НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 114

• 103 954
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Вие си знаете дали да ядете супи, но аз ги смятам, че са много полезни. Да се уточним - с правилните продукти вътре.  Peace
Все пак имаме хранения, в които можем да хапнем и нещо по-леко (като супа) или само салата или пък да изядем две купи със супа  Laughing .
Супи правя 1,2 пъти в месеца  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 481
  • Бургас
tanya_79, можеш ли да кажеш за кой зехтин в Лидл става дума?

Прозрачна стъклена бутилка,  на етикета пише Primadonna Зехтин, 1 литър, цената е 10 лв. На табелата с цената пише зехтин за готвене, 9,99 лв. Стои при другите зехтини.

Започнах да се замислям дали нямам проблем с млякото. Ужасно се подувам след кисело или прясно мляко. Ето, вчера на обяд ядох мусака с кисело мляко и ми се поду корема ужасно. Забелязвам и че след млякото с нес кафе сутрин се получава същото. Мисля да ги спра за няколко дни да видя дали ще е различно. Само дето чисто кафе не съм пила от много години, малко се съмнявам, че ще ми хареса  Thinking

# 482
дори ме кара да проучвам някакви вълшебни мазила от охлюви на ВС Телешоп  Rolling Eyes
Ох, и свеки по цял ден се чуди какво вълшебно мазило или добавка да и поръчаме от тези рекламирани глупости...
Чета, че хвалят нещо от някаква зеленоуста мида, до колко помага нямам идея, аз съм малко скептична по отношение на добавките. Ортопеда ми препоръча Реновакс, пия го няколко месеца, не мисля, че има ефект.

# 483
  • София
tanya_79, сещам се за кой зехтин говориш, благодаря ти! Ще се пробва.

# 484
За ставни болки могат да се пробват комбинации от глюкозамин, хондроитин, хиалуронова киселина. MSM и колаген. Мисля, че най-доброто, което се продава по аптеките, е Флекскод (сироп, в момента бил на промоция, май в Ремедиум). Отделно може да се пробва да се пие желатин - разтваря се по едно пакетче и се пие. Може би също омега-3 (за противовъзпалителен ефект), не е лошо и да се коригира храненето, ако има храни с възпалително действие (брашно, захар, маргарин, олио). А също може да се попита за упражнения при кадърен треньор или рехабилитатор.

# 485
  • София
Мерси, Шоки  Hug
Пратих му го. Оказа се, че го знае и го бил пил преди години, но със сигурност ще е по-добре от охлювите.

# 486
И аз я видях тази реклама за охлювите, но нещо не съм склонна да й вярвам... Но и другите неща, които съм изброила, пак не са гарантирани средства.

А, между другото, ако има наднормено тегло, е препоръчително да вземе мерки.

# 487
Един интересен тест по отношение на метаболизма:
http://www.crunchy-paleo.com/metabolic-typing-test/

# 488
  • UK
Танче, аз пия кафето с бадемова напитка, готова от магазина. Не съм в Бг и знам, че хубавите са скъпи там, но може да се поразтърсиш, 1 л на мен ми отива за седмица, правя си кафето с вода и добавям два пръста в чашата.

Пържите ли си храната? Поне понякога? Аз откак преминах на месо и яйца често започнах да пържа, а май това не е добре, нали? Че и няма време за готвене като готвя отделно за мен. Бъркани яйца или свинско с лук, такива неща...  Какво готвите въобще освен супа?  Simple Smile Тук в тази тема никой не споделя менюта като в другите.  Laughing

# 489
# 490
Аз пържа- с масло или свинска мас. Да речем 1-2 пъти в седмицата средно, зависи колко имам муза за готвене. Яйцата ги предпочитам бъркани, иначе свинско със зеленчуци, пилешки сърца, кюфтета. Когато правя пълнени патладжани също запържвам/задушавам предварително зеленчуците и каймата. За себе си не го намирам за проблем, щом мазнината е ок.

# 491
Яйца и месо пържа. Кюфтаците на скарата. Другото във фурната...вчера свински ребърца в глинен гювеч вэв фурната.

# 492
  • София
Вчера - пуешко филе, глазирано с винен сос, днес сме на барбекю, за утре съм приготвила лаврак. Всичко това придружено с много салата.

Не пържа. Страхувам се да не си върна стомашните проблеми (едно време ги имах в изоблилие: гастрит, язва, рефлукс) и затова го избягвам.

И аз я видях тази реклама за охлювите, но нещо не съм склонна да й вярвам... Но и другите неща, които съм изброила, пак не са гарантирани средства.

А, между другото, ако има наднормено тегло, е препоръчително да вземе мерки.
Не е наднормен, но определено има какво да свали от коремните обиколки. Поне от няколко месеца е намалил храната, ще видим. Пратих му и две опаковки Флекскод.

# 493
  • UK
Благодаря за рецептите! Аз продължавам по план и продължавам да не смъквам нищо. Явно някъде нещо бъркам, ще го мисля какво. В началото бях много стриктна и ми беше все лошо три седмици, ако помните. После започнах да си позволявам някои неща, вече не ми е лошо, но пък може би се оливам малко с позволяването или пък с мазнината, не знам. Забравям все и да си измеря мерките. 

# 494
  • Бургас
Танче, аз пия кафето с бадемова напитка, готова от магазина. Не съм в Бг и знам, че хубавите са скъпи там, но може да се поразтърсиш, 1 л на мен ми отива за седмица, правя си кафето с вода и добавям два пръста в чашата.

Пържите ли си храната? Поне понякога? Аз откак преминах на месо и яйца често започнах да пържа, а май това не е добре, нали? Че и няма време за готвене като готвя отделно за мен. Бъркани яйца или свинско с лук, такива неща...  Какво готвите въобще освен супа?  Simple Smile Тук в тази тема никой не споделя менюта като в другите.  Laughing

Я кажи повече за бадемова напитка? Какво има в нея?
Днес сложих в кафето мъничко сметана и така го пих. Не ми хареса особено, ама сигурно се свиква.

Аз яйца пържа, каймата също запържвам. Предпочитам всичко да мятам във фурната, така ми е най-лесно. Днес за обяд ще е омлет с настърган отгоре кашкавал, за вечеря свински език в масло. Вчера на обяд бяха опалянки, вечерта свинска вратна пържола на фурна. Салатите са ми все домати, краставици и чушка.
И на мен ми е интересно какво е вашето меню. Така ще имам повече идеи и ще разнообразяваме.

Общи условия

Активация на акаунт