Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 671
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 105
Ето защо една възрастна служителка в църквата ме питаше кой ще го кръщава ТОЯ Жаклин, убедена беше,
че е момченце hahaha

# 106
Ето защо една възрастна служителка в църквата ме питаше кой ще го кръщава ТОЯ Жаклин, убедена беше,
че е момченце hahaha

hahaha

Когато кръщавахме децата, двете наедно, попа не можа да им запомни имената и през цялото време им викаше - "тая" и "оная".

# 107
  • София
пред Бога всички сме равни Wink

# 108
Като се замисли човек Тая и Оная са много интересни и звучни имена Simple Smile

# 109
  • Euskal Herria
Да попитам и тук: кое е по-добро за облицоване на вътрешни стълби - травертин, гранит или друг камък? Пуснах тема в съответния подфорум, но тук също четат доста хора. Може да дадете добри идеи и съвети.
Скрит текст:
Понеже почна страстната седмица, ето това гледах през 2014:

На последната снимка са ръководителите на всички кофрадии (църковни братства). Всяко такова братство си има свои одежди, знаме, оркестър. Когато това шествие преминава през града, доста от неговите членове са боси (както Христос е вървял бос към Голгота). Малки деца обикалят зрителите, раздават отпечатани малки икони и събират дарения за църквите си. Учудващо, но тукашните не са ревностни католици.
Пускала съм снимките и преди, така че, моля да ме извините. Ако е необходимо, ще ги изтрия.

# 110
Яна, и тук почнаха такива церемонии. Една съфорумка правила снимки и ги публикувала във ФБ, ще сложа линк защото са публични.
Това е церемония на съвсем селско ниво.  Laughing Големите предстоят.
https://www.facebook.com/ValStef/media_set?set=a.102108617753334 … 421174&type=3

# 111
  • Euskal Herria
Чек, вашите са зрелищни, то направо цял театър. Ама от "нашите" в първия момент тръпки ме побиха. С друго ги асоциирах. Сега за Цветница пак имаше, но ги пропуснах.

# 112
Да попитам и тук: кое е по-добро за облицоване на вътрешни стълби - травертин, гранит или друг камък? Пуснах тема в съответния подфорум, но тук също четат доста хора. Може да дадете добри идеи и съвети.
Травентинът е много мек камък и се изтърква и рони. Направихме целия първи етаж с него и такъв автогол си вкарах. А хем го силвах отгоре ( т.е. имам полимерен слой който го предпазва)

# 113
  • Euskal Herria
Благодаря, Титина! Гледах цели къщи, направени с травертин - стъпала, стени, подове. Красиво е. Продават и готови стъпала от този камък, само да се монтират. Малко са ни стълбите, не е жилищен вход, т.е. няма да е супер натоварено, но все пак трябва да е здраво. Има и различни видове гранит - бразилски, китайски, италиански и заради това у дома спорим какъв да е камъкът (че един майстор препоръча травертин, друг - да облицоваме с дърво).

# 114
Честита Великденска тема!  bouquet

Аз ще правя козунаци. Меся ги в хлебопекарната и ги пека отделно.
Преди 2 години правих над 10, миналата само 5, като тази година ще направя 2-3 и толкова. Боядисваме яйцата в събота с детето за да се прясни. Тази година са ми фермерски яйцата.

Отново ще се събираме БГ компанията тук за празника и всяка домакиня ще донесе яйца, козунаци и ядене и не искам да остават неизядени неща затова всяка година намалям количествата.

Миналата година бяхме 18 човека и мъжа ми прави цяло агне на чеверме и имаше много храна.

Всяко семейство донася 2-3 неща по предварителна уговорка, отделно яйца, козунаци, питки, десерти, торбички за децата и остава много.

Тази година сме взели малко по малко агне (около 24 кг живо тегло), което мъжа ми ще пече на чеверме отново, но аз няма да се занимавам с дреболиите и да правя дроб сърма. Тази година ще сме 22 човека у нас та ме тресе треска за подредбата на маси, столове, прибори и чинии.

Вчера пазарувахме за торбичките на децата.
Направих 7 кошници с лакомства и играчки за децата в градината, 8 торбички за децата от партито за Великден и остават 26 торбички със стикери, моливи и картички за децата от класа, картички за семействата и за учителите.

Времето беше разкошно тази седмица и беше все около 22 -23 градуса, но от днес е -10 пак и го дават да има сняг в събота когато ще се събираме.  Rolling Eyes
Събираме се в събота и в 12 в полунощ посрещаме празника в църква, а в неделя говорим със семействата си в Б-я, чистим след гостите и реанимираме преди понеделника.

Страхотни снимки от Пловдив!  Heart Eyes

# 115
Контеса, много уморително разказваш! Laughing
Каква е тази традиция за картички за семействата на съучениците? Кому е нужно? Говоря от моя гледна точка.

# 116
мариат, разсмя ме! Това не го бях чувала.
Пространствено разказвам и така и не се научих да пиша лаконично и с малко думи Sad

За всеки празник децата си пращат картички и си разменят малки подаръчета. Правим задължително за Коледа, Великден, Хелоуин, Св. Валентин и за Ст. Патрик Simple Smile

# 117
  • Пловдив
За всеки празник децата си пращат картички и си разменят малки подаръчета. Правим задължително за Коледа, Великден, Хелоуин, Св. Валентин и за Ст. Патрик Simple Smile
Тоест ти изпращаш 25 молива с балонче и детето ти получава горе-долу толкова обратно?

# 118
Контеса, аз много обичам да те чета. И докато те чета си плюя в пазвата, че това не е моето ежедневие.
Янтра аз подаръчетата ги приемам....що годе. Но пък картичките за семействата на съучениците ми идват в повечко.

# 119
Контеса, трепна ли ти? Mr. Green
Днес излизахме на разходка с моите 2 зверчета. Та, представете си ни: аз бутам голямата количка, малкото - количка-играчка с един лисугер в нея и каката с количка-играчка и повито бебе в нея. Накрая не ми издържаха нервите, че малкото все към средата на шосето го влече, го сложих в голямата количка, а той си държи неговата. Много е грижовен, току изпусне лисугера, поставя го пак в количката, пък го обръща наляво, надясно, да не се схваща на една страна Heart Eyes Mr. Green. После седнахме при други мами в единственото заведение с площадка за малчуганите, където предизвикаха война за пустите колички Whistling. Много ми е хубаво вкъщи Heart Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт