Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

  • 63 598
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 840
  • Мнения: 22 036
Аз искам да се фръцна ритуално и да кажа, че не искам да си играя с вас  Crossing Arms. Как не ви е срам с тези снимки. Марио, кога успя да ги направиш? Лоши, лоши момичета. Аз не месих  Embarassed. Страх ме е, а сега още повече.

# 841
  • Мнения: 43 337
Даун, не съм доволна от резултата! Ич!  Close

# 842
  • Мнения: 22 036
Даун, не съм доволна от резултата! Ич!  Close

Добре, че не си ми на близо, че... Mr. Green. Страхотно изглеждат

# 843
  • Мнения: 14 651
Пък аз мога да ви пусна снимка на строшената си маса. Започнах да меся и се радвах, че тестото става хубаво, еластично и дойде ред да го думкам в масата. Един, два, три, на четвъртия път се чу едно изразително "прас" и масата се разполови, половината падна с грохот на земята, повлече тестото, чувала с брашно (от специална пшеница с високо съдържание на глутен) и купичката с олио, в която си топях ръцете. Обаче хубавото е, че ми остана другата половина от масата, заедно с четирите крака, та след като почистих, си омесих ново тесто. Сега чакам мм да дойде и да констатира, че всеки път, когато излезе от къщи, ние чупим по нещо, което си е вярно, макар и не нарочно, в което вече той силно се съмнява - или ще е прозорец, или брава, или електроуред, или мебел - важното е, че върне ли се, винаги има подготвени забавления за него.

# 844
  • Бургас
  • Мнения: 1 381
     Жаки, аз съм със същата хлебопекарна. Правя козунака със сметана на Елексир, точно е обяснено като за начинаещи. Влез в готварския, темата за козунаци, на първа страница има изнесени рецепти с линк към всяка. Четеш и няма как да не ти се получи козунака. Успех!
Меси се на бързата програма-5 номер ти е, изключваш със задържане на копчето, докато чуеш звуков сигнал. Втори път я пускаш и като спре да меси изключваш машината от контакта, да си втасва вътре.

# 845
  • Мнения: 13 122
Леле, Янечек, дорева ми се като те изчетох, най-вече заради купичката олио.
Ние преди 20-тина минути приключихме с боядисването. Мотаем се, знам си. Отидоха моите за локум и ще започвам козунака. Аз го правя с локум, става много добър. Миналия го месих с брашно на София мел за козунаци, ама беше свършило, та днес с обикновено го започвам, пък каквото излезе chef

Жаки, аз меся в машината и пека във фурната, но моята е друга. Знам я кога спира да меси, за съжаление твоята не ми е позната и не мога да помогна.

# 846
  • Мнения: 22 036
Пък аз мога да ви пусна снимка на строшената си маса. Започнах да меся и се радвах, че тестото става хубаво, еластично и дойде ред да го думкам в масата. Един, два, три, на четвъртия път се чу едно изразително "прас" и масата се разполови, половината падна с грохот на земята, повлече тестото, чувала с брашно (от специална пшеница с високо съдържание на глутен) и купичката с олио, в която си топях ръцете. Обаче хубавото е, че ми остана другата половина от масата, заедно с четирите крака, та след като почистих, си омесих ново тесто. Сега чакам мм да дойде и да констатира, че всеки път, когато излезе от къщи, ние чупим по нещо, което си е вярно, макар и не нарочно, в което вече той силно се съмнява - или ще е прозорец, или брава, или електроуред, или мебел - важното е, че върне ли се, винаги има подготвени забавления за него.

 Joy, Как спокойно го разказа. Това ако на мен ми се случи ще дочупя масата, ще размажа олиото по стените и ще омажа котката или кучето с тесто.

# 847
  • Мнения: X
Янечек, то не е смешно, но много се смях.  Mr. Green Дошло й времето на масата.
Разлята купичка с олио не може да ме стресира. Дъщеря ми проходи заради бутилка зехтин.

# 848
  • Мнения: 4 785
Аз чакам опичането на единия козунак, на вкус ще го видим, иначе на вид е супер, надигна се, както трябва. Вторият със заквасената сметана бавно втасва нещо, ще го чакам повече струва ми се. Сега съм се напляскала с маска за коса, чакам ваденето на първите козунаци, мъжът ми се изнесе възмутен в спалнята, щото температурата била ненормална и още малко щяло кръв от носа да му тръгне Joy

Янечек, евала, голямо блъскане е било Joy Аз не съм ги ударила ни веднъж, по друг начин ги коткам, ама ще видим накрая кой кого. Това голяма занимавка бе, цял ден, сутринта от 8 се занимавам с козунаци и яйца, е го 4 следобед е! И ако не беше мъжът ми да чисти след мен, изобщо не знам как щях да се оправя, поне три пъти пуска миялна, прибира, бърса и ми на мивката... сега спинка юнашката, каза че съм го прехранила с яйца - счупените от варенето. Ма кой го е карал да ги яде всичките, питам аз?

# 849
  • Мнения: X
Аз затова само в машина правя такива неща.
Навън е 25 градуса, но не ми се мърда. Опънала съм се на един шезлонг на двора и мързелувам. Другите домашни и те са се скрили в бърлогите си.

# 850
  • Мнения: 43 337
Янечек, предварително да ти честитя за новата маса!  Mr. Green

Втората доза.

# 851
  • Мнения: 15 233
Жаки, програмата за козунак мисля, че е тази за сладък хляб - ще ти го омеси и опече. Поне аз по такава съм правила, но рецептата беше тази от книжката. Ако искаш само да ти го омеси, вече другите са прави, че ти трябва програмата за тесто. Ето ти една рецепта. Hug
Относно упътването, виж тук дали няма да ти излезе. Hug

Лаленце, от линка за инструкции намерих моя модел - OW5003 e. Пише че има упътване на български, задавам отметка, но отваря само на френски. Всички линкове, които намирам ме пращат към страницата на Мулинекс и не мога да го изтегля...Докато не прочета няма да се справя. Техниката и тестата са ми най- слабите места, а двете на едно място си е жива катастрофа...
Иначе харесах рецепта и мая купих:) Сефте ще правя нещо с мая, аз не бива да ям теста и не правя. Все свекървата или майка са месили или пък купуваме. А и да не забравя, кръглия козунак от фурната на Кауфланд, с локум и стафиди е много вкусен, току що ми донесоха един.
Два дни ще си угодя и със козунак и с ориз, решила съм:)
Яйца боядисахме с Жаки от 20, 6 се спукаха голяма фира.

# 852
  • Мнения: 22 036
Жаки, програмата за козунак мисля, че е тази за сладък хляб - ще ти го омеси и опече. Поне аз по такава съм правила, но рецептата беше тази от книжката. Ако искаш само да ти го омеси, вече другите са прави, че ти трябва програмата за тесто. Ето ти една рецепта. Hug
Относно упътването, виж тук дали няма да ти излезе. Hug

Лаленце, от линка за инструкции намерих моя модел - OW5003 e. Пише че има упътване на български, задавам отметка, но отваря само на френски. Всички линкове, които намирам ме пращат към страницата на Мулинекс и не мога да го изтегля...Докато не прочета няма да се справя. Техниката и тестата са ми най- слабите места, а двете на едно място си е жива катастрофа...
Иначе харесах рецепта и мая купих:) Сефте ще правя нещо с мая, аз не бива да ям теста и не правя. Все свекървата или майка са месили или пък купуваме. А и да не забравя, кръглия козунак от фурната на Кауфланд, с локум и стафиди е много вкусен, току що ми донесоха един.
Два дни ще си угодя и със козунак и с ориз, решила съм:)
Яйца боядисахме с Жаки от 20, 6 се спукаха голяма фира.

Жаки, ако го има на английски ми дай линк и ще ти го преведа в ефир, както се вика.

# 853
  • Мнения: 15 233
    Жаки, аз съм със същата хлебопекарна. Правя козунака със сметана на Елексир, точно е обяснено като за начинаещи. Влез в готварския, темата за козунаци, на първа страница има изнесени рецепти с линк към всяка. Четеш и няма как да не ти се получи козунака. Успех!
Меси се на бързата програма-5 номер ти е, изключваш със задържане на копчето, докато чуеш звуков сигнал. Втори път я пускаш и като спре да меси изключваш машината от контакта, да си втасва вътре.

Чакай сега, не на сладък хляб така ли? А в нея ли ще пека, след като омеся два пъти? След първото месене сама ли ще спре или аз да дебна? Как да знам кога да изключа?
Отивам да търся рецептата, за която казваш.

Голям зор! Накаря ще легна да си почина, това поне го мога чудесно:) Тръгнах и аз барабар Петко с мъжете! Кекс не мога да опека, козунак се метнах да правя!  hahaha

# 854
  • София
  • Мнения: 20 119
От 12 едно се спука.Станаха хубави,малкия само подскача и вика много се вълнувам ,пляска с ръце и само ги гледа.

Общи условия

Активация на акаунт