Аборт без знанието на родител

• 37 530
  • 361
  •   1
Отговори
# 345
Ели, надявам се, че днес всичко ще мине добре. Но да знаеш, че Янечек е съвършено права. Прочети поста ѝ и хубавичко го обмисли.

# 346
Само бих добавила, че в тийн възрастта всяка година се брои. Да, много бих обяснявала на дъщерите си. Нека се влюби, но никъде не пише, че е длъжна на пълна консумация, при това често и редовно.

Та понеже всяка година е от значение, един по-отракан и решителен на 18 е на практика хищник за влюбчивите на 16.

И вече е въпрос на самоуважение дали ще надушиш, че те "ползва за секс" или ще си внушиш, че сексът е супер кеф, хич даже не те ползват, израз на любов и тъй нататък...

Не съм се родила омъжена, но съм адски придирчива към комфорт.

Интересно дали тоя "мъж" няма да я разлюби, ако почне да се прави на недостъпна и поразреди секса, ако изобщо оцелее тая връзка. Щото едно пиленце ми каза, че този сладур скоро ще си търси вратичка за изход.

# 347
Ще ми се да допълня, че ако имах дъщеря, която да се окаже в положението на Ели, щях да се погрижа за нея  по възможно най-добрия начин, но ако някой от синовете ми се окаже в положението на неин Мунчо, ще го пребия с чехъл и никак няма да го утешавам.

# 348
Дъщеря ми е на 11 години и докато стане на възрастта на Ели ще ми излязат мазоли на езика да обяснявам и да давам светъл пример. Мисля, че ще си строша и палците от стискане да не се накисне като нея. Ако обаче някой Мунчо я забремени, защото без презерватив му бил гот, лично ще му счупя кокалчетата и капачките на коленцата.

# 349
Да бе, ясно е, че с момичетата трябва да се говори, но поради твърде младата си възраст и липса на опит, много лесно поддават на приказките на момчетата, които ги манипулират, както си щат. Аз съм сигурна, че и авторката много добре е знаела, че има опасност да забременее, но се е доверила на нейния любим, че ще я пази. Колкото и да се говори с едно момиче, попадне ли на чаровен боклук, шансът да се води по свирката му и да му бъде в услуга, е огромен.

# 350
Те са гаджета от година и половина; това означава, че тя е била на четиринадесет и нещо, когато са започнали сексуалната си връзка.
На тази възраст и физическото, и психическото развитие са все още в процес, и то доста интензивен. Секс "почти всеки ден" определено не е точно това, от което тялото и духа се нуждаят.
Никой не оспорва чувствата, емоциите, влюбването, желанието за близост. Все пак и Жулиета е била на 14. Но това е времето, в което човек трябва да опознава себе си, своите усещания и емоции, да проектира, да мечтае, да разиграва в главата си сценарии, и т.н. А не да се превръща в обект за ежедневно удовлетворяване на нечии сексуални щения.
Момчето е по-голямо, и много успешно я е манипулирало. Не е чудо невиждано, нито смъртен грях, че се е влюбила, и наивно и безрезервно се е поддала на тази манипулация.
Въпросът е сега, след манипулацията, да си даде сметка за това коя е, какво иска от живота, какво иска от мъжете като отношение към себе си, какво е "подкрепа", какво "любов"...
Това може да стане само чрез отдръпване от младежа, препрочитане на повечето от нещата, които са писани тук в темата, малко размисъл, малко въздържание и аскетизъм, преоценка на приоритетите...

Казвам всички тези неща не със зла умисъл, да "начуквам канчета" и да се ровя в чуждите чаршафи или да се изтъквам колко съм морална. Казвам го, както бих го казала на мое познато дете - на племеничката ми, на приятелско дете, на приятелки на сина ми. В момента наблюдавам отблизо четиринадесетгодишните, такива са патета още, и толкова е лесно да се подхлъзнат и подведат...

Пиша и се надявам, авторката НАИСТИНА да успее да извлече поука от цялата тази (според мен - абсолютно добронамерена!) тема, нещо в начина ѝ на мислене да се промени, а не да продължава да подхожда както в началото:

Цитат
правим аборта после всичко както преди си остава,само че без бебе

Peace

Ще ми се да допълня, че ако имах дъщеря, която да се окаже в положението на Ели, щях да се погрижа за нея  по възможно най-добрия начин, но ако някой от синовете ми се окаже в положението на неин Мунчо, ще го пребия с чехъл и никак няма да го утешавам.

Подписвам се с две ръце под това!

# 351
Колкото и да се говори с едно момиче, попадне ли на чаровен боклук, шансът да се води по свирката му и да му бъде в услуга, е огромен.
Уф! Ще се наложи след някоя година да накарам сина ми да напусне работа, да му купя един "Калашников" и да го назнача въоръжена охрана на Нейна Кифленска Светлост. Майтап, майтап, ама лошо ми става при мисълта, че малката гадинка може да се накисне като авторката.

# 352
То говоренето не е само за опасностите- те са ясни. Пак ще ми се смеят, но говоренето е с цел да изгради в момичето здравословна доза моминско високомерие и недостъпност. На мен са ми говорили точно за омайници и чаровници, с много примери и истории. А сега вече е известно, че има т. нар. "игра" и свалячество, така че и за това се говори. Изобщо, девойката да е тренирана да отказва активно и дори грубо на обичайните похвати за тази възраст.

# 353
...А бе аз като разправям,че не са емоционално и социално зрели да поемат последствията от тая работа, някои -ааа, ама били полово зряли,било естествено.Да се оставиш нагона да ти е водещ,като те треснат хормоните на 15г-16г или естествения сърбеж на междукрачието значи няма никой на "горния етаж".....Пък нека някои да си мислят,че секса е естествено продължение на любовта.Нищо чудно  любовта да е само в главата на девойката.

Аз не разбрах къде е баща и като родител,май и него го няма.Можеше той като мъж да и обясни,че момчетата в повечето случаи не правят секс като израз на любов,а по скоро да си удовлетворят нагона,  разтоварят напрежението и вдигнат егото....това е гадната истина.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 11:50 от Zhani

# 354
  • София
Кати, ти колко аборта имаш?
Хайде стига дрънка глупости-ти го изкара това някаква детска игра.
Безболезнена е самата манипулация. След това, не е като да няма никакви болки. Емоционално също е не е най-лекото нещо, особено за момиче на 16, въпреки че аборта е желан.
Почнахте да й обяснявате какво било любов, щото вие всичките сте се родили на по 30 години, направо омъжени и с деца?
Престанете вече да разнищвате връзката й, приятеля й, чувствата й.
Имам усещането, че ви носи едно садистично удоволствие да й размахвате пръст, че нали сте по-възрастни и уж трезво мислещи.
Вие на вашите дъщери, като станат на 16 и се влюбят, ще седнете ли да им обяснявате, че това, което чувстват не е любов, щото са много малки, че да знят какво е?
Не се надъхвайте точно в тази тема! Вървеше си много добре, докато пишехте с майчино чувство и подкрепа, сега го обърнахте на порицание и вербална агресия.

Имам кюртаж след мисед - не ми ли виждаш подписа?
Никаква болка няма - ни преди, ни след това.
Емоционална развалина бях, но понеже бебето (за мен беше "бебе", макар и до "ембрион" да не стигна, а само до "ембрионална маса") беше много силно желано и чакано и обичано, още преди да се развие, от всички.Не съм мислела за него като за неавтономна биологична единица. Ако го намирах за просто досадно усложнение, като пъпка, например, никак нямаше да се стягам от премахването му - както не се стресирам, ако ми изцедят пъпка и не рева за нея. А физически изцеждането на пъпка в пубертета в много случаи е боляло доста повече.

ПП
Янечек, не съм те подозирала за мъжемразка...  Mr. Green
Някак странно прехвърляте цялата отговорност на момчето. И не, 2 години не са особено много (разликата, де). И той е дете - точно толкова, колкото и бременната девойка. И нали знаеш приказката за 10-те зелника? Голата истина е, че ако ги вардите момичетата (емоционално) със 100 огради, да не би случайно да помислят, че животът в тях е жив, че после ако трябва да го премахнат ще вземат да се натъжат... ще продължават да си забременяват серийно и да си абортират по няколко пъти годишно. Понеже няма Никакви ПОСЛЕДСТВИЯ. Нито физически, нито емоционални, нито социални. И не, няма как да се очаква мъжете / момчетата да поемат основната роля по пазенето и основната отговорност. Тъпо е - и не понеже имам син, а понеже съм жена и знам, че решението винаги - ВИНАГИ - е било мое и само мое. Обратното е изнасилване. Мъжът може и космически кораб да поиска - и ще поиска, това му е работата. Жената като каже "не", ще кандиса и на тротинетка.

И понеже някой тук вметна, че на 6 са твърде малки - не, не са твърде малки. Нито на 6, нито на 4. Нито момчетата, нито момичетата. Неща, "набити" като основни правила във възможно ранна възраст - като миенето на зъбите, примерно - имат по-голям шанс да се задържат по-късно от други, научени по-късно и "обосновани" - като спазването на ограничението на скоростта (защото, каквото и да си говорим, повечето хора НЕ го спазват - кой с 10км/ч., кой с 50. Ама всеки "разсъждава". Пък зъбите обикновено ги мием... по навик).

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 11:17 от katiABV

# 355
  • Sofia
Дъщеря ми е на 11 години и докато стане на възрастта на Ели ще ми излязат мазоли на езика да обяснявам и да давам светъл пример. Мисля, че ще си строша и палците от стискане да не се накисне като нея. Ако обаче някой Мунчо я забремени, защото без презерватив му бил гот, лично ще му счупя кокалчетата и капачките на коленцата.
Ще му ги счупиш (и аз бих), ако знаеш, че не е ползвал презерватив. В темата това го знаем, но истината пред майката на момичето е, че се е скъсал...

# 356
  • където ми харесва
Не, Кати, не ти виждам подписа, през мобилна версия съм!
И аз имам един кюртаж, не по мое желание, и като изключим, че почти две седмици след това имах кървене и болки, не бе, хич не боли.
Другото не го прочетох, пак си се разляла.

# 357
  • София
Не, Кати, не ти виждам подписа, през мобилна версия съм!
И аз имам един кюртаж, не по мое желание, и като изключим, че почти две седмици след това имах кървене и болки, не бе, хич не боли.
Другото не го прочетох, пак си се разляла.

Кървене си имах - като при мензис - нормално е, необходимо е. (и мензисът ми е 7 дена, това даже сякаш беше 6). Не ме е боляло (и при мензис не ме боли).

Момчето е ученик в гимназията. Даже не последна година. Има си нужди (нормално) и е влюбен (нормално) и не се интересува особено от последствията (нормално). Защо точно смятате, че момичето, което потенциално е загазило и което възнамеряваше да направи тотална глупост, с риск за живота и здравето си, трябва да се пази, да е гали с перце и да й се "обяснява" нежно и внимателно, а момчето, което реално нищо особено не е и направило - не е в беда, реална или потенциална - трябва да се хока и заклеймява? Това е глупаво и смешно. Все едно да кажете, че ако пресечете неправилно и ви блъсне кола виновен всъщност е полицаят, щото не е бил там да ви пази и да ви спре.

Иначе темата беше полезна за мен... Т.е. ако въпреки всичко се случи на сина ми - ами, ако момичето роди и търси попечител / настойник на детето ще стана, но от тук натам... каквато издръжка постанови съдът (и минимални контакти, за да не се провалят шансовете за бъдеще на детето), ако реши да го унищожава - нейна си работа. Ще го успокоя (детето - ми), че това е модерно и модерните жени не гледат на живота в себе си като на деца, а като на плод на експеримент в Петриева паничка - но и нищо не правят с него - абе, с две думи, забременяват си за забавление и си абортират за забавление и той нищо не може да направи по въпроса, така че не бива да се тръшка много, нищо не е станало, спокойно, продължаваш си от тук нататък все едно нищо не е било. И понеже на мен самата би ми било трудничко да го кажа, езикът ми няма да се обърне,. ще пусна тати да го обясни - дори и 3те години медицина, които е имал, са достатъчни, надявам се, за да не се впечатлява особено от такива неща - и просто да му каже - с много кратко изречение - споко, нищо особено не е станало, забрави го.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 11:48 от katiABV

# 358
  • Насред хаоса
Чудесен пост, Янечек! Дано повече млади момичета го прочетат и да се замислят.
Кати, не видях някой да хвърля цялата вина върху мунчо. Въпросът е, че той и такива като него трябва да се научат да си поемат тяхната отговорността за действията си. Замисляла ли си се защо доста момчета си избират по-малки от тях момичета? Именно за да могат да ги манипулират, акцентирайки върху чувствата им. Ето я и Ели - мунчо бяга и се крие като мишка, тя си приказва, че иначе много я обичал, ама само дето го било срам. И някои момичета отстъпват я пред такива манипулации, я пред заплахи, че ще я зареже. В крайна сметка като е решил да се прави на мъж, трябва да си поеме отговорността от това. Ама като се е наложило схващането, че тия неща си е виновно момичето и само то трябва да си носи последствията, как да се възпитат отговорни мъже? И лошото е, че доста майки на момчета гледат да ги отърват от отговорността, като изобщо не се замислят за момичетата, макар че те самите са жени.

# 359
Ама като се е наложило схващането, че тия неща си е виновно момичето и само то трябва да си носи последствията, как да се възпитат отговорни мъже? И лошото е, че доста майки на момчета гледат да ги отърват от отговорността, като изобщо не се замислят за момичетата, макар че те самите са жени.
Най-лошото е, че това схващане е наложено от мъжете, но най-яростните му привърженици са жени.

Общи условия

Активация на акаунт