Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 627
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Приеми, че всъщност много малък процент мъже участват с готовност в домакинството, приеми също, че и голяма част от неработещите жени вършат вкъщи по- малко от нас, дето сме по цял ден на работа.
Аз все пак не работя не за да бъда домашна робиня Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Аз например не гладя, нищо. Ако има нужда може да метна някоя ютия на официална дреха. Ежедневните дрехи, чаршафи и покривки не са виждали ютия.

Ако все пак се питате какво аджеба върша - отглеждам децата, возя ги насам-натам, организирам им всичките занимания и участвам активно в училищния живот, занимавам се с тях през ваканциите. Готвя, по много и ежедневно. Чистенето го делим, основно чистачката, каквото остане аз и мъжът, от скоро и децата. Прането го пускам аз в пералнята, мъжът ми пуска сушилня. Миялната я пълним всички, ама аз най-много цапам докато готвя, вадят я основно децата.

# 226
приеми също, че и голяма част от неработещите жени вършат вкъщи по- малко от нас, дето сме по цял ден на работа.
Факт. Но пък и разполагам с времето си. Ако искам готвя, ако искам- не. Ако ми се излиза- излизам. Не завися от работодател и имам пълна свобода, която ползвам както си реша.

# 227
Всеки върши колкото желае. Това, че аз примерно пускам прахосмукачка всеки ден, няма как да накара някой друг да го прави.

# 228
Приеми, че всъщност много малък процент мъже участват с готовност в домакинството, приеми също, че и голяма част от неработещите жени вършат вкъщи по- малко от нас, дето сме по цял ден на работа.
Аз все пак не работя не за да бъда домашна робиня Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Аз например не гладя, нищо. Ако има нужда може да метна някоя ютия на официална дреха. Ежедневните дрехи, чаршафи и покривки не са виждали ютия.

Чаршафи и аз не гладя, от сушилнята директно застилам, стават перфектни  Mr. Green
Захир, него няма да променим, но виж някои хитрости можем да те научим  Mr. Green.

Янтра, това са си лични избори, никой конкретно не визирам и няма да се оправдавам, имам си наблюдения, реални. Все пак и аз имам деца. Върша всичко, което изброи Мари, децата ми ходят и на училище, и на извънкласни дейности. Въпрос на организация, на финансови възможности, ако щеш и на личен избор дали да работиш или не  Peace

# 229
То и с домакинстването е въпрос на личен избор, в частност готвене и чистене. Всеки с приоритетите си.

# 230
  • Пловдив
Така е - въпрос на личен избор. Значение има само какво сме се разбрали аз и мъжът ми. Но да вметна - едно дете не е като две, две не са като три, особено ако говорим за малки деца, които не се придвижват самостоятелно. Имам моменти в които ми е трудно да съвместявам извънучилищните им дейности просто защото няма как да съм физически на три места.

# 231
То и с домакинстването е въпрос на личен избор, в частност готвене и чистене. Всеки с приоритетите си.

Е, именно де  Wink

Захир, предлагам да изведеш на преден план свои приоритети- излизане с приятелки, четене на  книги, разкрасителни процедури, и като му свършат чистите чорапи и отвори празния хладилник може пък и да се размърда   newsm78

Ама и ти не прекалявай де, защо ги гладиш тия чаршафи  newsm78 Колко пъти годишно миеш прозорци?

# 232
Изобщо не си късам нервите - казвам директно какво трябва да се прави и то се прави. Четенето на мисли децата и мъжете не го владеят. Повтарям, ако се налага. Понякога и тон повишавам, ако се офлянкват. Явно е, че трябва да има някой, който да организира, разпределя и планира (не само за чистенето).

Белинда, ако исках да те захапя, щеше да разбереш веднага.

# 233
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аз гладя - всичко  Blush

# 234
  • Пловдив
Изобщо не си късам нервите - казвам директно какво трябва да се прави и то се прави. Четенето на мисли децата и мъжете не го владеят. Повтарям, ако се налага. Понякога и тон повишавам, ако се офлянкват. Явно е, че трябва да има някой, който да организира, разпределя и планира (не само за чистенето).
Тази си работна позиция наричам "мениджър на зверилника" Joy Joy Joy Joy

# 235
  • София
Тя хич не е лесна тази работна позиция  Wink

# 236
Изобщо не си късам нервите - казвам директно какво трябва да се прави и то се прави. Четенето на мисли децата и мъжете не го владеят. Повтарям, ако се налага.

Ха- ха, абсолютно точно  Laughing

Захир, вади бележника и си води записки  Mr. Green

# 237
Тази си работна позиция наричам "мениджър на зверилника" Joy Joy Joy Joy
Реално си е това. Ако се скатая с командите, хаосът е моментален.

Е, понякога съм нежна, давам им право на избор: " Горната баня ли искаш да чистиш, или стълбите?"

# 238
  • Пловдив
Е, да, "Ти сега ще вадиш миялната или ще сгъваш дрехи?" "Ще си подредиш ли играчките или да ги изхвърля?", изобщо давам им свобода на избор hahaha

# 239
Знаех си, че не съм открила топлата вода.

Общи условия

Активация на акаунт