Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 455
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 885
Ама че си зла значи, поне в правилната тема пиши Crossing Arms Като са ти толкова лесни да ми направиш един (предпочитам тутманик).

Не съм зла, бре! Жал ми е за вас просто.  Mr. Green

Приготвяй продуктите, утре звъня и правим тутманик онлайн.

На ММ му писна да лежи, на мен също, изпивам кафето и излизаме. Може да отидем до ротондата в Моста да гледаме църковния ритуал. Не съм хич вярваща, но са ми интересни театрите им тук. 

# 886
Ама че си зла значи, поне в правилната тема пиши Crossing Arms Като са ти толкова лесни да ми направиш един (предпочитам тутманик).

Не съм зла, бре! Жал ми е за вас просто.  Mr. Green

Приготвяй продуктите, утре звъня и правим тутманик онлайн.

На ММ му писна да лежи, на мен също, изпивам кафето и излизаме. Може да отидем до ротондата в Моста да гледаме църковния ритуал. Не съм хич вярваща, но са ми интересни театрите им тук. 

Deal  Peace

# 887
  • Sofia
Влизам само да си призная, че нито яйца боядисвах, нито козунаци месих.
Яйца е боядисвал моят син, заедно с майка ми и двете племеннички. После мама ни даде от тези яйца няколко. Днес сутринта детето беше на гости у свекърва ми, тя също му дала яйчица, така че реших, че няма да боядисвам и аз. В крайна сметка сме само трима, а вече имаме 20+ боядисани красиви яйца вкъщи, за какво са ни повече?
Козуначе ни подариха, а и не умея да меся.
Утре ще приготвя агнешко със салата и така ще се отчета за Великден.
С огромно удоволствие обаче наблюдавам вие всички масово какви красоти майсторите!  bouquet  То не са шарени яйца, то не са месени разкошни козунаци! Браво, момичета!!!

# 888
Влизам само да си призная, че нито яйца боядисвах, нито козунаци месих.
Яйца е боядисвал моят син, заедно с майка ми и двете племеннички. После мама ни даде от тези яйца няколко. Днес сутринта детето беше на гости у свекърва ми, тя също му дала яйчица, така че реших, че няма да боядисвам и аз. В крайна сметка сме само трима, а вече имаме 20+ боядисани красиви яйца вкъщи, за какво са ни повече?
Козуначе ни подариха, а и не умея да меся.
Утре ще приготвя агнешко със салата и така ще се отчета за Великден.
С огромно удоволствие обаче наблюдавам вие всички масово какви красоти майсторите!  bouquet  То не са шарени яйца, то не са месени разкошни козунаци! Браво, момичета!!!

Да бе, така на готово е лесно, я марш в кухнята  Joy .

# 889
Руми, разкошна плитка си направила. Браво!

Аз чакам яйцата от магазина и ги започвам. Така не ми се занимава, само заради малките хали го правя. Утре мислим да поканим един съученик на девер ми със семейството му. Планирах да ходим на зоологическа през великденските празници, но времето е отвратително. Студено, захлупено и духа ужасно.
Аз се обзаведох с нов епилатор, че моят някъде се затри. не ми се вярваше, но ме боли по-малко, отколкото със стария.

# 890
Като за първи път, толкоз  Mr. Green
Дано да е вкусен.

Скрит текст:

# 891
Чек, те че са лесни, лесни са, но понякога не стават и не стават.
А аз съм упоритка и два пъти се пробвах тази година и няма един като за пред света.

Едната доза пое поне 1.5 кг брашно, а когато започваше да втасва в машината се разстилаше като течно лепило и въпреки прибавеното брашно отново и отново при втасването ставаше на течна лава. Ама аз упорита и все пак го оформих с ръце на топка и го изпекох. ТРАГЕДИЯ.

Другото вчера въобще не бухна и след изпичането отново стана твърда подметка. А как ухаеха само. Как мразя д ахвърлям продукти и накрая пак нямам козунак за празника.

Отивам да гладя дрехи и покривки и кърпи за ръце и да измия подовете преди да внасяме масите и да започвам с нареждането на посудата.
Купих си два нови комплекта с чаши , а ако не стигнат съм заредила с пластмасови чинийки, чаши, вилици и няколко бели хартиени покривки Simple Smile

До скоро!

# 892
Абе спрете се с това, че са лесни!!!! Аз от 7 СЕДЕМ години се пробвам, а не съм съвсем зле в готвенето. Все пак е празник, хритиянски, имайте милост и помогнете на бедните души, на които НЕ ИМ СТАВАТ КОЗУНАЦИТЕ
Сега отивам да спя и ще си взема маята с мен. Нямам идея какво брашно е купило детето, но като си знам късмета, сигурно е грешното.

# 893
  Много се уморих,  макар и да не съм правила кой знае какво.
Почнах с леко почистване при майка ми, само праховете.После с мъжа ми варихме яйца и ги боядисахме. Ние сме малко като катун, за бабите, за кумове и кумци, за близките ни, които вече не са с нас, но по обичай посещаваме в понеделник.

Първата тенджера без никакви жертви. Но това бяха яйцата, кото моята леля/ за която писах, че се видяхме след повече от 30 години/ ми подари. С обикновени бои ги боядисахме, станаха много красиви и ярки.Сигурно са и много вкусни.Аз яйца не ям, само по 1-2 на Великден за обичай.Никак не обичам, но другите хапват.

От следващие две тенджери имаше по 5-6 пукнати, но като се свият, не се забелязва.По един  същи начин варим, явно е от черупката.

Канех се и аз да правя козунаци, но не съм правила друг път и се отказах.С детето накупихме от близка фурна и едва след това се сетих, че съформка ми беше препръчала друга.Няколко тегела до пазара,щото майка ми все в последния момент се сеща какво много спешно и трябвало.

Две перални, вече надлежно подредени по шкафове.
     После заедно приготвихме с мъжа ми специалитета за утре,  пак колкото за един катун.Два заека в гювеч, за пред детето- пиле, защото е голям природолюбител и не яде нещо, което асоциира с живо същество, доста странен е.Пилето някак му е по- скоро неопределено месо в тарелка.Но е правил панаири на баба си за печена риба.Ловил е риба с баща си, а после рев да я връщат  язовира.

Като свърших със слугинажа, се сетих че утре имам и професионален празник и пак излязох, този път за бонбони, да почерпя бабите и другарчетата.

Накрая попреговорихме с детето причастия, че много му се опъват.

Почти го докарах на трудови повизи като Контесата, ама моето е повче празни ходове.

Току -що майка ми донесе топли курабии, е, не, тези празници зле се отразяват на фигурата.

# 894
Яйцата ги боядисах още в четвъртък. За козунаци време нямаше след работа, затова пък една торта направих сега набързо по някаква моя съчинена рецепта, ще видим утре какъв вкус ще има. Laughing Времето е много хубаво и ако почивах със сигурност щях да ходя по разходки и не бих се забила цял ден в кухнята. Направо ви се чудя на ентусиазма, мен чак такъв мерак не ме хваща нещо. Mr. Green Но аз и козунак никога не съм правила, по-скоро след време ми се иска да пробвам някакви козуначени кифлички, тогава ще ви се моля за рецепти. Wink

# 895
  Много се уморих,  макар и да не съм правила кой знае какво.
Почнах с леко почистване при майка ми, само праховете.После с мъжа ми варихме яйца и ги боядисахме. Ние сме малко като катун, за бабите, за кумове и кумци, за близките ни, които вече не са с нас, но по обичай посещаваме в понеделник.

Първата тенджера без никакви жертви. Но това бяха яйцата, кото моята леля/ за която писах, че се видяхме след повече от 30 години/ ми подари. С обикновени бои ги боядисахме, станаха много красиви и ярки.Сигурно са и много вкусни.Аз яйца не ям, само по 1-2 на Великден за обичай.Никак не обичам, но другите хапват.

От следващие две тенджери имаше по 5-6 пукнати, но като се свият, не се забелязва.По един  същи начин варим, явно е от черупката.

Канех се и аз да правя козунаци, но не съм правила друг път и се отказах.С детето накупихме от близка фурна и едва след това се сетих, че съформка ми беше препръчала друга.Няколко тегела до пазара,щото майка ми все в последния момент се сеща какво много спешно и трябвало.

Две перални, вече надлежно подредени по шкафове.
     После заедно приготвихме с мъжа ми специалитета за утре,  пак колкото за един катун.Два заека в гювеч, за пред детето- пиле, защото е голям природолюбител и не яде нещо, което асоциира с живо същество, доста странен е.Пилето някак му е по- скоро неопределено месо в тарелка.Но е правил панаири на баба си за печена риба.Ловил е риба с баща си, а после рев да я връщат  язовира.

Като свърших със слугинажа, се сетих че утре имам и професионален празник и пак излязох, този път за бонбони, да почерпя бабите и другарчетата.

Накрая попреговорихме с детето причастия, че много му се опъват.

Почти го докарах на трудови повизи като Контесата, ама моето е повче празни ходове.

Току -що майка ми донесе топли курабии, е, не, тези празници зле се отразяват на фигурата.

Аз свалих 2 кг само докато четох  Hug.

# 896
Успях да поспя до обяд  Tired .Ама още не съм разбрала защо на съседкатата това ӣ е любимото време за чистене с прахосмукачка Close .
Яйцата сварих и боядисахме с детето. Не станаха нищо особено,но яйца са все пак.Тесто месих ,пърленки правих(коя ги спомена,благоря ӣ),марули мих,салата правих и каталясах  Mr. Green .Сега малко релакс с чаша вино и пак в леглото.
В неделя на Великден зълвата правят събиране на родата и близки,та утре правенето на агнешко ми отпада.Така да му ненавиждам миризмата,че незнам някога дали ще правя.Голямо ядене ще е утре,три агнета подготвили  chef .Жива музика има винаги,ядене на корем и много хора.Тази година поканили 60 души  Shocked ,а аз както обикновено ще съм сервитьорка  Flutter .Малкия вече няма търпение,много батковци има,та пак ще е център на вниманието  hahaha .

# 897
Малееее, толкоз вкусен козунак не бях яла скоро. Ама прекрасен (да се похваля сама Blush )
Спазвах всичко точно по рецептата, която ми бяха дали. Стана бързо и щом аз не го обърках няма кой  Laughing
Вече е изяден и остана само аромата във въздуха.

Утре ще прибираме децата, ще ходим на село на агнешко и така.

# 898
Руми, щом става и за аматьори рецептата, дай я тук Hug

# 899
Руми, браво на теб Hug моя се разпльока, ни плетка се види, ни конци ще има Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт