Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

  • 63 713
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
  • Мнения: 18 685
Жаки, ти досега месила ли си на ръка Simple Smile Егати ентусиаста си Joy

# 1 006
  • Мнения: 4 188
Светълчо, май така ще стане. Да меся и да удрям по плота ли? Колко време? После колко да втаса?
Ще го захващам види се...

Няма да удряш по плота, ще го разтягаш и обръщаш и ще го месиш с удоволствие, да ти е приятно. Трябва да се получат мехурчета в тестото. Потапяй си ръцете в мазнина, за да не ти лепне.
Вържи всичко в една чанта и го пускай на центрофуга в пИралнята, Жаки. После една сушилня му удари, тъкмо ще се доумеси и ще втаса,  Joy Joy Joy

# 1 007
  • някъде ... тук ...
  • Мнения: 8 727
Е така, чопкайки от тавата, дребният прояде агнешко преди време Crazy Хем Георги, хем на Гергьовден.
У нас последните години на Великден специално се яде агнешко. Голямото печене и ядене е на Гергьовден. Тази година дребният пак така си избра да празнува - на село с печено цяло агне.

Голем мързел днес...

# 1 008
  • Бургас
  • Мнения: 1 389
От мързел си почистих сутринта хладилника, около мивката в кухнята, напръсках срещу плесен в хола около вратата, че цяла зима си почернява от бургаската влага. Боднах две празни саксии на стената на терасата за проба как стоят,те пък чудно изглеждаха, та и петунии ходих да търся. Хората агнета пекат,аз готови кюфтета си взех за обяд. Сам човек, колко му трябва. Засадих китките и седнах да си ги погледам на терасата. Вече съм готова за обеден сън, вие яжте. Довечера съм у мама, тя ми е наготвила. Като не ядат щерките агнешко, спестих си готвенето. Живот и здраве след 15 май ще пека за мъж ми.

# 1 009
  • Мнения: 4 785
Бърдс, почти 1:1 слушам и аз същата тирада от майка ми. Хахаха, но и аз се смея вече, то е нелепо... Преди малко каза на мъжа ми, да не ме вдигал, че съм тежала и ще се сецне. Ееее чак пък толкова  Laughing имам 5 кг. отгоре, не тон!  Освен да се посмее човек, друго какво да направи.

# 1 010
  • Мнения: X
Честито Воскресение!  Simple Smile

Ъъъ, аз сега ставам.  Shocked Казах на ММ, че е трябвало да ме събуди по-рано, той отговори: "Как ще те събуждам, да не съм луд да си създавам неприятности?!".

Снощи покрай темата за морбили се зачетох за тукашните ваксини. Дъщеря ми не е карала варицела, а е на 15. Тук масово правели ваксина против варицела, въпреки че не е задължителна. Ще отида и на нея да ѝ сложат. Също и на 14-16 години се правели последни дози полио ваксина и против дифтерия, които са задължителни. Тя ги няма тези дози и се притесних направо.

Никакви манджи повече няма да правя, даже сърмите ще зарежа. Слагам едно месо в слоукукъра и излизаме на разходка, че утре пак на работа.

# 1 011
  • Мнения: 22 036
Честито Воскресение!  Simple Smile

Ъъъ, аз сега ставам.  Shocked Казах на ММ, че е трябвало да ме събуди по-рано, той отговори: "Как ще те събуждам, да не съм луд да си създавам неприятности?!".

Снощи покрай темата за морбили се зачетох за тукашните ваксини. Дъщеря ми не е карала варицела, а е на 15. Тук масово правели ваксина против варицела, въпреки че не е задължителна. Ще отида и на нея да ѝ сложат. Също и на 14-16 години се правели последни дози полио ваксина и против дифтерия, които са задължителни. Тя ги няма тези дози и се притесних направо.

Никакви манджи повече няма да правя, даже сърмите ще зарежа. Слагам едно месо в слоукукъра и излизаме на разходка, че утре пак на работа.

 JoyСамо на първото изречение го разбрах. Огнедишащ змей не се пипа.

# 1 012
  • Мнения: 6 512
Жаки, пробвай с някаква друга програма дали ще тръгне.

# 1 013
  • Мнения: 23 097
Аз не мислех да правя козунаци, но майка ми каза "Как така без", и сложих една доза.
Но я оставих тя да ги оформя ш пече, че свекърва ми е именичка и сме при нея на обяд сега.

Нещо ни били втасали съвсем, та и казах да направи 3малкш и да ги пече, вси ще ставят за ядене.
Утре може да повторя упражнението. Simple Smile

# 1 014
  • Мнения: 15 272
Казах ли ви аз, казах ли виииии! Готови ли сте, а?


У-ни-кал-ни! Нумеро уно, както казва Божинката:)

За протокола- тесто меся за пръв път, с мая също не съм работила. Мисля, че е редно да ме обявите за кралица на таз годишните козунаци. Ако не поне за телешки инат на сезона, но трябва да ме отличите просто:))
Съветите на момичетата от козуначента тема  са безценни, да са живи и здарви, щом аз напарвих и второкласник би могъл:) И то след долния съботаж на машината:)

Месих 15 минути, включих фурната на 50 градуса, изключих, сложил тестото, втасва час, извадих, разделих на три топки, после всяка на още три, сложих плънка, както ми маза Светълчо, всеки фитил осуках добре, като мартеница. Оплетох плитки, сложих във формички върху хартия, втасахвах още 20 минути, пекох 50 минути на 170 градуса, боцнах с клечка. На дъното на фурната имаше купичка с вода.
Счупих го съвсем горещ, че да бързам да ви се похваля. Сега като изстине ще е още по- хубав.
Изключително съм горда със себе си! Сега ще разпратя снимките на всички близки да видят за коя майсторка иде реч! Майка ще си глътне езика, за свеки да не говорим. Много якоооо:)

# 1 015
  • Мнения: 13 230
Казах ли ви аз, казах ли виииии! Готови ли сте, а?


У-ни-кал-ни! Нумеро уно, както казва Божинката:)

За протокола- тесто меся за пръв път, с мая също не съм работила. Мисля, че е редно да ме обявите за кралица на таз годишните козунаци.

Бравооооооооооооооо! Hug

Догодина, живот и здраве и аз ще се пробвам! Можеш да добавиш описанието в готварската книга под надслов :" Уникален Козунак за начинаещи", че да се обнадеждят повече такива, като мен. Имах цяла седмица на разположение, ама не посмях.

# 1 016
  • Мнения: 6 512
Жаки, домочадието ти сигурно е изненадано от уменията ти, сега като  ги зачепарастиш с погачи, тутманици и прочие, съвсем ще ги шашнеш Joy

# 1 017
  • София
  • Мнения: 18 685
Мале, Жаклиноооооооо #Crazy Сложи ни всичките в малкото си джобче! Истински съм впечатлена! Това ако не е природен талант, не знам какво е...за първо месене и това да ти е резултатът?! Шапки долу newsm20

Обаче много тъпо, че не можеш да ги хапваш, това си е талант, егати малшанса - да те бива толкова в тестото, а да не трябва да го ядеш Confused Сега като се зарибиш, не знам как ще се удържаш!

Между другото, при мен за 20 минути никога не може да втаса козунак - поне 1-2 часа ги държа аз, а пък на 170 градуса за 50 минути ще стане на въглен Laughing Аз пека на 150-60 около 30-35 минути макс.

# 1 018
  • Мнения: 15 272
Къде е оная подигравчийка от Малта, дето ми вика, че огретен съм опекла снощи hahaha
На мен като ми се каже, че не мога да направя нещо се запъвам, като магаре на мост и няма заден, по принцип недостатък, но в случая качество:)
Белинда, той втасва час и 20 мин в фурната общо, но преди това още 40 минути седя в машината, която отказа да меси, а аз клечах до нея и ми идеше да ревна:) Също така първо си шупнах маята, въпреки че авторката не беше го написала, някой тук май ми каза или го прочетох в кулинарния, но рекох да го направя за по сигурно. Иначе спазвах грамажите в рецептата, сега счупих и другия, има си истински конци! Не знам, почвам да звъня на прятелките ми, тия мързелани, да им се хваля:)))
Аз не трябва да ям за жалост, а едва ли ще устоя и моите ще видят пак на Коледа козунаци:) Въпреки че ми се умилкват и молят за поне веднъж месечно:) Като ми дойде музата пак, то да не всеки ден Великден hahaha

# 1 019
  • Мнения: 6 237
Христос воскресе, дами!
Мир, любов и благоденствие желая!
Белинда, честит професионален празник!

Общи условия

Активация на акаунт