Тест за овулация - въпроси / тема 6 /

• 69 648
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
и моето ФСХ е 7.5 на трети ден от Ц., но никой доктор не ми е казал, че ми се изчерпва ЯР, а и на 25 години да ти се изчерпва хич не ми се вярва..., а иначе заедно с АМХ и Инхибин В се тълкува (както ти е написала geizer) , само по ФСХ не се прави такова заключение....не се шашкай

# 331
  • Бургас
Пипинка, успокой се! Първо прогестеронът ти пуснат непосредствено преди Ц, е с напълно нормални стойности. Чисто физиологично прогестеронът трябва да спадне към долна граница за да започне излющването на маточната лигавица(понякога се чудя какви глупости дрънкат докторите); Второ за жена диагностицирана със СПКЯ е нормално ЛХ да е малко повишено, каквото е и твоето; Трето, идеалните стойности на Естрадиол, пуснат на 3ти ден трябва да се доближават до долната референтна граница, а твоя естрадиол си е направо идеален. Единствено не ми харесва ФСХ ... може да е една идея по-ниско, но и това не е лошо, проблем е ако се качи над 9-10 ... въобще без да са те проследили за нормална О., без пуснати АМХ и Инхибин Б, без да са броени антрални фоликули как ги хвърлят във въздуха тия диагнози лекарите ... направо са за убиване.

# 332
ФСХ може да е завишен и от поликистозата, просто не може да се правят изводи само по него. Това че нямаш кисти по яйчниците нищо не означава. И аз нямам, ама пак съм с поликистоза. Когато ЛХ е по-високо от ФСХ това означава поликистоза, без значение какво се вижда  на УЗ.
    Освен това има момичета с ПКЯ, които забременяват от раз. Има и други, на които им е трудно и с инвитро. ПКЯ е много относително понятие. Ясно е само че в хормоните нещо не е наред, но проблемът може да е на съвсем различна основа. При едни има проблем със Щитовидна жлеза, при други пролактином, при трети се дължи на надбъбречните жлези, при четвърти единствено на половите хормони и влошена функция на яйчниците. Хормоните които си пуснала са само полови и не са достатъчни. Помисли си дали да не се консултираш с ендокринолог за да проверите и щитовидна, пролактин, ИР  и т.н. Направи си фоликуломерията и 6-7 дни след овулацията си пусни прогестерона за да се види реалната му стойност. ЛХ и ФСХ е правилно да се пуснат заедно на 3ти ден от цикълът. Не знам на тоя док за какво му е било това ЛХ по никое време Peace
      Поискай мнение и в темата за хормонални изследвания, в предния ми пост съм ти пуснала линк към нея. Там момичетата са по-запознати, а и тук се поличи малко като спам понеже темата е за друго  Wink

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 18:08 от geizer

# 333
Благодаря ви за подкрепата момичета! Geizer благодаря за темата ще се запиша там! Пожелавам на всички успех и само положителни емоции Sparkling Heart

# 334
Благодаря ти миличка, успех и на тебе. И не бързай да се панираш, 7м не са чак толкова много. Понякога хубавите неща стават по-бавно  Wink

# 335
И според мен задължително си пусни ТСХ за щитовидната жлеза, тя управлява хормоните и в мн такива случаи има общо. Успех! Не се притеснявай, сега с медицината такива неща правят на голяма възраст. На 25 г абсолютно няма как да ти е изчерпан резерва.

# 336
Имам нужда отново от вашата помощ Simple Smile Дали според вас последния тест е положителен? И ако -да, след колко часа настъпва овулацията? Благодаря ви, предварително : )
http://prikachi.com/images.php?images/71/9191071A.jpg

# 337
  • София
На мен ми се вижда положителен. Овулация настъпва 24 до 48 часа след положителен тест (или 12 - 24 часа ли беше). Все пак прочети листовката, че не съм сигурна за тези часове.

# 338
  • София
О. настъпва от 12 до 48 час след пика на ЛХ / или след полож. тест за О./

На 1 стр. на темата има информация, която може да ви е от полза Peace

# 339
Не знам дали са удачни за тук моите разсъждения, но има ли шанс за оплождане при този тести полов акт преди 2 дни?

# 340
  • София
По-скоро не.

# 341
  • Sofia
Има много информация, че  най добрите дни за бебе са няколко дни преди овулация, а не денят в която е ! До 4- 5 дни преди ову, шанс има голям  за забременяване,  така , че  всичко е въпрос на късмет 😃

# 342
Има много информация, че  най добрите дни за бебе са няколко дни преди овулация, а не денят в която е ! До 4- 5 дни преди ову, шанс има голям  за забременяване,  така , че  всичко е въпрос на късмет 😃
Ами аз пък си мисля, нали сперматозоидите имат жовот няколко дни...

# 343
  • София
При подходяща среда - до 5 дни, което никак не е малко

# 344
При подходяща среда - до 5 дни, което никак не е малко
И аз така знам, само че не знам моята среда дали е подходяща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт