Аборт без знанието на родител

• 37 534
  • 361
  •   1
Отговори
# 330
По принцип е така, но все пак си е операция с пълна упойка, на нея вероятно й е за първи път (пълната упойка) и сигурно се притеснява.

Иначе не е нещо кой знае какво, когато е направено кадърно и в болница.

# 331
  • out of space
Сигурно се притеснява. Повечето хора се притесняват и от зъболекар.
Пълна упойка веднъж в годината не пречи.

# 332
Само на 16 е, сигурно е първото нещо близо до операция, което ще изживее и едва ли се чувства ентусиазирана и щастлива.  Laughing

# 333
Седмица-двеее,чак месец  Laughing Не съм толкова лоша  Joy

След аборт не трябва да се прави секс един месец, чак след следващото менструално кървене.
Но това лекарят би трябвало да ти го каже. А ти дали ще го спазиш... Зависи от това колко си отговорна към собственото си здраве.
Само да не стане така, че, за да не наказваш младежа, да накажеш себе си.

Да допълня горния пост.
Задължително има месец въздържание до първи нормален цикъл. След това презервативите са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. След аборта вероятността да забременееш отново е много, много голяма. Втори скорошен аборт ще увреди вътрешната стена на матката.
Секс не се прави месец за да не се получи инфекция. Презервативите, освен за предпазване пазят и от инфектиране след скорошната процедура.

Бъди по-отговорна и грижовна към тялото си.
В подобна ситуация не бих останала след това с мъж, който има подобно поведение. Мъжа си личи дали е мъж даже и като е малък.   

# 334
Бъди по-отговорна и грижовна към тялото си.
В подобна ситуация не бих останала след това с мъж, който има подобно поведение. Мъжа си личи дали е мъж даже и като е малък.  
+1
  Следих темата, но не се включих по- рано, защото се подразних по някое време от реакциите на твоя възлюбен и щях да напиша по- грубоват коментар.
Също те съветвам да го пробваш, като му кажеш, че си се разколебала и смяташ да родиш. В крайна сметка нищо не ти струва, нали? Твърдиш, че те обича, значи реакцията не трябва да те притеснява. Имаш ли някъде съмнение, че може да не реагира, както ти си мислиш? Да, нали Simple Smile Няма нужда да ми отговаряш, замисли се за себе си, дано случаката поне малко те предразположи към размишления.
   Не искам да се правя на психолог, но същото се прокрадва и в "няма да го държа на сухо цял месец, не съм чак толкова лоша". Да, сексът е удоволствие и необходимост и за двамата, но сякаш дълбоко в себе си не си чак толкова сигурна в любовта му, че ще се пробваш всячески да го задържиш. Ако те обича, ще дойде да поеме своята част от "отговорността", която в неговия случай се равнява на минималното (и според мен дори това не е достатъчно)- да се черви пред майка ти.
   Дано всичко мине окей и да няма физически усложнения, но имай малко повече самоуважение и послушай себе си (абортът почти във всички случаи е И психически натоварващ за една жена). Не прави компромиси със себе си като млада жена, за да не ти остане като тертип на поведение за по- нататък. bouquet

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 00:09 от Анонимен

# 335
  • София

Стига, не я плашете с упойката пък сега. Намирате за ужасяваща идеята да остане без телефон за месец или два - а я плашите с караконджули отново в същото време... Нищо страшно няма във в3енозната упойка, която се ползва за такива дребни манипулации - тя си е просто приспивателно с аналгетик. Даже мускулен релаксант няма. Заспиваш и сънуваш - е, това май си е индивидуална реакция, може и да не сънуваш - но нищо по-страшно от това няма.

Добра идея е да попиташ лекар (НЕ сестра, санитар или хирургът, на когото изобщо не му е до твоите пуберски глупости) за подходящи орални противозачатъчни. Щото е ясно, че ще продължиш по същия начин с възлюбения - или със следващия възлюбен, все едно - и колкото и да не е добре вземането на хормонални препарати, все е по-добре от абортите като средство за предпазване. И имай предвид, че "почти винаги ги вземам" тук не се брои, един пропуск стига. Най-добре да си сложиш аларма на телефона, така че да си сигурна, че всеки ден ще ги вземаш, по едно и също време.

# 336
Презервативите предпазват от инфекции и полово предавани болести.
На тази възраст по-добре да не ги пропускат  Peace

# 337
  • София

Много неща са по-добре. И да не вързва на момче, което "я подкрепя при скандали с приятелки", но "преценява, че е безопасно" и "усещането е по-друго", пък като я забремени бие отбой е по-добре.
Ама няма да го направи.
Щото е влюбена и щото вече знае, че последствията, доколкото изобщо ги има, са минимални на фона на емоционалната драма да рискува да изгуби незаменимия, ако откаже.
На този фон, противозачатъчните са по-добър вариант от серийните аборти.

# 338
  • София
И на мен ми стана интересно дали е решила да започне да използва презервативи авторката. Thinking

# 339
  • София

Абе тя може много неща да е решила - ама сега. Утре, като види колко лесно става всичко и безпроблемно и без никакви последствия, и като каже принцът прекрасен "искам", набързо ще си смени решението. Защото... защо пък не? Какво рискува? Точно - нищо.

# 340
  • където ми харесва
Кати, ти колко аборта имаш?
Хайде стига дрънка глупости-ти го изкара това някаква детска игра.
Безболезнена е самата манипулация. След това, не е като да няма никакви болки. Емоционално също е не е най-лекото нещо, особено за момиче на 16, въпреки че аборта е желан.
Почнахте да й обяснявате какво било любов, щото вие всичките сте се родили на по 30 години, направо омъжени и с деца?
Престанете вече да разнищвате връзката й, приятеля й, чувствата й.
Имам усещането, че ви носи едно садистично удоволствие да й размахвате пръст, че нали сте по-възрастни и уж трезво мислещи.
Вие на вашите дъщери, като станат на 16 и се влюбят, ще седнете ли да им обяснявате, че това, което чувстват не е любов, щото са много малки, че да знят какво е?
Не се надъхвайте точно в тази тема! Вървеше си много добре, докато пишехте с майчино чувство и подкрепа, сега го обърнахте на порицание и вербална агресия.

# 341
Аз съм била в ситуация подобна на тази на авторката, само че бях на 18. Тъкмо завършвах.
Младежът даже не съм го и питала какво мисли по въпроса. Което понастоящем отчитам като грешка, защото не бях абсолютно сигурна за това, което направих. Майка ми наклони везните за решението за аборт. Кофти икономическо положение, не ѝ се ставаше млада баба.
Като майка, най-вероятно бих постъпила по същия начин като нея.

Имам близки и с варианта родила на 17. Девойката не казваше за бременността и после беше необратимо. Младата майка завърши училище, после и университет. Детето се отгледа с помощта на бабата и дядото и към днешна дата всичко е ок.

Има драма при всички случаи. Хубаво е да се обсъждат подобни теми. Ех, защо навремето нямаше форуми  Wink

# 342
Цитат
Заставал е на моя страна в спор в скандал с приятелки,не се сещам конкретни неща
Каза ми да правя каквото искам,за да не го обвинявам после него ако стане нещо.В смисъл аз да взема решението той ще е до мен каквото и да направя.

Цитат
Как се грижи ли,ами защитава ме,подкрепя ме,интересува се от мене,за година и половина сме си изградили начини как да си показваме,че се обичаме Flutter

Цитат
А и не съмнявам,че ме обича просто няма да му е удобно пред мама

Цитат
Амиии просто каза,че няма смисъл да идва до там и да седи в коридора с мама.След процедурата ще се видим да види как съм.

Цитат
Седмица-двеее,чак месец Не съм толкова лоша

Направих си труд да извадя подходящи цитати от постовете ти, за да ти стане ясно, че това 18-годишно лайненце изобщо не го е грижа за тебе, а гледа да се отърве, което никак не е странно, но и не е за хвалба, а за срам.
Хубаво - направили белята, няма връщане назад, ще получиш помощ от майка си, но занапред следва да си по-разумна и да спреш да бъдеш подлогата в тая връзка. Защото си точно такава - подлагаш се на секс без презерватив, за да му е по-хубаво на Мунчо, понеже ти е казал, че усещането е по-друго и те е уверил, че ще те пази. Пази те, но все пак забременяваш, склонна си да абортираш дори нелегално, но проблемът ти е кога най-рано пак можеш да отвориш крака в услуга на принца-беглец.
Я виж как не можеш да отговориш конкретно на въпросите на потребителките защо мислиш, че държи на теб, а не можеш, защото такива примери просто няма - само общи приказки.
Не стига че не е до теб, когато ти трябва подкрепа, ами се крие като мишка от майка ти и бяга от отговорност като оставя решението в твоите ръце, ама то е, защото е сигурен, че решението ще е аборт, а не бебе на ръцете на неговата мама след 9 месеца.
И на всичкото отгоре го оправдаваш, че щяло да му е неудобно от мама! Кой е този мъж, който се срамува от мама, а не се срамува да прави необезопасен секс и да забременява непълнолетни, а после да ги праща да абортират с хиляди оправдания защо няма да присъства. А на теб не беше неудобно от мама, когато ѝ призна и няма да ти е неудобно да идеш на аборт и да се изправиш пред лекарите, които ако са по-цапнати в устата, ще ти кажат, че си като циганките. Никак не е неудобно твоето положение, нали, но той горкичкият е много срамежлив.
На 18 години момчетата си търсят гаджета, за да има кого да чукат редовно, нищо друго не ги интересува и твоят горчив опит е доказателство за това - секс всеки ден, натиск да го правите без презерватив и ще има натиск за възможно по-скорошно възобновяване на половия живот след аборта.
Има една приказка, че каквото сам си направиш, и Бог не може да ти го направи. Ако искаш още вечерта правете секс с Мунча, няколко часа въздържание са предостатъчни, все пак се обичате, а сексът е естесвеното изражение на тази обич. Подкрепата и мъжеството не са обич, а и са за пенсионерите, младите се обичат само с праскане всеки ден.

# 343
Кати, ти колко аборта имаш?
Хайде стига дрънка глупости-ти го изкара това някаква детска игра.
Безболезнена е самата манипулация. След това, не е като да няма никакви болки. Емоционално също е не е най-лекото нещо, особено за момиче на 16, въпреки че аборта е желан.
Почнахте да й обяснявате какво било любов, щото вие всичките сте се родили на по 30 години, направо омъжени и с деца?
Престанете вече да разнищвате връзката й, приятеля й, чувствата й.
Имам усещането, че ви носи едно садистично удоволствие да й размахвате пръст, че нали сте по-възрастни и уж трезво мислещи.
Вие на вашите дъщери, като станат на 16 и се влюбят, ще седнете ли да им обяснявате, че това, което чувстват не е любов, щото са много малки, че да знят какво е?
Не се надъхвайте точно в тази тема! Вървеше си много добре, докато пишехте с майчино чувство и подкрепа, сега го обърнахте на порицание и вербална агресия.
Да,ще седна да обяснявам
Децата бъркат не само "*бането с пикането",но и сексуалната страст с любов.
Разбира се,човек може да махне с ръка и да остави отрочето си да учи само по трудния начин,чрез личен опит,но хората сме различни..И Слава Богу!
На сина си никога няма да спра да набивам в главата,както и да му показвам с действията си,че любовта е действие,а не дума..
Щото..Тате ще ми купи колело!Ама друг път.. Simple Smile

# 344
  • Варна
Янечек   smile3501

Общи условия

Активация на акаунт