Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 669
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 120
Аз само си сметнах 5 пъти в годината 3х30 подаръчета+3х30 картички и свят ми се зави.

# 121
лято, не знам какво означава 'трепна ли ти?'  LaughingНе съм го чувала като изказ.

За всеки празник децата си пращат картички и си разменят малки подаръчета. Правим задължително за Коледа, Великден, Хелоуин, Св. Валентин и за Ст. Патрик Simple Smile
Тоест ти изпращаш 25 молива с балонче и детето ти получава горе-долу толкова обратно?
Не.
А изпращам 26 торбички с малка картичка, кутия със стикери, гривна, молив, гумичка, пакет с моливи/пастели, книжка, лакомство, малко бележниче или лепенки плюс няколко за учителите, а тя получава средно по около 5-6 обратно.

Картичките са за семействата, които имам като клиенти и за тези, които ще ни идват на гости, не за семействата на съучениците.

Повечето празници са за да дадеш, а не да получиш.
Получаваме благодарности с емейл от учителката й винаги, защото правим подаръци за РД, за ден на учителя, картички за бързо оздравяване, за късмет в ново начинание и прочие. Опитвам се да възпитам детето ни да се радва на малките неща и да се радва на жеста на дара, а не само да гледа какво ще получи.

мариат,  Hug

Сбъдваща, така е.
Опитваме се да си създаваме поводи за малки празници постоянно и през седмица празнуваме нещо с децата от градината и всяко получава кошничка с подаръци, лакомства и играчки от мен. Почти всеки ден ни е тематичен така или иначе и е лесно да създадеш празник покрай това.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 16:17 от Анонимен

# 122
Уууу, Захирата се самозакара на зъболекар, очаквах да ми оправят зъб, те ми чистиха зъбен камък, отвратително!!! Много ми е неприятно. Но пък сега времето е прекрасно, елиминирах мъжкия елемент да не ми се пречка и да изчезва с мотора и след като изградинарствах, ще подреждам. Няма никакво място в този малък апартамент. Ще изхвърля всичко, което не носим. Останалото зимно по торби и ще се чудя къде да го навра. Много са ми уморителни тези дейности.
Контеса, душо...мисля, че Мариат има предвид, че звучи уморително  твоето ежедневие. Heart Eyes Не знам как смогваш.

Кой ме пита за къмпинга, че само набързо прочетох? Около 300 евро е mobile house за двама възрастни, 9 до 14 юни, 6 нощувки, като има баня и тоалетна, удобна спалня, климатик, както и дворче отпред. Нямам търпение. Много ми се ходи на кемпер на мен, ужасно много искам ама нямаме. Да се наеме е много скъпо. Но преживяването вероятно е от съвсем друг тип. Ех.. и все пак това, което наехме е добър компромис и ще усетим атмосферата.
 Да ви покажа насажденията си, но ще търпят модификации. Тази година основно ще са мушката, че на западна тераса нищо не вирее. Искам да са кичести, червнички, взех български и чакам да пораснат.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/17 … d&oe=5953C19D

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/17 … a&oe=59586734
Имам и мини билкова градинка, мента и босилек от разсад, засега, а в саксийки, завити с найлонче имам семки розмарин, тъмен босилек и мащерка:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/17 … 9&oe=59545124

# 123
  • Mediterraneo
Бе то хубаво, ама ако са две и повече деца, не само ти се отщява да подаряваш, че даже и да получаваш. Никак и нищо не може да ме накара да измисля, купя и опаковам 50 пакета с дрънкулки  Tired

Аз за утре имам да правя две баници. В училище имат седмица на културата, в която имат различни дейности по опознаване бита и нравите на различни култури. И понеже имаме късмета да сме чужденци, ще храним народа с традиционно българско ястие. Малката искаше да носи таратор  Mr. Green

Козунаци обожаваме всички вкъщи, но Страстната седмица започна и половин Испания се изсипва при нас  ooooh! Абсолютна лудница настава по магазини и заведения, което автоматично означава, че аз съм без почивка на работа до неделя включително. Нямам никакво време, а и желание, тази година да меся козунаци. Днес взех някакво подобие, като го опитаме довечера ще реша може ли да замести козунака или ще си причиня някоя вечер да меся и пека до малките часове.
Яйца- задължително ще боядисаме, вероятно в четвъртък.

# 124
  • Euskal Herria
Тарти, ако е оня италиански козуначен сладкиш от Лидл, може и да не месиш. Е, не е точно козунак, ама става.

# 125
Аз за утре имам да правя две баници. В училище имат седмица на културата, в която имат различни дейности по опознаване бита и нравите на различни култури. И понеже имаме късмета да сме чужденци, ще храним народа с традиционно българско ястие. Малката искаше да носи таратор  Mr. Green
Иска да не те натоварва, к'во.

# 126
  • Пловдив
Ами според мен си се прецакала с баница, таратора е по-лесен. Сипваш в термос и да носи чашки за еднократна употреба.

# 127
Тарти, баницата е бърза поне, а тараторът иска повече прибори за сервиране, а и по аромат нямаше да има равен Simple Smile

Захир, поне ще си с блестящо бяла усмивка след почистването.  Hug

# 128
Контеса, душо...мисля, че Мариат има предвид, че звучи уморително  твоето ежедневие. Heart Eyes Не знам как смогваш.
Баш!
И друго нещо. Сама си разсъждавам. Ако за всеки празник подготвяш такива подаръчни торбички и това е традиция, и другите също го правят....то децата как се радват на такива еднотипни малки жестове? Във всяка торбичка- молив, гумичка, пастели, тук- таме стикер и т.н. Лично мое мнение, но ако уча детето си да дава, бихме избрали заедно някаква кауза, която да се подкрепи. Отделно щом ще каня приятели да се съберем, значи ги чувствам близки. Защо е нужно да им давам И картичка? Разбирам, да я пратя по пощата, за да им честитя, пожелая ...... Ох, извинявам се! Много задълбах. Не разбирам тези чуждестранни традиции.

Захир, Е Браво! И за колата и за стоматолога.

# 129
Не ми е блестяща усмивката. Само зъбен камък почисти. Моите зъби са сравнително бели, но говорихме за избелване. Обаче при мен няма как, защото имам два пипани зъба отпред, а керамиката не хваща от избелването и ще стана като пиано като се усмихна, както каза моя мъж   Mr. Green

Мен ме домързя. Няма да оправям гардероби.

# 130
  • София
Аз тамън да си избеля зъбките и забременях Laughing А много искам! Имам чувството, че в последните 3-4 годинки с това вино и кафе смених нюанса поне с два тона.

# 131
Дъщеря ми си избелва с лепенки. В домашни условия, доволна е  Peace

# 132
Тарти, направи им една шкембе чорба на дечурлигата!

# 133
Преди малко реших, че съм загубила немалка сума пари, но се реши казуса, страшна патица съм, направо се разтреперих от яд!

Тараторът не се приема особено радушно от чужденците, по мой опит не с един и двама... странен им е, блудкав, абе не им е по вкуса, баницата е много по-добра идея.

# 134
  • София
Да и моят опит е такъв, умират за баница, а айрян/таратор/ да не говорим за боза, им е  Sick
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт