Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 489
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 15
И аз вчера купих бои. Дано станат хубави цветове, че последните години за нищо не стават боите.
В събота ще мацам, но няма да правя много яйца. Може би към 20-тина..хич не съм им фен..

# 16
Доброо утрооо!
Козунак ще меси хлебопекарната, аз ще го изпека Crazy
Ние се оправяме и палим гумите за Елена Grinning
Хубав ден на всички Grinning

# 17
Добро утро!
Козунаци тази година няма да правя  Naughty .И миналата не правих,и не знам дали изобщо в близките години ще правя.Стига ми,че на работа плета,а да започна и вкъщи цял ден да мажа,меся.Мерси съм.То и без това много не ги ядем.

# 18
  • София
Добро утро!
Разбира се, че няма да меся козунаци. При нас продават разкошни, а в съседен квартал има една много джиджана пекарна и там са направо фантастични. Всъщност никога нищо не съм месила, защото не мога и не смятам да се уча.

Яйца също не ми се налага да боядисвам, тъй като моите хора ще ми донесат от село готови плюс печено агънце.

# 19
Добро утро! Благодаря за новата тема.
Миналата година се скъсах да правя козунаци, за тази не съм правила и един. Вкъщи съм си Heart Eyes, а хлебопекарната е в Прага. Тази седмица се връщаме в ада и може да сложа една доза. Thinking

# 20
Добро утро!
Ако не ме домързи, ще омеся козунаци, правя ги вече 2 години или 3, по една и съща рецепта и много добре стават. Иначе и майка ми, и свекърва ми правят, та няма да останем без домашен. Яйца ще боядисам бели, без да ги шаря, стават хубави и ярки, за агнето разчитам на майка ми, вчера беше страхотно.

Захирче, браво, щом до Пловдив си се пуснала ще стане шофьор от теб!  Hug

# 21
Сигурно ще направим една доза с децата и пекарната, разбира се  Mr. Green
Яйца боядисваме всяка година вкъщи и стават прекрасни, с тия перлени и седефени бои, няма фалове с тях, препоръчвам ги, а едноцветните с ония тип капсулки.

Много е слънчево днес, но в събота дават да се развали времето, гадост  Confused

# 22
Добро утро от мен.
Козунаци ще омеся. Миналите години правих по много- 7-8 броя за един ден. Който ми каже и аз му правя.
Обаче миналата година нещо не ми се получиха и не раздавах на близки, а сама си ги изядох. Все още имам един замразен във фризера. Mr. Green Седмицата преди да направя козунаците си правя домашно сладко от портокалови корички. Яйца боядисвам символично, колкото да спазя традицията.
Днес ме чака разчистване на боклуци. Нали няма да готвя, да пера....нека ми е забавно!

# 23
  • Germany
Тонка, дай координати моля на пекарната с фантастичните козунаци Simple Smile

# 24
 bouquet Благодаря на всички мили хора за шофьорските комплименти, аз доста задобрявам, защото днес се покатерих да карам от вкъщи до офиса ( едни поне 15-20 км) сутринта в трафика. Дори не ми угасна колата нито веднъж (много е старичка и педалите са едни..мама мия, аз явно не държах добре газта в началото и ми гаснеше, срам голям). Мъжчо е до мен да обяснява, много е смешен в тая малка, смешна кола ама това е положението. Днес ще го влача с мен на зъболекар, за да не се тикам сама в тесните улички.

Козунаци обожавам!!! Аромата им направо ме побърква! Аз развалих режима като бях в Пловдив, отделно си забравих билките...абе  ooooh! Сега ще изчакам да мине Великден и отначало. От ден 1! Без мърдане. Много съм зле!!!
Вероятно ще меся с баба  Heart Eyes Обожавам с нея да правя някакви неща. Правим си по едно кафенце, тя ме учи, аз си меся..всичко ухае невероятно, говорим си... ох, направо нямам търпение.
Миналата година правих сама ама видях някава рецепта в Бон Апети, козунак с ром, стафидки, сладко от зелени смокини.. Направих я 1:1 ама рома беше гаден и дъхаше на евтин алкохол, много ме хвана яд.
Иначе ние правим и кифлички,  и сладки разни.

Али, снимай крака да не стане беля!! За баницата ти ми потекоха лигите още като спомена, че ще е на такава печка..сега мисля само за нея!!!!  Tired

Моля ако някой знае добър паркетчия за София, на моя приятелка и трябва! Ще съм много благодарна!!!

# 25
Скрит текст:
Добро утро! Благодаря за новата тема.
Миналата година се скъсах да правя козунаци, за тази не съм правила и един. Вкъщи съм си Heart Eyes, а хлебопекарната е в Прага.
Тази седмица се връщаме в ада
Скрит текст:
и може да сложа една доза. Thinking

Не бъди черногледа. Намери начин да бъдеш щастлива.

# 26
Али, снимай крака да не стане беля!! За баницата ти ми потекоха лигите още като спомена, че ще е на такава печка..сега мисля само за нея!!!!  Tired
Отвам следмалко, ама като знам какъв панаир ще е пред ЛЛ направо ми се отщява...
Аз печицата ще си я запазя, така че, някой ден може да те черпя 😊 И пица съм пекла, пак става разкош 😍

# 27
Добро утро и от мен Heart Eyes
Чудесно време навън, а днес заминаваме на още по-топло за ваканцията Grinning мммм Heart Eyes,
Хиляди благодарности на госпожа директоеката, че  разреши дъщеря ми да отсъства чак до края на другата седмица, пътуването ни ще е  вълнуващо, не е ходила на такова място.
Козунак изобщо не мога да меся и яйца няма как да боядисам, но украсих великденско в дворчето да е празнично, въпреки, че няма да ни има.
Споделям и желая на всички хубав Великден, мир и любов в семействата bouquet
http://prikachi.com/images/589/9092589u.jpg

# 28
Отвам следмалко, ама като знам какъв панаир ще е пред ЛЛ направо ми се отщява...
Аз печицата ще си я запазя, така че, някой ден може да те черпя 😊 И пица съм пекла, пак става разкош 😍

следващото ми пътуване ще е до Търново!! Simple Smile Пази я!!!  Crazy

# 29
Започвам да купувам и съответно да ям козунаци месец-два преди Великден.
Ми така де, за празника да избера най-хубавите  Mr. Green
Тази година ще пробвам да омеся един в хлебопекарната - за пръв път ми е, ако стане ще се похваля  Peace
Яйца не боядисвам - пращам децата, те ми ги връщат с готовата продукция. Комунизъм  Laughing

Тези почивни дни всички са били в Пловдив и аз искам  Crossing Arms
Много ми харесва този град. Това ще ни е следващата дестинация. Децата сме ги водили, но бяха малки тогава. Сега ще им хареса.
Русе е страхотен град. Постоянно го забравям, защото често го посещаваме. Както и Търново.

Общи условия

Активация на акаунт