Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 892
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Aз нямам диабет ,даже и сладко не ям ,би ли навредил?

Консултирай се с ендокринолог!

# 376

Ще му дойде и на него времето !

Сега да Ви питам има ли смисъл да си изследвам половите хормони ,доктора каза ,че имам хормонален дисбаланс,та и от там неправилни кръвотечения ,е как е установил без изследвания ? newsm78 
Изследвала съм само веднъж и то без тестостерон ,с поликистоза съм ,УЖ!!!
Кажете ,ако е напразно са не си давам парите на вятъра.

# 377
не. и едва ли съм изхвърлил песъчиники. и тук пише че е признак на лошо https://www.bb-team.org/forums/viewthread/21432/P40

Sad

единствената промяна от други дни (в които пикая безцветно) е прием на витамин c и 1 хапче на ден Витамин B complex.

Друго:
"Защо урината често става ярко жълта при прием на добавки с витамини B-комплекс или мултивитамини?
- Това се дължи на рибофлавина (витамин B2), който има наситен жълт цвят. Ако приемате повече витамини, отколкото са ви необходими, излишното количество витамини се отделя с урината. Това е естествен процес и не е причина за притеснения."

или от минималното количество B2 което би имало в една таблетка + витамин ц и да не е огромен проблем?

Моята урина е жълта като лимон и допуснах, че е от витамин B-комплекс, тъй като в момента ги приемам. Хубаво беше да го прочета, за да не мисля други абсурдни неща.

# 378

Ще му дойде и на него времето !

Сега да Ви питам има ли смисъл да си изследвам половите хормони ,доктора каза ,че имам хормонален дисбаланс,та и от там неправилни кръвотечения ,е как е установил без изследвания ? newsm78 
Изследвала съм само веднъж и то без тестостерон ,с поликистоза съм ,УЖ!!!
Кажете ,ако е напразно са не си давам парите на вятъра.
Защо просто не вземеш второ мнение, от друг АГ, вместо да се допитваш за форума? Ясно е, че имаш проблеми, но да се самолекуваш след "консултация" с бг-мама не върви. Отиди при друг лекар просто.

# 379
  • някъде
Гинеколог може да ти пусне половите хормони, не е нужно да даваш пари.
За урината- може да стане жълта при прием на вит.ц и други витамини и лекарства. Ако е тъмно жълта/оранжева говори за дехидратация, ако розовее- има кръв в урината /възпаление или песъчинки/. Важно е също така да е бистра, а не мътна и миришеща на лошо.

# 380
Не се самолекувам,Тони Wink
Питах само дали е безсмислено да пускам полови хормони ,които също ще коментирам с гинеколога ми . Все пак са близо към 70лв май ,ако не е удачно ,ще си ги спестя . Peace
Ако отида на второ мнение ,ще трябва да е на частно и съответно не биха могли да ми издадат направление ,за да мина по каса . Peace

# 381
  • някъде
Настоявай при този, при когото ходиш. Кажи му, че ако сега не може да ти даде ще изчакаш 1-2 месеца, но държиш да видиш дали нещата са нормални. Еййй, като зеницата на окото си ги пазят тези направления  ooooh!

# 382
Сигурно получават бонуси като в мобилните оператори.

# 383
Нищо не мога да кажа срещу него ,давал ми е направления .
Предния месец бях на частно при друг гинеколог ,каза да отида с направление ,за да ми пусне хормоните. Peace
Но аз отидох с направлението при друг Wink .
Тъй като е запознат с медицинската ми "история" и с това колко платени прегледи и изследвания имам ,може би затова не е настоявал да се изследвам ,знам ли Simple Smile .

А всъщност какво установяват тези полови хормони ? Той си ми каза човека -хормонален дисбаланс ,сигурно това ще излезне.
Подозира ,че не овулирам ...  Веднъж го попитах имам ли поликистоза ,отговори с: " кой ти каза " , хм...много преди него Grinning
Нямам други симптоми ,освен смущения  в МЦ ,кожата ми е ок ,грам пъпка нямам, нямам мъжки тип окосмяване и кг са в норма ,даже понижавам ,т.е моята поликистоза си е само ехографска ,може и кръвните да я потвърдят . newsm78

Последна редакция: нд, 14 май 2017, 16:36 от Xristinaa

# 384
АБ като те прокара (което е твърде често май) означава ли че трябва да спреш, че може и други от нежеланите ефекти да се проявят или може и спокойно да се продължава?

# 385
АБ като те прокара (което е твърде често май) означава ли че трябва да спреш, че може и други от нежеланите ефекти да се проявят или може и спокойно да се продължава?

Продължаваш, включи пробиотик. По принцип с изписването на антибиотик лекарите изписват и пробиотик, и витамини. При теб само АБ ли е изписан?

# 386
Пия си пробиотик 1-2 дена преди АБ даже (щото си знам. но едва ли помага чак толкова пробиотика).

# 387
Може да включиш Ентерол, ако е толкова зле положението.

# 388
  • Варна
Пия си пробиотик 1-2 дена преди АБ даже (щото си знам. но едва ли помага чак толкова пробиотика).

Вземи си витамини с няколко вида Б-та,сина ми постоянно получава разтройство от АБ.

# 389

Продължаваш, включи пробиотик. По принцип с изписването на антибиотик лекарите изписват и пробиотик, и витамини. При теб само АБ ли е изписан?

Моят личен доктор или специалисти никога не са ми предписвали пробиотици и витамини. За тях не е нужно да се приемат тези две неща.

Общи условия

Активация на акаунт