Тест за овулация - въпроси / тема 6 /

• 69 643
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Момичета с ПкЯ съм, днес доки ме разочарова много, отидах за фоликуметрия (11ден)  за първи път и той ме отряза категорично че няма да имам овулация този месец и че нямам овулация попринцип и ми изписа хапчета за стимулиране. Цикъла ми е на 33-35 дни. Според вас възможно ли е да е още рано да се види фоликул ? Има ли някакъв вариант въпреки думите му да имам ову ? Колебая се дали да ги почна ? Имах пуснати хормони фсх , естрадиол и тестостерон всички са в норма....

# 346
Пиши във темата за хормонални изследвания. Там ще получиш по-адекватен отговор  Peace
Това че хормоните ти са във референтните граници, не означава все още че стойностите им са добри
Какви хапчета ти е изписал точно

# 347
Пипинка, не съм лекар, но ако МЦ е 33- 35 дни, О трябва да ти е приблизително 18-21 ден от МЦ.
Вземи си тестови за О, но е хубаво да се комбинира и/или с ФМ и/или  с мерене на БТ.

# 348
може да си с по-късна овулация (а и щом цикълът ти е над 30 дни много вероятно), аз така бях  ходила на 10-ти ден и категорично ми каза, че този месец ову нямам и няма да имам, след няколко дни (на 13-ти или 14-ти ден) отидох при друга докторка и ми каза, че просто това което вижда отговаря не като за 14-ти ден от МЦ, а на 4-ти - (предния месец бях пила оргаметрил -също съм с поликистоза- за предизвикване на Ц., който първия док. ми го беше изписал и би следвало да го предположи това) и ми се бяха разбъркали хормоните и имах овулация на 24-тия ден от Ц. ....и как пък така глобално заключи, че изобщо нямаш овулация....?!
според мен след 4-5 дни отиди при някой друг док.,  макар че след 10-тия ден би следвало да се вижда доминантен фоликул,ако има такъв, но ето ти един пример как  се оказа, че в конкретния месец просто съм имала по-късна овулация. И това ми се случва в клиника за репродуктивни проблеми - двама от водещите лекари - единия казва край този месец го отпиши и взе да ми говори за изчерпване на ЯР и ми напълни главата с мишки; а другият успя да види и да прецени, че ще има ову просто по-късно и така и стана.....
Вземи още едно мнение, ако ме питаш мен.

# 349
Благодаря ви момичета, имамм записан час чак за Януари в Тутракан определено щенго изчакам за лечение и приемане на каквито и да е медиламенти. Благодаря ви от сърце още веднъж ! Успех на всички.
П.С. Много е жалко, че лекарите в държавата ни не гледат на нас, като на хора, които имат нужда от тях.. отиваш с надеждата да ти помогнат за така желаното бебче, а те не дават нищо от себе си.. Sad

# 350
Пипинка, какво ти е изписал да пиеш?

# 351
Клостолбегит от 5-9 ден по едно на ден.

# 352
  • София
То хубаво Клостилбегит, но той се изписва след проверка на тръбите, трябва да са проходими. Иначе - няма смисъл.

# 353
Да момичета разбрах, че доктора гледаше да ми вземе само парите. Моята цел си остава само моя той явно няма желание да помогне, а да отбие номера. Както ви писах по горе ще изчакам часът си в Тутракан, вярвам че там ще намеря адекватно лечение и решение на проблема ми.

# 354
Докато чакаш защо не "отскочиш" в темата за витамини и добавки за подобряване на МЦ и О. Аз от там научих доста полезни неща. Взех си добавки и витамини /също бях с нередовен МЦ и страшно ПМС и болезнен МЦ - много ми помогна Масло от вечерна иглика/. Нищо не ти пречи да прочетеш пък ако решиш има и кой да ти помогне.

# 355
Докато чакаш защо не "отскочиш" в темата за витамини и добавки за подобряване на МЦ и О. Аз от там научих доста полезни неща. Взех си добавки и витамини /също бях с нередовен МЦ и страшно ПМС и болезнен МЦ - много ми помогна Масло от вечерна иглика/. Нищо не ти пречи да прочетеш пък ако решиш има и кой да ти помогне.

Добра идея - ”отскачам” веднага, не знам и аз малйо съм блокирала вече, а се имах за упорит човек. Ще помета и ще пробвам каквото има и трябва.. нали е за каузата. Благодаря мила!

# 356
да, добра идея са добавките - аз за един месец с маслото от вечерна иглика + Аргинин за първи път усетих , че имам тази така наречена цервикална слуз ... толкова време лечения, хормони и глупости и за пръв път с тези добавки поне това доживях да видя, което пак е нещо.....
а щом си с ПКЯ прахчетата Инофолик много помагат, аз ги пия непрекъснато , по едно време ми беше писнало да ги пия и ги спрях и след един месец бум киста и сега пак си ги пия. Прочети из форумите и си прецени нещо да си вземеш, за да не чакаш просто така 2-3месеца.

# 357

Моето мнение също е да не го пиеш Клостилбегита. Този медикамент първо че може да се използва само определен брой пъти в живота. Второ той стимулира зреенето на повече фуликули в яйчниците, а ти както си със ПКЯ има опасност тези фуликули да не овулират и да се превърнат в кисти. Затова си трябва проследяване от лекар и ако се прецени в деня преди очакваната О се поставя друг медикамент който да стимулира настъпването на самата О. Освен това от клостилбегита като страничен ефект може да се получи по-тънка лигавица, което пък възпрепятства имплантацията, а също да увреди Цервикалната слуз, при което пък съвсем  е абсурд да се получи бременност. И не на последно място е абсурдно да ти се назначи стимулация преди да са проверени тръбите и Спермограмата на партньора.
     Клостилбегита е по-подходящ  когато се прави инсеминация  и всичко е проверено и проследено от съответните специалисти.
     За ПКЯ в момента е много на мода Иногинолът. По-скъпичък е , но е нов медикамент, който поне при тестването е дал изключително добри резултати. Аз също го пия вече от 6м и съм много доволна.
Имай предвид че хранителните добавки трябва да се пият повечко време докато постигнат максимален ефект . И 2 часа далеч от кафе и др.  кофеинови напитки Peace

# 358

Моето мнение също е да не го пиеш Клостилбегита. Този медикамент първо че може да се използва само определен брой пъти в живота. Второ той стимулира зреенето на повече фуликули в яйчниците, а ти както си със ПКЯ има опасност тези фуликули да не овулират и да се превърнат в кисти. Затова си трябва проследяване от лекар и ако се прецени в деня преди очакваната О се поставя друг медикамент който да стимулира настъпването на самата О. Освен това от клостилбегита като страничен ефект може да се получи по-тънка лигавица, което пък възпрепятства имплантацията, а също да увреди Цервикалната слуз, при което пък съвсем  е абсурд да се получи бременност. И не на последно място е абсурдно да ти се назначи стимулация преди да са проверени тръбите и Спермограмата на партньора.
     Клостилбегита е по-подходящ  когато се прави инсеминация  и всичко е проверено и проследено от съответните специалисти.
     За ПКЯ в момента е много на мода Иногинолът. По-скъпичък е , но е нов медикамент, който поне при тестването е дал изключително добри резултати. Аз също го пия вече от 6м и съм много доволна.
Имай предвид че хранителните добавки трябва да се пият повечко време докато постигнат максимален ефект . И 2 часа далеч от кафе и др.  кофеинови напитки Peace

Благодаря за изчерпателният отговор. Все още не мога да си обясня, сама на свбе си защо този лекар постъпи така?!? От снощи на сам не съм спряла да чета из форума, из темите и направо се хващам за главата, че ако не бях писала най-вероятно вече щях да съм го купила.
Относно иногитола, пия Инофолик сашета от два месеца, явно не са ми повшияли на О мисля като ми свърши кутията да взема въпросния Иногитол /инофолика ми излиза около 50лв нам./ . Четах и в темата за добавките за О. Ще пробвам и масло от вечерна иглика и витамин Е. Не знам и аз ще ми се да опитам всичко друго, преди тези крайни медикамменти. Искс ми де да погълна всичко, което може да стимулира тази О. Sad

# 359
Аз имаше един момент, в който приемах доста добавки и витамини с помощта на Денис от съседната тема - МВИ, вит. Е, герикапс и още 6-7 други по схема си бях направила, за ок. 4 месеца, а след това останах само с МВИ, вит. Е и омега.
Денис е много отзивчива и в темата много хубаво е обяснено.

Общи условия

Активация на акаунт