е интересно, на другите също... подават си биберонката, взимат си играчките, търкалят се по земята.  Simple Smile Но, едното детенце ме притеснява, на две години и половина е, а нито говори, нито обръща внимание на някого, все едно не е там. Не комуникира с децата, играе с играчки, реагира на кученце примерно, но... толкова. Според техните, било си такова, защото баща му бил такъв мълчалив, но странно ми се вижда, дано всичко е наред.

Проблемът с пишото на Дамян е на път да се "самооправи". Имаше насъбрана смегма подкожно, напоследък подръпвам по-силно и се изчисти по-голямата част, но леско сцепихме кожичката и мазах с дефламол. Изглежда добре на сутринта, ако вдигне Т или се зачерви ще ходим на док.

Пресни зеленчуци не давам още. Само варени.

# 494
Здравейте момичета. Като чета тези проблеми с класирането, все повече се радвам, че живея в малък град с достатъчно места в яслите и градините. 😀
Аз също не съм давала суров зеленчук, даже и плод не съм давала суров освен банана.. 😀 Обмислям тези дни да й направя таратор и така да въведа краставицата, сол няма да слагам.
От тези банани, които й давах за СЗ се беше запекла и 3 дни не беше акала. Вчера беше само на АМ цял ден и ака 4 пъти. 😀
За да има повече разнообразие в менюто, мисля да гледам седмичноте менюта на кухните и да си крадя идеи. 😀

Общи условия

Активация на акаунт