Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 665
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Четох, четох и се чудих аз ли съм някаква странна, че не ги разбирам тия чужбински порядки, обаче ето, че и други имало като мен.
Аз моето дете също го уча, че не може всички да го харесват. Като беше в началните класове се натъжаваше, че някои деца не го канят на рожден ден, но говорихме, говорихме и вече драми няма.Още повече и той вече не е "всеяден" по отношение на хората и има деца, които откровено избягва, защото са големи дразнители. Аз смятам, че прекаленото щадене прави децата социално неадекватни и много лесно раними като хора.

# 166
Добро утро!

При нас в училище е забранено да се дават покани за РД.
Това за мен е много странно, да не кажа смешно. Децата не трябва да се галят като с перце в постоянен стремеж да не се нараняват (евентуално при това) чувствата им. Дъщеря ми от малка е наясно, че няма начин да е харесвана и обичана от всички и е съвсем в реда на нещата да не бъде канена на де-що има РД. Понякога самата тя е изненадана, че някое дете, което не й е приятелче, я кани. Нейният РД е през юни и в средата на май ще занесе покани на 10-ина деца от класа й. Връчва им ги и въпросът е приключен. Надали ще има сръдни и ненужни обяснения. Да се оправят, не са малки.

Peace Моите си знаят още от малки. Откакто бяха в детската градина им стана ясно, че са отделни индивиди с отделен социален кръг. Разбира се имаше въпроси и сърдене в началото, защо едната е канена на РД, а другата не, но тук е моят ангажимент да им обясня.
Канени са били и двете, само едното, както и съм получавала покани с половин уста - "ми доведи и малката". Разбира се, не съм го правила.
От друга страна имам приятелка, с която за поводи разменяме подаръци за всички деца - моите и нейните, без значение кой е рожденика  Laughing
Това си е наша традиция и децата знаят, че се случва само и единствено между нас.

# 167
  • Пловдив
От друга страна имам приятелка, с която за поводи разменяме подаръци за всички деца - моите и нейните, без значение кой е рожденика  Laughing
Това си е наша традиция и децата знаят, че се случва само и единствено между нас.
Моите очакват това от бабите си Simple Smile Но са наясно, че това е само от баба.

# 168
Снощи си говорихме по повод един испански филм за чувството за общност, за принадлежност към голяма група, за гордостта да си част от цялото, за пазенето и уважаването на обществения интерес и влагането на труд, време или средства "на ползу роду", за приемането и приобщаването.
Само споделям, не визирам нещо конкретно в темата тук.

# 169
  • Пловдив
Снощи си говорихме по повод един испански филм за чувството за общност, за принадлежност към голяма група, за гордостта да си част от цялото, за пазенето и уважаването на обществения интерес и влагането на труд, време или средства "на ползу роду", за приемането и приобщаването.
Само споделям, не визирам нещо конкретно в темата тук.
Какво говорихте?

# 170
Мария, много ти благодаря Hug, кошница имаме, но му е малка отдавна, а и той изобщо не иска да стои в нея. Не остана от престоя ни и ще се оправим, просто споделих, че ми накривя.

# 171
Няма лошо човек да е добър, да е съпричастен, благороден, да дава повече, да иска по-малко или въобще, обаче трябва да знае къде е границата и да не позволява да го правят на глупак. Има си един вид хора, които цял живот си паразитират на гърба на другите, че са и нагли. Ами няма как да насърчавам такава 'доброта'. Мъжът ми има такъв "приятел"- все има нужда от помощ и то за елементарни неща и всеки ден звъни по 1000 пъти мъжът ми да ходи да му помага. Ми като отиде няколко пъти и нашите неща остават на заден план. Разбирам да е болен и нуждаещ се, да ходи да помага, ама здрав, прав, хайде малко по-леко с алтруизма в такива случаи.

# 172
Мари, вие "закарвате" левче в училище, а по нашия край се "носим" на море примерно  Mr. Green
Богат ни е езика, не може да се отрече Naughty

Малко прекалено ми се струват чужбинските порядки. Тия схеми с поканите особено. И при нас се канят в училище, дава се поканата, прибира се и толкова. Не съм чула някое дете да парадира и да се хвали пред другите.  Подаръци правим само общи за госпожата за 8 март, рожден ден, но са все символични

# 173
хаха, Янтра, дума по дума ли искаш?
Общо взето сравнявахме различните нации, за които имаме по-близка представа как са в това отношение.

# 174
  • София
Мари, вие "закарвате" левче в училище, а по нашия край се "носим" на море примерно  Mr. Green
Богат ни е езика, не може да се отрече Naughty

Малко прекалено ми се струват чужбинските порядки. Тия схеми с поканите особено. И при нас се канят в училище, дава се поканата, прибира се и толкова. Не съм чула някое дете да парадира и да се хвали пред другите.  Подаръци правим само общи за госпожата за 8 март, рожден ден, но са все символични

От Силистра ли си?
Имам приятелка от там и тя така казва Grinning

# 175
Закарвам, носим....ех ако почна да ти ке-кам. Ама на, никога не ми се случва.

# 176
За подаръци е станало дума и тъкмо навреме за чуденето ми скейт или уейвборд да купя на детето. Той самият каза, че иска едно от двете, но не бил сигурен кое, а на мен лично уейвбордът ми се струва много чекиджийска изгъзица с по-малко възможности. Но все пак знам ли, може и да не е, когато аз съм била тийн, не съществуваше уейвборд.

# 177

От Силистра ли си?
Имам приятелка от там и тя така казва Grinning

Не, по- надолу  Wink

# 178
За подаръци е станало дума и тъкмо навреме за чуденето ми скейт или уейвборд да купя на детето. Той самият каза, че иска едно от двете, но не бил сигурен кое, а на мен лично уейвбордът ми се струва много чекиджийска изгъзица с по-малко възможности. Но все пак знам ли, може и да не е, когато аз съм била тийн, не съществуваше уейвборд.

Моите си ползват основно лонгбордове и уейвбордове, превес имат първите. Скейтбордовете не са ги пипвали от поне 2 години.

# 179
Лонгбордът не е ли вид скейтборд? Май съм много зле, карала съм само ролери и кънки и нямам представа от другите неща.

Общи условия

Активация на акаунт