Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 455
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 870
Моят машината го измеси и сега ще втасва първи път. А момчетата ми като ходиха за локум, тактично купили един козунак. Признавам си, като се върнаха, въобще не ми се започваше. Яйцата ги нарисувахме като Енгри Бърдс и Миньони, тук-там някоя калинка, екстра весели са ни.
Захир, твоите яйчица са много, много нежни Simple Smile

# 871
Белинда, как да се откажа, всички ми се подиграват у дома, че от три часа съм на таблета:)) Аз им обяснявам, че проучвам, те ми викат нали те виждаме, че си в мамата, казах че само благодарение на чичовците може и да ядат козунак:) Слагам по рецептата на Елексир и каквото сабя покаже, всичко разбрах- слагам нещата, на стайна Т, пускам на тесто, чакам да чуя сигнал, вадя слагам разни екстри, заплитам, слагам за 20 мин във фурната на 50 градуса да втаса пак, после пека до розова коричка на 200 градуса, нъл тъй?
Мятам се, или машината или аз, ама ха:)
Те хората цели маси строшиха за едната идея аз ще се отказвам, да не съм по- малко ербап Joy

# 872
Пфу, моят козунак не втаса Rolling Eyes К'во да го правя сега това тесто? Да го извадя от пекарната и да го омеся отново и го мятам във фурната.

# 873
Момиче, много ме радваш  Hug

Кате, ако не е втасало го остави за през нощта, ако пак не е, го прави на пърленки, но с нещо сладичко отгоре.

# 874
Жаки, аз като чуя сигнала пускам още веднъж отначало да го извърти, започват да се появяват мехури в тестото. Втасва ми веднъж в машината, после го пускам да завърти да го събере, т.е. трети път и след това го вадя и сплитам и оставям да втаса втори път.
Пека като на дъното на фурната слагам по-малка тавичка с вода около 2 пръста, за да остане влажен козунака вътре, а не сух.

Екатерина, Завърти го пак в пекарната, като приключи месенето го вади и сплитай и го "забрави" за 2-3 часа във фурната, ще втаса. И моят в машината не втасва кой знае колко. Втория път го чакам достатъчно дълго, то в машината и не може много да втаса, моят контейнер в момента е пълен с тесто, ако втаса както трябва ще излезе от него  Peace

# 875
  • София
Жаки, ами - не. Значи, първо месенето трябва да ти е два пъти. Тоест като свърши първия път програмата да меси, я рестартираш. Освен това, ако Тесто ти е с подгряване първо /моята примерно подгрява към 15-20 минути/, а не почва да меси директно, ползвай Бързата, иначе може да ти превтаса. Второ - козунак за 20 минути не може да втаса и 50 градуса е много! Загряваш до 50 и изключваш, даже я проветри малко преди това, иначе може дрождите на маята да ти измрат и всичко да спадне. И последно - при мен на 200 би изгорял, но ти си знаеш фурната.
Успех  Hug

Последна редакция: сб, 15 апр 2017, 18:29 от belinda

# 876
  • Mediterraneo
Жаки, само да не осъмнеш с тези козунаци, дето ги започваш по това време!

Аз имах голямо желание да боядисваме още малко яйца с децата( че онзи ден от 20 оцеляха 13; знаех си аз да не изневерявам на Лидл, защо ли се бутнах в Карефур за яйца!), но желанието ми секна, осъзнавайки, че при пазаруването съм забравила да купя нови яйца.
Ами нищо. И без това малката след малко заминава на гости с нощуване, утре на обяд е на барбекю и ще си я прибера надвечер, а голямата ще излиза с леля си, та няма кой да се занимава.
За козунаци не събрах смелост да ги почвам в късния следобед, но ей сега ставам да си отрежа едно парче от купешкия  Mr. Green Реших, че тези дни ще преустановя режима за малко, не може Великден без козунак!

# 877
Хора, в рецептата пише, че жената добавяла брашното на порции и колкото поеме (тука става страшно:))
Това значи ли на отворен капак меси и аз добавям или? И горе долу колко брашно да приготвя все пак?

# 878
Аз имах голямо желание да боядисваме още малко яйца с децата( че онзи ден от 20 оцеляха 13; знаех си аз да не изневерявам на Лидл, защо ли се бутнах в Карефур за яйца!), но желанието ми секна, осъзнавайки, че при пазаруването съм забравила да купя нови яйца.

В такива случаи се казва "Аз исках, ама немах желание.".  Mr. Green

Аман с тези козунаци, Жаки и Даун! То пък голямото произведение на сладкарското изкуство, да му се не види!  Tired

Жаки, по-горе ти го написах за брашното. Откажи се, момиче. Виж Даун, даже не ги почва.  hahaha  Hug

# 879
Много са ви хубави яйцата и козунаците. Браво  Hug

Аз един час обикалях в тоя тъпия град да намеря еднократна тава и няма и няма. Взех по-големи пък каквото стане.

Жаки, аз точна така направих. Всичко по рецепта сложих в хлебопекарната на програма тесто. Моята меси и втасва, 1час и 15 мин. Извадих, сложих добавките и оплетох, после в фурната 30 минути на 50 градуса, извадих, намазах и поръсих със захар, сега се пече.
Ето го оплетен, единия със стафиди, другия с орехи.
Скрит текст:

Само с тия големи тави не знам как  ще е
Ако и после става ще го покажа  Mr. Green

# 880

В такива случаи се казва "Аз исках, ама немах желание.".  Mr. Green

Аман с тези козунаци, Жаки и Даун! То пък голямото произведение на сладкарското изкуство, да му се не види!  Tired

Жаки, по-горе ти го написах за брашното. Откажи се, момиче. Виж Даун, даже не ги почва.  hahaha  Hug

Ама че си зла значи, поне в правилната тема пиши Crossing Arms Като са ти толкова лесни да ми направиш един (предпочитам тутманик).

# 881
Руми, аз бих ги сложила един до друг, като между тях може домакинска хартия за разделител. Така няма да се разлеят newsm78

# 882
Сложих ги вече, поизпълниха тавата и като че ли си запазиха формата.
А как ухае  Shocked
Май ще вземе да ми се получи   Joy

# 883
Моите козунаци са с 0,500кг брашно, машината трудно меси от големите. Жаки, ако яйцата са 2-3,  а останалите неща по 150 грама,значи и твоето брашно е горе-долу толкова.

# 884
  • Варна
Най-после сядам. Уморих се, но пък сготвих агнешкото. Утре да съм свободна.
Моят мъж ни пита дали да излезем на разходка, обаче аз готвих и се уморих. Crazy И не остана време.   Mr. Green
Утре.

Общи условия

Активация на акаунт