Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 895
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Възможно ли е от много Витамин C да пикая жълто?

Колко жълто? Може ли снимка?

# 361
Портокалово жълто. Crazy

# 362
жълто жълто.

# 363
  • София

Не би трябвало да е от Вит.Ц. Да не си си изхвърлил песечинки? Или да си ял - червено цвекло, къпини....

# 364
не. и едва ли съм изхвърлил песъчиники. и тук пише че е признак на лошо https://www.bb-team.org/forums/viewthread/21432/P40

Sad

единствената промяна от други дни (в които пикая безцветно) е прием на витамин c и 1 хапче на ден Витамин B complex.

Друго:
"Защо урината често става ярко жълта при прием на добавки с витамини B-комплекс или мултивитамини?
- Това се дължи на рибофлавина (витамин B2), който има наситен жълт цвят. Ако приемате повече витамини, отколкото са ви необходими, излишното количество витамини се отделя с урината. Това е естествен процес и не е причина за притеснения."

или от минималното количество B2 което би имало в една таблетка + витамин ц и да не е огромен проблем?

# 365
  • София
не. и едва ли съм изхвърлил песъчиники. и тук пише че е признак на лошо https://www.bb-team.org/forums/viewthread/21432/P40

Sad

единствената промяна от други дни (в които пикая безцветно) е прием на витамин c и 1 хапче на ден Витамин B complex.

Друго:
"Защо урината често става ярко жълта при прием на добавки с витамини B-комплекс или мултивитамини?
- Това се дължи на рибофлавина (витамин B2), който има наситен жълт цвят. Ако приемате повече витамини, отколкото са ви необходими, излишното количество витамини се отделя с урината. Това е естествен процес и не е причина за притеснения."

или от минималното количество B2 което би имало в една таблетка + витамин ц и да не е огромен проблем?

От B-комплекса е, споко, спри го и ще се изчисти!

# 366
Хора, ходих вчера на дерматолог за разранената бенка, изписа ми Дипрогента да я мажа 3-4 пъти дневно в продължение на седмица и после ще я махаме. Да ама днес като станах и гледам, че е много набрала. Не знам как ще изглежда ако трябва да чакам седмица.... Да се притеснявам ли?  baby_neutral
Не се притеснявай,какво ти каза дерматолога-кога да очакваш спадане на подутината?И при кой лекар ходиш?Преди всякакви манипулации аз имам една философия-Винаги първо най-малко две мнения от двама лекари,ако не и три  Hug

# 367
Хора, ходих вчера на дерматолог за разранената бенка, изписа ми Дипрогента да я мажа 3-4 пъти дневно в продължение на седмица и после ще я махаме. Да ама днес като станах и гледам, че е много набрала. Не знам как ще изглежда ако трябва да чакам седмица.... Да се притеснявам ли?  baby_neutral
Не се притеснявай,какво ти каза дерматолога-кога да очакваш спадане на подутината?И при кой лекар ходиш?Преди всякакви манипулации аз имам една философия-Винаги първо най-малко две мнения от двама лекари,ако не и три  Hug
Ходих при Неделчева (в Стара Загора), нищо не каза за гнойта. Видя я и каза, че е травмирана и да мажа с този крем, до два три дни ще се успокои. След това каза да и звънна за да се разберем за манипулацията. Но не каза нищо за това дали е опасна или не... Предполагам, че ако имаше нещо сериозно щеше да ми каже?!
Благодаря, за подкрепата  Hug

# 368
Зависи с какво го сравнявате. Ако е гарантирано, че ще реши проблема с 4 по 120лв на месец за мен си заслужава. Но нямам идея дали е добро.
Този метформин е 2.50лв  Grinning http://apteka.framar.bg/13003729/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%84%D0%BE% … 0-%D0%BC%D0%B3-30
Метформин не беше ли лекарство за диабет??? Нямам нищо против положителното му влияние върху яйчниците, но прилагането му без следене на кръвната захар може да доведе до хипогликемия и смърт.

Да.
Но се изписва при ПКЯ. И подобрява качеството на яйцеклетките, освен, че нормализира дейността на яйчниците.
За следенето на КЗ съм съгласна. Peace

# 369
Ха,както обичам да казвам,аз съм куче и вероятно нищо няма да ми стане ,да взема и аз да го пробвам  и без друго десният ми яйчник е дроб на къде повече? Grinning

# 370
Ха,както обичам да казвам,аз съм куче и вероятно нищо няма да ми стане ,да взема и аз да го пробвам  и без друго десният ми яйчник е дроб на къде повече? Grinning

Как си с кг? Имаш ли излишни?
Ако да, може и да отслабнеш.

# 371
58/170 newsm78 ,намира се някой и друг в повече. Това като страничен ефект ли  е -отслабването при прием на Метформин ?

# 372
Едни отслабват, други - не.

# 373
Аз съм пила метформин без да отслабна.
Но някои отслабват, повечето даже.
Не е страничен ефект, той се изписва основно за ИР и диабет, а такива хора обикновено са с наднормено тегло. И като си нормализират въглехидратната обмяна, кг също падат.

# 374
Aз нямам диабет ,даже и сладко не ям ,би ли навредил?

Общи условия

Активация на акаунт