Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 673
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 135
Аз ги избелам на зъболекар, ами направиха и отливки, да ги избелвам в къщи...проблемът е че стават много чувствителни след това.

При нас, а и в Калгари не се даваха подаръци в училище. То и около 50% от населението е нехристиянско и Великден не е празник. Тук се дават подаръци само за РД на детето ( сега приготвям такива, но т.к. РД ще е тематичен, та съм накупила "гердани" с пясъчни часовници...а ла Хари Потър).

За Великден гифт кард за учителите и треньорите и до там.

# 136
Титина, ние сме във френско католическо у-ще и църковните празници се честват подобаващо.

Захир, поне при мен ми се избелват и зъбите малко с почистването и полирането на зъбния камък. Иначе имам нужда и аз от едно по-стабилно избелване. Последно съм си правила лазерно преди 10 години  Rolling Eyes
Имам един ваучер за СПА от Коледа, от родители, и смятам да го използвам с процедура за избелване.

Да и моят опит е такъв, умират за баница, а айрян/таратор/ да не говорим за боза, им е  Sick
 Joy
Потвърждавам.
Контеса, душо...мисля, че Мариат има предвид, че звучи уморително  твоето ежедневие. Heart Eyes Не знам как смогваш.
Баш!
И друго нещо. Сама си разсъждавам. Ако за всеки празник подготвяш такива подаръчни торбички и това е традиция, и другите също го правят....то децата как се радват на такива еднотипни малки жестове? Във всяка торбичка- молив, гумичка, пастели, тук- таме стикер и т.н. Лично мое мнение, но ако уча детето си да дава, бихме избрали заедно някаква кауза, която да се подкрепи. Отделно щом ще каня приятели да се съберем, значи ги чувствам близки. Защо е нужно да им давам И картичка? Разбирам, да я пратя по пощата, за да им честитя, пожелая ...... Ох, извинявам се! Много задълбах. Не разбирам тези чуждестранни традиции.

Захир, Е Браво! И за колата и за стоматолога.
Радват се. Поне нашето. И на ръчна картичка се радва и все такива си разменят с приятелки през ден за щяло и нещяло.
Отделно каузите ни са ежеседмични почти.

Тази година- събираме храна донации почти всеки месец за 'Банката за храна', сервирахме супа за бездомните, подарявахме дрехи/лакомства/играчки и топли обувки на деца в неравностойно положение в други у-ща, учавствахме в маратони за децата с парализа/рак, рали за набиране на средства за децата с левкемия, фъндрейзинг за всякакви каузи почти през седмица, подаръци, храна , дрехи и играчки за сирийските семейства в града(всеки клас осиновяваше по едно семейство), разпродажби на домашни сладкиши/сувенири/плетива/печива/занаятчийски хобита за набиране на средства, осиновявахме животни в Африка, спонсорирахме ваксини за децата в Судан, плащахме фъндрейзинг за абонамента към  математическия сайт използван в у-ще, сега е Великденската офанзива с поста и сервирането на риба в петък и изнасянето на концерти в домовете за стари хора от децата,след това е фестивала на книгата с доброволно участие на родители при продажбите и купуването и т.н.
Просто не мога да изброя всичко като това са казуите само от у-ще и от списнаията, които получава и иска да учавтсва. От спорта, хобитата й и кръжоците нещата са отделно и те и така.

Картичката е за мен прекрасен поздрав и наистина правим картички и купуваме по всеки повод. Дори и тук участвам в размяната на картички и много ми допада идеята да внесеш радост в нечий дом с малка пъстра картичка с лично пожелание. Навремето навсякъде ходехме с картичка, бонбони и цветя- на гости, на празници, на първи и последен учебен ден и прочие. Извинявам се, че и аз задълбах в това.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 22:37 от Анонимен

# 137
  • Germany
Много сте писали днес Simple Smile
Ние излязохме в 11 от нас и се прибрахме преди малко. Изкарахме няколко часа в Борисовата градина и вече имаме тен Simple Smile Дано задържи такова приятно време! Утре мъжът ми отива с децата на вилата на едни приятели, аз ще изляза по женски. Яйца ще боядисваме най вероятно в събота при баща ми.
Тонка, благодаря за инфото за пекарната. Ще пратя мъжът ми да вземе козунаци.

# 138
Контеса, всичко което споделяш освен хубаво и благородно, наистина звучи много ангажиращо.
А как се гледа на майките, които не са толкова отдадени. Предполагам има и такива.
Респект от мен. Аз никога не бих се справила  Peace

# 139
  • Пловдив
Аз лично не вярвам в ползата от толкова много благотворителност. В смисъл да си възпитавам децата в този дух. И не се чувствам добре когато все аз съм дала, в този дух те попитах за моливите. Ако 2-3 пъти аз подаря 24 и получа обратно само 5 ще спра след няколко пъти. Не ми идва от вътре.

# 140
Контеса, всичко което споделяш освен хубаво и благородно, наистина звучи много ангажиращо.
А как се гледа на майките, които не са толкова отдадени. Предполагам има и такива.
Респект от мен. Аз никога не бих се справила  Peace
Аз не съм отдадена майка, защото постоянно съм заета и почти не ходя на директните офанзиви, а просто купувам/давам/опкаовам/изпращам нещата по детето и мм в у-ще.

Доброволствам в уикендите по кръжоците й, а в у-ще се редуваме с баща й когато преценим, че е важно за нас. Иначе децата си ги правят тези неща с учителите и с доброволци родители, които ходят постоянно.

Аз лично не вярвам в ползата от толкова много благотворителност. В смисъл да си възпитавам децата в този дух. И не се чувствам добре когато все аз съм дала, в този дух те попитах за моливите. Ако 2-3 пъти аз подаря 24 и получа обратно само 5 ще спра след няколко пъти. Не ми идва от вътре.
Понеже съм типична българка в това отношение наистина искам детето да не е така обременено като мен в това отношенеие и все да гледа дали някой не го ощетява/коментира/онеправдава и т.н.
Засега въобще не прилича на мен в това отношение и имам надежда за нея.  Laughing

# 141
  • Mediterraneo

Бря! Аз си мислех, че само аз съм така обременена! Абе хич да си ги нямаме такива разменки, да преливам от пусто в празно хич не ми е по вкуса.
Да не говорим за прекомерна извънкласна ангажираност!

Баницата е готова. Трябваше да снимам знамето на малката Mr. Green Вертикално го изпраска на табелата, че рязахме и лепихме ново отгоре  ooooh!

# 142
  • Пловдив

Понеже съм типична българка в това отношение наистина искам детето да не е така обременено като мен в това отношенеие и все да гледа дали някой не го ощетява/коментира/онеправдава и т.н.
Засега въобще не прилича на мен в това отношение и имам надежда за нея.  Laughing
Като дам отношение, време, внимание и очаквам същото в замяна. Според мен правиш грешка. Голяма. Познавам добри хора които вечно дават, а насреща нищо. Това ли искаш да възпиташ в детето си?

Наскоро пак водих подобен принципен спорт, около първи март. Тогава ставаше дума за мартеници.  Лично за мен не е финансов проблем всяко мое дете да понесе по 30-40 мартеници, особено пък както голямата част ги правим вкъщи. Не става дума изобщо за пари. За мен принципно трябва да даваш на близките си, с които имаш отношения, които също имат отношение към теб. Затова аз им дадох по десетина на всеки. За приятелчетата им, децата с които са по-близки.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 23:12 от Янтра

# 143
Ох, не знам, Янтра. Със сигурност не  в това, но мисля, че е важно дадеш повече отколкото да мислиш все какво са ти дали на теб. Просто не искам да е обременена в това отношение като мен.

Тук всяка година си сменяте съучениците и учителите.
Интересното е, че в миналият й клас повечето родители си правеха труда и на всеки празник нещата бяха реципрочни. Но в този клас нещата са малко по-различни.

Видях обаче, че за Коледа и Хелоуин почти нямаше подаръчета за децата освен сладкиши занесени от родителите, но за СВ. Валентин нещата се подобриха и почти всички деца носеха по нещо. Това за мен е позитивното.

Тарти, снимай!

# 144
  • Пловдив
Каква е логиката да даваш на хора, които не харесваш? Или са ти напълно безразлични? В клас от 24 деца моят син е приятел с около 4-5, още 5-6 с които се харесват без да са по-близки, десетина към които няма отношение и 2 които изобщо не харесва.

# 145
  • Sofia
Все по-малко неща правя безвъзвмездно, за много малко хора и се чувствам екстра  Flutter.
Прибрахме се дОма. Видях си родата, но 3-4 дни са ни достъчни  Peace.Свикнали сме на ширба и като се сгъстим много накуп, се изнервям след ден-два  Whistling.С евтините полети,обаче си е друга работа,чудесна  Peace.След месец ще очаквам мама да ни погостува, докато ММ пътува.
Козунаци не съм правила и не планирам да правя. Ще боядисам десетина яЙца и ще хапнем някъде на теферич. Великден у нас е по-пренебрегван празник от Коледа  Crazy.

# 146
Янтра, аз не познавам децата Simple Smile Давам, защото мисля, че е добре да се покаже жест към хората, с които си по цял денна празник.

Иначе щерката също има 2-3 приятелки само, но тук е въведено, че не можеш и не е добре да афишираш и показваш симпатии пред всички други. В смисъл ако носиш покани за РД те се оставят в джоба на работната ти тетрадка и учителката дискретно ги поставя в работните тетрадки на съответните деца за да не се обидят и наранят другите деца, че не са поканени и те. И оттам започна всичко останало.

Иначе за нейните си приятелки тя им слага в торбичките някои по- специални неща само за тях, но не е прието да отидеш да почерпиш само приятелите си в класа или да подадеш картичка пак само на тях.

Прието, че извън у-ще тези симпатии се заздравяват като се канят децата у дома, организират се срещи за игра, ходят си по гости, на партита заедно и т.н. , но в у-ще всички сме заедно и се уважават чувствата на всички.

# 147
  • Пловдив
Тогава аз бих предпочела са съм като майките, които дават кутия бонбони с по един бонбон на всеки. А моята позиция си стои - защо да уча децата си да влагат усилия в хора, които не харесват или са им просто безразлични. Нищо, че ти не познаваш децата, дъщеря ти ги познава и предполагам, че не харесва еднакво всички и има които не харесва. Поне при моите е така.

# 148
  • Euskal Herria
Засега въобще не прилича на мен в това отношение и имам надежда за нея.  Laughing
А това не е патент само и единствено на българите. И при другите нации го има. Съгласна съм с Тарти и Янтра.

# 149
При нас в училище е забранено да се дават покани за РД. Детето има повече приятели в клуба, отколкото в училище. Събира се с деца, с които е бил още в детската градина...познаваме се родителите и се майтапехме, че така ще е докато завършат училище.
Иначе за свети Валентин, картички за всички, той си ги надписва и лепи.за Коледа, задължително си разменят книги, така, че всички участват.
За РДв училище, освен, че за всяко дете ще има комплект пастели, ще поръчам пица и мъфини за всички. Така процедирам още от детската градина, гледам и др родители правят същото.
Нормално е да играе с определени деца и да има приятели. Виждам, че има деца, който търсят приятелството му, но си мисля, че за е за това, защото сме с по-високи финансови възможности.
Скоро са писали писма на другарче, всички искат да ни идват на гости, а той писал на учителката от детската градина ( определено му липсва много, просто от Монтесори го хвърлих в нормално училище и все още не може да възприеме повишаване на тон и подобни)

Общи условия

Активация на акаунт